Sari la conținut

Poză

Chiftele si chiftelute!


353 răspunsuri la acest topic

#341 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Captain Cook

  • Culinareasa lunii
  • 224 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 March 2011 - 09:04 PM

Am facut si eu azi chiftelute ... cu sos marinat.

1kg carne tocata (amestec porc+vita)
5 cartofi micuti
1 morcov
3 cepe
5-6 catei de usturoi
2 oua
sare, cimbru


IMG_1469.JPG
IMG_1471.JPG
IMG_1472.JPG
IMG_1473.JPG
IMG_1476.JPG
IMG_1474.JPG




#342 Andreea-Rodica

Andreea-Rodica

    Captain Cook

  • Culinareasa lunii
  • 224 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 20 March 2011 - 09:07 PM

Pentru sos, am calit 2 cepe si 4 catei de usturoi, am adaugat 1 lingura cu bulion, o conserva de rosii in sos pasate, 1 lingurita zahar, 1 lingura otet, foi de dafin, boabe de piper si sare.

IMG_1514.JPG
IMG_1517.JPG
IMG_1518.JPG
IMG_1526.JPG
IMG_1527.JPG
IMG_1530.JPG

Editat de Andreea-Rodica, 20 March 2011 - 09:09 PM.


#343 tic_tac

tic_tac

    Captain Cook

  • Membri
  • 461 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Dunare

Postat 21 March 2011 - 12:43 PM

am avut productivitate maxima, recomand metoda asta

5.JPG

ia priviti chiftelele mele

am tocat 5 piepti de pui, aprox. 2 kg carne, la sita mare.
usturoi dupa gust, sare, piper, alte condimente, cimbru.
2 cepe mari calite in citeva linguri de ulei, stinse cu 1 pahar de vin rose.
vreo 5 felii de paine neagra uscata, inmuiate in apa si stoarse bine

am avut o idee de la cerra pe care am aplicat-o cu succes la gratarul circular ptr. aragaz
cantitatea descrisa mai sus a fost modelata sub forma de mici
micii i-am copt in fix 3 serii. cam 1 ora seria, am savurat mirosul de friptura de pui, comparativ cu "aroma" de ulei prajit la metoda clasica.

asta a fost seria dietetica, la cererea fiica-mii. am pastrat vreo 10 buc. ptr. a doua zi sa vad cum sunt si sunt perfecti ptr. cei care nu suporta grasimea si vor numai din carne macra.
la sfarsit i-am fiert cam 5-6 minute in sosul de rosii condimentat.

urmatoarea tura de chiftele le fac din pulpa de porc, vita si putina slanina de la spinarea porcului. cred ca vor fi si mai bune.

Editat de tic_tac, 21 March 2011 - 12:55 PM.


#344 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 March 2011 - 02:29 PM

CITAT(tic_tac @ Mar 21 2011, 12:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am avut o idee de la cerra pe care am aplicat-o cu succes la gratarul circular ptr. aragaz
cantitatea descrisa mai sus a fost modelata sub forma de mici
micii i-am copt in fix 3 serii. cam 1 ora seria, am savurat mirosul de friptura de pui, comparativ cu "aroma" de ulei prajit la metoda clasica.



Ia uitati ce idee nastrusnica a avut tic_tac...made by cerra. Bravo....chiar nici nu m-am gandit sa fac asa chiftelute, chiar nu am mai facut de muuuuuult timp tocmai din cauza prajelii si a fumului cu care umpleam toata casa.
S-a notat metoda.


#345 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2011 - 08:38 AM

Ei, azi nu mai reiau nici o reteta veche, am facut o combinatie care ne-a placut la maxim, intre un sos de gogosari cu mustar de pus pe iarna (e in mai multe locuri pe internet) si chiftelute. Nu va speriati de poze, sunt facute la bec.

Am folosit: gogosari, miere, otet, mustar cu hrean, rosii, sare, piper rosu, ardei iute, foi de dafin, putin ulei.




Am pus in vas (incerc sa aproximez cantitatile) cam o cescuta de ulei, doua linguri de mustar, o lingura de miere, piperul, foile de dafin, doi ardei iuti si o cana de apa si am lasat totul sa fiarba. Nu va speriati caci la un moment dat se face o spuma, alegeti daca o luati sau o mixati ulterior, eu am mixat-o si sosul a iesit nemaipomenit.





Am pus si gogosarii taiati felii mai subtiri, dupa cam zece minute am adaugat rosiile pasate si am lasat la fiert. Chiftelele le face fiecare cum stie, ca acolo nu are rost sa insist.

Eu le-am facut (la cerere) din carne tocata mixta (bulgaroaica sa traiasca), carne din carnati (tot de la ea), ceapa si usturoi si cam atat. M-am gandit ca va fi sosul aromat si mai trage si chifteaua din gust si am avut dreptate.

Le-am facut la cuptor, carnea e destul de slaba si, desi pare arsura, e numai ce s-a scurs din carnati, ca nu erau dezghetati complet cand i-am scos din matz. Voi faceti cum va taie capul, dar reteta de sos in combinatie cu chiftelele e foarte misto.



Ale mele


şi când plâng eu râd

#346 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 September 2011 - 09:12 AM

Cine m-a pus sa intrrruuuuu....BD te bat, sunt la serviciu...dupa masa vin si eu la bulgaroaica sa iau carne. Vii sa ma ghidezi? Trebuie sa fac si eu MUSAI. ca nu mai pot.

#347 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2011 - 09:35 AM

musai sa le faci dar sa gusti sosul ca nu am cum da cantitati fixe, sa fie echilibrat, nici dulce, nici iute, nici sarat. si iti mai zic ceva, is bune si reci si a doua zi.


viu o laie, am doua zile pline, nici potaia nu am alergat-o ca lumea. maine musai fug o tura la cumparaturi ca is restanta.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#348 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2011 - 12:26 PM

Ma tenteaza, dar sugerati-mi o denumire sa-i ia urechile beneficiarului, de tip: chiftelute nebunatice sau ceva..., ca dupa ce mananca nu mai comenteaza, dar e refractar la schimbari!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#349 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2011 - 12:31 PM

chiftele suedeze (islandeze, italiene, irlandeze). mereu tine vrajeala.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#350 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2011 - 01:24 PM

islandeze sa le ramana numele!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#351 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 September 2011 - 06:31 PM

mancare de fasole cu chiftelute


Am avut o cantitate mai mare de carne pregatita pentru chiftele si, la prima tura am facut chiftele marinate cu gogosari si sos de mustar.

Care ne-au placut foarte mult asa ca am mai incercat o combinatie, la fel de simpla si a iesit ceea ce eu numesc: gust de mancare la cazan, de popota, de impinge tava, de birt.

E foarte simpla, pentru ca nu puteam sta mult in picioare si v-o propun pentru ca iar s-a topit mancarea din cratita destul de fulgerator, deci nu mi-a placut numai mie.

In general amestecul de chiftele il face fiecare cum stie, eu pun de obicei: ceapa, carne tocata, oua, usturoi, putin pesmet, apoi dupa caz alte legume, marar, patrunjel, condimente.

Pe dumnealor le-am bagat la cuptor.




In afara de susnumitele dodoloate am mai folosit: fasole verde, pasta de tomate, ceapa, ardei iute.

Asadar fasolea fierbe, chiftelele se coc. Cand s-au copt (lasa nitica zeama si rumeneala pe vas) se pun peste fasole. O ceapa se inabusa in ce a ramas in vasul de cuptor, cu putina apa in care a fiert fasolea (eu am pus si ardeiul iute).

Se adauga pasta de tomate si sosul peste fasole si chiftele.





Asta e tot, insa e o conditie, totul se lasa sa se faca la foc mic-mic o vreme mai indelungata, pentru ca fasolea (cel putin a mea) si chiftelele nu se rasfierb si haleala iese de mori.




Ale mele


şi când plâng eu râd

#352 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 September 2011 - 06:31 PM

mancare de fasole cu chiftelute


Am avut o cantitate mai mare de carne pregatita pentru chiftele si, la prima tura am facut chiftele marinate cu gogosari si sos de mustar.

Care ne-au placut foarte mult asa ca am mai incercat o combinatie, la fel de simpla si a iesit ceea ce eu numesc: gust de mancare la cazan, de popota, de impinge tava, de birt.

E foarte simpla, pentru ca nu puteam sta mult in picioare si v-o propun pentru ca iar s-a topit mancarea din cratita destul de fulgerator, deci nu mi-a placut numai mie.

In general amestecul de chiftele il face fiecare cum stie, eu pun de obicei: ceapa, carne tocata, oua, usturoi, putin pesmet, apoi dupa caz alte legume, marar, patrunjel, condimente.

Pe dumnealor le-am bagat la cuptor.




In afara de susnumitele dodoloate am mai folosit: fasole verde, pasta de tomate, ceapa, ardei iute.

Asadar fasolea fierbe, chiftelele se coc. Cand s-au copt (lasa nitica zeama si rumeneala pe vas) se pun peste fasole. O ceapa se inabusa in ce a ramas in vasul de cuptor, cu putina apa in care a fiert fasolea (eu am pus si ardeiul iute).

Se adauga pasta de tomate si sosul peste fasole si chiftele.





Asta e tot, insa e o conditie, totul se lasa sa se faca la foc mic-mic o vreme mai indelungata, pentru ca fasolea (cel putin a mea) si chiftelele nu se rasfierb si haleala iese de mori.




Ale mele


şi când plâng eu râd

#353 DanielaCiubotariu

DanielaCiubotariu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 08 June 2019 - 07:27 AM

Pun si io reteta de
FALAFEL(ie bine daca nu ie cu carne,ca tot chiftele ie?)

 

Ingrediente:
(Pentru 4-6 persoane)
500 g boabe de naut (NU se foloseste nautul in conserva,dar marturisesc ca o data am facut asa,din lipsa de timp)
3/4 catei de usturoi
2 cepe mijlocii
1 buchetel patrunjel
1 lingurita(mica) praf chimin
1 lingurita(mica)coriandru macinat,dardaca aveti frunze proaspete e si mai bine
1 varf cutit bicarbonat
sare,dupa gust
ulei pentru prajit(de care vreti,desi se recomanda ala extravirginu')
Preparare:
Se pun la inmuiat boabele de naut cel putin 24 ore(pot fi si 36).Dupa ce a trecut tot timpul asta,se scurg de apa si se mixeaza in robot,impreuna cu ceapa,usturoiul,patrunjelul,pana cand se obtine o compozitie omogena,careia i se adauga chiminul,coriandrul,sarea si bicarbonatul.Se amesteca bine.
Se lasa la frigider cam juma' de ora,dupa care se fac chiftelute care se prajesc in uleiul incins pana devin usor aurii.
Se pot manca cu tzaziki,cu salata,su cu alte verdeturi gatite in fel si chip.

 

Poze nu pot pune,ca scriu cu japca,de la scarbici si neFIFIind ADMIN,nu poci pentru ca sa fac chiar tot de capul meu.
/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/tongue.gif

 

Bună dimineața! La prepararea delicioaselor chifteluțe (falafel) se poate inlocui cu mult succes năutul cu linte, verde sau roșie! Se tine la înmuiat mult mai puțin decât năutul!



#354 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1958 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 18 June 2019 - 03:24 AM

arata bine





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi