Prunele mi-au tinut 3 ani dupa aceasta reteta.Sa vad ce noroc voi avea cu caisele

Asadar,am fost ieri la cumparaturi la un magazin turcesc,unde am gasit niste caise faine ,si la pret redus,numai 2,99€ kg.mi-am luat imediat o ladita intreaga.

Se scot samburii din caise:

Se spala caisele si se asaza frumos in borcane,nu cum am facut eu,ca eu le-am pus azi dimineata pe graba inainte de a mi se trezi copilul.Eu am avut 2 kg de caise,am folosit in total cam 350 gr zahar si 1,2 l apa rece.
Deasupra fiecarui borcan se pun 4 linguri de zahar...

Si peste zahar se toarna apa rece,sa acopere caisele...

Se pune capacul ...

Intr-o oala,se pune pe fund hartie de bucatarie(ziar,etc) ,se asaza borcanele,si se pune apa rece pana aproape de capace,si se lasa sa fiarba pana isi schimba caisele putin culoarea.

La mine,dupa vreo 30 min,aratau asa...

Nu stiu daca se vede din poza diferenta,dar borcanul din stanga(cel pe care scrie cu negru),este cel de la fiert,si in celalalt sunt casele "nefierte".Cele fierte au o culoare mai spre galbui,nu prea se observa ,ca nu-i asa buna poza,dar nu prea stiu cum sa explic.

Se pun borcanele intr-o tava,cratita,castron...etc,acoperite cu prosop,patura...etc,pt a se raci.Cand sunt reci,se pun in camara,pivnita...

Deci,dupa cum am mai spus,eu am pus dupa aceasta reteta ,prune,pe care le-am avut de 3 ani,si acu in primavara am mancat ultimul borcan.Sunt curioasa daca vor tine si caisele.
Samburii nu i-am aruncat,i-am desfacut lu fiu-miu...si mir

Editat de petunie, 14 July 2006 - 10:19 PM.