Sari la conținut

Poză

Gemuri


39 răspunsuri la acest topic

#1 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:08 AM

Gem de caise

Am cumparat si eu niste caise si (ca in fiecare an) fac si putin "gem de caise" (pe linga alte gemuri si dulceturi, ...).

Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs de caise, asa ca am cintarit 1 lb de zahar tos, pe care l-am pus deasupra caiselor din vasul unde urma sa fierb gemul (sorry, am uitat sa fac poze la faza asta....). Le-am dat un clocot si apoi am oprit focul si am lasat vasul sa stea citeva ore (eu am inceput dimineata, asa ca le-am lasat pina dupa masa). Intre timp, zaharul s-a topit si caisele s-au muitat putin. Le-am pus din nou pe foc si am inceput sa le fierb la foc moderat, ca sa nu se prinda

Imagini atașate

  • preserves___apricots.JPG


#2 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:10 AM

am continuat fierberea, invirtind din cind in cind

Imagini atașate

  • preserves___apricots_5.JPG


#3 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:12 AM

Pe la faza aceasta a incput sa "scuipe" si m-am bucurat ca l-am pus la fiert intr-o oala inalta, ca altfel imi sarea peste tot.... De-acum, a trebuit sa invirt incontinuu in el pentru ca a inceput sa se ingroase.

Imagini atașate

  • preserves___apricots_6.JPG


#4 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:15 AM

cind s-a ingrosat destul, am pregatit borcanele

Imagini atașate

  • preserves___apricots_6a.JPG
  • preserves___apricots___borcanele_spalate.JPG
  • preserves___apricots_gata_de_pus_in_borcane.JPG


#5 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:16 AM

Am pus gemul in borcane

Imagini atașate

  • preserves___apricots_in_jars.JPG


#6 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:19 AM

Pina s-a racit putin gemul, eu am "pictat" (desenat) etichetele si apoi le-am lipit pe borcane

Imagini atașate

  • preserves___apricots_in_jars_with_labels.JPG


#7 Chiu Georgeta

Chiu Georgeta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2112 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In afara Romaniei - Chicago USA

Postat 15 July 2006 - 12:20 AM

si citeva borcane de-aproape (sa-mi vedeti etichetele)

Imagini atașate

  • preserves___apricots_in_jars_with_labels___close_up.JPG


#8 Maria_Ap

Maria_Ap

    genuine passion for food

  • Membri
  • 950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Los Angeles

Postat 15 July 2006 - 12:28 AM

Foarte frumoase, Geta, si apetisant gemul, cred ca asta de caise e cel mai popular gem, indiferent, romani, americani, la toti le place f mult, dar mai ales un gem facut acasa. Artistice si etichetele, in background am vazut o cheia sol, ce cauta in bucatarie, aia ar trebui sa fie pe pian!
A good meal ought to begin with hunger.

#9 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 15 July 2006 - 12:33 AM

Si eu, si eu la aplauze, ca doar stau aici in randul intai si astept. Mi-a luat-o Maria inainte icon_smile.gif
Felicitari Geta, noua pentru mine chestia cu lasatul fructelor cu zahar, dupa clocot, atata timp. Buna ideea, ca are timp sa intre bine zaharul topit in fructe. Cred ca sunt un deliciu. Iar cu etichetele (desenele) m-ai topit. Daca le mai faceai si cu fructoza ma duceam direct la aeroport sa prind prima cursa spre tine icon_biggrin.gif

Editat de mon, 15 July 2006 - 12:34 AM.


#10 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 02 June 2010 - 08:21 AM

Ieri am fost in ''valea ciresilor'' mergand spre Modena si am luat pe langa cirese si caise,2 kg de capsuni buni de pus la borcan biggrin.gif
zis si facut, a trebuit sa fac rapid pentru ca diseara eram la pizza cu colegii si profii lui Dani ei terminand clasele primare deci adio smile.gif
2 kg de capsuni intr-o ora si vreo 20 min. au fost la borcan smile.gif
luasem fructapec 3:1 asa ca low carb wink.gif
am pus si coaja la 1 lamaie bio,zeama si niste vanilie,bun bun a iesit si la mic dejun asta am mancat smile.gif

Imagini atașate

  • Immagine_1001.jpg
  • Immagine_998.jpg
  • Immagine_1002.jpg


#11 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 02 June 2010 - 08:34 AM

nici nu am gustat ciresele anul acesta,o raritate la noi in zona,iar gemul tau arata tare bine. laugh.gif



#12 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2010 - 11:18 AM

Miam miam miam....ce gem, mmmmm, gem de placere cind il vad kismoni.

Ietete la unii, eu nici n-am gustat ciresele anul asta si altii face deja gem. E frumos asa? biggrin.gif



#13 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 02 June 2010 - 08:15 PM

QUOTE(rym @ Jun 2 2010, 08:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
nici nu am gustat ciresele anul acesta,o raritate la noi in zona,iar gemul tau arata tare bine. laugh.gif



QUOTE(Patrick968 @ Jun 2 2010, 11:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Miam miam miam....ce gem, mmmmm, gem de placere cind il vad kismoni.

Ietete la unii, eu nici n-am gustat ciresele anul asta si altii face deja gem. E frumos asa? biggrin.gif


merci fetele, dar e gem de capsuni nu de cirese biggrin.gif

#14 Patrick968

Patrick968

    Academic Chef

  • Membri
  • 1336 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 June 2010 - 10:59 PM

CITAT(kismoni @ Jun 2 2010, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
merci fetele, dar e gem de capsuni nu de cirese biggrin.gif


Eh...din cauza poftei am incurcat"borcanele" si gemurile intre ele.

#15 Bucatareli_la_borcan

Bucatareli_la_borcan

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 15 June 2010 - 09:21 PM

Se poate sa ma laud si eu cu ceva? O dulceata de pere cu migdale si cuisoare. Am facut o cantitate mica, pentru ca a fost un experiment, dar puteti pastra proportiile pentru a calcula necesarul pentru cantitati mai mari.
Asadar, am avut trei pere (trei pahare, dupa ce le-am curatat si taiat bucatele), doua pahare de zahar, jumatate de lamaie, un pumn de migdale, cateva cuisoare si esenta de rom.
Am taiat cubulete perele si le-am stropit cu esenta de rom si zeama de lamaie si am pus deasupra vreo doua linguri de zahar.
Intre timp, am pus la fiert restul de zahar cu jumatate de pahar de apa. Am lasat sa fiarba pana s-a legat siropul, dupa care am pus in oala perele si apoi migdalele.

Am fiert cam zece minute la foc mic, fara sa amestec, ca sa nu zdrobesc fructele.
Inainte sa opresc focul, am pus si cuisoarele si am acoperit oala timp de alte zece minute.

Am pus dulceata fierbinte in borcan, apoi l-am intors cu gura in jos pentru 15 minute. Nu l-am sterilizat, pentru ca nu va apuca toamna.

Cam asta e... Mie mi-a placut rezultatul si am de gand sa reiau operatiunea, dar cred ca voi incerca si cu alt soi de pere.
A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com

#16 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 15 June 2010 - 09:37 PM

CITAT(Bucatareli_la_borcan @ Jun 15 2010, 10:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Se poate sa ma laud si eu cu ceva? O dulceata de pere cu migdale si cuisoare...


Te laudam si noi smile.gif : frumoasa dulceata! Si buna! eusa_drool.gif

#17 Bucatareli_la_borcan

Bucatareli_la_borcan

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 16 June 2010 - 01:00 PM

QUOTE(lauralaurentiu @ Jun 15 2010, 10:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Te laudam si noi smile.gif : frumoasa dulceata! Si buna! eusa_drool.gif

Multumesc, lauralaurentiu. smile.gif
Sa vezi cea din mere cum iese... 041.gif Eu am fost surprinsa, pentru ca nu mi s-a parut la inceput ca merele ar fi niste fructe extraordinare pentru dulceata. Ma gandeam ca sunt cam fainoase si ca merg mai bine la comport sau placinta.
Voi pune aici si o reteta cu mere, sa vedeti cum a iesit. Mie mi se pare mai buna decat cea din pere, mai ales daca alegi mere din mai multe soiuri.
A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com

#18 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 June 2010 - 05:17 PM

QUOTE(Bucatareli_la_borcan @ Jun 16 2010, 02:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sa vezi cea din mere cum iese...

eu, una, de-abia astept blob1.gif , ca-mi place sa conservaresc laugh.gif , iar dulceata de mere n-am vazut sau mincat inca.

#19 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 16 June 2010 - 07:02 PM

Mie mi-s coapte visinicile si nu am chef nici sa le culeg,nici sa le prepar.Anul trecut am facut dulceata si am pus si la congelator,cand aveam chef de un compot fierbeam apa,tranteam visinile congelate cateva clocote si gata.Trebe sa ma mobilizez ca la iarna o sa plaaang cand o sa am nevoie de visinici tongue.gif

Editat de bimbilica, 16 June 2010 - 07:10 PM.


Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#20 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 June 2010 - 09:17 PM

anul trecut visinul meu a avut atitea fructe, ca s-au rupt 2 crengi din 4. anul asta, nu mai are nici sa maninc asa, crude, dar sa mai fac ce aveam de gind... mad.gif
marul n-a mai facut nici un mar, nici macar de saminta mad.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi