Sari la conținut

Poză

salata de vinete cu maioneza


137 răspunsuri la acest topic

#1 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 20 July 2006 - 11:01 PM

3 vinete
1 ou
1 ceapa mica si optional un catel de usturoi
ulei ( aprox 200 gr.)
1 lingurita mustar

Se coc vinetele ( de preferat pe plita). Se acopera cu putina sare, se lasa sa se raceasca si se curata cu mana uda. Eu nu le bag sub jetul de apa de la robinet deoarece isi pierd din gust.Se lasa sa se scurga o ora ( le-am lasat mai putin deoarece era destul de tarziu si nu am mai avut timp )
[attachmentid=53639]
[attachmentid=53643]
se prepara maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar, un varf de cutit de sare si ulei [attachmentid=53644]
se toaca vinetele marunt si se freaca cu putina sare. Se adauga ceapa tocata marunt, la fel si usturoiul
[attachmentid=53645]
[attachmentid=53646]
se adauga maioneza si se amesteca usor
[attachmentid=53652]
[attachmentid=53648]

si gataa

la sfarsit o mica sugestie de prezentare pe care am vazut-o in revista Practic acum cativa ani:

se taie o rosie felii, dar pana la baza fara sa le separam
[attachmentid=53649]

se umple cu lingurita fiecare despartitura si se aseaza pe frunze de salata verde
( eu nu am avut salata , le-am asezat direct pe farfurie)
[attachmentid=53650]
[attachmentid=53651]

Sper sa va placa !

Miniaturi atașate

  • 20_07_06_2106.jpg
  • 20_07_06_2235.jpg
  • 20_07_06_2230.jpg
  • 20_07_06_2259.jpg
  • 20_07_06_2319.jpg
  • 20_07_06_2302.jpg
  • 20_07_06_2305.jpg
  • 20_07_06_2307.jpg
  • 20_07_06_2312.jpg
  • 20_07_06_2318.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 July 2006 - 11:31 PM

Splendidă prezentare, dar eu aş duce mesajul la Imagini, ce zici?


#3 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 07:27 AM

Foarte foarte bun, si de sezon icon_smile.gif .
Idseea cu rosiile e excelenta.
In fiecare an, cand apar vinetele autohtone, iau si fac o cura, pana ma satur laugh.gif .
De obicei luam cand faceam drumurile la Bucuresti, din Movilita (cred ca-s cele mai bune vinete acolo).
In prima tura, le fac simple , numai cu ulei si ceapa, ca sa ma satur de gustul salatei proaspete.
Iarna, cand scot de la congelator, numai cu maioneza si usturoi fac.
Gusturile difera, in mod clar, dar fiecare are farmecul lui .

Inca o data felicitari, e binevenit, (sincer nu m-am uitat sa vad daca mai postase cineva) icon_smile.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#4 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 07:29 AM

Aaa, inca ceva !
Daca tot s-a vrut sa fie pt incepatori, ar trebui sa se recizeze ca trebuie evitat cat mai mult contactul vinetelor cu metalul (schimba gustul)
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#5 Mercury

Mercury

    Big Chef

  • Membri
  • 522 posturi
  • Location:Romania

Postat 21 July 2006 - 07:54 AM

felicitari amalia pentru prezentarea impecabila !!! icon_smile.gif

Editat de OanaAlina, 21 July 2006 - 08:00 AM.

OanaAlina

#6 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2006 - 07:57 AM

intr-adevar, faina prezentare, o sugestie as avea, daca o sa cureti vinetele imediat ce le-ai terminat de copt, or sa fie cu mult mai bune, mai pufoase si mai albe, nu e tocmai placut sa le cureti cand sunt fierbinti dar te ajuti de jet de apa rece in care iti bagi mana
Asa, si?



#7 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 21 July 2006 - 07:58 AM

Oana, eu doar citeam topicul, nu e prezentarea mea. icon_biggrin.gif

Si mie imi place idee cu evantaiul din rosii. Frumos!

#8 Mercury

Mercury

    Big Chef

  • Membri
  • 522 posturi
  • Location:Romania

Postat 21 July 2006 - 08:01 AM

QUOTE(Happyalex @ Jul 21 2006, 08:58 AM)

Oana, eu doar citeam topicul, nu e prezentarea mea. icon_biggrin.gif

Si mie imi place idee cu evantaiul din rosii. Frumos!



scuzati, cred ca inca sunt prea adormita ! si in plus vine weekend-ul.......... icon_smile.gif
OanaAlina

#9 amalia aa

amalia aa

    Master of disaster

  • Membri
  • 1603 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 21 July 2006 - 08:05 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jul 21 2006, 12:31 AM)

Splendidă prezentare, dar eu aş duce mesajul la Imagini, ce zici?


Multumesc,
ma ajuti sa-l mut la imagini ?
icon_smile.gif

#10 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 08:05 AM

QUOTE(Bogdana @ Jul 21 2006, 08:57 AM)

intr-adevar, faina prezentare, o sugestie as avea, daca o sa cureti vinetele imediat ce le-ai terminat de copt, or sa fie cu mult mai bune, mai pufoase si mai albe, nu e tocmai placut sa le cureti cand sunt fierbinti dar te ajuti de jet de apa rece in care iti bagi mana

sau le pui pe toate , presarate cu sare , intr-un vas acoperit, si le lasi vreo ora , sa vezi cum iese coaja la foc automat laugh.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#11 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 08:08 AM

Hai sa fac un derapaj pe-acilea laugh.gif
Eram prin anul 1 de facultate, la restante, si banii se dusesera, dar aveam un resou electric, vinete cu toptanu , si ulei.
Asa ca am scos o stinghie de la pat, si am prestat o saptamana numai salate de vinete, erau vecinii inebunitzi de zgomotul tocatorului (ei cica trebuiau sa invetze laugh.gif )
eeh, amintiri de acu fo 20 de ani icon_smile.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#12 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2006 - 08:10 AM

nene radu, se vede ca nu ai inteles nimic icon_smile.gif
ideea era sa nu le lasi in coaja, sa nu se impregneze gustul si sa nu se innegreasca, nu cum sa le cureti cat mai usor
Asa, si?



#13 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 08:11 AM

mai, e prea dimineatza , am lipsa de cofeina in sanje icon_rotf.gif
sau poate ca .... atata ma duce capu' dry.gif ?
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#14 Mercury

Mercury

    Big Chef

  • Membri
  • 522 posturi
  • Location:Romania

Postat 21 July 2006 - 08:17 AM

dimineata, dimineata si inceput de weekend dar toata lumea e glumeata si asta e cel mai important !!! laugh.gif
OanaAlina

#15 Emanuell

Emanuell

    micro Bucatar

  • Membri
  • 45 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2006 - 08:20 AM

Imi permit sa va spun cum procedez eu cu vinetele: dupa ce le coc pe plita, le iau fierbinti si le tai cotorul, apoi le tai pe lungime, ele se desfac, iar cu o lingura de lemn, de sus in jos, scot miezul. Apoi le pun la scurs.
Mi se pare ca e cel mai rapid si usor mod de a le curata.
Si daca tot s-a vorbit despre rosii, de acord ca e excelenta prezentarea. Doar ca, de cand stiu ca rosia e un fruct, nu prea o mai combin cu legumele fara sa am o strangere de inima.
Incercati sa mancati rosii dimineata, la salata de fructe. Eu am papat cu suc de grapefruit si m-am simtit excelent.
Pupici si o zi frumoasa tuturor!

#16 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 21 July 2006 - 08:22 AM

Amalia, spune tu drept, te-ai gandit ce agitatzie o sa faci cu salata ta de vinete ? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 21 July 2006 - 08:49 AM

Salata de vinete e preferata mea dintotdeauna, calduta cind o fac, pe piine proaspata, maninc pina simt ca crap rolleyes.gif daca am ardei copti maninc impreuna.
O fac mereu cu maioneza si cu ceapa foarte marunt tocata ca asa-mi place.
Stiu si eu de la mama ca nu trebuie sa vina in contact cu metalul ca se amaraste, sincera sa fiu am pus-o in contact cu metalu si nu mi s-o parut amara, in fine
Eu vinetele le curat fierbinti tinind eventual vinata cu manusi si ajutindu-ma cu vreo lingura ceva dupa care le pun la scurs, nu trec nimic sub jet de apa asa cum nu fac acest lucru nici cu ardeii pentru ca impreuna cu apa se duce si gustul.


#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2006 - 09:00 AM

QUOTE
Doar ca, de cand stiu ca rosia e un fruct, nu prea o mai combin cu legumele fara sa am o strangere de inima.


dar cu branza o mai combini? ce ti-e si cu preconceptiile astea icon_smile.gif

salatica de vinete cu rosii si ardei copti sunt raiul papilelor gustative!

Adriana, in contact cu metalul se inegreste numai ca nu am sesizat asta cand le-am contactat (nesecsual, da? bawling.gif cu inoxul dar s-au facut catran la o incercare din vremuri de demult apuse cand le-am lasat l ascurs in sita care nu prea cred ca era de inox. Si da, de acord, fara apa si curatate cat mai fierbinti.

Citeam subiectul asta si ma gandeam ce mult ne pricepem noi, ca natie la gusturile de vinete, cum le deosebim dupa mod de preparare. La alte natii am vazut ca le coc la cuptor pana se fleshcaie si se uitau c ala masini straine cand le ziceam de gust diferit.
Desi si eu ma uitam ca la urs cand imi explicau grecii sau italienii de diferentele de gust la uleiurile de masline sau un frantzuz la diferenta intre gustul carnii de gaina, pui, cocosh sau clapon. icon_biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2006 - 09:02 AM

emanuell, ce sa zic, m-ai rupt tu cu rosia ta fruct pe care nu o poti asocia cu legumele icon_rotf.gif

deci sa nu care cumva sa mai faci salata de rosii cu ardei gras, ceapa si castraveti ca dai statisticile peste cap

sa fim seriosi rolleyes.gif
Asa, si?



#20 mihaela z

mihaela z

    Big Chef

  • Membri
  • 841 posturi
  • Location:belgia

Postat 21 July 2006 - 09:59 AM

imi place si mie prezentarea vinetelor tale,Amalia.ca si Adriana o fac si eu(poate pentru ca suntem moldovence,nu stiu) cu maioneza si ceapa tocata foarte marunt(eu nu adaug usturoi).eu aveam o colega in facultate din Tg.Neamt care,daca vinetele se innegreau,le freca(tare) cu putin ulei si apoi adauga maioneza. rosia e un fruct?de cand?



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi