Sari la conținut

Poză

supa crema de conopida


26 răspunsuri la acest topic

#1 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:36 PM

Prima mea reteta in imagini pas cu pas (mai bine mai tirziu decit niciodata).
Supa crema de conopida, reteta proprie.
Era cit pe-aci sa pozez doar produsul finit, dar apoi am zis, hai, ca un Culinar adevarat, sa pozez procesul tehnologic.

Ingrediente:
o conopida medie
morcovi
ceapa verde
pastirnac
ardei verde
telina (radacina si frunze)
2 dovlecei mici
sare
ulei (2-3 linguri)
leustean si patrunjel, pentru final


Aici avem conopida, taiata si pusa de aseara in apa cu sare, a stat la frigider peste noapte.

Miniaturi atașate

  • i.jpg

Editat de alida, 22 July 2006 - 04:05 PM.


#2 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:38 PM

Legumele (lipsesc din poza telina si dovleceii, care erau in congelator, de acum 1 saptamana)

Miniaturi atașate

  • g.jpg


#3 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:39 PM

Legumele se toaca (pe tocatorul de lemn) si se pun intr-o oala in cele 3 linguri de ulei incins, la calit. Se acopera cu capacul si se lasa la foc foarte mic cam 3-5 minute, sa se inabuse in ulei.

Miniaturi atașate

  • h.jpg


#4 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:41 PM

Am adaugat si telina la inabusit (radacina si frunzele), scoase din congelator si taiate marunt. Radacina era deja taiata in 2 bucati, am pus-o ca atare, ca era beton, nu se poate taia nimic in bucati, doar frunzele. Cine are telina proaspata, o pune ca atare, de la inceput, impreuna cu legumele celelalte.

Miniaturi atașate

  • e.jpg


#5 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:43 PM

Intre timp, conopida se fierbe separat, cam 10 minute. Zeama fierbinte de la conopida se toarna peste legume. Conopida se face crema cu mixerul (initial am vrut s-o dau prin sita, dar mergind procesul cam greu, m-am razgindit brusc si am bagat-o la mixer).

Miniaturi atașate

  • f.jpg


#6 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:45 PM

Se toarna conopida facuta crema peste supa. Se mai poate adauga apa fiarta deja, in supa. Cu 10 minute inainte de finish, am pus dovleceii, taiati bucati. Dovleceii se ridica mereu la suprafata.

Miniaturi atașate

  • d.jpg


#7 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:46 PM

Cam dupa 20 minute de fierbere, se stinge focul, apoi se pun frunze de leustean si patrunjel tocate marunt. Se acopera cu capacul.

Miniaturi atașate

  • b.jpg

Editat de alida, 22 July 2006 - 04:04 PM.


#8 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:48 PM

Produsul finit, in farfurie, cu o lingura de smintina. Pofta buna!

Miniaturi atașate

  • a.jpg


#9 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:49 PM

La felul 2 am facut pui la grill, cu ciuperci si smintina, dar nu am mai facut poze la proces, ci doar la produsul finit.

Miniaturi atașate

  • c.jpg


#10 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:51 PM

Sint multe retete de supa crema de conopida, unele cu lapte, sau lapte batut in compozitie, ei bine, eu nu pun lapte in supe /ciorbe , nici sa ma bati.
Dupa cum se vede, singurul ingredient facut efectiv crema, este ingredientul de baza - conopida - , restul sint legume intregi (ma rog, taiate). Iar la orice supa crema, pasez doar ingredientul de baza , si nu toate legumele.
Adica, la supa crema de mazare, pasez doar mazarea, la supa crema de rosii, pasez doar rosiile, etc.

Thank you for your attention! icon_smile.gif

#11 honeybee eu

honeybee eu

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 July 2006 - 03:51 PM

ai lasat legume intregi in supa? eu asa vad din poza.
si mai am o intrebare. o supa crema nu trebuie sa fie mai groasa,mai concentrata?

#12 honeybee eu

honeybee eu

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 July 2006 - 03:52 PM

icon_biggrin.gif mi-ai anticipat intrebarea.

#13 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 03:57 PM

wink.gif

#14 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 July 2006 - 05:29 PM

Io am alta intrebare.Am mai tot vazut ca pun multi conopida in apa cu sare,dar habar n-am de ce?E pentru gust,sau pentru ce?

La cat mai multe retete in imagini icon_smile.gif

#15 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 22 July 2006 - 05:38 PM

Yo stiam ca se pune in apa cu sare ca sa iasa micile animalute ce supravietuiesc in conopida... rolleyes.gif

#16 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 22 July 2006 - 05:43 PM

QUOTE(bulinuta @ Jul 22 2006, 06:38 PM)

Yo stiam ca se pune in apa cu sare ca sa iasa micile animalute ce supravietuiesc in conopida... rolleyes.gif


Ahaaaaa,...nu stiam,deci o fi ca si cu apa cu zahar la cirese si visine?!?! Eu la tot ce o folosesc rup buchetele micute,o spal si o gatesc ,depinde in ce fel.

Editat de petunie, 22 July 2006 - 05:44 PM.


#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 July 2006 - 06:23 PM

şi eu mă aşteptam să văd totul mixat, pentru mine supa cremă e cea toată omogeneizată ca cea pe care am făcut-o eu din dovlecei la dovleceii mei.

Brava pentru prima ta reţetă în imagini, ti-a trebuit ceva timp wink.gif dar e clară şi precisă.


#18 alida

alida

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi

Postat 22 July 2006 - 07:40 PM

Multumesc, multumesc. icon_smile.gif

Petunie, cum a zis si Bulinuta, se pune ca sa iasa eventualii intrusi din conopida. Azi dimineata am ridicat capacul la vasul in care a stat conopida, sa vad daca pluteste vreun intrus inecat la suprafata. Nu era nimic, conopida fusese foarte curata.

Cit despre legume, as putea sa mai pasez morcovul, si radacina de telina. Ceapa verde nu prea merge de pasat, nici frunzele de telina. Oricum, prefer sa mai vad cite o leguma (bucatele) prin supa.

O sa mai vin cu retete in imagini, promise.


#19 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 19 December 2006 - 09:21 PM

iaca m-am invrednicit si eu dupa muult timp sa fac ceva de mancare, si m-am gandit sa ma lipesc aici.
Deci o supa crema de legume (de sezon, ce-am avut prin casa), cu crutoane.
Am pus la fiert morcov, telina, patrunjel, pastarnac, doi cartofi, ceva mazare verde congelata, o ceapa, toate taiate in bucati rezonabile, ca la ghiveci.Dupa ce au fiert, scurg zeama intr-un alt vas :

[attachmentid=75281]

iar zeama :

[attachmentid=75283]

intre timp am pus paine la prajit, am facut crutoane, apoi am tocat marunt frunze de tzelina si patrunjel :

[attachmentid=75284]

apoi pasez bine bine amestecul , cu mixerica al meu care a fost la revizie (eeehhh, ce bine e ), pana se face un piure .Aici cartoful, telina si boabele de mazare au rolul lor in consistenta cremoasa :

[attachmentid=75285]

treptat treptat, adaug zeama peste piure, ceva frunze de telina, piper macinat, potrivesc de sare , pana arata ok :

[attachmentid=75287]

iar la final :

[attachmentid=75289]

pentru cei are tin post, un cubulet de margarina, plus ceva bucati de ardei iute bulgaresc (nu foarte iute) uscat, eventual inca ceva piper e suficient.
Pentru ceilalti, neaparat un cubulet de cascaval, plus alte ingredinte dupa preferinta (zeama de lamaie, smantana, etc. )

pofta buna smile.gif

Miniaturi atașate

  • IMG_0021.jpg
  • IMG_0022.jpg
  • IMG_0024.jpg
  • IMG_0026.jpg
  • IMG_0029.jpg
  • IMG_0030.jpg

Editat de nenea Radu, 19 December 2006 - 09:24 PM.

Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#20 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 19 December 2006 - 10:01 PM

Tulai Domeee nene Radule ce bine arata supa lu'matale....
..inghit aci in sec,
pe cafeau care-o beu acu , la servici , cu ochii n ecran!
..terminator ...
..gateste mai des , asaa in imagini , mai lasa -ti femeia sa mai respire , scumpa de ea, si treci la cratiz !..
ca -i zici ghini !





Fan n_puiu!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi