Sari la conținut

Poză

Ciorba de vacuta


43 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2006 - 12:55 PM

Am cautat si nu am gasit aceasta piatra de temelie a ciorbelor romanesti pe care o intalnesti in orice carciumioara din orice zona a tarii. Daca trebuie mutat rog un admin sa o faca si sa scuze inconvenientele. Multzam.

Ciorba de vacuta

Am gasit in Billa o carne frumoasa care il avea pe vino-n oala, pe care scria: carne de vitel pt supa si care s-a dovedit a fi rasol de vitzel fara os.

Am portionat-o si am pus-o la fiert in apa rece, dupa care am tocat legumele (ceapa, morcov, telina, ardei).

[attachmentid=58901]

Dupa ce am spumuit inceputul de supa am adaugat si o mana de pastai. Zarzavaturile le-am calit in putin ulei.

[attachmentid=58902]

Le-am adaugat si pe dansele si am pus in asteptare niste mazare de la congelator si doi cartofi, pe care le-am adaugat cand carnea era deja fiarta. Cand si cele din urma au fiert am pus suc de rosii din recolta proaspata, am mai lasat o vreme pe foc ...


[attachmentid=58903]

am presarat frunze de tzelina tocata si ... gata icon_smile.gif

[attachmentid=58909]

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 11 September 2006 - 01:35 PM

felicitaciones!
si ma minunez si io, cum de nu a fost pusa reteta, ca e foarte halita in romanica.
Si ce-mi mai place e cum ai taiat legumoasele icon_smile.gif
da sa stii ca nu-mi ploua de data asta, ca mi-s satul, asa ca .... icon_rotf.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2006 - 01:51 PM

Sar'na icon_smile.gif

Adevarul e ca am incercat sa recreez sin amintiri o ciorbitza cat mai apropiata de aia de la crajme, ca daca e are si asta mii si mii de variante. Oricum vreau sa recomand celor ce frecventeaza billa carnea de vitel pentru ciorbe. Este incredibil de frageda.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 11 September 2006 - 04:18 PM

(BD @ Sep 11 2006, 02:51 PM)

Sar'na icon_smile.gif

Adevarul e ca am incercat sa recreez sin amintiri o ciorbitza cat mai apropiata de aia de la crajme, ca daca e are si asta mii si mii de variante. Oricum vreau sa recomand celor ce frecventeaza billa carnea de vitel pentru ciorbe. Este incredibil de frageda.

pai dupa cum sa discutat prin iarna-primavara, si Alexandru a elucidat problema pentru noi, astia din romanica, probabil ca furnizorul lor a inceput sa le dea carne maturata.
Eu personal, ma limitez deocamdata sa cumpar de la oameni carnea proaspat taiata si o pun eu la maturat la vid , in frigider, cate zece zile, pana o sa ajunga Billa si la mine in targ icon_biggrin.gif
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#5 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 11 September 2006 - 04:23 PM

BDule, multam mult pentru reteta, chiar nu stiam cum se face. Abia astept sa fac si eu.
calm

#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 October 2006 - 10:13 AM

Inca o varianta, de data asta din piept de vita (adica nu am mai calit legumele). Este si neacrita deci e un fel de supa din piept de vita.

Intai am pus la fiert in apa rece carnea, i-am luat spumele apoi am lasat-o pana s-a patruns bine:

[attachmentid=62497]

Intre timp am tocat zarzavaturile pe care le-am adaugat la fiertura de carne:

[attachmentid=62498]

Era sa uit, a fost si domnul printre ele si ... pishca

[attachmentid=62499]

am mai pus spre final carnea de la 3 rosii, sare, piper si frunzele unei tzeline + cand mi-am amintit si ceva leustean (ceva mai mult, in poze nu apare ca uitai)

[attachmentid=62500]

si "sectiunea: tongue.gif

[attachmentid=62501]

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • Diapozitiv5.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 Pisoi

Pisoi

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Interests:http://mariasjewelry.wordpress.com

Postat 09 October 2006 - 01:15 PM

Asta e si mai apetisanta! rolleyes.gif
calm

#8 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 October 2006 - 01:06 AM

Am facut si eu ciorbita de vacuta, dar n-am pus mazare. De-li-cioa-sa. O mananci dintr-o sorbitura!
Vreau sa atasez si poze, dar imi tot da o eroare ... Revin eu cu poze...

#9 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 31 October 2006 - 01:52 PM

Deci, pozele:
(care n-au vrut sa intre ieri)
[attachmentid=65331]

[attachmentid=65332]

Miniaturi atașate

  • ciorba1.JPG
  • ciorba2.JPG


#10 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 31 October 2006 - 03:21 PM

Nici nu e musai mazarea, dar mie imi place la ciorbitze cu carne. Brava tzie icon_smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 November 2006 - 10:38 AM

Si inca o varianta ...

captura pe care am pus-o la fiert in oala presurizata cu supa de ciolan afumat de la congi:

[attachmentid=68353]

legumele: praz, ceapa, morcov, telina, ardei gras

[attachmentid=68354]

la calit in nitzel ulei:

[attachmentid=68355]

am reunit cu supa cu carne si am mai pus si o mana de sfecla rasa:

[attachmentid=68356]

cu 15 minute inainte de final am pus o ceasca de orez din asta:

[attachmentid=68357]

si la final leustean cat incape.
asta e rezultatul:

[attachmentid=68358]

cu smantana:

[attachmentid=68359]

fara smantana:

[attachmentid=68360]

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • Diapozitiv5.JPG
  • Diapozitiv6.JPG
  • Diapozitiv7.JPG
  • Diapozitiv8.JPG
  • Diapozitiv9.JPG
  • Diapozitiv10.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 May 2007 - 01:43 PM

Inca o varianta de ciorba de coada de vacuta:

[attachmentid=99723]

Sofritto tongue.gif (ceapa, morcov, telina)

[attachmentid=99724]

Am pus si cartofi

[attachmentid=99725]

Si la final telina si zeama de varza si, fireste, leustean

[attachmentid=99726]

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv1.JPG
  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 07 May 2007 - 02:56 PM

<<... si zeama de varza...>>

Dar de unde iei zeamă de varză, acum, în "extrasezon" că-i cel puţin a doua ciorbă cu zeamă de varză şi io am lichidat stocurile de două luni... mad.gif



#14 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 07 May 2007 - 03:00 PM

Una dintre cele mai bune ciorbe, asta de vacutza. Multumim BD pt. retzete si variante. Mie imi place tare mult cum o face la noi la Cantina Politehnicii din Timisoara...dar am impresia ca o acresc uc borsh. In rest cred ca e dupa prima dintre retete...desi parca am vazut si niste urme vagi de varza. Am incercat si eu sa o fac cu borsh, dar parca nu iasa ca la cantina.

#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 May 2007 - 03:14 PM

puiu, eu nu pun mai deloc muraturi si in nici un caz zeama de varza, din fericire imi pune o doamna care anul acesta a avut extraproductie. spre bucuria mea caci este delicioasa, aromata, iamiam. mai am momentan inca o sticla de doua kile, dansa prefera sa acreasca cu bors smile.gif

khali, niciodata mancarea facuta acasa nu o sa iasa la fel de buna ca cea la cazan, intreaba baietii de facura armata biggrin.gif mai ales fasolea de la popota e nemaipomenita!
Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 07 May 2007 - 03:22 PM

<<anul acesta a avut extraproductie...>>

Io nu m-am gândit să opresc o stclă două. Acu', de'... mad.gif

<< niciodata mancarea facuta acasa nu o sa iasa la fel de buna ca cea la cazan,>>

Aprob pozitiv, una e să faci o oală de 4 kile de ciorbă şi alta când faci 40 - nu zic mai multe...

#17 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 07 May 2007 - 09:19 PM

BD, daca imi dai voie, lipesc si eu aici una din variantele mele de ciorba de vacuta rolleyes.gif

Eu am facut azi ciorbita din:

500 gr carne vita (am luat gulash de vita; deh, lenea... laugh.gif )
1/2 kg morcovi
5-6 pastarnaci
1 telina potrivita
300 gr fasole pastai (eu am folosit fasole galbena, de la congelator)
1 cutie de rosii in suc propriu
sare
2 leg. leustean verde
borsh din hushte

Am fiert carnea separat; am taiat legumele cubuletze si le-am fiert si pe ele separat. Am strecurat zemurile, dupa care am transferat totul in oloiul de ciorba si le-am fiert pana au tzipat ca nu mai suporta caldura laugh.gif Am condimentat, am acrit bine cu borsh (ca asha ne place), am pus shi leushteanul la sfarshit....
...si iata rezultatul:
- portia mea:

[attachmentid=99844]

- portia lui, cu mastanica, ca nu poate fara rolleyes.gif

[attachmentid=99845]

Si am papat cu ardei shi fasole iute biggrin.gif
Data aviatoare mai vin cu o varianta.

Miniaturi atașate

  • DSC00011a.JPG
  • DSC00015a.JPG

Life sucks and then you die! Damn right!


#18 conti

conti

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi

Postat 07 May 2007 - 10:43 PM

Fetelor, ciorbele voastre arata de milioane!!!!!!!!!! Mie imi place sa de tare ciorba asta ca as putea foarte bine sa nici nu maninc nimic altceva vreodata smile.gif Eu o acresc cu lamiiei ( e cea mai la indemina - stiu ca nu e acelasi gustul, dar in lipsa de altceva, e bine si asa).

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 May 2007 - 08:52 AM

(droopina @ May 7 2007, 10:19 PM)

BD, daca imi dai voie, lipesc si eu aici una din variantele mele de ciorba de vacuta rolleyes.gif



Nu-ti dau voie tongue.gif
Super! Adevarul e ca i-am cam intoxicat pe ai mei cu ciorbele de vacuta, ce sa fac, daca imi plac. Si culmea e ca varianta viitoare prevede fasole verde (din aia congelata din pachetul de 3 mazari + 1 moca oferta la billa).

Sa curga ciorbitele! Si tu tot in vas de pamant vad ca pui, parca e mai buna asa, este?

Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 May 2007 - 09:01 AM

(droopina @ May 7 2007, 10:19 PM)

BD, daca imi dai voie, lipesc si eu aici una din variantele mele de ciorba de vacuta rolleyes.gif

Eu am facut azi ciorbita din:

500 gr carne vita (am luat gulash de vita; deh, lenea... laugh.gif )
1/2 kg morcovi
5-6 pastarnaci
1 telina potrivita
300 gr fasole pastai (eu am folosit fasole galbena, de la congelator)
1 cutie de rosii in suc propriu
sare
2 leg. leustean verde
borsh din hushte

Am fiert carnea separat; am taiat legumele cubuletze si le-am fiert si pe ele separat. Am strecurat zemurile, dupa care am transferat totul in oloiul de ciorba si le-am fiert pana au tzipat ca nu mai suporta caldura laugh.gif Am condimentat, am acrit bine cu borsh (ca asha ne place), am pus shi leushteanul la sfarshit....
...si iata rezultatul:
- portia mea:

[attachmentid=99844]

- portia lui, cu mastanica, ca nu poate fara rolleyes.gif

[attachmentid=99845]

Si am papat cu ardei shi fasole iute biggrin.gif
Data aviatoare mai vin cu o varianta.


Si mie imi place enorm ciorbita de vacuta si tare bine arata corbicuta ta!
Mai ai o portie si pentru mine, pune-o pe firul de la calculator si ajunge ea!!!




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi