Sari la conținut

Poză

Trandafir cu visine


229 răspunsuri la acest topic

#1 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 17 September 2006 - 12:14 PM

Dupa o lunga si frumoasa vacanta, a venit si momentul in care trebuia sa ma intorc sfioasa-n bucatarie tongue.gif
Deci io sant fan "visine", asa ca p-asta nu puteam s-o ratez.
Apropo, pt. reteta asta, ar fi ideal sa aveti cantar de bucatarie.
İnainte de toate, vreau sa va zic ca e primul trandafir pe care-l fac, la final n-a iesit asa frumos , dar m-a consolat faptul ca este neasteptat de bun la gust.
Si as vrea sa mentionez faptul ca m-am trezit la ora 07 dimineata, (duminica ! ).. stiu, sant o martira tongue.gif

ingredientele

220 ml lapte caldut
30 gr. drojdie proaspata
400 gr. faina
120 gr zahar
1 praf de sare
60 gr. unt topit
2 oua
1 borcan de visine (600-700 gr)
4 lingurite zahar pudra
1 galbenus

[attachmentid=59452]


preparation

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.

[attachmentid=59453]

-intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")

[attachmentid=59454]

- drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)

[attachmentid=59455]

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

[attachmentid=59456]

-se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor , tot la 30 grade)
aici inainte sa-l las sa dospeasca.. dupa ce l-am acoperit si l-am bagat la loc cald, io m-am aruncat in pat pt un somn de juma' de ora tongue.gif

[attachmentid=59457]

dupa ce-a trecut timpul , am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.

[attachmentid=59458]

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult
[attachmentid=59460]

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 , io nu am masurat foaia mea, am apreciat ochiometric.. important e sa fie dreptunghiulara.

[attachmentid=59461]

cam asa de groasa

[attachmentid=59462]

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

[attachmentid=59463]

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

[attachmentid=59464]

taiatzi in 12 bucatzi egale

[attachmentid=59465]

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min)

[attachmentid=59466]

dupa ce-am scos din cuptor

[attachmentid=59467]

dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei

[attachmentid=59470]

si uite si trandafirul meu (de la Moldova)

[attachmentid=59471]

briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta

[attachmentid=59473]

si sectiune

[attachmentid=59474]

aluatul e mirobolant, se jupoaie , si e foarte fraged

[attachmentid=59475]

inca o sectiune

[attachmentid=59476]

si asta e ce-a mai ramas din trandafir icon_smile.gif

concluzie
- nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce
poate vi se pare greu de facut, dar nu e.. mai mult am dormit io icon_biggrin.gif

hai va pup, si succes la trandafiri icon_smile.gif

[attachmentid=59477]

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.jpg
  • 20.jpg
  • 23.jpg
  • 22.jpg
  • 21.jpg

Editat de Pocahontas, 30 September 2006 - 05:20 PM.


#2 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 17 September 2006 - 12:53 PM

Minunat! Nici nu ma asteptam sa fie altfel o reteta facuta de tine... icon_biggrin.gif Sa nu mai zici ca nu e frumos, pe langa ca e frumos pare si tare gustos. Poate il incerc si eu ca am tava ca a ta, desi nu prea ma inteleg eu cu prajiturile fara crema.pe mine ca sa ma atraga ceva trebuie sa aiba multa crema...Pupici si felicitari, arata super!

#3 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 September 2006 - 01:40 PM

Super pufosi!! Si mie imi plac mult visinile. icon_smile.gif

#4 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 17 September 2006 - 02:44 PM

Ei, ai venit cu desert care-l pot face si io blob6.gif Arata traznet! Dar n-am tava rotunda , pot sa-l fac intr-o cratita, ce zici?
Fan n_puiu!







#5 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 17 September 2006 - 03:28 PM

Nici nu stii cat de mult te-am asteptat...eu nu sunt numai fan visine,dar si fan aluat cu drojdie...te-ai prins ce fac imediat ce imi cumpar visine!!!
Super!



#6 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 17 September 2006 - 04:57 PM

mmm arata super misto
o sa-l fac negresit zilele astea
si asa nu am mai facut ceva dulce de un car de ani unsure.gif
mi-a zis barbatu ca m-am puturosit dry.gif
Poca frate ,zi-mi si mie de unde iei tu visine fara samburi de la ferma natural ca de nu am cautat de mi-au iesit ochii din cap blink.gif
ca daca ma apuc sa curat iar un borcan de visine fac greva nu alta
si inca ceva:pot pune margarina in loc de unt?nu cred ca are ce sa aibe,nu?
felicitari pt reteta,si eu sunt moarta dupa tot ce e cu visine,inclusiv visinata icon_biggrin.gif

#7 Maitreyi

Maitreyi

    Captain Cook

  • Membri
  • 214 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi (Iasi)

Postat 17 September 2006 - 05:55 PM

Asta nu-i "monstru de duminica"? Da fara branza si in loc de dulceata sunt visine...
Sunt cu mult mai mult decat ceea ce sunt.

#8 Vianne

Vianne

    Big Chef

  • Membri
  • 643 posturi

Postat 17 September 2006 - 05:58 PM

Muuuuaaaamaaa, ce fain arata!
Si un pic off topic... eu acum fac pogacelele tale, Poca:-)


#9 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 17 September 2006 - 06:00 PM

(cosmina_liana @ Sep 17 2006, 05:57 PM)


si inca ceva:pot pune margarina in loc de unt?nu cred ca are ce sa aibe,nu?




Io zic sa nu pui. Aseara am facut gogosi si n-am pus unt in aluat ci margarina si nu au iesit asa de pufosi. Nu strica, da nu e ca originalu wink.gif

#10 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 September 2006 - 09:53 PM

maitreyi, si eu ma gandeam ca e monstru de duminica wink.gif

Asa, si?



#11 florescu_30082

florescu_30082

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 17 September 2006 - 10:26 PM

ARATA SUPER icon_smile.gif
luci

#12 Theodora

Theodora

    Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţii

  • Membri
  • 1376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Atena

Postat 18 September 2006 - 06:43 AM

Fetelor,doar infatisarea e ca si a monstrului...aluatul si restul e diferit!!!
Ma duc la cumparaturi!!!



#13 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 18 September 2006 - 06:57 AM

Ti-a iesit f frumos si pufossssssss.


#14 florescu_30082

florescu_30082

    Captain Cook

  • Membri
  • 368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel

Postat 18 September 2006 - 01:01 PM

iata si trandafirasi mei icon_smile.gif aluatul este super.multumesc pt reteta .eu am adaugat si scortisoara tongue.gif

Miniaturi atașate

  • PICT3012.JPG

luci

#15 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 September 2006 - 01:58 PM

inainte de toate vreau sa va zic vestea zilei (pt mine ):
trandafirul e la fel ca ieri ! icon_eek.gif adica nu s-a intzepenit nici macar un pic ! nici macar asa, ca idee... deloc ! este exact ca ieri cand l-am scos din cuptor, numai ca acum e rece, of course.
phuama... zici ca e are conservant, ce chestie, ce faaaaaaaaaaaaaaaza ..(am bagat reteta in caietul ce-l las mostenire copchiilor).

danluc , sa nu-l mananci pe tot azi, sa lasi o parte si pt maine, ca sa vezi si tu chestia asta icon_smile.gif
apropo, dupa ce s-a racit eu l-am tinut acoperit cu folie stretch de plastic.

si inca ceva : in reteta nu scrie de esentze, de coji rase de portocala, alea alea... eu data viitoare o sa pun ca sa fie si mai buun.

asa... ziceti ca trandafirul meu e monstru de duminica, babau de martzi, etc. Am vazut reteta aia pe-aci, acu 100 de ani, si din cate stiu balauru ala de miercuri nu seamana la ingrediente cu trandafirashu' meu de duminica.
si daca insinuati ca am copiat reteta aia, din care am scos marmelada sau ce avea si-am pus visine , nu va zic decat sa va fie rusine tongue.gif
eu pun aici retete luate din reviste, nu repet retetele fetelor sub alte forme, ooooooooooooooooooook?
si ca sa va linistesc pe deplin , va zic ca reteta e luata din revista "Secretele bucatariei", acelasi nr. al revistei din care e si Tortul zebra de-aici de la retete-n imagini.
si-acu ca ne-am lamurit va urez o zi buna, spor la trandafiri si daca mai aveti nelamuriri referitoare la reteta v-astept cu intrebarile , pa icon_smile.gif

#16 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 September 2006 - 02:03 PM

hai ca m-am infierbantat si-am uitat sa-i raspund cosminei icon_smile.gif
cosmina, visinele alea fara samburi le gasesti la Carrefour, la Cora, la Metro, te duci acolo unde-s compoturile si o sa vezi borcanul (borcanul are poza la prajitureaua mea preferata)

#17 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 September 2006 - 02:21 PM

apropo, vreau si eu link-ul de la monstru, sa vaz si eu asemanarile alea izbitoare.

#18 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 18 September 2006 - 02:21 PM

Mai dezfierbanteaza-te o data, si raspunde-mi si mie laugh.gif
Fan n_puiu!







#19 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 18 September 2006 - 02:26 PM

luci, daca n-ai tava ca a mea , n-ai decat 2 variante
1. ar fi timpul sa-ti cumperi laugh.gif
2. sau prestezi trandafirul intr-o cratita cu un diametru suficient de mare (min 26 cm), cratita pe care o tapetezi cu hartie de copt , ca sa-ti fie usor cand scotzi trandafiru'

am incredere in tine, stiu ca nu ma vei dezamagi , asa ca astept un trandafir frumos de la tine (mai frumos ca al meu, vezi sa aranjezi mai estetic ca mine rulourile alea taiate)

#20 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 18 September 2006 - 02:34 PM

Poca, de ce ma omori cu zile icon_frown.gif vii numa' cu visine... ce crezi ca esti singura fan-visine, numai ca tu le gasesti, le "retetizezi" si le papi... eu vad "produsele" tale ohmy.gif inghit in sec, le notez, iar inghit in sec... si tot asa pana uit... huh.gif ... iara dau peste reteta crybaby2.gif ... pe-aici nu prea le-avem cu visinele, eu cel putin n-am vazut crude, am auzit ca s-ar gasi prin buricu' targului congelete... poate ajung si eu sa le gasesc... unsure.gif

Scuze pt. "povestea trista"... trandafirul arata super!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi