Trandafir cu visine

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din ca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Trandafir cu visine

Ingrediente

  • 220 ml lapte caldut
  • 30 gr. drojdie proaspata
  • 400 gr. faina
  • 120 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 60 gr. unt topit
  • 2 oua
  • 1 borcan de visine (600-700 gr)
  • 4 lingurite zahar pudra
  • 1 galbenus

Mod de preparare

1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.

2. Intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")

3. Drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)

4. Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.

5. Se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.

6. Apoi se acopera castronul si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor, tot la 30 grade).

7. Dupa ce-a trecut timpul, am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.

8. Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult.

9. Se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 ;

10. Pe foaie se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

11. Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans.

12. Taiati in 12 bucatzi egale.

13. Apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)

- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose

14. Galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.

15.Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).

16. Dupa ce-am scos din cuptor, dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei.

17. Briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta.

Aluatul e mirobolant, se jupoaie si e foarte fraged

Nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce.

Reteta propusa de Pocahontas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!