Sari la conținut

Poză

Rulou de peste


21 răspunsuri la acest topic

#1 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 06:00 AM

Rulou de peste

Reteta am vazut-o pe food network si mi s-a parut tare apetisanta asa ca a trebuit s-o incerc.
Ingrediente
2 fileuri de somon, cat mai subtiri. eu n-am luat somon proaspat pentru ca aveam deja din asta afumat dar data viitoare o sa fac cu somon proaspat.
3 -4 fileuri de peste alb, ce gasiti. (va orientati la numar sa fie latimea celor doua fileuri de somon) Eu am folosit un peste alb care se numeste white ruffy.
7-8 sea scallops mai mari
marar , patrunjel
sare piper
ulei sau unt

[attachmentid=61720]
Daca nu va place mirosul de peste care intra in maini (sau orice alt miros de mancaruri, carnuri, etc), folositi asta...mirosul dispare miraculos!! (e o bucata de metal, asemanator cu otelul inoxidabil)
[attachmentid=61721]

Se pregateste o foaie de hartie de copt sau hartie cerata peste care se aseaza o folie de plastic. Se aseaza feliile de somon cu coada sau partea subtire in partea opusa fata de tine, si se suprapun putin una peste alta. Somonul afumat e feliat mai marunt dar daca folositi somon proaspat feliile sunt mai lungi si late. Fileurile de somon sa fie subtiri, daca sunt prea groase ruloul va iesi prea mare.
[attachmentid=61722]
Peste ele, in partea dinspre tine asezi feliile de peste alb, sa se suprapuna putin
[attachmentid=61723]
Scallops se pun pe o frigaruie (daca aveti de metal e si mai bine) si se aseaza in capatul feliilor albe. Se condimenteaza cu sare si piper
[attachmentid=61725]
Se presara verdeturile
[attachmentid=61726]
si incepem sa rulam, se ridica folia de plastic ajutand sa formam un rulou fara a rula in interior si plasticul. Folia ajuta doar la manevrare.
[attachmentid=61727]
Ruloul trebuie sa fie cat mai strans;
[attachmentid=61728]
cand e gata se intoarce invers si se ruleaza strans in hartia de copt sau cerata (de care aveti) se inchide la ambele capete si se pune la rece cel putin o ora sa imprumute arome, gusturi, etc...
[attachmentid=61729]
Se taie felii cu hartie cu tot, cam 2.5 cm-max 3 cm, nu mai late, altfel nu se patrund cand sunt puse la fript;
[attachmentid=61730]
se aseaza pe o tava (de frip in cuptor) care are si un gratar si permite sa se scurga grasimea sau zeama.
[attachmentid=61731]
Se indeparteaza hartia si se unge cu ulei – eu am folosit un amestec de unt si un pic de usturoi; se pot adauga in sos condimente preferate si vedeturi.
[attachmentid=61732]
Se pune la cuptor pe broil 550 F cam 290 C foarte aproape de incalzitorul de sus (10-12 cm) si cu usa cuptorului putin intrdeschisa. usa nu se inchide la temperatura asa inalta.
Cam 6 minute pe fiecare parte dupa cum va place sa fie de facut.
[attachmentid=61733]
Se serveste cu garnitura preferata si cu lamaie. Arata sofisticat si se potriveste la o masa mai festiva. Pozele mele nu sunt foarte reusite, dar rulourile arata bine. Totusi e extrem de simplu de facut si consistent.
Eu am fript doar jumate din rol, restul l-am invelit in folie, l-am pus la congelator si il tai si frig a doua zi.
La fript grasimea din salmon curge in tava de jos si se carnea se rumeneste frumos.
Inauntru sunt 3 gusturi diferite, salmonul aromat, pestele alb, oarecum neutru dar cu un altfel de textura si scallop-ul dulce si cu alta consistentza.
Incercati!! E delicios.

Miniaturi atașate

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 9.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg

Editat de aLAndala, 04 October 2006 - 08:42 AM.

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#2 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 04 October 2006 - 06:47 AM

Woow ,ce bine arata,cred ca trebuie sa fi fost tare bun!
Sa va fie de bine!
Reteta am retinut-o si sigur o sa o pregatesc si eu.
Carnea de somin ,este favorita noastra si pastravul....
Am o mica nelamurire,cum se spune pe ro. la al treilea sortiment de carne?
>>7-8 sea scallops mai mari<<
Multumesc mult,pt. eventualul raspuns!



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#3 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 08:03 AM

Afrodite, ma bucur ca ti-a placut cum arata. Mie mi se pare ca e si foarte bun !
Scallops sunt un fel de scoici rotunde cu un muschi mai mare in interior.
Nu stiu sa-ti spun exact numele pe romaneste pentru ca nu stiam despre asa ceva cand traiam acolo, dar postez aici cateva poze care poate te ajuta. Sunt convinsa ca acum se gasesc si in Ro.
Eu aici le gasesc doar congelate nu am vazut proaspete pana acum, nici nu am cautat icon_smile.gif
E o carne alba,densa si un pic dulce. Dupa parerea mea nu are gust de mare, nici nu seamana cu alte feluri de scoici. Exista doua feluri, mici -bay scallops si mai mari sea scallops. Spune-mi daca pozele te ajuta sa afli ce sunt. Poate alte fete stiu numele romanesc.

[attachmentid=61743]
[attachmentid=61744]
[attachmentid=61745]
[attachmentid=61746]

Imagini atașate

  • Oysters_Scallops_Abalone.jpg
  • scallops1.jpg
  • Scallops_500.jpg
  • scallops_live1.jpg

Editat de aLAndala, 04 October 2006 - 08:07 AM.

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 October 2006 - 08:18 AM

Laura, in franceza se numesc coquilles saint-jacques
uite un site:www.cooking2000.com/fr/dossier/coquille-saint-jacques-recettes.htm

aLAndala arata really wow. am sa incerc sa fac.
am 2 probleme:1 si 2, fara glume, cred ca e mai bine cu somon proaspat, caci cel afumat e prea bun asa, si la gril risca sa aiba un gust ...nashpa...
si a 2a e mirosul. l-ai facut in bucataria cu sofaua rosie ? si n-a protestat? sau ai facut pe gril afara?
merci de lamurire. o zi( noapte) buna
Fan n_puiu for ever



#5 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 08:39 AM

(stella @ Oct 3 2006, 11:18 PM)

Laura, in franceza se numesc coquilles saint-jacques
uite un site:www.cooking2000.com/fr/dossier/coquille-saint-jacques-recettes.htm

aLAndala arata really wow. am sa incerc sa fac.
am 2 probleme:1 si 2, fara glume, cred ca e mai bine cu somon proaspat, caci cel afumat e prea bun asa, si la gril risca sa aiba un gust ...nashpa...
si a 2a e mirosul. l-ai facut in bucataria cu sofaua rosie ? si n-a protestat? sau ai facut pe gril afara?
merci de lamurire. o zi( noapte) buna


Multumesc Stella, abia astept sa vedem daca iti place...
Eu hotarata data viitoare o sa le fac cu somon proaspat, are cumva o aroma diferita care aici mi se pare ca a lipsit. Acuma atentie, unele fileuri afumate sunt si mai sarate si asta ar putea sa afecteze rezultatul...
Pe de alta parte cat am aranjat fileurile am tot ciupit cate o bucatica din somonul afumat, cred ca de aceea mi s-a parut mie asa satios, cand am mancat o bucatzica gata preparat, eram deja satula...

Evident in bucataria cu sofaua rosie...totul se petrece acolo. nu a mirosit prea tare, pestele asta alb ce l-am folosit nu are nici cel mai mic miros de peste. afara pe grill fac doar bbq si vinete coapte.
uite in poza se vede ca l-am pus in cuptor, sus de tot la prajit.
[attachmentid=61758]

Miniaturi atașate

  • 16.jpg

Editat de aLAndala, 04 October 2006 - 08:44 AM.

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 October 2006 - 08:51 AM

Aha, am crezut din poza precedenta , ca le-ai facut pe *gril*. deci in cuptor, asa e alta mancare de peste.
merci mult. am s-o incerc mai dupa 17 oct, caci plec in curand cu orchestra ( daca nu mi-a placut cartea, am facut muzica!!!) pe catva timp. asa ca mai va cu retetele, dar asta siguuur o fac.
merci inca odata.
Fan n_puiu for ever



#7 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 04 October 2006 - 09:25 AM

Fetele mersi mult!
Mersi si mai ales de poze ,acum stiu despre ce este vorba.
Eu de fapt cautam denumirea in germana si credeam ca-mi este mai ausor sa traduc din ro decit din eng.dar dupa cite imi aduc aminte ,am vazut asa ceva ,congelate la Merkur.
Cind o sa pregatesc papica acesta>>exquisite<<,o sa revin si cu pozele ! floare.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#8 pinky

pinky

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 04 October 2006 - 09:46 AM

in romana ii zice molusca la scallop
am dat o cautare aici http://www.dictionar.ro/ si asta am gasit wink.gif

#9 pinky

pinky

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 04 October 2006 - 09:50 AM

intr-adevar arata foarte bine rulourile, sunt o delicatesa
ce peste alb ai folosit? se poate folosi merlucius sau cod?

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 October 2006 - 11:12 AM

Foarte faina idee, molusca respectiva aici se numeste capesanta, are un gust delicat si eu personal n-as amesteca-o cu alte 2 feluri de peste si in nici un caz cu un afumat, dar asta e parerea mea proprie si personala.
Imi place foarte mult mai ales ideea de a le pregati si tine la congelator pentru "urgente".
Ma mira insa temperatura cuptorului de 290°C ohmy.gif eu maximul pe care il pot obtine de la al meu e de 250.
In orice caz e de incercat fara indoiala, mersi.

#11 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 06:49 PM

(pinky @ Oct 4 2006, 12:50 AM)

intr-adevar arata foarte bine rulourile, sunt o delicatesa
ce peste alb ai folosit? se poate folosi merlucius sau cod?


pinky, cred ca se poate folosi merluciu sau cod, fileuri sa fie. nu stiu care e numele romanesc al pestelui care l-am folosit eu aici se numeste white ruffy.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#12 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 07:42 PM

(Adriana Nicoleta @ Oct 4 2006, 02:12 AM)

Foarte faina idee, molusca respectiva aici se numeste capesanta, are un gust delicat si eu personal n-as amesteca-o cu alte 2 feluri de peste si in nici un caz cu un afumat, dar asta e parerea mea proprie si personala.

Incearca o data icon_smile.gif, mie mi se pare o combinatie reusita... al'data o sa fac cu somon proaspat.

(Adriana Nicoleta @ Oct 4 2006, 02:12 AM)

Imi place foarte mult mai ales ideea de a le pregati si tine la congelator pentru "urgente".
Ma mira insa temperatura cuptorului de 290°C ohmy.gif eu maximul pe care il pot obtine de la al meu e de 250.
In orice caz e de incercat fara indoiala, mersi.


La mine cuptorul are mai multe moduri: bake, convection bake, roast, broil.
Broil are temperatura fixa de 550 F si nu incalzeste jos deloc, doar partea de sus de aceea se pune tava chiar sub arzator si orice faci in felul asta se prajeste foarte repede si nu se usuca (daca tii putin timp, evident) cum s-ar intampla daca ai face timp mai lung in bake mode.
Acuma eu cred ca se poate incerca si in cuptor cum ai tu, la temperatura inalta, aproape de arzatorul de sus.
Daca incerci sa ne spui cum ti-a iesit/placut...
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#13 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1958 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 04 October 2006 - 08:08 PM

Superba reteta, multumim. Este "curat Montignac", asa ca am trecut-o la indexul retetelor Monti

#14 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 04 October 2006 - 08:31 PM

arata bine rau
eu sunt moarta dupa peste
am fost la o prietena acum 2 luni la ziua ei si a facut maicasa tot asa rulou din peste
o bunatate
am mancat pana am crapat icon_biggrin.gif
si cam asa arata
[attachmentid=61826]
bun rau

Miniaturi atașate

  • IMG_4195.jpg


#15 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 04 October 2006 - 08:41 PM

(cosmina_liana @ Oct 4 2006, 11:31 AM)

arata bine rau
eu sunt moarta dupa peste
am fost la o prietena acum 2 luni la ziua ei si a facut maicasa tot asa rulou din peste
o bunatate
am mancat pana am crapat icon_biggrin.gif
si cam asa arata
bun rau


Daa, foarte frumos si asa! sper sa nu fie o problema taiatul dupa ce e fript.
Trebe avut grija la temperatura sa nu se faca prea mult in exterior si prea putin in interior.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#16 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 01 August 2008 - 04:40 AM

Arata absolut superb, multumesc mult de reteta (si poze).Cum de n-am gasit-o pana acum?

Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#17 hopsieu_ari

hopsieu_ari

    Captain Cook

  • Membri
  • 413 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 01 August 2008 - 05:35 PM

CITAT(Strugurel @ Aug 1 2008, 05:40 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata absolut superb, multumesc mult de reteta (si poze).Cum de n-am gasit-o pana acum?


Eu am o intrebare inainte sa fac si ceva in genul asta .. cum ramane cu spinii de la peste? asta nu inteleg eu in brosuri cu peste si chiftele din peste , etc. ?????? Daca imi rasp fetele care gatesc mereu peste m-as bucura tare mult ...

#18 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 01 August 2008 - 07:08 PM

CITAT(hopsieu_ari @ Aug 1 2008, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am o intrebare inainte sa fac si ceva in genul asta .. cum ramane cu spinii de la peste? asta nu inteleg eu in brosuri cu peste si chiftele din peste , etc. ?????? Daca imi rasp fetele care gatesc mereu peste m-as bucura tare mult ...


Eu cumpar numai fileuri -fara oase, fara spini.
Singurul peste cu oscioare de vede bucataria mea e al' mic (de se mananca asa, cu totul) si cel conservat (si iar nu-s probleme).

Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#19 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 02 August 2008 - 08:16 AM

QUOTE(Strugurel @ Jul 31 2008, 07:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata absolut superb, multumesc mult de reteta (si poze).Cum de n-am gasit-o pana acum?

cu placere Strugurel, sa vii sa ne spui cum ti-a iesit, cand/daca prestezi un rulou smile.gif

“Always surround yourself with people that inspire you!”

#20 alina_35991

alina_35991

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 02 August 2008 - 08:18 AM

QUOTE(hopsieu_ari @ Aug 1 2008, 08:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am o intrebare inainte sa fac si ceva in genul asta .. cum ramane cu spinii de la peste? asta nu inteleg eu in brosuri cu peste si chiftele din peste , etc. ?????? Daca imi rasp fetele care gatesc mereu peste m-as bucura tare mult ...


Am scris ca se folosesc fileuri care nu au oase deloc, doar carnita buna buna
“Always surround yourself with people that inspire you!”



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi