Sari la conținut

Poză

Retete cu tofu


225 răspunsuri la acest topic

#1 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 06 October 2006 - 09:35 AM

Stiu ca mai este un topic la Retete vegetariene, dar daca mai este unul si aici, unde se pot posta si retete cu carne, peste sau chiar dulciuri, poate nu se va supara nimeni ca l-am deschis... unsure.gif


Mabo-dofu colorat* (2 pers.)


[attachmentid=62026]

150-200g tofu
2 linguri ulei de susan
1/2 ardei rosu - taiat cubulete
1/2 ardei verde - taiat cubulete
100g carne de porc (tocata sau taiata marunt)
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
1/4 ceapa taiata marunt ( ohmy.gif am uitat de ea in poza)
1 lingurita sos chili
100-150ml supa fierbinte

sos
1 1/2 lingura sos de stridii (oyster sauce)
1/2 lingura sos de soia
1 lingura otet
un praf de piper

1 lingurita plina amidon
50ml apa

cateva frunze de ceapa verde tocate

Tofu se infasoara in cateva servete sau pansamente si se pune intr-o sita sa se scurga bine de zeama (se lasa cam 10 min.). Se taie in cuburi cu latura de aprox. 1-1.5cm.
Se infierbanta uleiul si se caleste carnea pana isi schimba culoarea; se adauga usturoiul, ghimbirul, ceapa, ardeii, sosul chili si se mai caleste putin (pana se simte mirosul picant de chili). Se toarna si sosul, se amesteca, se adauga supa.

[attachmentid=62027]


Cand a inceput sa clocoteasca se pun si cuburile de tofu, se amesteca usor, se toarna amidonul dizolvat si se mai da in 2-3 clocote, amestecand usor, pana se leaga sosul.

[attachmentid=62028]


Se trece pe farfurie si se presara ceapa verde...


[attachmentid=62029]



===***===
* am zis "colorat" fiindca am folosit si ardei - in general ei nu se folosesc


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ALTE RETETE AFLATE IN ACEST TOPIC:

Retete cu boabe de soia:
- Chili Con Carne

Retete cu lapte de soia:
- Painici

Retete cu tofu:
- Creveti si tofu in sos chili
- Orez calit cu tofu
- Chiftea pe tofu
- Gratin de tofu cu vinete si rosii
- Tofu prajit cu legume (de post)
- Sarmalute cu tofu si nuci (de post)
- Salata de tofu cu avocado si sos wasabi
- "Fripturica" de tofu cu rosii si balsamico
- Tofu-aperitiv
- Tofu in sos dulce-acrisor
- Quiche (cu tofu si dovleac)

Retete cu muguri de soia:
- Salata colorata
- Muguri de soia cu curry
- Salata coreeana

Dulciuri cu tofu si lapte de soia:
- Muffin cu fructe uscate si nuci
- Crema ciocolata
- Tiramisu (de post)
- Tort Ciocolata (de post)
- Bavareza cu ceai verde (de post)
- TORT CU MANDARINE (de post)
- Chec cu banane (de post si fara ulei)
- Amandina de post
- TORT CU VISINE (de post)
- Orez cu lapte
- Trufe (de post)
- Tortulet gen "Carpati" (de post)
- Mini-choux "Padurea Neagra"
- Tort cu afine si zmeura (de post)
- Nutella de post

Miniaturi atașate

  • 1.jpg

Imagini atașate

  • ingred.jpg
  • 2.jpg
  • fin.jpg

Editat de CristinaK, 29 July 2007 - 08:23 AM.


#2 bimbo

bimbo

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi
  • Location:jp.

Postat 06 October 2006 - 09:49 AM

eu una a bucur foarte tare pentru acest topic Cristina.chiar imi place ca tot ce faci tu pe acolo dealtfel.mmmm delicios...

#3 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 06 October 2006 - 09:53 AM

Muffin cu fructe uscate si nuci (12 buc.)

[attachmentid=62030]

280g faina
2 lingurite praf de copt (aprox. 8g)
1 ou
125ml ulei
200g tofu
150g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita sare
1 lingurita brandy sau esenta de migdale sau de rom
150g fructe uscate - taiate cubulete mici
100g amestec de "nuci" (fistic, alune, nuci...)

gem de caise (optional) - pt. uns dupa ce s-au copt

[attachmentid=62031]


Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
Se mixeaza bine tofu impreuna cu oul, uleiul, zaharul, scortisoara, sarea si brandy. Se toarna acesta compozitie peste faina, se amesteca bine, se adauga fructele uscate, nucile si se omogenizeaza.

[attachmentid=62032]


Compozitia se toarna in forme de muffin, unse si date cu faina, si se coace la 180 C aprox. 30-40 min. (se incearca cu scobitoarea, fiindca timpul poate varia in functie de cuptor).

[attachmentid=62033]


Dupa ce s-au copt se ung cu gem de caise sau se lasa simple.


[attachmentid=62034]

Imagini atașate

  • fin2.jpg
  • ingred.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • fin.jpg


#4 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 06 October 2006 - 09:56 AM

(bimbo @ Oct 6 2006, 04:49 PM)

eu una a bucur foarte tare pentru acest topic Cristina.chiar imi place ca tot ce faci tu pe acolo dealtfel.mmmm delicios...



... sa inteleg ca esti si tu fan-tofu? rolleyes.gif Atunci ai o floare.gif de la mine wink.gif

#5 bimbo

bimbo

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi
  • Location:jp.

Postat 06 October 2006 - 12:27 PM

fan tofu pregatit de altii ca mie pina nu imi arati pas cu pas mai greu ma incumet sa ma apuc de gatit.

#6 jenica

jenica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 21 posturi
  • Location:galati
  • Interests:JENY

Postat 06 October 2006 - 12:39 PM

fetelor sa-mi fie cu ertare notworthy.gif dar ce este tofu o crema?Si se gaseste si in tara sau merge alceva?

#7 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 October 2006 - 04:01 PM

Tofu este branza de soia.

Cristina, poti pune, te rog, poze mai mari ca sa ne minunam mai bine de retetele tale?? Ca este pacat sa fie asa mici la cat de gustoase mancaruri faci...Merci! icon_smile.gif

#8 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 06 October 2006 - 06:29 PM

Cristina scrie tot ce stii cu tofu! Imi place la nebunie si e foarte sanatos. icon_scratch.gif Acasa am incercat de vre-o 2 ori, dar m-am lasat batuta, i-am lasat pe bucatarii de la restaurant sa-si faca treaba (mai ales ca e un PF Chang's la colt). icon_bounce.gif Astept cu nerabdare retete!

Editat de RalucaM, 07 October 2006 - 02:19 AM.


#9 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 07 October 2006 - 03:31 AM

(bimbo @ Oct 6 2006, 07:27 PM)

fan tofu pregatit de altii ca mie pina nu imi arati pas cu pas mai greu ma incumet sa ma apuc de gatit.


Deci sa-nteleg ca...
... ori trebuie sa fiu mai miticuloasa in postarile retetelor de aici ca sa te "conving" sa le incerci... unsure.gif
... ori sa te chem la mine... ca sa le incerci... wink.gif


(jenica @ Oct 6 2006, 07:39 PM)

fetelor sa-mi fie cu ertare notworthy.gif dar ce este tofu o crema?Si se gaseste si in tara sau merge alceva?


Asa cum spune si bulinuta, tofu e ceea ce se mai cheama si "branza de soia". Daca te uiti la pozele postate la retete (unde sunt trecute ingredientele) ai sa vezi o "chestie" alba, patratoasa...
Tofu se gaseste si in tara... eu am vazut si in Focsani, care totusi e mic fata de Galati... asa ca eu cred ca se gaseste si in Galati, incearca pe la un supermarket... am auzit ca ar fi si prin Galati ceva de genul Billa sau Metro... rolleyes.gif


(bulinuta @ Oct 6 2006, 11:01 PM)

Tofu este branza de soia.

Cristina, poti pune, te rog, poze mai mari ca sa ne minunam mai bine de retetele tale?? Ca este pacat sa fie asa mici la cat de gustoase mancaruri faci...Merci! icon_smile.gif


O sa incerc sa le fac mai mari... m-am gandit ca daca-s prea mari poate se misca mai greu... unsure.gif


(RalucaM @ Oct 7 2006, 01:29 AM)

Cristina scrie tot ce stii cu tofu! Imi place la nebunie si e foarte sanatos. icon_scratch.gif Acasa am incercat de vre-o 2 ori, dar m-am lasat batuta, i-am lasat pe bucatarii de la restaurant sa-si faca treaba (mai ales ca e un PF Chang's la colt). icon_bounce.gif Astept cu nerabdare retete!


O sa mai trec retete... ca de cand am venit aici am adunat si incercat o multime... numai ca unele din ele au si ceva ingrediente care sunt cam specifice si nu stiu daca se gasesc si prin alte parti... din acest motiv la multe trebuie sa renunt, cu toate ca sunt f. bune...

#10 jenica

jenica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 21 posturi
  • Location:galati
  • Interests:JENY

Postat 07 October 2006 - 04:33 PM

multumesc mult fetelor,sigur am sa o incerc wink.gif

#11 jenica

jenica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 21 posturi
  • Location:galati
  • Interests:JENY

Postat 07 October 2006 - 04:43 PM

sigur ca sunt multe magazine icon_smile.gif multumesc pentru raspuns fetelor wave.gif

#12 asda

asda

    micro Bucatar

  • Membri
  • 48 posturi
  • Location:Europa

Postat 07 October 2006 - 06:35 PM

Cristina, te rugam sa mai postezi retete, exista magazine asiatice unde gasim tofu, miso, nori...... am incercat 2 din retetele tale si sunt foarte bune floare.gif

#13 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 08 October 2006 - 06:03 AM

CristinaK poti sa-mi spui te rog pentru cite portii sint ingredientele de la mincarea cu tofu? Arata tare bine si am tot ce-mi trebuie ca sa o fac. multumesc hello.gif

Cristina, acum m-am trezit si eu si am vazut in paranteza 2 pers.! wub.gif .................... revin cu poze

Editat de Marci, 08 October 2006 - 08:03 PM.

Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#14 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 09 October 2006 - 03:40 AM

super buna! s-a mincat pe nerasuflate; seamana foarte mult la gust cu un fel de mincare care aici se numeste stir-fry unde in loc de ghimbir si usturoi se pune un condiment numit five spices ; multumesc si mai vrem retete cu tofu hello2.gif hello2.gif

nu vrea sa-mi incarce poza icon_frown.gif ( " because suitable permissions have not been enabled on the uploads directory")

rog frumos un administrator sa remedieze! multumesc
[attachmentid=62452]
uite ca am reusit pina la urma; multumesc mult.

Miniaturi atașate

  • DSC00309.JPG

Editat de Marci, 09 October 2006 - 05:37 AM.

Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#15 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 09 October 2006 - 10:14 AM

Asda, o sa vin cu retete, nici o grija... doar am zis ca am testat o multime... wink.gif


Marci, ti-a iesit super! thumbsup.gif Ma bucur mult sa aud ca ti-a placut! rolleyes.gif E una din mancarurile preferate ale sotului... si el o mananca tot pe nerasuflate! icon_smile.gif

#16 asda

asda

    micro Bucatar

  • Membri
  • 48 posturi
  • Location:Europa

Postat 09 October 2006 - 10:49 AM

Multumesc mult Cristina!

Imagini atașate

  • 1182V.jpg


#17 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 10 October 2006 - 09:43 AM

Uite, asda, fiindca m-ai "luat" cu flori, m-am pus pe treaba laugh.gif ... daca iti plac crevetii, atunci...


[attachmentid=62594]


Creveti si tofu in sos chili icon_arrow.gif 2 pers.

200g tofu
75g creveti curatati
1/4 ceapa tocata
1 lingurita usturoi pisat
1 lingurita ghimbir ras
2 fire de ceapa verde tocate
1 lingurita amidon dizolvata intr-o lingura de apa
1-2 linguri ulei de susan

sos chili
1/4 cana supa
1/4 cana ketchup sau piure/pasta de rosii
1 lingura zahar
1 lingura vin alb
1 lingurita sos chili
sare, piper


[attachmentid=62595]


Tofu se infasoara in cateva servete de hartie sau pansamente, se pune intr-o sita si se lasa cam 20-30 min. la scurs. Se taie in bucati de aprox. 1.5cm.
Se amesteca ingredientele de la sosul chili pana se dizolva bine zaharul.

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ghimbirul, cam 1-2 min pana se simte aroma de ghimbir. Se adauga si crevetii si se caleste in continuare. Se toarna si sosul chili, se lasa sa dea in 2-3 clocote,

[attachmentid=62608]


se adauga tofu taiat si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

[attachmentid=62609]


Se toarna amidonul dizolvat,

[attachmentid=62610]


se amesteca si se inchide focul.
Se trece pe farfurie, se presara ceapa verde si... se serveste! wink.gif



[attachmentid=62611]

Miniaturi atașate

  • ingred.jpg
  • fin.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

Imagini atașate

  • fin2.jpg

Editat de CristinaK, 10 October 2006 - 09:52 AM.


#18 Anie

Anie

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 10 October 2006 - 06:03 PM

Buna, Cristina! Sunt si eu proaspat casatorita in Japonia si te-as ruga mult sa mai scrii niste retete.Acum invat si eu sa gatesc si mi-e destul de greu, mai ales ca nu am gatit niciodata nici acasa in Romania.

#19 V.LIVIA

V.LIVIA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1087 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2006 - 06:11 PM

In loc de creveti nu merge sa punem altceva? icon_frown.gif

#20 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 11 October 2006 - 02:57 AM

(Anie @ Oct 11 2006, 01:03 AM)

Buna, Cristina! Sunt si eu proaspat casatorita in Japonia si te-as ruga mult sa mai scrii niste retete.Acum invat si eu sa gatesc si mi-e destul de greu, mai ales ca nu am gatit niciodata nici acasa in Romania.


hello.gif Bine ai venit, Anie! Felicitari! si Casa de Piatra!

Te referi la retete cu tofu sau la retete "de pe aici" unsure.gif ...
... daca e vorba de retete cu tofu: o sa mai trec, dar treptat, pe masura ce le fac... ca mai schimb pe ici pe colo... wink.gif
... daca vrei si ceva "japoneze" incearca aici: http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=231369




(V.LIVIA @ Oct 11 2006, 01:11 AM)

In loc de creveti nu merge sa punem altceva? sad.gif


Livia, incearca cu ceva "usor", adica peste sau carne de pui.
Eu, de exemplu, mai fac si cu somon, in loc de creveti sau cu ciupercute... rolleyes.gif

Editat de CristinaK, 07 July 2007 - 08:42 AM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi