Sari la conținut

Poză

Placinta de pui cu praz si foitaj


25 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2006 - 05:26 PM

din nou am respectat reteta cu doua amendamente, am pus si putina smantana si in loc de apa cum cerea jamie am folosit supa facuta din pieile puilor.

avem nevoie de: praz, tzelina, morcov, pui fara os (am pus piept), carnati de porc proaspeti, vin alb, unt, ulei de masline, lapte, [smantana si supa], faina, busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat), aluat de foitaj, un ou (a fugit din poza).

[attachmentid=66184]

pentru inceput prazul, telina si morcovul se calesc in unt amestecat cu ulei

[attachmentid=66185]

se adauga si carnitza de puiu

[attachmentid=66186]

cand sunt cat de cat gata se pune si un pahar de vin si unul de apa (supa)

[attachmentid=66187]

faina, sare, piper si busuioc

[attachmentid=66188]

nitzel lapte si smantana si se lasa sa fiarba pana cand sosul este dens (se amesteca, fireste)

[attachmentid=66189]

preparatul poate fi servit si ca atare cu o garnitura sau pastrat la rece pana va vin oaspetii cand puteti continua dupa cum urmeaza ...

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv2.JPG
  • Diapozitiv3.JPG
  • Diapozitiv4.JPG
  • Diapozitiv5.JPG
  • Diapozitiv6.JPG
  • Diapozitiv7.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2006 - 05:31 PM

carnaciorii de porc se despielitzeaza si se fac mici chiftelutze care se pun in tigaie cu sau fara ulei, dupa cum doriti

[attachmentid=66190]

si se prajesc

[attachmentid=66191]

se taie aluatul ca sa putem capaci vasele in care vom servi "placinta" si batem un ou ca sa ungem marginea vaselor (sau vasului)

[attachmentid=66192]

eu am folosit castroane de lut individuale dar puteti pune totul intr-un singur vas mai mare. am pus din compozitia de praz si pui

[attachmentid=66193]

am adaugat chiftelutzele pe deasupra

[attachmentid=66195]

apoi am pus capacul de aluaat, am uns cu ou si am presarat si nitzel susan de fatza

[attachmentid=66197]

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv8.JPG
  • Diapozitiv9.JPG
  • Diapozitiv10.JPG
  • Diapozitiv11.JPG
  • Diapozitiv13.JPG
  • Diapozitiv14.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2006 - 05:35 PM

cand aluatul s-a copt ...

[attachmentid=66199]

e gata

[attachmentid=66200]

atentie ca frige!

[attachmentid=66201]

puteti servi ca atare, cu foitajul din dotare sau cum recomanda jamie cu porumb si piure

[attachmentid=66203]

eu va sfatuiesc daca faceti portii individuale sa puneti si niste farfurii alaturi ca sa puneti la racit cate putin ca se desfierbanta greu

[attachmentid=66204]

pohta mare!

Miniaturi atașate

  • Diapozitiv15.JPG
  • Diapozitiv17.JPG
  • Diapozitiv18.JPG
  • Diapozitiv20.JPG
  • Diapozitiv21.JPG

Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 06 November 2006 - 05:40 PM

ce bine arata pacat ca nu imi place prazul insa poate ma risc pentru ai casei cu asa bunatate. icon_smile.gif

#5 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 06 November 2006 - 05:42 PM

Muaaa, tre sa fie buna rau di tat! Am sa o fac si eu canda, ca-mi plac legumele. Pana una alta, am facut o oala de ciorba d'aia de cous-cous. Pana n-o termin, nu mai gatesc altceva Mancam cous-cous pana ne ies buabele pe oki laugh.gif
Fan n_puiu!







#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2006 - 05:47 PM

laugh.gif laugh.gif bun si cuscus io as aam facut cu borsu de pui am facut asa mult ca de o sactamana numa deala bagam pana ne-or creste fulgi icon_biggrin.gif

andreea, poti face cu ceapa in loc de praz, fireste ca va diferi gustul dar de ce nu.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 06 November 2006 - 06:02 PM

ceapa ma baga in boale incerc sa o evit cat de pot, insa gasesc eu o solutie. sincera sa fiu nu am mancat niciodata praz insa fptul ca seamana cu ceapa verde ma face sa il evit. acum intrebarea mea: are gustul ca ceapa? dry.gif

#8 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 November 2006 - 06:42 PM

andreea, are si nu are. adica este mult mai dulceag dar izul de ceapa precis il are.

daca nu suporti ceapa (maare pacat) baga ciuperci, am mancat ceva asemanator la Irish Pub si era cu pui si ciuperci (si acela avea ceapa dar daca nu o suporti renuntzi si gata).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#9 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 06 November 2006 - 06:51 PM

gata fac placinta cu ciuperci. merci BD pentru sugestie. icon_biggrin.gif

#10 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 07 November 2006 - 12:00 PM

(BD @ Nov 6 2006, 03:35 PM)

cand aluatul s-a copt ...

[

e gata

[

atentie ca frige!

[
puteti servi ca atare, cu foitajul din dotare sau cum recomanda jamie cu porumb si piure

[

eu va sfatuiesc daca faceti portii individuale sa puneti si niste farfurii alaturi ca sa puneti la racit cate putin ca se desfierbanta greu



pohta mare!

Ce impresie v-a facut?V-a placut mult de tot?De aratat arata bine si ma atrage,dar is curioasa ce gust are!
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#11 Miorica

Miorica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 14 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2006 - 12:21 PM

Sincer, nu-mi spune nimic! praz,morcovi,telina,FAINA cu lapte..ce e bun in asta???, mai pui si carnatii facuti chiftele peste amalgamul dinainte,si..foitajul cu susan !, Nu faceai mai bine un praz cu masline, o ciulama de pui si ceva saleuri cu foitajul??Tot respectul, sper sa nu te superi


#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2006 - 01:21 PM

nu ma supar eu, poate jamie, cat despre parerile legate de un preparat vorba artistului: "Caci si bucataria e o arta, Atunci cand bucatarul e artist" laugh.gif

dar de unde stii ca nu este bun, ai incercat? parca ai fi bunica, Dumnezeu sa o ierte, "ce strici mamaie puiu' pe friptura, nu faceai mai bine o supa, un pilaf si ceva salata? saturai trei familii" icon_biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 07 November 2006 - 01:34 PM

(Miorica @ Nov 7 2006, 10:21 AM)

Sincer, nu-mi spune nimic! praz,morcovi,telina,FAINA cu lapte..ce e bun in asta???, mai pui si carnatii facuti chiftele peste amalgamul dinainte,si..foitajul cu susan !, Nu faceai mai bine un praz cu masline, o ciulama de pui si ceva saleuri cu foitajul??Tot respectul, sper sa nu te superi

Mie dimpotriva, imi plac combinatiile astea si de accea vreau sa stiu mai multe despre impresie.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2006 - 01:59 PM

micule, sa incerc sa iti dau un exemplu, la noi la masa suntem jumi-juma, treditionalisti care sa nu auda de ciudatenii, mancaruri asiatice sau fructe de mare si, fireste, cei care incearca tot, publicul obiectiv adica.

ei bine din cratitzoiu cu mancarica asta nu a ramas nimic icon_smile.gif a fost executat pana la ultima imbucatura (desi parerea mea este ca mancarea e una din cele mai satioase pe care am mancat-o vreodata).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2006 - 02:08 PM

duplicat

Editat de BD, 07 November 2006 - 03:50 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 07 November 2006 - 03:16 PM

(BD @ Nov 7 2006, 12:08 PM)

micule, sa incerc sa iti dau un exemplu, la noi la masa suntem jumi-juma, treditionalisti care sa nu auda de ciudatenii, mancaruri asiatice sau fructe de mare si, fireste, cei care incearca tot, publicul obiectiv adica.

ei bine din cratitzoiu cu mancarica asta nu a ramas nimic icon_smile.gif a fost executat pana la ultima imbucatura (desi parerea mea este ca mancarea e una din cele mai satioase pe care am mancat-o vreodata).

Tu ai mai facut si piure si porumb sau ati mancat asa numai cu foietaj?
Oricum de facut o voi face sigur.Trebuie sa-mi gasesc insa vas, dar oricum intentionam mai demult sa-mi iau, asa ca acum o sa "bag" viteza la cautat.
Asa ma bucur ca faci tot felul de retete din cartea lui Jamie, ca io nu cred ca o sa o iau.Dar de interesat ma interseaza retele lui, chiar foarte mult.
Sa scrii de fiecare data, te rog, cand faci ceva din cartea lui.
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#17 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 November 2006 - 03:25 PM

Micul, daca te intereseaza retetele lui Jamie exista una sau mai multe, nu-mi amintesc exact, puse pe la Tehnici pe unde s-au pus toate cartile de bucate on line, daca nu mai sunt active linkurile spune-mi si ti le incarc de acasa eu icon_smile.gif

Uite ca le-am gasit
http://www.culinar.r...a...st&p=260815



#18 Dia Papadia 37395

Dia Papadia 37395

    Bucataras

  • Membri
  • 89 posturi

Postat 07 November 2006 - 03:51 PM

laugh.gif
BD, cred ca avem aceeasi mamaie huh.gif : face 3 oloaie mari (si buneeeee, valeu, de-ti bati kopkiii) din mai ninika, in care isi infing coltii 10 captele infometate, plus alti vecini drogati de la mirosul de pe scara blocului.
Un pup mare icon_biggrin.gif pt toate mamaile din Romanica.
Ma chinuie talentul si mai ales foamea...

#19 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 07 November 2006 - 04:07 PM

Asta seamana foarte mult cu ceea ce numim noi Chicken Pot Pie si mie imi place la nebunie... Niciodata nu am facut in casa, de obicei le cumpar gata congelate - sa nu dati cu pietre icon_frown.gif - dar cred ca o sa incerc si eu o data. Si pot sa spun si eu ca sunt delicioase, asta inca si mai si datorita prazului - sunt innebunita dupa praz icon_biggrin.gif .

Si ti-a iesit asa de aspectuoasa, iar in vremurile astea reci e numai buna

#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2006 - 04:09 PM

dia, mamaie mea nu mai e de mult dar avea niste chestii peste care nu trecea. de exemplu nu manca unt. sub nici o forma, avea o ura contra untului. altfel ca orice buna mancarica ei era cea mai cea icon_smile.gif

micule, nu am mai facut nimic, am mancat ca atare, ti-am zis ca e satioasa.

Adriana, nush de ce dar parca variantele online nu ma incanta asa de mult, cand mangai paginile unei carti de bucate am un alt sentiment, deh, si io ca si altii cu piticii mei icon_smile.gif

chipotle, pai cred ca in original e un chicken pot pie sa stii. mai e in carte si o reteta de sheepard's pie dar e mai greu de facut ca e cu oaie. dar poate o adaptez la vaca si o fac si pe aia la un moment dat icon_smile.gif

Editat de BD, 07 November 2006 - 04:46 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi