Sari la conținut

Poză

Muffins cu fructe/ciocolata/dulceata


19 răspunsuri la acest topic

#1 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 09 November 2006 - 11:06 PM

Vin cu o reteta de muffins...foarte bune si fragede. icon_biggrin.gif

Va trebuie:
125 g unt/margarina moale
175 g zahar
2 oua
275 g faina
1 lgt zahar vanilat
1,5 lgt bicarbonat
100 ml lapte sau frisca lichida
200 g fructe de padure proaspete sau inghetate (daca sunt inghetate trebuie sa le lasati sa se dezghete si apoi la scurs)

Mod de preparare:
Untul se freaca cu zaharul.
[attachmentid=66733]

Se pun apoi ouale pe rand si se amesteca bine dupa fiecare.
[attachmentid=66734]

Faina se amesteca cu bicarbonatul si zaharul vanilat si se adauga treptat peste compozitie. Se alterneaza cu laptele/frisca si cu fructele. La sfarsit arata asa:
[attachmentid=66735]

Eu nu am avut fructe dezghetate asa ca am sarit peste faza asta, am mai pus in schimb frisca, cateva linguri, ca sa se poata amesteca bine cu restul de faina.

Apoi se pune aluatul in forme, eu am pus ciocolata pe unele si dulceata de portocale pe restul, si se dau la cuptor, la 200 grade, 15-20 min.
[attachmentid=66736]

[attachmentid=66739]

[attachmentid=66741]

[attachmentid=66742]

Dupa cum vedeti, nu arata grozav ca nu am tava speciala de muffins, si s-au lasat formele, si a doua la mana...incercare esuata de a le "mazgali" cu ciocolata. Poate ma lumineaza si pe mine cineva unde gresesc de nu ma descurc cu ciocolata asta de menaj. icon_frown.gif In afara de faptul ca o topesc pe baie de aburi si o mai lungesc cu unt...mai trebuie facut ceva? Ca nu imi iese foarte moale, se intareste foarte repede la loc...si nu pot face nimic cu ea. Depinde cumva si de ciocolata folosita? Am luat ultima data cand am fost acasa niste cuburi de ciocolata de menaj...care este la noi pe piata...

In fine, un prim plan, sa va faceti idee de ce bune, pufoase si aromate sunt! icon_biggrin.gif
[attachmentid=66744]

Miniaturi atașate

  • Picture_024.jpg
  • Picture_025.jpg
  • Picture_027.jpg
  • Picture_029.jpg
  • Picture_030.jpg
  • Picture_036.jpg
  • Picture_032.jpg
  • Picture_035.jpg
  • Picture_035.jpg


#2 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 09 November 2006 - 11:50 PM

icon_biggrin.gif Alka , ai dreptate
is foarte bune,
mi-ai dat o idee, ptr azi .
..am sa cumpar fructe de padure , ca - s preferatele noastre !!!!

pupic.gif
Fan n_puiu!

#3 Panait Adina

Panait Adina

    Captain Cook

  • Membri
  • 206 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 10 November 2006 - 12:41 AM

Ciocolata poti sa o "lungesti" cu apa dac o vrei ca pe un sirop si sa nu se intareasca sau cu frisca lichida daca o vrei mai cremoasa si sa se mai intareasca cit de cit . Iese ca o crema cind se raceste,mai tare sau mai moale in functie de raportul ciocolata/frisca. Raport 1/1 iese ca o crema de tort cind se raceste, cu cit pui mai putina frisca cu atit devine mai de graba o glazura.
Spor la treaba


#4 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 10 November 2006 - 12:44 AM

Alka, uite mai jos, am dat copy /paste
explicatii Poca si Afrodite - de la fursecuri cu visine:

wink.gif
(Pocahontas @ Nov 7 2006, 10:09 PM)

deci tu zici ca te incurci tocmai la ornare? pai ornarea cu cioco topita este cea mai simpla pt mine
nu mai folosi ciocolata de menaj, mie nu prea imi place, are gust de placaj
eu folosesc de obicei Milka cu lapte, o topesti la bain-marie, nu ia foarte mult timp, nu exagera
dupa ce se topeste, o torni intr-o punga (ciocolata milka nu este f. likida dupa topit, o pui cu lingura in punga). Dupa ce o pui in punga ,tai cu o forfecutza, (nu cu cutzitul), un colt de la punga, tai f. putin. Si dupa aia faci stanga dreapta cu punga peste ce ai de ornat, nu e mare smekerie.




Sper ca nu va suparati daca va dau si eu metoda mea pt. ornat?!
De ex:
-Inainte sa ma apuc de treaba ,primul lucru este sa pun intr-o punga/pungulita,depinde de cata ciocolata este necesar ,ciocolata zdrobita/taiata cit mai marunt.
-Ii fac un nod pungii si o pun intr-un recipient cu apa calda pina la 40°C si o las acolo,eventual mai schimb din cind in cind apa sa fie calduta,pina in momentul cind am nevoie de ea.
-Scot ,sterg de apa si tai un coltisor fin,dupa care ornez.
In felul acesta ma scap de spalat vase si risip de ciocolata.
-daca folositi ciocolata pt. acoperit torturi,alea,alea... si mai ales este menaj(care si eu ca si Poca o evit,nu-mi place deloc la gust)sau amaruie,puneti citeva picaturi de ulei sau unt de cocos.
O face lucioasa si mult mai maleabila

This post has been edited by Afrodite: ieri, 12:36 PM
Fan n_puiu!

#5 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 10 November 2006 - 12:13 PM

(Panait Adina @ Nov 10 2006, 12:41 AM)

Ciocolata poti sa o "lungesti" cu apa dac o vrei ca pe un sirop si sa nu se intareasca sau cu frisca lichida daca o vrei mai cremoasa si sa se mai intareasca cit de cit . Iese ca o crema cind se raceste,mai tare sau mai moale in functie de raportul ciocolata/frisca. Raport 1/1 iese ca o crema de tort cind se raceste, cu cit pui mai putina frisca cu atit devine mai de graba o glazura.
Spor la treaba


la faza cu lungitul ciocolatei am avut probleme si eu. adica am lungit-o cu unt, untul avea apa si mi s-a branzit ciocolata. asa ca eu stiu ca nu are voie sa ajunga strop de apa in ciocolata topita. se poate lungi cu ulei, unt (fara apa), frisca lichida, unt de cacao...

#6 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 10 November 2006 - 10:14 PM

Super!! Mersi de informatii fetelor. Nici mie nu imi place ciocolata de menaj la gust, dar am zis ca tre sa fie vreo smecherie cu ea ca sa se intareasca rolleyes.gif Oricum, ideea cu ciocolata in punga si in apa calda e geniala. Acum de-abia astept sa am iar ceva de facut cu ciocolata la ornat. Di gata cu ciocolata de menaj! icon_biggrin.gif

#7 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 11 November 2006 - 07:57 AM

icon_biggrin.gif AM avut ocazia sa cumpar niste capsuni proaspeti ( sau capsuni proaspete --cum o fi corect in limba romana - acuma asta -i buba blink.gif )
si am executat muffinisi pe loc:

Capsuni din gradina :

[attachmentid=66913]

Muffinsi din cuptor :

[attachmentid=66914]

si Muffin in drum spre HALIT:

[attachmentid=66915]

Alka pupic.gif

Miniaturi atașate

  • DSC06366.JPG
  • DSC06370.JPG
  • DSC06372.JPG

Fan n_puiu!

#8 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 12 November 2006 - 02:11 PM

Ooo, ce fain arata cu capsuni!! La noi nu mai am cum sa gasesc decat cu fructe inghetate...O sa mai fac o tura zilele astea in NOUA tava de muffins icon_biggrin.gif , si incerc si ornatul cu ciocolata iar, sa vad ce iese icon_smile.gif

#9 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 14 November 2006 - 03:13 AM

rolleyes.gif ..da sa vezi ce buni is...zici ca-s cu crema de capsuniiiiiiiiiiiii
Fan n_puiu!

#10 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 21 November 2006 - 03:55 PM

Mii de multumiri pt reteta,ies foarte pufoase si gustoase.
floare.gif

Eu am mai pus coaja de lamaie si 1 lingura de smatana groasa amestecata cu lapte.
In varf le-am tuflit cate o cireasa confiata si la o parte din ele am pus chipsuri de cioclata in compozitie

[attachmentid=68680]
si in cutiuta pt muffins

[attachmentid=68681]

Miniaturi atașate

  • DSCN0095.JPG
  • DSCN0097.JPG

Editat de Alis, 21 November 2006 - 03:59 PM.



#11 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 21 November 2006 - 03:29 PM

Ce bine arata rolleyes.gif
Au crescut fain! Intre timp mi-am luat si eu tava de muffins si tot am zis ca le incerc si acolo, dar nu am apucat. Revin cu poza cand imi fac timp de ele icon_smile.gif

#12 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 21 November 2006 - 03:39 PM

Sunt fragede ca si madlenele? Eu asa o reteta caut...

#13 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 21 November 2006 - 08:36 PM

(BIJU @ Nov 21 2006, 01:39 PM)

Sunt fragede ca si madlenele? Eu asa o reteta caut...


Nu as putea spune ca sunt ca si medeleines-ele. Dar uite, iti scriu reteta originala din Le Petit Larousse de la Cuisine. icon_biggrin.gif Poze nu am din pacate.

Madeleines

Pentru 36 bucati:
2 lamai netratate
200 g unt
4 oua
200 g zahar
225 g faina

1. Se dau pe razatoarea mica cojile de la lamai. Se topeste untul. Ouale se bat bine si treptat se adauga zaharul. Se bate compozitia foarte bine pana cand devine spumoasa. Se adauga coaja de portocale, apoi faina si untul topit, amestecand bine dupa fiecare.

2. Compozitia se lasa sa se odihneasca o ora.

3. Cuptorul se incalzeste la 190 gr C. Se ung cu unt tavile de madeleines, dar nu se umplu decat 2 treimi. Se dau la cuptorul incins 10-12 min.

4. Se scot si se lasa la racit pe un gratar. Se pot consuma si calde. Se conserva cateva zile in vas ermetic.

Gata! icon_biggrin.gif
Ti-am tradus cuvant cu cuvant, asa ca vezi si tu...adapteaza! De exemplu faza cu tavile de madeleines...merg si de muffins cred. Zicea ca sa fie 3 tavi, cu 12 locuri fiecare. unsure.gif

Oricum, daca faci, vrem si noi poze. icon_smile.gif

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 November 2006 - 08:42 PM

ce sunt alea lamai netratate?
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 November 2006 - 08:56 PM

(BD @ Nov 21 2006, 06:42 PM)

ce sunt alea lamai netratate?


asa zise bio, si care nu au acea solutie care le protejeaza, despre care s-a discutat la coaja de portocale.

Fan n_puiu for ever



#16 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 21 November 2006 - 09:00 PM

(BIJU @ Nov 21 2006, 01:39 PM)

Sunt fragede ca si madlenele? Eu asa o reteta caut...



am googalit si gasit asta . nu am incercat, ca eu cu madeleine-le nu ma dau in vant.

asta http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr...eines1_ill.htmlMa

sau asta
http://www.linternau...x_amandes.shtmlMa

Editat de stella, 21 November 2006 - 09:03 PM.

Fan n_puiu for ever



#17 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 27 November 2006 - 01:05 PM

Revin cu o alta reteta de muffins...de data asta cu CIOCOLATA SI BANANE!

Pentru 16 bucati, aveti nevoie de:
2 oua
130 g zahar
150 ml sirop de zahar
200 ml smantana
300 g faina
1 lg bicarbonat
75 g unt topit
2 banane mari
75 g ciocolata neagra

Mod de preparare:
Pregatiti intai siropul de zahar, care se face 1 la 1...adica o lingura de zahar-o lingura de apa de exemplu. Sa va iasa 150 ml, din cate mi-aduc aminte am pus 4 lg zahar si 4 apa, la foc si se amesteca pana se topeste zaharul. Nu alsati prea mutl ca scade, se ingroasa. In cazul asta (si in cel in care mi-am adus aminte gresit 4 la 4, si e de fapt 8 la 8 unsure.gif), mai faceti inca o tura. rolleyes.gif

Ouale cu zaharul si cu siropul se bat spuma.
[attachmentid=70131]

Se adauga apoi smantana, si faina cu bicarbonatul treptat.
Apoi puneti untul topit.
[attachmentid=70132]

Se adauga apoi bananele taiate cubulete. Am uitat de poza la faza asta. Am taiat banana in 2 pe lung si apoi in 2 pe...lat, adica la jumate. si apoi cubulete de 1 cm. rolleyes.gif Se amesteca cu telul sau lingura, nu cu mixer.
Apoi ciocoalata...la fel, nu cu mixer.
[attachmentid=70133][attachmentid=70134]

Se imparte in 16 forme, si se da la cuptorul incins (200 gr) 20 min.
[attachmentid=70135][attachmentid=70136]

[attachmentid=70137][attachmentid=70139]

Si sectiuni: icon_biggrin.gif
[attachmentid=70140] [attachmentid=70141]

Miniaturi atașate

  • IMG_5906.JPG
  • IMG_5915.JPG
  • IMG_5942.JPG
  • IMG_5916.JPG
  • IMG_5907.JPG
  • IMG_5908.JPG
  • IMG_5909.JPG
  • IMG_5910.JPG
  • IMG_5911.JPG
  • IMG_5915.JPG
  • IMG_5919.JPG

Editat de Alka, 27 November 2006 - 08:37 PM.


#18 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 27 November 2006 - 02:49 PM

Of, ce ma supara cum merge culinarul asta icon_frown.gif .
Am vrut sa atasez si pozele dar nu ma lasa, sunt prea mari si cum de curand mi-am formatat calculatorul, nu mai am nici un program de prelucrare. Asa ca incerc mai pe seara sa revin cu poze...

Si la urma urmei...nici nu am habar cum de s-a postat mesajul, ca nu asta a fost intentia. Cand am vazut ca nu pot pune pozele am zis ca o las balta si revin mai tarziu icon_frown.gif

#19 Alka

Alka

    Bucataras

  • Membri
  • 122 posturi
  • Location:Danemarca

Postat 27 November 2006 - 08:38 PM

(Alka @ Nov 27 2006, 12:49 PM)

Of, ce ma supara cum merge culinarul asta icon_frown.gif .
Am vrut sa atasez si pozele dar nu ma lasa, sunt prea mari si cum de curand mi-am formatat calculatorul, nu mai am nici un program de prelucrare. Asa ca incerc mai pe seara sa revin cu poze...

Si la urma urmei...nici nu am habar cum de s-a postat mesajul, ca nu asta a fost intentia. Cand am vazut ca nu pot pune pozele am zis ca o las balta si revin mai tarziu icon_frown.gif


...si am revenit, am reusit si sa pun pozele in mesajul initial, desi ultima poza nu stiu cum s-a strecurat acolo blink.gif

#20 bimbo

bimbo

    Captain Cook

  • Membri
  • 219 posturi
  • Location:jp.

Postat 04 February 2007 - 12:57 PM

saptamina trecuta le-am facut cu banane si ciocolata dar nu le-am pozat , saptamina asta insa le-am facut cu visine si caise si au iesit asa bune..... si frumoase......
multumim de reteta, e la favorite deja.
[attachmentid=83078]
[attachmentid=83079]

Miniaturi atașate

  • IMG_0025.jpg
  • IMG_0026.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi