Sari la conținut

Poză

Cartofi la microunde


4 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 November 2006 - 01:28 AM

Precizez că al meu cuptor are 750 de watt.
Eu procedez astfel:
curăţ şi tai cartofii bucăţele, �i pun �ntr-o formă care să meargă la microunde, porţelan �n cazul de faţă, pun peste ei cam jumătate de pahar de apă
1.jpg
�i pun 10 minute acoperiţi la puterea maximă deci 750 watt
2.jpg
�i scot şi �i amestec şi �i mai pun 10 minute tot la putere maximă
gata, fiecare poa să-şi pună pe ei ce vrea, sare piper verdeaţă unt ulei
3.jpg

#2 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 19 November 2006 - 03:38 AM

Adriana, sunt destul de moi pentru piure?

#3 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 19 November 2006 - 09:11 AM

Asa n-am facut - pina acum - cartofi la micro.

Obisnuiesc sa fac cartofi mari pentru umplut: ii intep, ii bag la cuptor si in 8 min. sunt gata. Altfel, la cuptorul obisnuit ia cel putin 50 min. Cu o umplutura - ce am prin casa - sunt perfecti dupa o zi de munca.
Blogul meu aici

#4 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 November 2006 - 09:19 AM

Adriana, mult timp am facut cartofi de genul asta si apoi am facut o pauza, pentru ca pustimea nu ii prea aprecia. Ies insa foarte buni!!!Ca idee, se poate adauga o ceapa mare, taiata felii printre ei, chiar daca ulterior ceapa asta nu se mananca. Doar da o aroma placuta. De asemenea, se pun si tot felul de ierburi aromatice si, evident, sare. Pe la jumatatea procesului e bine sa-i amestecati, ca sa nu ramana unii mai facuti si altii,mai cruzi.
Pentru piure ...daca puneti mai multa apa si lungiti procesul..merge, de ce nu...cu toate ca pregatitul la microunde mai degraba usuca, deci fierberea clasica ar fi mai buna daca avem in gand sa pregatim piure.
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 November 2006 - 11:35 AM

Ideea e că atunci când îi fac în acest fel fiecare îşi poate pune pe ei ce vrea şi se fac repede şi nu tre să stau lângă ei ca atunci când îi fac în apă ca să-i scap prea mult la fiert, îi las mai tari aşa.
Probabil dacă îi laşi mai mult de 20 de minute să fie buni de piure, eu când îl fac prefer să îi fierb.
Pentru mine metoda asta e cea rapidă când sunt în criză de timp şi tre să fac altceva între timp.
De uscat nu se usucă pentru că au capacul în cap şi puţină apă plus timpul exact deci nu se riscă nimic.
Evident că şi asta e o reţetă de bază la care fiecare poate adăuga ce vrea muşchiul său laugh.gif
Mersi Elena de idee, întregi nu i-am făcut, am să încerc.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi