Sari la conținut

Poză

NEGRESA CU BANANE


79 răspunsuri la acest topic

#1 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 06 December 2006 - 10:53 PM

Am sa postez aici o reteta delicioasa pe care am invatat-o de la o bucatareasa austriaca.Aceasta reteta am postat-o si in topicul "negresssssa",deschis de Pocahontas,si la sugestia ei,am deschis un nou topic cu prajitura aceasta,pt ca intr-adevar, este putin diferita de "negressssa" ei.Iata reteta:

NEGRESA CU BANANE:

INGREDIENTE: (pt blat) 5 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao. PENTRU CREMA :1 budinca de vanillie (Dr.Oetker),5-6 linguri de zahar si 1/2 cub Rama(margarina). PENTRU GLAZURA:2 table ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka) si 1/2 cub Rama.MAI AI NEVOIE DE 3-4 BANANE.

Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptatformeaza o maioneza "dulce".Apoi se adauga apa,iar compozitia va deveni destul de lichida,dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa,mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.Intr-un castron,amestecati faina cu cacaua si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor,putin cate putin.Va fi acum o compozitie usor vartoasa.Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura,de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena.Se unge o tava intinsa(cea de aragaz o folosesc eu) cu unt,si se toarna ,niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.Cand blatul este gata,se lasa sa se raceasca.Se prepara budinca de vanilie cu 5-6 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca bine.(Eu fac de obicei mai intai budinca,sa aiba timp sa se raceasca.)Se freaca 1/2 cub Rama pana devine cremoasa.Budinca rece,de asemenea se bate cu mixerul si apoi se amesteca cu margarina.Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul racit si el.Deasupra ,se vor aseza feliute de banane,pe toata suprafata blatului.Apoi se pregateste glazura:se pune intr-un castron ciocolata si margarina si se topesc in cuptorul cu microunde (sau la bainmarie)-trebuie sa fie fierbinte ca sa se poata intinde pe toata suprafata blatului.Ca sa se obtina o glazura perfecta,se toarna toata glazura fierbinte in mijlocul prajiturii si apoi se intoarce tava in toate directiile pana va curge glazura peste tot.Se pune la rece,cel putin 2 ore si se consuma cu multa pofta.

Si, pentru ca am savarsit chiar astazi prajitura aceasta,am sa atasez si pozele aici :

Dupa cum am spus,am facut mai intai budinca:
[attachmentid=72133]

Apoi am separat galbenusurile de albusuri:
[attachmentid=72134]
[attachmentid=72135]
Iata maioneza "dulce":
[attachmentid=72137]
si cam asa arata dupa ce veti pune apa:
[attachmentid=72139]
Aici am amestecat faina cu cacao si praful de copt:
[attachmentid=72140]
si am adaugat apoi galbenusurilor:
[attachmentid=72142]
Iata aici vartoasa:
[attachmentid=72144]
Am batut albusurile si le-am adaugat galbenusurilor,amestecand cu lingura,usor:

[attachmentid=72145]
[attachmentid=72146]
[attachmentid=72148]
Asa arata aluatul inainte de a il baga la cuptor:
[attachmentid=72150]
[attachmentid=72151]
[attachmentid=72152]
Am uns tava cu unt,am turnat aluatul si am nivelat frumos cu o paleta, sa se coaca uniform:
[attachmentid=72154]
Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 min. :
[attachmentid=72155].
Margarina se bate bine cu mixerul:
[attachmentid=72157]
apoi budinca:
[attachmentid=72158]
si apoi se amesteca una cu cealalta:
[attachmentid=72159].
Se intinde peste blatul rece,uniform:
[attachmentid=72160]
[attachmentid=72161]
Se aseaza apoi feliutele de banana deasupra,pe intreaga suprafata:
[attachmentid=72162]
[attachmentid=72163]
[attachmentid=72164]
Apoi se toarna glazura:
[attachmentid=72165]
Si....cam asa arata in faza finala:
[attachmentid=72166]
si din profil...
[attachmentid=72167]
...si de sus...
[attachmentid=72168].
Va doresc mult succes!!!

Miniaturi atașate

  • 06122006523.jpg
  • 06122006491.jpg
  • 06122006492.jpg
  • 06122006493.jpg
  • 06122006494.jpg
  • 06122006496.jpg
  • 06122006498.jpg
  • 06122006499.jpg
  • 06122006501.jpg
  • 06122006502.jpg
  • 06122006503.jpg
  • 06122006504.jpg
  • 06122006505.jpg
  • 06122006506.jpg
  • 06122006507.jpg
  • 06122006508.jpg
  • 06122006509.jpg
  • 06122006510.jpg
  • 06122006512.jpg
  • 06122006514.jpg
  • 06122006515.jpg
  • 06122006516.jpg
  • 06122006517.jpg
  • 06122006518.jpg
  • 06122006519.jpg
  • 06122006520.jpg
  • 06122006521.jpg
  • 06122006522.jpg


#2 burete

burete

    Bucataras

  • Membri
  • 106 posturi
  • Gender:Female
  • Location:casuta piticilor

Postat 06 December 2006 - 11:06 PM

felicitari nelaschatzy!! arata super! wink.gif

#3 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 06 December 2006 - 11:30 PM

Combinatia de banana-ciocolata e mortala..Bravo, pare o reteta delicioasa!

#4 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 06 December 2006 - 11:39 PM

(burete @ Dec 6 2006, 09:06 PM)

felicitari nelaschatzy!! arata super! wink.gif

Multumesc frumos! icon_smile.gif

#5 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 06 December 2006 - 11:41 PM

Prajitura aceasta este un fel de "Musuroi de cartita",daca ati mancat vreodata(ma refer la gust).

#6 nellcriss

nellcriss

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 07 December 2006 - 04:59 PM

Super prajitura ta cu atat mai mult ca am gustat-o.Si ca aspect si in calitate.Bravoooooooo!!!!!!!!!!! hello2.gif
Fetelor faceti cu incredere este superrrr hello.gif

#7 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 07 December 2006 - 05:12 PM

arata bestial prajitura ta! dar imi spui te rog cite grame sint in 1/2 cub Rama si 2 table de cioco? merci mult.
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 December 2006 - 11:19 AM

Nela, când pui pozele într-o reţetă, după ce ai ataşat o poza (add into post) apasă odată pe ENTER să se aşeze una sub alta. icon_smile.gif

#9 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 08 December 2006 - 03:38 PM

(Marci @ Dec 7 2006, 03:12 PM)

arata bestial prajitura ta! dar imi spui te rog cite grame sint in 1/2 cub Rama si 2 table de cioco? merci mult.

Multumesc frumos pentru apreciere!!! icon_smile.gif Iar referitor la gramaj,1/2 cub Rama=125 grame si 2table ciocolata=200 grame.Bafta!

#10 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 08 December 2006 - 03:44 PM

(Adriana Nicoleta @ Dec 8 2006, 09:19 AM)

Nela, când pui pozele într-o reţetă, după ce ai ataşat o poza (add into post) apasă odată pe ENTER să se aşeze una sub alta. icon_smile.gif

Aha,OK!Multumesc mult pentru ajutor,Adriana!(Eu apasam o data pe space,dupa atasarea pozei icon_redface.gif )

#11 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 08 December 2006 - 03:46 PM

(nellcriss @ Dec 7 2006, 02:59 PM)

Super prajitura ta cu atat mai mult ca am gustat-o.Si ca aspect si in calitate.Bravoooooooo!!!!!!!!!!! hello2.gif
Fetelor faceti cu incredere este superrrr hello.gif

Merci frumos!Astept si pozele voastre! icon_smile.gif

#12 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 09 December 2006 - 03:49 AM

[quote name='nelaschatzy' Iar referitor la gramaj,1/2 cub Rama=125 grame si 2table ciocolata=200 grame.Bafta!
[/quote]

s-a notat wink.gif , o sa o fac de sarbatori!
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#13 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 09 December 2006 - 11:04 AM

Asteptam poze,Marci! icon_smile.gif wink.gif

#14 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 12 December 2006 - 10:42 PM

Nela, am facut negresa ta! E mortala, bestiala, extra nemaipomenita! Vreau sa zic ca combinatia de babane-ciocolata e dementiala. Al meu sot a mancat o treime din prajitura astazi si a declarat ca e cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata, ce mai, l-am extraziat! Am facut si niste poze artistice, da nu stiu ce am facut cu aparatul, ca nu s-au salvat. Acum am tras rapid o poza prajiturilor pe care le manca sotul meu, nu arata foarte comercial, dar macar sa vezi ca nu te mint tongue.gif
Singura mea problema e ca nu s-a taiat foarte bine, se sfaramiteaza glazura. Dupa ce sta cateva ore la rece se comporta mai bine. Tu cum faci sa se taie asa de frumos?


[attachmentid=73648]

#15 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 12 December 2006 - 10:54 PM

Nela, am facut negresa ta! E mortala, bestiala, extra nemaipomenita! Vreau sa zic ca combinatia de babane-ciocolata e dementiala. Al meu sot a mancat o treime din prajitura astazi si a declarat ca e cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata, ce mai, l-am extraziat! Am facut si niste poze artistice, da nu stiu ce am facut cu aparatul, ca nu s-au salvat. Acum am tras rapid o poza prajiturilor pe care le manca sotul meu, nu arata foarte comercial, dar macar sa vezi ca nu te mint tongue.gif
Singura mea problema e ca nu s-a taiat foarte bine, se sfaramiteaza glazura. Dupa ce sta cateva ore la rece se comporta mai bine. Tu cum faci sa se taie asa de frumos?



[attachmentid=73659]

#16 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 12 December 2006 - 11:04 PM

Nela, am facut negresa ta! E mortala, bestiala, extra nemaipomenita! Vreau sa zic ca combinatia de babane-ciocolata e dementiala. Al meu sot a mancat o treime din prajitura astazi si a declarat ca e cea mai buna prajitura pe care am facut-o vreodata, ce mai, l-am extraziat! Am facut si niste poze artistice, da nu stiu ce am facut cu aparatul, ca nu s-au salvat. Revin maine cu alte incercari de poze!
Singura mea problema e ca nu s-a taiat foarte bine, se sfaramiteaza glazura. Dupa ce sta cateva ore la rece se comporta mai bine. Tu cum faci sa se taie asa de frumos?





#17 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 12 December 2006 - 11:13 PM

Na, ca am facut-o si pe asta! Cum sterg eu toate posturile astea din plus? Please, help! Eu cred ca totul se trage de la noua fata a Culinarului, ca prea ne trage ata la vacanta si leneveala tongue.gif

#18 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 12 December 2006 - 11:21 PM

(Samara @ Dec 12 2006, 09:13 PM)

Na, ca am facut-o si pe asta! Cum sterg eu toate posturile astea din plus? Please, help! Eu cred ca totul se trage de la noua fata a Culinarului, ca prea ne trage ata la vacanta si leneveala tongue.gif


Samara,ma bucur foaaarte tare ca ti-a iesit bine prajitura si ai reusit sa ii oferi sotului tau un moment dulce!!! icon_smile.gif Abia astept sa vad si poza .Mie nu imi apare pe topic. unsure.gif

Ca sa tai frumos cuburile,sterge lama cutitului dupa fiecare taiere.Ai sa vezi ce efect are! wink.gif

#19 Panduru_39841

Panduru_39841

    Bucataras

  • Membri
  • 110 posturi

Postat 12 December 2006 - 11:23 PM

(Samara @ Dec 12 2006, 09:13 PM)

Na, ca am facut-o si pe asta! Cum sterg eu toate posturile astea din plus? Please, help! Eu cred ca totul se trage de la noua fata a Culinarului, ca prea ne trage ata la vacanta si leneveala tongue.gif


Si mie mi s-a blocat topicul si am postat de 2 ori la o alta reteta.Se poate sa fie de la noul format.Sper sa isi revina,ca e tare frumos asa impodobit icon_smile.gif .

#20 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 13 December 2006 - 08:55 AM

Ce minunatie de prajitura,bineinteles ca o sa o fac si pe asta,bine ca vin parintii mei si are cine manca atatea bunatati postate de voi.
Combinatia de babane si cioco e extraordinara,abia astept sa fac reteta ta,multumesc mult de tot pupic.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi