Negresa cu banane

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Negresa cu banane

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/2 cana apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Crema1
  • budinca de vanillie
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1/2 cub margarina
  • Glazura2
  • tablete ciocolata cu lapte
  • 1/2 cub margarina
  • 3-4 banane

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.

Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.

Se prepara budinca de vanilie cu 5-6 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca bine. Se freaca 1/2 cub Rama pana devine cremoasa. Budinca rece se bate cu mixerul si apoi se amesteca cu margarina. Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul racit si el. Deasupra se vor aseza feliute de banane, pe toata suprafata blatului.

Apoi se pregateste glazura: se pune intr-un castron ciocolata si margarina si se topesc in cuptorul cu microunde (sau la bainmarie)-trebuie sa fie fierbinte ca sa se poata intinde pe toata suprafata blatului. Ca sa se obtina o glazura perfecta, se toarna toata glazura fierbinte in mijlocul prajiturii si apoi se intoarce tava in toate directiile pana va curge glazura peste tot.

Se pune la rece cel putin 2 ore dupa care se poate taia. Reteta Negresa cu banane a fost propusa de nelaschatzy. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Musuroi de cartita cu zmeura
Bucataras.RO

Musuroi de cartita cu zmeura

Meniu copii Un tort delicios pe care copiii sigur il vor adora! Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsy si de la Ligia.

Musuroi de cartita cu zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!