Sari la conținut

Poză

Tort de ciocolata cu iaurt si visine


169 răspunsuri la acest topic

#1 Evadindeva

Evadindeva

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi

Postat 23 September 2006 - 02:41 AM

Tort de ciocolata cu iaurt si visine (sau cirese dupa cum va e vrerea).

8 oua
120 grame zahar
80 grame faina
20 grame amidon
30 grame cacao

se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonu, cacaoa. se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. se taie rece pe jumatate.

6 foi de gelatina (iaka nu stiu exact cat are o foaie de gelatina, na!)
400 g iaurt
100 g zahar
1 borcan compot de visine (ori cirese, eu am facut cu visine)
300 ml frisca

se inmoaie gelatina in suc de la compot. iaurtul se amesteca cu zaharul. se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil - cine nu are prealabil poate sa inlocuiasca hihihihihihi ) si se adauga la crema. se raceste. se bate frisca si se raceste. se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse. se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. se tine la rece cel putin 4 ore. se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine. sau cel putin asa imi place mie, simplu de tot.


[attachmentid=60266]

Miniaturi atașate

  • tort_iaurt.jpg

Editat de Evadindeva, 15 December 2006 - 12:24 AM.

De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .

#2 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 29 September 2006 - 06:46 AM

(Evadindeva @ Sep 23 2006, 12:41 AM)

Tort de ciocolata cu iaurt si visine (sau cirese dupa cum va e vrerea).




CITE GRAME ARE BORCANUL TAU DE VISINE?tot lichidu din compot trebuie folosit?

Vreau sa-l fac cu zmeura
mi-ar iesi oare?


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#3 Evadindeva

Evadindeva

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi

Postat 29 September 2006 - 11:02 PM

Ha, buna intrebare, e un borcan mare, de cel putin "800 de grame" cum ziceam in tara la borcanele mari chiar un pic mai mare si da, eu pun toata zeama la el. Nu cred ca nu are de ce sa nu iasa cu zmeura, da parca de compot de zmeura n-am prea auzit io, dar daca tu aia asa ceva go for it.
De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .

#4 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 September 2006 - 02:12 AM

ha,ca mai am 2 intrebari tongue.gif
sectiune nu ai?tongue.gif
iaurt simplu ai folosit?
nu de alta,dar ma orientez sa fac un tort mare rolleyes.gif
si multumesc frumos pupic.gif

na,ca aici gasesc si compot de zmeura,dar prefer zmeurica proaspata.

Editat de PARADIS, 14 January 2007 - 10:56 PM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#5 Evadindeva

Evadindeva

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi

Postat 30 September 2006 - 05:55 AM

Aolio ca mi-e si frica sa mai zic ceva ca iara se posteaza de o miedousutecincizecisipatru ori, hihihihihihihi. Sectiune nu am din pacate, am folosit iaurt simplu dar merge si din ala cu vanilie cred, nu m-as arunca la ala cu fructe ca nu stiu cum ar fi, maybe ca ar trebui redus zaharul, hu nauz. Si daca folosesti zmeura proaspata cu ce inlocuiesti zeama de compot? Siropel de zmeurici? Ha, e o idee, da mie nu mi-a trecut prin cap sa skimb fructele pentru ca mi-a placut combinatia. Si iese mare tortuletul si e spornic da acu nu stiu cat de mare e casuta ta, sa-ti zic exactamente daca o sa te satisfaca ori ba, daca nu ma inseala pe mine memoria asta e facut intr-o forma de 9 inch asta inseamna fix 22 si ceva de cm, deci nici mare dar nici prea mic. Insa e inaltut si recunosc ca io am facut blatul mai mic, cred ca la jumatate, nu ma intreba de ce ca nu stiu sa-ti zic dar na, asa am facut dupa inspiratia de moment. Daca vrei poti sa-l faci intr-o forma mai mare pentru ca sigur iti iese, crema e multa si blatul din opt oua nu e mic nici el.
De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .

#6 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 30 September 2006 - 08:26 AM

(Evadindeva @ Sep 30 2006, 03:55 AM)

Aolio ca mi-e si frica sa mai zic ceva ca iara se posteaza de o miedousutecincizecisipatru ori, hihihihihihihi. Sectiune nu am din pacate, am folosit iaurt simplu dar merge si din ala cu vanilie cred, nu m-as arunca la ala cu fructe ca nu stiu cum ar fi, maybe ca ar trebui redus zaharul, hu nauz. Si daca folosesti zmeura proaspata cu ce inlocuiesti zeama de compot? Siropel de zmeurici? Ha, e o idee, da mie nu mi-a trecut prin cap sa skimb fructele pentru ca mi-a placut combinatia. Si iese mare tortuletul si e spornic da acu nu stiu cat de mare e casuta ta, sa-ti zic exactamente daca o sa te satisfaca ori ba, daca nu ma inseala pe mine memoria asta e facut intr-o forma de 9 inch asta inseamna fix 22 si ceva de cm, deci nici mare dar nici prea mic. Insa e inaltut si recunosc ca io am facut blatul mai mic, cred ca la jumatate, nu ma intreba de ce ca nu stiu sa-ti zic dar na, asa am facut dupa inspiratia de moment. Daca vrei poti sa-l faci intr-o forma mai mare pentru ca sigur iti iese, crema e multa si blatul din opt oua nu e mic nici el.




thankyou. pupic.gif
da, folosesc sirop de zmeura.


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#7 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 01 November 2006 - 01:27 AM

(Evadindeva @ Sep 23 2006, 12:41 AM)

Tort de ciocolata cu iaurt si visine (sau cirese dupa cum va e vrerea).

8 oua
120 grame zahar
80 grame faina
20 grame amidon
30 grame cacao

se bat albusurile spuma. se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonu, cacaoa. se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. se taie rece pe jumatate.

6 foi de gelatina (1 foaie de gelatina are in jur de 11 g)
400 g iaurt
100 g zahar
1 borcan compot de visine (ori cirese, eu am facut cu visine)
300 ml frisca

se inmoaie gelatina in suc de la compot. iaurtul se amesteca cu zaharul. se topeste gelatina in sucul ramas (incalzit in prealabil - cine nu are prealabil poate sa inlocuiasca hihihihihihi ) si se adauga la crema. se raceste. se bate frisca si se raceste. se amesteca cele doua creme, se pun fructele bine scurse. se raceste 20 de min si se monteaza tortul in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat. se tine la rece cel putin 4 ore. se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, sau cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine. sau cel putin asa imi place mie, simplu de tot.
[attachmentid=60266]


Evadindeva,Am respectat reteta,mai putin cu gelatina..... wink.gif...1 foiae are 11 g.sau toate 6?..66 g..e vreo gresala?
blink.gif
Am pus doar 20 g gelatina la plic,si s-a intarit de minune tongue.gif

cu pozele,revin next week
pupic.gif


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#8 Evadindeva

Evadindeva

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi

Postat 04 November 2006 - 02:33 AM

Foarte frumoase torturi pe aici, felicitari la toata lumea.
Paradis, la faza cu gelatina si foile, sa stii ca eu am dat reteta din revistuta si acolo era cu foi de gelatina, ca sa fie si in grame am cautat disperata nici io nu mai stiu pe unde gramajul la o foaie, si-am pus ce-am gasit desi si eu am fost indoita la inima cu asa de multe grame. Dar cate grame am pus exact eu cand l-am facut am uitat ca nu l-am mai facut demult, daca tu zici ca fu ok cu 20 de grame inseamna c-o avea foaia de gelatina doar vreo 2 grame, io n-am lucrat niciodata cu foi. Interesant de stiut exact cate grame are pana la urma foaia aia unsure.gif .
Pentru Petunie in mod special, sa-ti traiasca bombonica mica si sa-i fie botezul cu noroc si sanatate si daca te ajuta cu ceva afla ca si eu cand am avut de facut ceva pentru mine personal mereu s-a intamplat sa fie ceva nu tocmai cum am vrut. Dar, dupa cum imi zicea mie cineva, asta nu inseamna ca nu suntem bune ci doar ca suntem prea exigente cu noi insine, hihihihihi. Torturile sunt foarte frumoase si numai potrivite pentru o domnisorica frumusica cum e micuta ta. Sa-ti traiasca! floare.gif
De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .

#9 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 26 November 2006 - 07:58 AM

evadindeva..iata tortul cu visine.

m-am intors din paradis tongue.gif

Imagini atașate

  • 256983997RL188238315.jpg

Editat de PARADIS, 15 March 2008 - 02:00 AM.



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#10 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 26 November 2006 - 08:11 AM

sectiunea pupic.gif



"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#11 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 26 November 2006 - 01:04 PM

RIS, pupic.gif

reteta e aici
http://www.culinar.r...a...st&p=262951


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 November 2006 - 01:37 PM

(PARADIS @ Nov 26 2006, 12:04 PM)

Paradis, ti-am pus linkul direct, daca apesi pe casuta dinaintea numarului mesajului, al tau era 1418 ti se deschide o ferestruica cu linkul acelui mesaj. icon_smile.gif
Trebe musai sa-l fac si eu pe tortul acela ca prea bine arata
De fapt mi l-am si salvat cind l-a scris Eva

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 December 2006 - 07:13 PM

Am făcut un mesaj nou cu tortul lui Evadindeva şi pentru că l-am făcut şi eu cu poze pas cu pas, locul lui acum e aici.

Ingredientele blatului, exact ca in reţeta scrisă de Eva, am inceput a lucra la blat intr-o după-amiază după ce am ajuns acasă de la serviciu.
1.jpg
Albuşurile bătute spumă
2.jpg
Gălbenuşurile frecate cu zahărul
3.jpg
Cele două compoziţii amestecate
4.jpg
Făina, amidonul şi cacao-a adăugate (Evadindeva, recunosc că am pus şi un picuţ de praf de copt), de frică rolleyes.gif
5.jpg
compoziţia in formă, a mea are 26 de cm diametru deasupra şi 24 pe fund, deci e un picuţ conică, forma unsă cu unt şi apoi tapetată mai intii cu făină şi apoi cu cacao, pentru că fiind blat de cacao să nu rămină apoi pe el urme albe de la făină, după ce s-a pus compoziţia in formă daţi-i palme la fund puternic ca să se aşeze uniform compoziţia, eu i le-am dat aşa de puternic că mi-a şi sărit o bucată de "tapeţerie" laugh.gif
6.jpg
după ce am pus blatul in cuptor, cam după 10 minute, am avut un blackout la cerebel, mi se părea că l-am pus prea sus, aşa că l-am scos şi l-am aşezat pe o treaptă mai jos, nu ştiu dacă din cauza asta odată copt şi scos din cuptor s-a dezumflat, asta a făcut ca să fie mai greu de tăiat, dar ca gust şi aspect al blaturilor tăiate era minunat, straturile pufoase, nici nu necesită să fie insiropate.
După ce l-am scos de la cuptor l-am pus la răcit pe grătar cu fundul in sus, aici e inainte de a fi tăiat.
7.jpg
Cele 3 straturi
8.jpg

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 December 2006 - 07:29 PM

După cină am purces la facerea cremei.
O mică paranteză ca să vorbim destre gelatina asta bat-o vina.
Aveam in casă 2 feluri din cea care se găseşte aici, foile nu au la fiecare marcă aceeaşi mărime deci nu au aceeaşi greutate in cazul de faţă avem o marcă care are 24 de grame, a doua marcă care e mult mai serioasă zice că are 12 grame şi că e doza pentru 500 gr de gelatină zic ei.
Dar eu mi-am calculat totalul de lichid care imi ieşea de la iaurt frişcă şi compot şi cită gelatina imi trebuia şi am pus 2 pacheţele din cele verzi deci in total 24 grame.
9.jpg

La cremă am schimbat cantităţile aşa că le scriu aci.
Ingredientele pentru cremă:
- 24 de grame de gelatină
- 500 de grame de iaurt cu cireÅŸe
- 250 ml de smintină lichidă
- 100 de grame de zahăr
- 850 gr compot, pe cutie aşa scria că asta e cantitatea
10.jpg
Am amestecat cireşele din compot scurse cu zahărul şi iaurtul
11.jpg
Am pus gelatina in apă la hidratat
12.jpg
Apoi am pus-o in sucul cireşelor incălzit, căte o foaie pe rind, amestecind mereu
13.jpg
Am făcut frişca
14.jpg
Pe care am pus-o peste prima compoziţie din castron după care am adăugat şi sucul cu gelatina topită in el
15.jpg
Am pus la frigider cam vreo 20 de minute timp in care am privit-o şi amestecat-o de două ori

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 December 2006 - 07:37 PM

Apoi am pus primul blat in inelul de inox
16.jpg
Am vărsat jumătate din cantitatea de cremă
17.jpg
Al doilea blat, restul de cremă, al treilea blat şi l-am pus la frigider, era 11 seara.
18.jpg
A doua zi era astfel
19.jpg
Decoraţie rapidă (abia azi mi-a adus aminte că luasem fructe de pădure ca să-l decorez, dar le-am pitit aşa de bine in frigider că am uitat de ele).
20.jpg
Şi secţiunea, cum mătuşa la care am fost la cină mănincă puţin de obicei, am sperat că-mi va da o bucată să mi-o aduc acasă dar spre marea mea surpindere n-a fost aşa, noroc că am fost inspirată şi am mincat două felii acolo aşa că acu tre să mi-l fac din nou ca să mă satur de el.
21.jpg
Sfatul meu este să-l faceţi pentru că este excelent.

#16 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 09 December 2006 - 07:51 PM

Mie imi face cu ochiul si nici nu cred ca e dificil wink.gif
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#17 Evadindeva

Evadindeva

    Bucataras

  • Membri
  • 107 posturi

Postat 09 December 2006 - 08:31 PM

Iami, iami, iami, bravo fetelor care l-ati incercat si multumesc pentru incredere. Ma bucur ca v-a placut, este un tort putin altfel din cauza iaurtului insa tot din cauza asta e deosebit, are un gust aparte si e placut si racoritor. E un tort superb de vara. Eu nu tai blatul decat in doua dar vad ca merge si in trei, foarte frumos. Inca o data bravo!
De umblat, umblu ca fiecare, cand vinovat pe coperisele iadului, cand fara pata pe muntele cu crini . . . .

#18 Sheherezada.

Sheherezada.

    Master of disaster

  • Membri
  • 3169 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Netherland
  • Interests:I fall asleep thinking of you. <br />Dreaming of things i wish were true. <br />As i wake i shed a tear, <br />cause i awake with out you here.

Postat 09 December 2006 - 09:38 PM

Ha, buna intrebare, e un borcan mare, de cel putin "800 de grame" cum ziceam in tara la borcanele mari chiar un pic mai mare si da, eu pun toata zeama la el. Nu cred ca nu are de ce sa nu iasa cu zmeura, da parca de compot de zmeura n-am prea auzit io, dar daca tu aia asa ceva go for it.



Sa stii ca si eu am vazut la mine la supermarket asa ceva cu desi ca ma cam indoiesc ca la gust ar fi la fel ca cea naturala.
lI fall asleep thinking of you.
Dreaming of things i wish were true.
As i wake i shed a tear,
Cause i awake without you here.
Sheherezada for you!



BEETJE CHIQUE

www.Beetjechique.nl


#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 December 2006 - 11:31 PM

Evadindeva, în primul rând torturile tale sunt garantate, parcă ar fi ale mele laugh.gif şi de asta mi-am dat seama din puţinele mesaje pe care le-ai scris dar sigure şi la obiect, de aceea am şi vrut să fac acest mesaj separat, ca o recunoaştere a meritelor tale aici pe culinar.
În al doilea rând am încercat de 3 ori o reţetă care prevedea iaurt şi gelatină şi frişcă, o dată împreună cu o prietenă care e specialistă în chestiile astea care aici se numesc bavareze, adică amestecul de cremă cu frişcă şi gelatină, multe le-am pus şi eu aici pe culinar de-a lungul anilor pentru că îmi plac foarte mult, şi n-a ieşit deloc, mereu gelatina se cristaliza, nu ştiu cum să zic, singură, şi ieşea un maglavais curgător.
Aşa că atunci când am văzut reţeta ta, faptul că şi Paradis a făcut-o aşa de bine mi-am zis: a mea e, şi aşa a fost pentru că e minunată, mersic pupic.gif

#20 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 10 December 2006 - 02:04 AM

Adriana ti-a iesit tare fain tortul, la fel si tie Eva din Deva si Paradis. FELICITARI!

Editat de blauepuppe, 10 December 2006 - 02:06 AM.








Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi