Sari la conținut

Poză

placinte cu branza dulce


6 răspunsuri la acest topic

#1 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 16 December 2006 - 10:15 PM

INGREDIENTE:
-1 kg faina,
-5 galbenusuri,
-250g zahar,
-50g unt
-aprox 2 cani cu lapte
-putin ulei pentru framantat(50ml)
-2 nuci de drojdie
-arome de care va plac.
UMPLUTURA:
-800g-1kg branza bine scursa
-2 galbenusuri,
-1 ou intreg
-100g stafide
-200g zahar
-arome de care vreti.
cerneti faina,frecati galbenusurile cu zaharul si un praf de sare,drojdia o incercati cu o lingurita de zahar,jumateta cana de lapte caldut si 2 linguri de faina sa vedeti daca va creste(defapt asta-i maiaua).opariti o lingura de faina intr-o malta jum. de cana de lapte.dupa ce creste maiaua amestecati totul si framantati un aluat pana devine elastic si se ia bine de pe maini.eu dupa ce vad ca incepe sa se adune de pe peretii vasului il framant mai departe pe planseta ca am mai mult loc de manevra.
lasati aluatul la crescut si intre timp preparati umplutura.impartiti aluatuldupa cum vreti sa va iasa placintele de mari.eu am impartit de la inceput in 24.la fiecare placinta am pus o lingura de umplutura si mi-a ajuns fara probleme.impachetarea se vede in imagini.puneti in tava ,ungeti cu galbenus si o lingura de lapte.dati in cuptor 40 min.primele 15min la 150-160 C ca sa mai creasca ,restul la 180C.nu modelatiplacintele cu ulei pentru ca se vor dezlipi.doar cu foarte putina faina.daca se mai dezlipesc la crescut le mai lipiti inainte sa le ungeti si se la puneti la copt.s-aveti spor si pofta!
ies 2 tavi mari.cam multe.eu o astept pe ARCADIA ,deci am musafiri.in viata de zi cu zi fac jumatate de cantitate ca imi plac mult mai mult calde ,chiar fierbinti.

Miniaturi atașate

  • Imagine14.jpg
  • Imagine15.jpg
  • Imagine16.jpg
  • Imagine17.jpg
  • Imagine50.jpg
  • Imagine51.jpg
  • Imagine52.jpg
  • Imagine53.jpg
  • Imagine2.jpg
  • Imagine3.jpg


#2 Newme

Newme

    Captain Cook

  • Membri
  • 402 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In heaven

Postat 17 December 2006 - 11:01 AM

Aha, deci asa se fac trandafirasii aia minunati.Dar era chiar simplu....numai ca ne trebuia un model.Multumim de demonstratie biggrin.gif

#3 ELAIDA

ELAIDA

    Academic Chef

  • Membri
  • 1012 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...langa brebenel...
  • Interests:arta culinara si multe altele...

Postat 17 December 2006 - 12:12 PM

Superb, Daveco! tongue.gif
Cum e coca? Se coace bine? Dupa poze, nu-mi dau seama. Multumim pentru demonstratie!

#4 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 17 December 2006 - 12:17 PM

(ELAIDA @ Dec 17 2006, 10:12 AM)

Superb, Daveco! tongue.gif
Cum e coca? Se coace bine? Dupa poze, nu-mi dau seama. Multumim pentru demonstratie!


aduce cu cozonacul.nu este exagerat de dulce si e frageda si rece.

#5 Marci

Marci

    Big Chef

  • Membri
  • 865 posturi
  • Location:Brooklyn, N.Y.

Postat 17 December 2006 - 05:21 PM

imi place tare mult cum ai impachetat placintele si cred ca sint si foarte bune la gust ( asta dupa ce le scoti stafidele , bineinteles! laugh.gif )
Bucura-te de fiecare zi ( Horatiu)

#6 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 05 August 2008 - 03:38 PM

le-am facut si eu azi,mai mari ca eram pe fuga cat a dormit matei:

P1200440.JPG


foarte bune,aluatul se lucreaza excelent. floare.gif

#7 sella

sella

    Captain Cook

  • Membri
  • 229 posturi
  • Location:In your dreams
  • Interests:Fata cu ochii verzi!

Postat 07 August 2008 - 08:46 PM

daveco floare.gif multumesc pt amabilitate si explicatia clara facuta de tine,acuma am inteles cum se fac ...am sa-i fac cit de curind am si brinza din tara care e numai buna pt asa ceva........... icon_love.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi