Sari la conținut

Poză

Chec cu stafide


16 răspunsuri la acest topic

#1 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 22 January 2007 - 08:37 PM

Ingrediente:

125 g faina
125 g unt sau margarina - zice reteta - eu am incercat doar cu unt (la temperatura camerei! )
125 g zahar
2 oua
1 lingurita rasa praf de copt (Dr. Oetker)
50 g stafide
cateva picaturi de aroma rom (eu am folosit vanilie)
sare - un varf

Am adaptat reteta - in sensul ca i-am dat forma nu de-un chec ci de mini checulete smile.gif Au iesit 8 bucati.

In prima faza am cantarit ingredientele si-am amestecat praful de copt cu faina.
Am mixat zaharul si untul - pana la stadiul de spuma.

chec001.jpg

Am adaugat peste spuma de unt ouale -unul cate unul - fara a ma opri din mixat

chec002.jpg

Editat de seima, 18 December 2007 - 10:11 AM.


#2 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 22 January 2007 - 09:06 PM

Apoi am adaugat faina cu praful de copt, stropul de sare si aroma de vanilie, si-am mixat bine.
Le-am dat drumul in aluat si stafidelor (eu am avut alte nebunele uscate) wink.gif

Am amestecat usor si-a rezultat asta:

chec003.jpg

Editat de seima, 17 December 2007 - 08:44 PM.


#3 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 22 January 2007 - 09:20 PM

Am impartit compozitia in forma de muffins si la cuptor preincalzit!.. 180 grade, 15 minute

chec004.jpg

Asa aratau dupa 6 minute smile.gif

chec006.jpg

Editat de seima, 17 December 2007 - 09:00 PM.


#4 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 22 January 2007 - 09:26 PM

Si-aici finalul glazurat cu zahar pudra cu lamaie smile.gif

chec005.jpg

Si nelipsita seciune pufffoasa wink.gif

chec007.jpg

Editat de seima, 17 December 2007 - 09:09 PM.


#5 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 22 January 2007 - 10:36 PM

seima l-am notat si sper sa vin intr-o sapt si cu poze.

Editat de s_tana, 22 January 2007 - 10:36 PM.


#6 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 23 January 2007 - 03:34 PM

s_tana, astept rezultatul biggrin.gif

#7 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 17 December 2007 - 09:12 PM

Am editat mesajul, pozele vechi erau foarte neclare. Reteta e aceeasi, pozele difera, cu mentiunea ca in pozele vechi nu impartisem compozitia in mini-checulete ci facusem un chec mare smile.gif

Sper sa va placa! rolleyes.gif

Editat de seima, 17 December 2007 - 09:13 PM.


#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 December 2007 - 09:32 PM

ce sectiune frumoasaaaaaaaaa!!! ma tenteaza si pe mine sa-l fac. poate-i fac loc de sarbatori.
felicitari, seima, frumos mai e!!!

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 December 2007 - 11:03 PM

In prima faza in care mixezi zaharul cu untul, acesta din urma e topit? ca mie, daca nu e topit, nu mi se umfla never in halu asta
foarte faina poza finala smile.gif


#10 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 December 2007 - 10:07 AM

QUOTE(jenny_kap @ Dec 17 2007, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce sectiune frumoasaaaaaaaaa!!! ma tenteaza si pe mine sa-l fac. poate-i fac loc de sarbatori.
felicitari, seima, frumos mai e!!!


jenny_kap, multumesc mult! rolleyes.gif
Eu il fac deobicei pentru micul dejun si ne place mult, ne place mult smile.gif

#11 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 December 2007 - 10:10 AM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Dec 17 2007, 11:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
In prima faza in care mixezi zaharul cu untul, acesta din urma e topit? ca mie, daca nu e topit, nu mi se umfla never in halu asta
foarte faina poza finala smile.gif


Adriana, multumesc de precizare, o sa adaug imediat - untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adaug zaharul in el si-i dau drumul la mixer sa invarteasca pana mi-l scoate spuma.

Eu cand n-am vreme sa tin untul prea mult la temperatura camerei, il bag la mixat si tin feonul deasupra castronului in timp ce mixerul invarte biggrin.gif

#12 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 18 December 2007 - 12:28 PM

QUOTE(seima @ Jan 22 2007, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Si-aici finalul glazurat cu zahar pudra cu lamaie smile.gif
chec005.jpg


cum ai facut glazura de zahar cu lamaie...ca mie din poze (care sunt super) mi se pare ca est argintie...poate o fi din cauza luminii...poti sa juri ca i-ai adaugat ceva praf de stralucire. wink.gif ...

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 December 2007 - 01:31 PM

CITAT(seima @ Dec 18 2007, 09:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu cand n-am vreme sa tin untul prea mult la temperatura camerei, il bag la mixat si tin feonul deasupra castronului in timp ce mixerul invarte biggrin.gif

foarte faina idee, mersi wink.gif

#14 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 December 2007 - 04:57 PM

QUOTE(dora_m @ Dec 18 2007, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cum ai facut glazura de zahar cu lamaie...ca mie din poze (care sunt super) mi se pare ca est argintie...poate o fi din cauza luminii...poti sa juri ca i-ai adaugat ceva praf de stralucire. wink.gif ...


Multumesc! pupic.gif Eu fac glazura asta folosind o singura paleta de la mixerul mic - ca sa nu iasa prea multa si sa trebuiasca s-o arunc. Pun intr-o cana putin zahar pudra, apoi tort cateva picaturi de apa clocotita mixez bine, apoi incep sa pun zahar pe care-l dizolv cu suc de lamaie. Mixez glazura cam 5-10 minute. Facand-o mai lichida, n-a iesit asa mata si cred ca la lumina din camera a prins nuanta aia.... N-am adaugat in ea nici un fel de sclipurici rolleyes.gif

#15 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 December 2007 - 04:58 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Dec 18 2007, 01:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
foarte faina idee, mersi wink.gif


Pentru putin! pupic.gif

#16 dragos_ionut2007

dragos_ionut2007

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 29 December 2008 - 09:26 PM

cool.gif SUUUUPER TARE wink.gif AKUMA ASTEPT SA SE FACA eusa_whistle.gif MS MULT biggrin.gif

#17 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 30 December 2008 - 04:14 PM

QUOTE(dragos_ionut2007 @ Dec 29 2008, 09:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cool.gif SUUUUPER TARE wink.gif AKUMA ASTEPT SA SE FACA eusa_whistle.gif MS MULT biggrin.gif


Sa-ti fie de bine! Sper sa-ti placa reteta smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi