Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii sunt de fapt nist gogosi cu branza, prajiti la fel, in ulei, serviti cu smantana si diferite feluri de dulceata. Papanasii cu branza se fac foarte usor.
Facem o gaura in branza, spargem un ou, il punem peste branzica. Frecam putin apoi punem, zaharul vanilat, zaharul, grisul, praful de sare, faina si amestecam. Rahatul il taiem marunt si-l adaugam in compozitie impreuna cu stafidele tinute putin in coniac si lingurita de coaja de lamaie. Pe masa de lucru presaram putina faina si apoi adaugam compozitia toata pt a forma un rulou gros. Taiem bucati late de 4 cm aprox, apoi le facem o mica gaurica cu degetul. Ii prajim in tigaie, in baie de ulei, pe ambele parti.
Am servit dulceata de afine negre sau smantana. Pofta buna! Reteta Papanasi ca la Suceava a fost propusa de Cosmina_Liana pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataEste o supa delicioasa si sanatoasa.
Supa de curcan cu taitei de casa.Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii