Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se
Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.
Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.
Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.
Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.
Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.
Se poate servi cu placinta cu mere.
Pofta buna!
Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro
Alte retete de sosuri gasiti aici:
Sos de vanilie,
Sos de rom
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiInitial am vazut intr-o carte niste retete asemanatoare, apoi am vazut si la Rita reteta aceasta si am zis sa incerc si eu....
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanacIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii