Sari la conținut

Poză

Tort de ciocolată cu fructe de pădure.


95 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 February 2007 - 07:34 PM

Blatul l-am făcut seara după cină, 5 minute executat plus 6 minute copt, reţeta o am de pe forumul italian.
Am amestecat
- 125 gr. făină
- 125 gr. zahăr
- 100 gr. unt bucăţele la temperatura camerei
- 2 ouă
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri de Cointreau
- 1 linguriţă de praf de copt
- 30 gr cacao

Am amestecat toate ingredientele rapid in Ken, nu bătut spumă, pur şi simplu amestecate toate ca să se amalgameze uniform, am luat o bucată de hirtie de copt pe care am udat-o bine cu apă, am stors-o şi am pus-o intr-o formă de ceramică cu diametrul de 20 de cm, am vărsat compoziţia şi am copt 6 minute in microunde puterea 750 watt.
L-am lăsat să se răcească pina a doua zi cind am tăiat 3 felii pe care le-am insiropat, fiecare felie cu circa 4 linguri de sirop de fructe.
blat_mo.jpg
Pentru crema de fructe de pădure, am decongelat o oră la temperatura camerei 400 de gr de fructe de pădure, le-am amestecat cu 500 de grame de iaurt cu gust de fructe de pădure şi 100 de grame de zahăr, 200 de ml de frişcă şi 24 de grame de gelatină muiată in 100 de ml de sirop de fructe.
Am alternat strat de cremă cu blat şi am pus totul să stea in inel de inox la frigider citeva ore.
Apoi am ridicat in sus inelul şi l-am mai strins un pic pentru că tortul era inalt cit inelul şi am vărsat altă pungă de 400 de grame de fructe de pădure decongelate peste care am vărsat un pliculeţ de gelatină roşie cu gust de căpşuni, cea de pus peste tartele de fructe, preparată conform instrucţiunilor de pe pachet.
Acesta era privit de deasupra
sopra.jpg
De pe o parte
intero.jpg
Şi secţiune
sectiune.jpg
Mie mi-a plăcut foarte mult, l-am dus la sora mea care imi comandase un pischinger, dar eu il prefer de o sută de ori pe ăsta.

#2 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 26 February 2007 - 08:08 PM

Ce bine poate sa arate!! Eu daca gasesc fructe de padure il fac. Nu am facut niciodata tort dar gata nu se mai poate!! Ori ma apuc serios de gatit ori nu mai intru pe site-ul asta ca ma imbolnavesc.

Am tot citit reteta atent si e clar cam ce se petrece pe acolo...cu gelatina cred ca o sa-mi prind urechile dar tot risc.

#3 VERONICA

VERONICA

    Big Chef

  • Membri
  • 668 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 26 February 2007 - 08:14 PM

ADRIANA, sigur am sa fac tortul tau. blink.gif

Vreau sa va intreb daca se poate folosi folie transparenta in loc de celofan la tortul diplomat?

multumesc

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 February 2007 - 10:39 PM

Veronica, eu folosesc mereu folia transparentă aşa că o poţi folosi liniştită, dacă nu e mare expert soţul tău biggrin.gif poţi face tortul ăsta spunându-i că e un fel de diplomat, oricum având iaurt şi nu crema făcută cu gălbenuşuri, e mai uşor din punct de vedere caloric cred eu în prostia mea.

Luanda, garantez, eu aici gelatina o găsesc in foi cum am arătat aici
tortul Evei din Deva
mi-e mereu teamă când fac experimente ca în cazul acestei creme pe care am inventat-o în timp ce o făceam, probabil am pus un pic cam multă dar n-a fost nici o problemă pentru că n-a afectat deloc gustul şi a stat ţeapăn exact cât trebuia.
Unde stai tu? ce fel de gelatină găseşti?
eu ca să inventez crema asta m-am inspirat de la tortul de mai sus şi de aici
bavareză cu fructe de pădure
dar poţi folosi şi alte fructe care-ţi plac.

#5 VERONICA

VERONICA

    Big Chef

  • Membri
  • 668 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 26 February 2007 - 10:40 PM

Adriana, (e vorba de tortul diplomat pe care vreau sa-l fac pe miercuri), io nu pot face asa cu inel.....as vrea sa am tava asa de mare cu inel...sa pot pune deasupra fructele de padure si turna peste gelatina dar io fa in oala.
Eu trebuie sa pun la fund ceva fructe dupa care crema apoi piscoturi apoi iarasi crema si in final piscoturi. Rasorn tortul dupa 14 ore la frigider si deasupra .....e drept si cum fac? Daca pun fructele, cad jos ca e prea drept locul...ma pun sa scobesc......m-am tacanit!
Eu as vrea sa fie asa ca un musuroi deasupra, o gramada de fructe de padure dar fixate cu gelatina.

gata, merg la nani ca-s rupta si deja vorbesc in zig zac


#6 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 27 February 2007 - 04:38 AM

Pare foarte racoritor rolleyes.gif ... imi plac cremele cu mult iaurt si ...putina frisca mellow.gif ... cred ca o sa-l fac si eu cat de curand wink.gif

#7 Ralesu

Ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 27 February 2007 - 04:47 AM

sunt sigura ca e foarte foarte foarte foarte foarte bun!

in weekemd-ul trecut am facut reteta ta de Padurea Negra si a iesit gustos (barbate-miu l-a apreciat enorm, hi hi hi!!).
Asta-i urmatorul pe lista !
Mersi ! pupic.gif
sunt cu okii pe voi!

#8 Leea

Leea

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:California

Postat 27 February 2007 - 08:27 AM

Nu are cum sa nu fie decat excelent acest tort. L-am notat si il voi incerca sigur. E exact ceea ce mi-as doresc sa savurez intr-o zi fierbinte de vara cum sunt aici. Ciocolata, fructe de padure(preferate oricand), frisca, mmm combinatia perfecta. Multumim de reteta si ma voi prezenta cu rezultatul cat de repede.
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 February 2007 - 08:54 AM

E intr-adevar bun si racoros, dulceata blatului care e destul de gras din cauza cantitatii de unt nu se simte, pentru ca blatul comparativ cu crema era foarte mic.

Ralesule pupic.gif

Veronica, poti face astfel: pui folia in oala ta, torni o parte din fructele de padure decongelate cu gelatina de care-ti vorbeam si care se gaseste peste tot, pui la frigider sa se intareasca, se face extrem de rapid, apoi continui cu straturile de care ziceai tu pentru diplomat, bagi la frigider si cind diplomatul s-a intarit rastorni tortul si deasupra va fi ca al meu daca asta vroiai, pricepu-tu-m-ai? biggrin.gif

Eu am folosit fructe de padure ca asa mi-a venit in momentul respectiv dar se pot folosi orice alt fel de fructe, pe placul fiecaruia.

#10 VERONICA

VERONICA

    Big Chef

  • Membri
  • 668 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Arad

Postat 27 February 2007 - 09:13 AM

Adriana, esti grozava...m-ai salvat. Bine zici tu, asa am sa fac!Ma gandeam si nici cum nu -mi venea ideea cum sa fac.

ce ma bucur!
mii de pupici si imbratisari

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 February 2007 - 09:21 AM

(VERONICA @ Feb 27 2007, 08:13 AM)

mii de pupici si imbratisari

pupic.gif tin pumnii si tu sa-mi zici ce a iesit, eu sper sa iasa ceva superb

#12 Samara

Samara

    Big Chef

  • Membri
  • 500 posturi

Postat 27 February 2007 - 04:01 PM

Adriana, foarte fain tortul! Mersi mult de tot pentru reteta si felicitari!

#13 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 27 February 2007 - 11:27 PM

un astfel de tort, dupa parerea voastra se poate imbraca in pasta de zahar?

Carmen M

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 February 2007 - 11:37 PM

(cae @ Feb 27 2007, 10:27 PM)

un astfel de tort, dupa parerea voastra se poate imbraca in pasta de zahar?

absolut nu

#15 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 28 February 2007 - 12:32 AM

cum nu sunt mare specialista in pasta de zahar, intreb si eu, de ce?


Carmen M

#16 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 28 February 2007 - 01:15 AM

Pasta de zahar se fleosteste rau daca o pui peste fructele gelatinoase si din cauza cremei de pe margine.Parerea mea biggrin.gif

#17 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 01 March 2007 - 12:22 AM

multumesc frumos !

Carmen M

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 March 2007 - 03:03 PM

Pentru ca mai intii tortul asta a luat nastere ca sa fie asa cum e, ca daca era de acoperit nu-i puneam fructele deasupra, iar mai apoi din motivul zis de petunica, pasta fiind din zahar daca se atinge de ceva umed cum e crema facuta cu gelatina se topeste si deci flescaieste biggrin.gif In extrema instanta ai putea evita stratul de fructe cu gelatina de deasupra si l-ai putea acoperi dar cu conditia sa il servesti imediat. Mie nu mi-ar place pentru ca prospetimea cremei de fructe si iaurt ar fi distrusa de dulceata pastei de zahar.
iertati termenii dar altii nu-mi vin acu icon_redface.gif

#19 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 01 March 2007 - 09:35 PM

exista o problema, mare problema, printesa de 5 ani, nepoata mea trebuie sa aibe tort Barbie, iar tata-su, adica scumpul meu frate isi doreste acest tort deci vad eu cum il fac pana la urma, oricum multumesc de sprijin

Carmen M

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 March 2007 - 11:28 PM

Atunci problema e destul de grea, dar de aceea suntem aici, ca să o rezolvăm biggrin.gif
Propunerea mea este, ca să împaci şi capra şi varza, adicătelea şi fratele şi nepoata, să faci un blat de ciocolată de care vrei tu dacă el îl vrea morţiş, sau şi pe ăsta dar de 2 ori să zicem. Iar crema o pui ca întru-un tort normal între un strat şi altul, nu cum am făcut eu cu blatul numai în mijloc. Astfel ai împreună şi gustul blatului de ciocolată şi pe cel răcoros al cremei. Termini asamblarea cu un strat de blat astfel încât să poţi aşeza deasupra pasta de zahăr.
Acu nu ştiu ce fel de Barbie vrei să faci, dacă cea care stă în picioare în tort sau alta, dacă cea care stă în picioare, înainte de a pune pasta de zahăr faci gaura în mijloc şi pui păpuşa iar apoi înveleşti cum vrei cu pasta de zahăr.

Dacă toate aceste condiţii sunt îndeplinite, nepoata e fericită şi dacă fratele mai are ceva de comentat îi zici să-mi scrie că îl pun eu la punct wink.gif

Spor la treabă şi să-mi spui ce te hotărăşti să faci şi cum iese, şi dacă ai nevoie de orice aici mă găseşti.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi