Sari la conținut

Poză

Ragu de pui cu mango


5 răspunsuri la acest topic

#1 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 02 March 2007 - 05:44 AM

Aceasta reteta am vazut-o la televizor cu ani in urma, am notat-o si gatit-o de multe ori. In varianta originala se face cu piept de curcan, dar nu e musai. Iata varianta cu pui.

Ingrediente

piept de curcan sau pui
smantana lichida
ciuperci
usturoi
ceapa rosie
un praf curry
un mango taiat felioare
sare, piper
ulei de masline

Ragu
ceapa rosie
un fir doua de praz
o rosie
ketch up
otet balsamic
o lingurita cafea
ulei de masline


[attachmentid=87621]

Incepem prin a taia carnea fasii lungi, apoi o prajim bine in ulei de masline. Scoatem pe farfurie si tinem la cald.

[attachmentid=87622]

In aceiasi tigaie cu ulei frigem ciupercile taiate fin cu un catel, doi de usturoi si ceapa rosie tocata marunt

[attachmentid=87624]

Adaugam praful de curry.

[attachmentid=87625]

Imagini atașate

  • cr1.JPG
  • cr2.JPG
  • cr3.JPG
  • cr4.JPG

Elena Malec
art stepping stones

#2 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 02 March 2007 - 05:58 AM

Potrivim de sare si piper apoi adaugam o lingura doua smantana lichida.

[attachmentid=87627]

Adaugam bucatelele de carne si infierbantam bine.

[attachmentid=87628]

Lasam totul la foc mic pana se leaga un sos potrivit.

In paralel facem ragu intr-o tigaie la foc iute. In o lingura ulei de masline prajim ceapa rosie(1/2) cu prazul tocat marunt la care adugam rosia taiata cubulete.

[attachmentid=87630]

Cand acestea s-au rumenit bine, punem lingurita de cafea, o lingura de otet balsamic si una de ketch up si amestecam bine.

[attachmentid=87631]

Cafeaua nu se va simti in sos dar va da o aroma deosebita ragu-ului.Se zice ca nu exista ragu autentic fara un praf de cafea in el. Acesta fiind secretul bine pastrat de bucatarii sefi.

Imagini atașate

  • cr5.JPG
  • cr6.JPG
  • cr8.JPG
  • cr9.JPG

Editat de peruzele, 02 March 2007 - 06:08 AM.

Elena Malec
art stepping stones

#3 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 02 March 2007 - 06:07 AM

Cum e de preferinta sa lucram la doua maini ar trebui sa terminam atat sosul de ciuperci cat si cel de ragu in acelasi timp.Curatam si taiem felioare mango si fie adaugam in sosul de ciuperci infierbantand feliile un pic, fie adaugam fructa direct la masa in portia de servit.

[attachmentid=87632]

Din poza se vede ca ragu-ul nostru e servit alaturi de pui mai mult pentru aspect. Ragu-ul are o culoare bruna de la cafea. Dar este extrem de gustos si vine sa completeze savoarea puiului cu sos de ciuperci si smantana.

NOTA. E bine cand se incepe lucrul la acest fel sa aveti pregatite toate legumele taiate, tocate, feliate.Uleiul, otetul, smantana, ketch up-ul aliniate si ele, gata sa salte in tigai.Daca se lucreaza la doua maini, doua tigai(recomandabil) gatitul propriu-zis nu ia mai mult de 25 de minute.

Imagini atașate

  • cr7.JPG

Editat de peruzele, 02 March 2007 - 06:11 AM.

Elena Malec
art stepping stones

#4 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 02 March 2007 - 08:42 AM

Peuzele e super reteta tongue.gif
Am mai aflat ceva, sa pun cafea in ragu wink.gif Tnx
Am notat-o.

#5 Leea

Leea

    Bucataras

  • Membri
  • 121 posturi
  • Location:California

Postat 02 March 2007 - 09:34 AM

Apetisanta aceasta reteta si cred ca e delicioasa. Am notat-o ca sunt fan al carnii de pasare desi aici la noi carnea...de orice fel lasa de dorit. Thanks ptr secretul cafelei in ragu. Abia astept sa vad cum ii va schimba gustul.
YOU...
...have a GREAT Day!!!

Life is Uncertain...Eat Dessert First !

#6 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 02 March 2007 - 09:45 AM

Cu placere, fetelor. Leea ai dreptate carnea e fada, crede-ma de asta nu o fac nici eu cu carne de curcan.La inceput am facut-o asa cum recomanda reteta.Apoi am incercat cu pui.

Editat de peruzele, 02 March 2007 - 09:46 AM.

Elena Malec
art stepping stones



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi