Sari la conținut

Poză

TORT VITRALIU


125 răspunsuri la acest topic

#21 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 28 March 2007 - 08:25 AM

Seima, arata minunat tortul, am insa o intrebare. Din cate am vazut, ai pus doar 4 grame de gelatina si totusi tortul tau sta bat. Amidonul ala, de ce l-ai pus? "Imbatzoseste" si el ceva?
Fan n_puiu!







#22 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 08:29 AM

(Nasha @ Mar 27 2007, 11:47 PM)


...""let's get down to business....seima , tuuuuuuu ce meserie zici ca ai ?"" biggrin.gif


Nashico, ceea ce fac eu zi de zi n-are deloc legatura cu bucataritul, n-as minti daca as spune ca e o pasiune pe care am descoperit-o fiind aici pe culinar, bagand la cap din sfaturile fetelor, apoi incercand, cautand si tot asa... Si la final iese un fel de autionstruire rolleyes.gif

#23 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 08:33 AM

(ralesu @ Mar 28 2007, 03:42 AM)

sa stii ca stau lipita cu ochii-n monitor la topicul tau. M-a innebunit poza aia cu sectiunea (dupa cum ti-am mai zis si la concurs !!).
Neaparat trebuie sa-l incerc !


Eu dau tarcoale forumului zilnic, asa ca daca e ceva, nu ezita sa intrebi, voi incerca sa fiu cat mai prompta! wink.gif

#24 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 28 March 2007 - 08:38 AM

..tot inainte pionierooo ! pup
Fan n_puiu!

#25 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 08:38 AM

(Luciana.m @ Mar 28 2007, 06:25 AM)

Seima, arata minunat tortul, am insa o intrebare. Din cate am vazut, ai pus doar 4 grame de gelatina si totusi tortul tau sta bat. Amidonul ala, de ce l-ai pus? "Imbatzoseste" si el ceva?


Pai cred ca te referi la amidonul din mousse-ul de lamaie. E nevoie de el ca sa prepari acel 'creme englaise' (e ca un fel de budinca, are exact asa consistenta). Crema asta cand e rece se amesteca cu frisca BATUTA, iar amestecul care rezulta se stabilizeaza cu gelatina.

Daca gelatina ti separe putina mai adauga un gram sau chiar 2 in plus, dar nu mai mult.... Stii tu, ce-i mult strica.
La mine tura asta de gelatina e foarte fina si prinde super, insa cred ca difera coeficientul de coagulare de la o firma la alta...

Editat de seima, 28 March 2007 - 03:36 PM.


#26 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 28 March 2007 - 09:18 AM

Seima, arata de-a dreptul super-extra-mega-fantastic! Mi-au rams ochii la el de cand l-ai postat la concurs, trebuie sa imi fac si timp si curaj sa-l incerc, felicitari inca o data!
Zambeste, maine va fi mai rau!

#27 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 28 March 2007 - 02:48 PM

(seima @ Mar 28 2007, 08:38 AM)

Pai cred ca te referi la amidonul din mousse-ul de lamaie. E nevoie de el ca sa prepari acel 'creme englaise' (e ca un fel de budinca, are exact asa consistenta). Crema asta cand e rece se amesteca cu frisca, iar amestecul care rezulta se stabilizeaza cu frisca.

De gelatina, daca ti separe putina mai adauga un gram sau chiar 2 in plus, dar nu mai mult.... Stii tu, ce-i mult strica.
La mine tura asta de gelatina e foarte fina si prinde super, insa cred ca difera coeficientul de coagulare de la o firma la alta...


Pachetul meu de gelatina, are 17 grame si 9 foi. Daca impartim, inseamna ca fiecare foae ar avea 1.8888888888888... biggrin.gif grame. Pai, daca io pun doo foi d'astea la atata lichid, cat ai tu in ingrediente, imi iese ciorba. Ca sa imi iasa asa de tare ca al tau, tre sa pun macar tot pachetul de foi, adica cel putin cele 17 grame!!!! Nu pricep. Cat de concentrata poate fi gelatina ta, ca sa iasa tortul ala atat de tzapan, din doar 4 grame ????

Torturile care le fac eu in mod frecvent, contin, acea creme anglaise, de care zici tu si 200 gr de frisca lichida, iar eu pun cam 4 foi de gelatina. Iese tzapan, cat sa stea "in picioare, dar niciodata ca al tau. De aia si spun ca ar trebui sa pun inca pe atata gelatina ca sa iasa la fel de tzapan
Fan n_puiu!







#28 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 03:10 PM

(crisa78 @ Mar 28 2007, 07:18 AM)

Seima, arata de-a dreptul super-extra-mega-fantastic! Mi-au rams ochii la el de cand l-ai postat la concurs, trebuie sa imi fac si timp si curaj sa-l incerc, felicitari inca o data!


Crisa, iti multumesc mult, sper sa incerci combinatia!


#29 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 03:35 PM

(Luciana.m @ Mar 28 2007, 12:48 PM)

Pachetul meu de gelatina, are 17 grame si 9 foi. Daca impartim, inseamna ca fiecare foae ar avea 1.8888888888888... biggrin.gif grame. Pai, daca io pun doo foi d'astea la atata lichid, cat ai tu in ingrediente, imi iese ciorba. Ca sa imi iasa asa de tare ca al tau, tre sa pun macar tot pachetul de foi, adica cel putin cele 17 grame!!!! Nu pricep. Cat de concentrata poate fi gelatina ta, ca sa iasa tortul ala atat de tzapan, din doar 4 grame ????

Torturile care le fac eu in mod frecvent, contin, acea creme anglaise, de care zici tu si 200 gr de frisca lichida, iar eu pun cam 4 foi de gelatina. Iese tzapan, cat sa stea "in picioare, dar niciodata ca al tau. De aia si spun ca ar trebui sa pun inca pe atata gelatina ca sa iasa la fel de tzapan



blink.gif blink.gif vad e diferita rau situatiunea.... La un creme englaise de aprovimativ 200 grame si la cam tot atata frisca lichida pe care o bat eu n-as cam depasi 4, maximisssssim 5 grame de gelatina de-a mea.

Tu deja stii cum merge cu a ta, pune mai mult daca tu stii ca altfel nu va tine. Ideea e sa tina dar nici sa nu iasa un cauciuc. Ce nasol ca aici nu gasesc gelatina in foi, c-as incerca sa fac un test sa vad cum se comporta.





#30 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 28 March 2007 - 03:46 PM

(seima @ Mar 28 2007, 03:35 PM)

blink.gif blink.gif vad e diferita rau situatiunea.... La un creme englaise de aprovimativ 200 grame si la cam tot atata frisca lichida pe care o bat eu n-as cam depasi 4, maximisssssim 5 grame de gelatina de-a mea.

Tu deja stii cum merge cu a ta, pune mai mult daca tu stii ca altfel nu va tine. Ideea e sa tina dar nici sa nu iasa un cauciuc. Ce nasol ca aici nu gasesc gelatina in foi, c-as incerca sa fac un test sa vad cum se comporta.


Merci Seima, am sa incerc, ma risc unsure.gif
Fan n_puiu!







#31 tot eu

tot eu

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 28 March 2007 - 03:46 PM

tot ce a fost de spus, s-a spus, e..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wav.gif felicitari!!!!!!!!!!!!
Nobilitas hominis: nici turpia nulla timere.-Nobleþea omului: sã nu se teamã de nimic altceva decît de josnicie.

#32 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 28 March 2007 - 03:48 PM

Seima

Nici nu mai stiu daca te-am felicitat sau nu - probabil nu pentru ca ramasesem blink.gif si cu gura cascata la minunatia pe care ai creat-o. Cred ca e de prisos sa iti spun ca ai un talent de milioane atat la retete cat si la decorat. Sper ca iti deschizi in curand un laborator smile.gif .

Bravo bravo bravo si daca nu te superi... poti sa-mi trimiti si mie putin talent?

Te pup pupic.gif

#33 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 03:56 PM

(Luciana.m @ Mar 28 2007, 01:46 PM)

Merci Seima, am sa incerc, ma risc unsure.gif


M-am uitat peste reteta, am verificat-o din nou. Eu asa am facut. Tortul nu e mare, are 17 cm diametru, de stabil a fost stabil dar nu lemn; jeleul e jeleu.

Considerand faptul ca sunt diferente de coagulare in functie de ce gelatina folosim, am dublat cantitatile de gelatina din reteta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu pot garanta pentru gelatina utilizata in fiecare bucatarie, tocmai de aceea am calculat o MEDIE pe totalul cantitatilor compozitiilor.

Editat de seima, 28 March 2007 - 04:10 PM.


#34 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 04:29 PM

(Luciana.m @ Mar 28 2007, 01:46 PM)

Merci Seima, am sa incerc, ma risc unsure.gif


Luciana draga, nu trebuie sa te risti. Hai sa facem asa; un clacul rapid al totalului cantitatilor pe creme da cam urmatoarele:
aproximativ 300 gr mousee de lamaie
cam 200 ml de pana cotta
si cam 150 gr pireu de zmeura.

Acum intrebarea se pune in felul urmator: de cate gelatina ai nevoie ca sa stea astea tzapan? Fa-ti o socoteala si mergi la sigur.

Iti tin pumniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! smile.gif

#35 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 04:42 PM

tot eu, iti multumesc muuuuuuult!! rolleyes.gif

Chipotle, saru' mana! smile.gif Ti-am vizitat blogul si ti-as spune ca acele minunatii nu pot iesi din mantzele unei bucatarese fara talent smile.gif
Vaaaai, la faza laborator ma gandeam ca daca si-ar reuni eforturile fetele de pe Culinar, ar deschide din start o multinationala producatoare de bunatatzuri smile.gif biggrin.gif

Editat de seima, 28 March 2007 - 08:07 PM.


#36 Luna Noua

Luna Noua

    made in Brasov

  • Membri
  • 594 posturi
  • Location:Brasov

Postat 28 March 2007 - 05:21 PM

Vaaaai... Seima....arata de nu am cuvinte. E ud deja pe tastatura din cauza papilalor mele gustative din ochi biggrin.gif

#37 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 28 March 2007 - 08:06 PM

(Luna Noua @ Mar 28 2007, 03:21 PM)

Vaaaai... Seima....arata de nu am cuvinte. E ud deja pe tastatura din cauza papilalor mele gustative din ochi biggrin.gif


Iti multumesc mult de tot! rolleyes.gif
Dar ai grija la tastatura ca mai e nevoie de ea biggrin.gif


#38 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 29 March 2007 - 07:17 AM

sssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrbbbbbbbbbbbbbb

seima floare.gif


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#39 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 29 March 2007 - 05:05 PM

Minunat Seima! floare.gif

[attachmentid=92670]

Imagini atașate

  • 801560_medium.jpg


#40 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 29 March 2007 - 05:33 PM

Seima, am reusit sa trag un ochi si pe aici tongue.gif ... si nu-mi vine in minte decat un singur lucru: cum poate fata asta sa faca asa ceva???!! laugh.gif
Te felicit si te pup!!! smile.gif



Răspunde la acest topic



  


4 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi