Sari la conținut

Poză

Acordeon - din cartof


226 răspunsuri la acest topic

#1 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 05:53 PM

Asadar si prin urmare, uitandu-ma pe la vecinii nostri rusi in site, am vazut poze frumoase si care mi-au lasat gura apa. M-am folosit de un translator free - ca doar v-am zis ca nu citesc decat pozele, restul de hieroglife le ignor - si culmea e ca nici acel translator nu prea stia el despre ce e vorba. Asa ca am ramas cu nelamurirea acolo la topicul cu rusa si mi-am pus in valoare fantezia si ce mai era prin frigider (vai ce mai combinatie blink.gif )

Ce ne trebuie ca sa putem canta la acordeonul rusesc?


Niste cartofi, nu mai stiu cati dar nu va faceti griji, ca oricum vine Bogdana si mi-i numara laugh.gif .Pana va hotarati cati cartofi o sa faceti, dati drumul la cuptor sa se incalzeasca. Va mai trebuie o bucata de unt de la frigider (trebuie sa fie de la frigider ca sa poata fi feliata), branza (la tanti din Rusia era ceva cascaval ras, la mine a ajuns sa fie triunghiuri de branza topita). Am mai gasit in frigider, stinghere pe o farfurie, niste felii de salam de vara - mi-am zis ca nu are cu ce sa imi strice acordeonu'...

01.jpg


Si acum sa va arat ce am facut:

Am curatat de coaja cartofii si in fiecare din ei am taiat felii. Feliile nu le-am taiat pana jos, ci le-am lasat prinse de cartof. Intre felii am inceput sa inserez feliute de unt,

02.jpg


si evident jumatati de felii de salam.

04.jpg


Fiecare cartof l-am pus pe cate un patrat din folie de aluminiu (nu ma certati, ca nu il folosesc des) iar deasupra fiecarui cartof am pus jumatate din triunghiul de branza topita.

03.jpg


05.jpg


Am inchis cu grija patratul de aluminiu, incat sa nu scape nici macar o picatura de unt.

06.jpg


Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora. Cand sunt gata, se scot imediat pe platou, se orneaza cu putin gogosar si patrunjel verde si se servesc asa fierbinti.

07.jpg


Nu mai e nevoie sa va zic cat sunt de deliciosi.

08.jpg


Sectiune?!

09.jpg


10.jpg

Editat de Happyalex, 22 December 2007 - 06:40 PM.


#2 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 06:05 PM

Acuma niste pareri personale:

Nu este nevoie de sare, fiindca se topeste branza si salamul, saftul lor fiind absorbit de cartof.

Nu este prea mult unt, fiindca e si asta aborbit de cartofi. Eu am folosit cartofi cu coaja alba.

Data viitoare am sa combin untul cu usturoi, si paprika. In loc de salam voi folosi felii de bacon ( doar numa' ce am taiat shoanca la Paste biggrin.gif ), iar deasupra cartofului se poate razui fara probleme banala telemea. Au fost gustoase si acordeoanele fara salam. De baut se poate bea un "Bergenbier- prietenii stiu de ce" tongue.gif

Si cu ocazia asta mi-am amintit si de rosia evantai cu salata de vinete. Yammi!

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 April 2007 - 06:13 PM

Nu-mi mai spune cât sunt de delicioşi pentru că numai de la ingrediente şi poză mi-e suficient smile.gif mai puţin brânza topită.
Ce ne pasă nouă ce scrie acolo pe ruseşte atâta timp cât tu uitându-te la poze ai creat o reţetă delicioasă smile.gif

#4 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 12 April 2007 - 06:18 PM

vai da ce bine arata! mai ales aia cu carnati!

buna idee! mersi!
sunt cu okii pe voi!

#5 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 06:27 PM

Adriana, asa e, chiar nici nu e nevoie sa stii ruseste ca sa faci ceva bun, v-am zis ca am citit poza si se pare ca am citit-o foarte bine biggrin.gif

Ralesu, si cartofii fara salam sunt buni, dar cum pentru noi cea mai buna leguma e ... carnea, e clar de ce am optat sa nu ii fac vegetarieni.

Nu v-am spus ca in 15-20 de minute sunt gata copti.

#6 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 12 April 2007 - 06:37 PM

Woow Alex ce misto arata. Asta chiar ca e o idee super de a aduce pe masa ceva diferit...

#7 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 12 April 2007 - 06:39 PM

BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif BangHead.gif

pfuaaaaaaiiii, si eu tocmai ce-am pus niste cartoafe la fiert sa-i fac "natur"; eusa_doh.gif

Noroc ca mai am frun' chil de cartoafe shi neste resturi de cate ceva prin frigider, ca sa-i fac maine.

Mersic Alex pentru idee! toothy9.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#8 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 06:41 PM

Eu va astept cu dovezi! biggrin.gif

#9 andreea fr

andreea fr

    Master of disaster

  • Membri
  • 1873 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 12 April 2007 - 06:47 PM

gata sambata ii articulez, am niste crenvusti (asa mi-a venit la scris) da' cred ca la urma am sa ii desfac si am sa ii gratinez putin sa fie mai aurii, maronii ...

merci mult happy de reteta ... sau poate o fac chiar maine !

#10 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 12 April 2007 - 06:50 PM

(Happyalex @ Apr 12 2007, 04:41 PM)

Eu va astept cu dovezi! biggrin.gif


icon_bounce.gif

Just watch me!
Life sucks and then you die! Damn right!


#11 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 06:54 PM

(andreea fr @ Apr 12 2007, 07:47 PM)

gata sambata ii articulez, am niste crenvusti (asa mi-a venit la scris) da' cred ca la urma am sa ii desfac si am sa ii gratinez putin sa fie mai aurii, maronii ...

Nu stiu daca trebuie gratinati inainte, la mine salamul s-a prajit el singur in cartof. Da' incearca si asa cum vrei tu si sa ne spui si noua cum a fost, ok?


#12 Sonia

Sonia

    micro Bucatar

  • Membri
  • 49 posturi
  • Location:Constanta

Postat 12 April 2007 - 07:54 PM

interesanta reteta si usoara, si mai ales se pot face modificari in functie de ce ai prin frigider smile.gif

#13 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 12 April 2007 - 08:20 PM

Alex,numa simpli i-ai incercat?wink.gif

"Bolognese di ClujOct 12 2004, 09:36 AM
mie nu imi prea plac cartofii prajiti si cartofii in general.ii mananc doar daca sunt preparati sub forma de cartofi frantuzesti,gulasch,sau pireu de cartofi(langa snitel si salata de ardei copti).
dar daca trebuie sa ii fac,ii prajesc in cuptor si cand am ceva mai mult timp ii fac asa:aleg toti cartofii mari cam cat causul unei linguri de supa.ii curat si apoi ii pun pe lungura si ii tai felii subtiri in asa fel incat feliile sa nu se desprinda si cartoful sa ramana intreg.ii las cam o ora in apa,sa iasa amidonul,ii scurg si ii usuc,apoi ii ung bine cu ulei,ii pun in tava unsa cu ulei,avand grija sa nu ii rup si ii coc in cuptor vreo 30-40min.cand sunt gata arata ca niste evantaie...crocante . "


#14 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 12 April 2007 - 08:59 PM

grozava idee, multi pupici

Carmen M

#15 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 09:21 PM

(Bolognese di Cluj @ Apr 12 2007, 09:20 PM)

Alex,numa simpli i-ai incercat?wink.gif

"Bolognese di ClujOct 12 2004, 09:36 AM
mie nu imi prea plac cartofii prajiti si cartofii in general.ii mananc doar daca sunt preparati sub forma de cartofi frantuzesti,gulasch,sau pireu de cartofi(langa snitel si salata de ardei copti).
dar daca trebuie sa ii fac,ii prajesc in cuptor si cand am ceva mai mult timp ii fac asa:aleg toti cartofii mari cam cat causul unei linguri de supa.ii curat si apoi ii pun pe lungura si ii tai felii subtiri in asa fel incat feliile sa nu se desprinda si cartoful sa ramana intreg.ii las cam o ora in apa,sa iasa amidonul,ii scurg si ii usuc,apoi ii ung bine cu ulei,ii pun in tava unsa cu ulei,avand grija sa nu ii rup si ii coc in cuptor vreo 30-40min.cand sunt gata arata ca niste evantaie...crocante . "

Ntzzz, n-am 'cercat... dar o sa incerc. Hai mai, acuma o sa cred ca rusoaicele alea s-or luat dupa culinaru' nostru. tongue.gif

#16 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 12 April 2007 - 09:25 PM

(cae @ Apr 12 2007, 09:59 PM)

grozava idee, multi pupici

Atunci, treci la treaba biggrin.gif Pupici!

#17 cae

cae

    Big Chef

  • Membri
  • 588 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 12 April 2007 - 09:28 PM

normal


Carmen M

#18 nico m

nico m

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 12 April 2007 - 09:46 PM

foarte bine arata si foarte usor de facut...le va venii si lor randul
Nicoleta

#19 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 12 April 2007 - 10:30 PM

Alex, arata super, si sunt si simplu de facut. Sambata ii fac si eu si in varianta ta si in varianta lui Bolo. Da' oare ingrasa? rolleyes.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#20 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 12 April 2007 - 10:31 PM

...interesant...abia astept sa vad si...variantele laugh.gif

Editat de Gabriela Carmen, 12 April 2007 - 10:31 PM.




Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi