Sari la conținut

Poză

Chiftele cu cartofi prajiti


6 răspunsuri la acest topic

#1 HalbaSus

HalbaSus

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi

Postat 02 May 2007 - 07:54 PM

Reteta am luat-o dintr-o carte de jamie oliver, e absolut delicioasa...

Ingrediente:
Pt chfitele:
- 1 kg Carne (nu scria de care, eu am folosit carne de porc ca din aia aveam), cred ca ar fi mers chiar si o combinatie vita-porc. (eu am folosit mai putin)
- o ceapa tocata marunt (eu am folosit o legatura de ceapa verde tocata marunt)
- un varf de cutit seminte de chimen.
- o lingura seminte de coriandru (n-am avut bawling.gif
- o mana de parmezan ras (nici parmezan n-am avut)
- o lingura cu varf mustar englezesc (eu am folosit rusesc si a fost foarte bun)
- 1 ou mare
- 100 gr pesmet
- sare, piper...
- chifle de hamburger (optional, eu n-am avut).

pt cartofi
- 2 kg cartofi mari
- ulei de masline
- usturoi

Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga peste carnea tocata. Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat, parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat apoi se mai amesteca la robot pana se obtine ceva de genul asta:



Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara cu pesmet (eu am uitat de aceasta etapa), se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite bineinteles) o ora (sau mai putin, la mine a stat doar jumate).

Intre timp se fierb cartofii in coaja timp de aproximativ 10 minute, intre timp se preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Se scurg, se curata si se taie fasii ca si pentru cartofii prajiti. Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat si cartofii taiati fasii, se lasa la prajit timp de 2-3 minute timp in care amestecam cartofii cu usturoiul si adaugam sare si piper proaspat macinat. Nu am apucat sa fac poza despre aceasta parte a operatiunii dar ma puteti crede pe cuvant.
Turnam continutul tigaii intr-o tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru vre-o 25-30 de minute pana se fac crocanti:



Se scot chiftelele din frigider si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei la foc mediu timp de 8-10 minute:



Se poate servi sub forma de hamburger (in chifla, cu castraveciori murati, ketchup (bleah), mustar, rosii, salata) sau pur si simplu pe farfurie cu niste castraveti murati/rosii si cu sos tartar/mustar. Eu am optat pentru a doua varianta, din pacate nu am mai apucat sa fotografiez decat ramasitele:





#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 May 2007 - 10:39 PM

Chiftelele o sa le incerc zilele urmatoare,ca () am vrut sa fac din alea simple,dar imi suna bine combinatia.Si voi face si cartofii,si renunt la piure smile.gif

HalbaSus ai bagat o bere dupa?Ca mi se pare ca merge bine la mancarea asta,dar se poate sa ma insel ca nu prea ma pricep smile.gif

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 03 May 2007 - 07:49 AM

(petunie @ May 2 2007, 10:39 PM)

HalbaSus ai bagat o bere dupa?Ca mi se pare ca merge bine la mancarea asta,dar se poate sa ma insel ca nu prea ma pricep smile.gif

Pai el baga bere de default ca doar de aia il cheama HalbaSus! laugh.gif
io una o bere as baga smile.gif

#4 HalbaSus

HalbaSus

    Bucataras

  • Membri
  • 101 posturi

Postat 03 May 2007 - 08:28 AM

Eu nu ma apuc de gatit fara sa deschid o bere inainte... am uitat sa fac treaba asta o data si bineinteles ca am dat cu cratita pe jos biggrin.gif oricum berea intra foarte bine dupa o astfel de mancare, degreseaza, contine antioxidanti, regleaza tensiunea arteriala, curata rinichii... sanatate curata nu alta.

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 May 2007 - 10:13 AM

(HalbaSus @ May 3 2007, 08:28 AM)
oricum berea intra foarte bine dupa o astfel de mancare, degreseaza, contine antioxidanti, regleaza tensiunea arteriala, curata rinichii... sanatate curata nu alta.

Asta mi-o tiparesc si de cite ori imi deschid o bere, in timp ce gatesc si dupa, si imi vin mustrarile de constiinta o citesc. laugh.gif

#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 04 May 2007 - 10:43 AM

(Adriana Nicoleta @ May 4 2007, 10:13 AM)

Asta mi-o tiparesc si de cite ori imi deschid o bere, in timp ce gatesc si dupa, si imi vin mustrarile de constiinta o citesc. laugh.gif


Idee extraordinara
laugh.gif


Si ca sa fiu on la chiftele,astazi le fac.Vin mai dupa masa sau diseara cu rezultatul smile.gif

#7 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 08 May 2007 - 01:02 PM

Le-am facut atunci cand am zis,dar cu cateva modificari sa imi fie mai usor.Chiftelele le-am pus in cuptor iar cartofii dupa fierbere i-am fript in ulei si la sfarsit am pus usturoiul in castronul in care i-am scos,fara sa ii mai pun in cuptor.Data viitoare pun mai mult chimen ca da gust foarte fain chiftelelor.Parmezan nu am avut.

Delicioase... smile.gif

[attachmentid=99946]

Imagini atașate

  • DSC01045.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi