
DROB DE PUI (reteta usoara, fara aluat sau prapur)
Deschis de
Gabriela Carmen
, May 08 2007 02:34 AM
10 răspunsuri la acest topic
#1
Postat 08 May 2007 - 02:34 AM
Drobul de pui se face usor si este delicat, potrivit pentru cei care nu vor carne de miel... de asemenea, si copiii pot minca cu placere :)
Ingrediente: 300 grame pipote si inimi de pui, 200 grame ficatei de pui, 3 oua, o legatura ceapa verde, 2-3 fire usturoi verde (eu n-am pus, ca nu am gasit aici), o legatura marar, o legatura patrunjel, sare, piper, condimente.
Maruntaiele se pun la fiert in apa cu sare (ficatul se fierbe separat). In acest timp, zarzavatul se curata, se spala si se taie marunt.
Cind sint fierte, maruntaiele se trec prin masina de tocat (se poate folosi robot sau mixer), apoi se amesteca cu verdeata tocata si 2 oua batute. Se pune sare, piper dupa gust.
Compozitia se toarna intr-un vas cu hirtie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar pe deasupra se intinde oul batut bine.
Se coace cam 35-40 de minute. (reteta din 'Practic').
Eu am folosit alte proportii, am pus jumatate de kilogram de ficat, jumatate de pipote si aproape 300 de grame de inimi de pui. ASa ca am marit si numarul de oua folosite etc.
...L-am facut relativ recent, pentru noi, asa ca nu l-am mai ornat... cine vrea sa iasa frumos, pune in tava oua fierte si deasupra toarna compozitia racita.... ca sa fie frumos in sectiune!
Cum sotul meu nu agreeaza ideea, l-am lasat simplu.
mie mi-a iesit asa:
[attachmentid=99890]
sectiune:
[attachmentid=99891]
Ingrediente: 300 grame pipote si inimi de pui, 200 grame ficatei de pui, 3 oua, o legatura ceapa verde, 2-3 fire usturoi verde (eu n-am pus, ca nu am gasit aici), o legatura marar, o legatura patrunjel, sare, piper, condimente.
Maruntaiele se pun la fiert in apa cu sare (ficatul se fierbe separat). In acest timp, zarzavatul se curata, se spala si se taie marunt.
Cind sint fierte, maruntaiele se trec prin masina de tocat (se poate folosi robot sau mixer), apoi se amesteca cu verdeata tocata si 2 oua batute. Se pune sare, piper dupa gust.
Compozitia se toarna intr-un vas cu hirtie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar pe deasupra se intinde oul batut bine.
Se coace cam 35-40 de minute. (reteta din 'Practic').
Eu am folosit alte proportii, am pus jumatate de kilogram de ficat, jumatate de pipote si aproape 300 de grame de inimi de pui. ASa ca am marit si numarul de oua folosite etc.
...L-am facut relativ recent, pentru noi, asa ca nu l-am mai ornat... cine vrea sa iasa frumos, pune in tava oua fierte si deasupra toarna compozitia racita.... ca sa fie frumos in sectiune!
Cum sotul meu nu agreeaza ideea, l-am lasat simplu.
mie mi-a iesit asa:
[attachmentid=99890]
sectiune:
[attachmentid=99891]
#2
Postat 08 May 2007 - 02:46 AM
- ingredientele pe care le-am folosit:
[attachmentid=99892]
- ficatul se va fierbe separat:
[attachmentid=99893]
- maruntaiele fierte (aici amestecate- pipotele si inimile cu ficatul):
[attachmentid=99894]
- cu ceapa verde deasupra:
[attachmentid=99895]
- am adaugat si verdeata:
[attachmentid=99896]
...apoi 5 oua (nu se vad toate):
[attachmentid=99897]
- am mixat pina a rezultat pasta asta:
[attachmentid=99898]
...si am pus intr-o tava rotunda (cea in care coc de obicei blatul de tort
).... n-am aranjat prea bine hirtia pe margine, de asta a iesit cam 'zdrentuit':
[attachmentid=99899]
- am pus deasupra oul batut si am dat la cuptor:
[attachmentid=99900]
[attachmentid=99892]
- ficatul se va fierbe separat:
[attachmentid=99893]
- maruntaiele fierte (aici amestecate- pipotele si inimile cu ficatul):
[attachmentid=99894]
- cu ceapa verde deasupra:
[attachmentid=99895]
- am adaugat si verdeata:
[attachmentid=99896]
...apoi 5 oua (nu se vad toate):
[attachmentid=99897]
- am mixat pina a rezultat pasta asta:
[attachmentid=99898]
...si am pus intr-o tava rotunda (cea in care coc de obicei blatul de tort



[attachmentid=99899]
- am pus deasupra oul batut si am dat la cuptor:
[attachmentid=99900]
#3
Postat 08 May 2007 - 02:52 AM
- aici copt:
[attachmentid=99901]
pe farfurie:
[attachmentid=99902]
...felie:
[attachmentid=99903]
...de aproape:
[attachmentid=99904]
Pofta buna!
PS Cu mai multa atentie la detalii (si cu ou fiert inauntru), va poate iesi fooooarte frumos. Puteti alege vasul in care il coaceti asa incit sa iasa mai inalt decit al meu.
Eu l-am facut cam la repezeala, dar m-am gindit sa-l postez totusi, mai ales ca e bun si pentru copii.
[attachmentid=99901]
pe farfurie:
[attachmentid=99902]
...felie:
[attachmentid=99903]
...de aproape:
[attachmentid=99904]
Pofta buna!
PS Cu mai multa atentie la detalii (si cu ou fiert inauntru), va poate iesi fooooarte frumos. Puteti alege vasul in care il coaceti asa incit sa iasa mai inalt decit al meu.
Eu l-am facut cam la repezeala, dar m-am gindit sa-l postez totusi, mai ales ca e bun si pentru copii.

#5
Postat 08 May 2007 - 04:20 PM
Ei da! Asta era! Ptiuuuu....saru' mana!
Asa drob diger si eu! Executam cu prima ocazie! Salvat...multumesc!



...pai....e ca pentru noi, ca nici noi nu mincam carne de miel (sau o evitam, pe cit posibil).
Cu placere

Cind o sa-l faci, sa-mi zici daca ti-a placut


#7
Postat 10 May 2007 - 01:17 AM
Gabriela l-am notat

Il execut si eu cu prima ocazie, poate asa il conving si pe Alin sa manance drob.

Mie imi place si cel clasic, cu carne de miel.

DE Paste (la anu'

Asta e o reteta asa...simpla, se poate face oricind... am sa o mai repet, si pentru mititica mea! )
#10
Postat 18 April 2009 - 02:15 PM
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi