Sari la conținut

Poză

Legume crocante la tigaie


19 răspunsuri la acest topic

#1 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 July 2007 - 04:34 PM

Avem nevoie de:
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
1 dovlecel
2 morcovi
3 linguri ulei de masline
2 lingurite otet de vin alb
1 lingurita sos de soia
1 lingurita de zahar
2 lingurite da susan
un praf de peperoncino
sare si piper
[attachmentid=110717]
Legumele se taie bastonase micute.
[attachmentid=110718]
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se salta timp de 5 minute la foc mare morcovul.
[attachmentid=110719]
Dupa acest timp se adauga si restul de legume. Se sareaza si pipereaza. Se amesteca la foc mare 1 minut.

[attachmentid=110720]
Dupa se aduga otetul, zaharul, sosul de soia si peperoncino.
Se amesteca cu o lingura de lemn timp de 3 minute.
Adaugam si susanul si mai lasam pe foc cca. 1 minut.
[attachmentid=110721]
Si gata smile.gif
Super repede biggrin.gif
E o garnitura excelanta la orice fel de friptura facuta din ce carne doriti.
[attachmentid=110722]
Noi am mancat astazi alaturi de pui shanhai facut tot de mine biggrin.gif
[attachmentid=110723]
[attachmentid=110724]

Imagini atașate

  • p1.jpg
  • P2.jpg
  • p3.jpg
  • P4.jpg
  • P5.jpg
  • P6.jpg
  • P7.jpg
  • P8.jpg


#2 diane

diane

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 04 July 2007 - 10:09 PM

tare bine arata rolleyes.gif

Am si eu o intrebare, tot "aud" pe-aici cum ca v-ati salvat reteta la favorite.. ma tot uit si nu inteleg cum se face asta. Cum faci sa-ti salvezi o reteta ca sa n-o mai cauti pe urma prin tot culinarul? Multumesc celor care ma vor lumina pupic.gif
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

#3 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 July 2007 - 10:13 PM

Thx ca iti place smile.gif
Eu nu stiu cum, poate te lemaureste cineva.

#4 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 04 July 2007 - 10:20 PM



Arata foarte bine. Chiar voiam sa te intreb ce e acolo alaturi, dar am gasit. Cum se face? smile.gif

#5 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 July 2007 - 10:21 PM

Thx smile.gif
Vrei sa iti zic cum se face puiul?

#6 Ralesu

Ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 05 July 2007 - 04:42 AM

cred ca-s bune rau! si mi-ai facut pofta si de pui shanghai!!
sunt cu okii pe voi!

#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 05 July 2007 - 08:55 AM

biggrin.gif Da combinatia a fost delicioasa.
Nici noi nu mai mancasem de mult pui din asta, doar in oras, acasa e cam migalos de facut. rolleyes.gif

#8 sunt_36182

sunt_36182

    Captain Cook

  • Membri
  • 260 posturi

Postat 05 July 2007 - 11:26 AM

(diane @ Jul 4 2007, 11:09 PM)


Am si eu o intrebare, tot "aud" pe-aici cum ca v-ati salvat reteta la favorite.. ma tot uit si nu inteleg cum se face asta. Cum faci sa-ti salvezi o reteta ca sa n-o mai cauti pe urma prin tot culinarul? Multumesc celor care ma vor lumina pupic.gif


cred ca se refera la salvarea linkului. in internet explorer le zice "favorites" is in meniul de sus. in firefox/mozilla le zice bookmarks.
cu ctrl-D de obicei, se salveaza in browser link-ul la pagina pe care esti, si apoi le poti accesa dintr-un sg click.
sau mergi in internet explorer la meniul de favorites si de acolo salvezi linkul.

insa atentie, daca ulterior se schimba pe site link-urile, dispar poze (s-a mai intamplat) - nu te ajuta cu nimic "favoritizarea", e mai sigur sa salvezi cu save as... pagina, undeva local la tine pe disc

#9 diane

diane

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 July 2007 - 01:01 PM

(DeeDee. @ Jul 5 2007, 09:26 AM)

cred ca se refera la salvarea linkului. in internet explorer le zice "favorites" is in meniul de sus. in firefox/mozilla le zice bookmarks.
cu ctrl-D de obicei, se salveaza in browser link-ul la pagina pe care esti, si apoi le poti accesa dintr-un sg click.
sau mergi in internet explorer la meniul de favorites si de acolo salvezi linkul.

insa atentie, daca ulterior se schimba pe site link-urile, dispar poze (s-a mai intamplat) - nu te ajuta cu nimic "favoritizarea", e mai sigur sa salvezi cu save as... pagina, undeva local la tine pe disc


Multumesc mult Dee Dee pentru raspuns. Stiu metodele astea de salvare cu "favorites" si "bookmarks" dar ma gandeam ca exista vreo posibilitate de a le salva local cumva, in contrul personal ...
Oricum, multumesc, daca gasesc, va anunt biggrin.gif
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

#10 lalua

lalua

    Academic Chef

  • Membri
  • 1069 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati

Postat 06 July 2007 - 12:09 AM

arata super legumele,aliza! cum sunt o mare consumatoare de legume le incerc neaparat.
legumele tale mi-au amintit ca am mancat de curand legume pane la un restaurant chinezesc-erau ceva de genul fasole verde,mazare,porumb,etc in faina si ou prajite,ca niste mici snitele de legume...super bune!

Editat de lalua, 06 July 2007 - 12:09 AM.


#11 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 06 July 2007 - 09:02 AM

Lalua ma bucur ca ti-au placut smile.gif
Si eu am mancat legume din alea pane si mi-a placut mult tongue.gif

#12 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 July 2007 - 06:50 PM

Hai Aliza, spune reteta ta de pui Shanghai...mie imi place mult puiul asa, dar nu mi-a iesit niciodata ca la restaurant smile.gif

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 July 2007 - 07:18 PM

am vazut azi la tv o reteta extraordinara pt pui gen shanghai (nici la restaurante nu e peste tot la fel) si care se preteaza si la legume pane. personal nu am incercat dar v-o zic voua, pana imi iau eu inima in dinti.

se amesteca faina cu bere rece pana se facea o coca ca de clatite, nitel mai subtire (fara ou), apoi se amesteca cu albus batut spuma. prin treaba asta se treceau legumele (sau puiul) si se prajeau in baie de ulei incins.

la reteta de la tv peste chestia asta crocanta se punea si nitel sos chili, ardei iute si busuioc tocat.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 06 July 2007 - 07:21 PM

Oana nu-i greu de facut.
Uite asa il fac eu: taie pieptul de pui fasiute mici, le condimentez bine, pun si un strop de sos de soia. Si pe urma fac compozitia de snitele cu oua si faina si dau fiecare fasiuta prin. Le prajesc si gata smile.gif
Daca am chef le dau si prin susan.
Incearaca si sa vezi ce bun o sa iasa, important e sa condimentezi bine carnea. Succes.
Si sa-mi zici cum ti-a iesit.

#15 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 06 July 2007 - 07:22 PM

(BD @ Jul 6 2007, 05:18 PM)

am vazut azi la tv o reteta extraordinara pt pui gen shanghai (nici la restaurante nu e peste tot la fel) si care se preteaza si la legume pane. personal nu am incercat dar v-o zic voua, pana imi iau eu inima in dinti.

se amesteca faina cu bere rece pana se facea o coca ca de clatite, nitel mai subtire (fara ou), apoi se amesteca cu albus batut spuma. prin treaba asta se treceau legumele (sau puiul) si se prajeau in baie de ulei incins.

la reteta de la tv peste chestia asta crocanta se punea si nitel sos chili, ardei iute si busuioc tocat.



BD si eu am auzit reteta asta dar n-am incercat-o pana acum. smile.gif
Daca o incerc va zic cum a iesit

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 July 2007 - 07:30 PM

ok, astept, daca nu, trag vreo doi dovlecei macar de curiozitate smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 July 2007 - 10:17 PM

BD, Aliza multumesc, am sa incerc ambele variante, daca supravietuiesc weekend-ului, am doua nunti+bebelina smile.gif

#18 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 07 July 2007 - 02:53 AM

Oana pentru nimic smile.gif
Pupo pe cea mica pupic.gif din partea mea

#19 lala

lala

    Bucataras

  • Membri
  • 124 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Buzau (Buzau)

Postat 20 February 2009 - 01:17 PM

Reteta pui shanghai cu o fac eu

piept de pui dezosat taiat fasii
2 oua
1/2 polonic lapte
1 lingura mustar dulce
2 linguri sos soia(se poate si fara daca nu va place)
sare .oregano,piper
faina ca sa obtinem un aluat ca la clatite

Bucatelele de pui se dau prin faina ,apoi prin aluat,se prajesc in ulei incins.
Nu stiu daca e reteta originala, eu o am de la o prietena.

#20 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 01 March 2009 - 02:03 PM

Lala, multumim de reteta smile.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi