In robot am pus toate ingredientele ( oualele la teperatura camerei, laptele caldut) in afara de unt. Se amesteca/ framinta bine pina devine un aluat
In robot am pus toate ingredientele ( oualele la teperatura camerei, laptele caldut) in afara de unt. Se amesteca/ framinta bine pina devine un aluat tare ( este cit de cit elastic), neted. Dupa ce ati facut aluatul il lasati sa se odihneasca 15 minute. Intre timp facem crema : Fierbem laptele cu 20 gr zahar si zaharul vanilat. Cele doua galbenuse le frecam cu 20 gr zahar pina se albesc apoi adaugati amidonul, cind laptele clocoteste turnati peste galbenusele frecate cu zahar si amestecati. Puneti vasul pe bain-marie lasati compozitia sa fiarba pina se ingroasa, apoi il dati deoparte, lasati crema sa se raceasca, la final adaugati untul. Au trecut cele 15 minute luam aluatul si il intindem. Pe mijloc punem feliile de unt. Si acuma il impaturam, trei ture dar cu pauze de 10 minute, ca la aluatul frantuzesc, daca va iese untul puteti sa tineti aluatul 10 minute la congelator in loc de frigider. Apoi intindeti aluatu, il taiati in 8 bucati. Pregatiti tava pentru cuptor cu hartie de copt, luati cite o bucata de aluat il intindeti usor cu sucitorul pe mijloc puneti crema patisiera ( ajutativa de cornet) iar pe linga ciocolata, se ruleaza si se aseaza in tava. Dupa ce ati terminat le lasati sa se odihneasca 1/2 h, inainte de a le pune la cutor trebuie sa le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu apa. Preincalziti cuptorul la 200 C ei spun 20 minute pentru mine au fost cam mult 20 minute deci zic eu intre 15 si 20 minute.
Reteta Croisante cu ciocolata si crema patisera a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro Alte retete de cornuri gasiti aici: Cornuri de brutar, Cornuri cu crema delicioasa, Cornuri cu ciocolata in straturi
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii