Sari la conținut

Poză

Boeuf bourguignon cu taitei


47 răspunsuri la acest topic

#1 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 04:53 PM

...am zis ca nu-i destul de cald... obisnuita fiind (deja) cu caldurile sahariene din Antalya... asa ca m-am apucat de facut mancare, de copt clatite...numa' ca le-au mancat astia pe toate biggrin.gif
... 40 de grade pentru mine e prea putin, ce-i aia?! ...e ca o briza racoroasa ... simt ca-mi ingheata picioarele... si nasul laugh.gif

...si iata ce am pregatit intr-una din zilele astea, in plin delir... ori de la caldura ori de la vinul din reteta tongue.gif ... sau poate de bucurie ca am un nou cuptor in noua bucatarie , ce e -in sfarsit- gata!!! smiliehello.gif

[attachmentid=113719]


E o reteta destul de laborioasa dar care merita tot efortul, pentru ca este deosebita.
Este, de fapt varianta frantuzeasca, mai fina, a gulasului... cum zice si in reteta : "Gustul lui special este dat de vin si ciuperci"

Reteta:

- 80 g. bacon
- 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
- 2 catei de usturoi
- 400 g. ceapa
- 1 lingura cu varf de faina
- 1-2 linguri unt
- 400 g. ciuperci champignons
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri bulion
- 500 ml. vin rosu
- 250 ml. supa de carne
- 1 lingurita cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 400 g. taitei

Mi-am cantarit, pregatit ingredientele:

[attachmentid=113720][attachmentid=113721]
[attachmentid=113722][attachmentid=113723]

Poza de familie smile.gif

[attachmentid=113724]

Deci... sa incepem: baconul se taie fasii:

[attachmentid=113725]

Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu.
In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante:

[attachmentid=113726]

Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie:

[attachmentid=113727]

Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie... eu am pus-o pe toata deodata, ca acuma nu-s nici eu chiar atat de sadica laugh.gif

Se scoate si se pastreaza la cald.
Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu ...mana aia e a mamei...
[attachmentid=113728]

... se adauga bulionul:

[attachmentid=113729]

Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul:

[attachmentid=113730][attachmentid=113731]

...se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute:
Aragazul meu drag smile.gif)

[attachmentid=113732]
...ati vazut la ce ora m-am apucat eu sa testez cuptorul?! Sint curajoasa rau biggrin.gif

Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa:

[attachmentid=113733]

... si untul cu faina:

[attachmentid=113734][attachmentid=113735]

Aici e totul amestecat si pregatit de inca o tura la cuptor... mm, puteam deja sa-mi deschid sauna laugh.gif

[attachmentid=113736]

Se coace 60 de minute, fara capac.

Asa arata dupa cele 60 de minute:

[attachmentid=113737]

Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile:

[attachmentid=113738]

...si fiindca n-am mai vazut nimic scris despre fasiile de costita, in reteta... eu le-am adaugat si pe alea, ca sa-si dezvolte mai bine gustul... si se mai coace la cuptor 30 de minute:

[attachmentid=113739]

Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs:

[attachmentid=113740][attachmentid=113741]

Si se servesc cu carne ...si verdeata ...sau smantana, fiecare cum doreste...
[attachmentid=113742][attachmentid=113743]

A fost foarte, foarte gustos!
Datorita acestei retete ne-am "imprietenit" si noi cu carnea de vita ce nu aparea mai defel in meniul nostru rolleyes.gif

Miniaturi atașate

  • scan.jpg
  • 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 15.jpg
  • 04.jpg
  • 05.jpg
  • 07a.jpg
  • 08.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 13a.jpg
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.jpg
  • 19.jpg
  • 20.jpg
  • 22.jpg
  • 23.jpg
  • 24.jpg
  • 25a.jpg
  • 26.jpg


#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 20 July 2007 - 05:02 PM

Laura in primul rand te felicit pentru noua bucatarie. Sa faci numai bunatati in ea biggrin.gif
Si in al doilea rand, mancarea e super smile.gif
Nici noi nu prea mancam carne de vita, mai rar. smile.gif

Editat de aliza, 20 July 2007 - 05:03 PM.


#3 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 20 July 2007 - 05:08 PM



Arata tare apetisant.
Eu as lasa-o fara paste, pastele sau orezul- separat, alaturi. smile.gif

#4 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 20 July 2007 - 05:18 PM

Laura chiar m-am intrebat oare cine te-a suparat de nu te mai vad pe culinar smile.gif
Felicitari pentru noua bucatarie, acum ai motive sa vi cu cit mai multe retete wink.gif boeuf bourguignon cu taitei arata bine eusa_drool.gif

#5 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 05:22 PM

(aliza @ Jul 20 2007, 06:02 PM)

Laura in primul rand te felicit pentru noua bucatarie. Sa faci numai bunatati in ea biggrin.gif
Si in al doilea rand, mancarea e super smile.gif
Nici noi nu prea mancam carne de vita, mai rar. smile.gif



Mersi fain, Aliza pupic.gif
Am crezut ca raman, pana la urma, fara bucatarie anu' asta icon_rotf.gif
Boeuf-ul asta chiar a fost gustos, au mancat ai mei toti, de nu-mi venea sa cred ce au patit laugh.gif


#6 lady_butterfly

lady_butterfly

    Bucataras

  • Membri
  • 95 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2007 - 05:22 PM

Arata delicios...Cred ca ai stat sa alegi bine retea care sa merite sa inaugureze aragazul ala asa frumos, deci nu ma indoiesc ca e foarte bun. Felicitari pt bucatarie si la cat mai multe retete minunate(ma cam indoiesc eu ca stii alt fel de retete)!

#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 20 July 2007 - 05:25 PM

(sava laura @ Jul 20 2007, 03:22 PM)

Mersi fain, Aliza pupic.gif
Am crezut ca raman, pana la urma, fara bucatarie anu' asta icon_rotf.gif
Boeuf-ul asta chiar a fost gustos, au mancat ai mei toti, de nu-mi venea sa cred ce au patit laugh.gif



Laura stiu cum e sa fii in constructii.
Am trecut si eu prin asa ceva acum ceva timp si nu mi-a placut deloc mad.gif
Sigur am sa fac si eu boeuf din asta ca mie imi plac pastele mult in combinatie cu carnita, hai fie ea si de vita biggrin.gif

#8 Santa_37356

Santa_37356

    Academic Chef

  • Membri
  • 1390 posturi

Postat 20 July 2007 - 05:27 PM

Sa folositi sanatosi noua bucatarie!
Si reteta e faina rau!
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."

#9 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 05:28 PM

(Gabriela Carmen @ Jul 20 2007, 06:08 PM)

Arata tare apetisant.
Eu as lasa-o fara paste, pastele sau orezul- separat, alaturi. smile.gif




Carmen, ma bucur ca-ti place cum arata rolleyes.gif
Da, ar fi aratat mai bine cu sosul separat, numai ca n-am mai avut timp de "improvizatii"... ma asteptau toti cu farfuriile in mana si cu clinchete de furculite, ca la nunta... cand se pupa mirii laugh.gif laugh.gif



#10 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 20 July 2007 - 05:30 PM

Laura
Sa ai parte numai de reusite in noua bucatarie; sa stapanesti sanatoasa aragazul si...ce-ai gatit tu arata foarte fain.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 July 2007 - 05:31 PM

Frumos,frumos..si papica si bucataria.Din ce am vazut ,îmi place.S-o folosesti sanatoasa urmatorii 1000 de ani!!
Si sa faci mereu numai bunatati biggrin.gif
pupic.gif

Edit..eu fac numai înghetata de acum biggrin.gif
Prea cald pentru gateala ...


#12 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 05:34 PM

(Cristina @ Jul 20 2007, 06:18 PM)

Laura chiar m-am intrebat oare cine te-a suparat de nu te mai vad pe culinar smile.gif
Felicitari pentru noua bucatarie, acum ai motive sa vi cu cit mai multe retete wink.gif boeuf bourguignon cu taitei arata bine eusa_drool.gif




Nu, Cristinuta mea draga, nu m-a suparat nimeni pupic.gif ... numai ca de la caldura asta dementa biggrin.gif ne-am refugiat toata ziua prin casa, eu cu Bogdi, la joaca si n-am avut timp nici sa deschid calculatorul...iar seara, am fost non-stop prin mall, la racoare rolleyes.gif
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, sper sa am timp, cat de curand, sa va arat cateva poze cu bucataria smile.gif ...si cu alte retete tongue.gif

#13 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 05:46 PM

(lady_butterfly @ Jul 20 2007, 06:22 PM)

Arata delicios...Cred ca ai stat sa alegi bine retea care sa merite sa inaugureze aragazul ala asa frumos, deci nu ma indoiesc ca e foarte bun. Felicitari pt bucatarie si la cat mai multe retete minunate(ma cam indoiesc eu ca stii alt fel de retete)!





Ionela, esti o scumpa! pupic.gif Iti multumesc mult pentru aprecieri! floare.gif
Reteta o aveam de mult in plan... dar nu m-am incumetat pana acum fiindca cred ca-mi exploda aragazu' vechi de la atatea ture de copt laugh.gif
Acum cu asta nou, e alta viata rolleyes.gif
Sa vedem cum se descurca la blaturi de tort si alte "fineturi" biggrin.gif

#14 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 06:03 PM

(micul @ Jul 20 2007, 06:27 PM)

Sa folositi sanatosi noua bucatarie!
Si reteta e faina rau!




Te pup si-ti multumesc pentru toate cuvintele calde si frumoase ce mi le spui! pupic.gif

#15 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 06:14 PM

(aliza @ Jul 20 2007, 06:25 PM)

Laura stiu cum e sa fii in constructii.
Am trecut si eu prin asa ceva acum ceva timp si nu mi-a placut deloc mad.gif
Sigur am sa fac si eu boeuf din asta ca mie imi plac pastele mult in combinatie cu carnita, hai fie ea si de vita biggrin.gif




Aliza, o sa-ti placa sigur smile.gif ...si poti sa folosesti ce fel de paste vrei, care-ti plac mai mult tongue.gif
Si eu ii compatimesc pe toti care se afla in constructii... deci, implicit si pe mine icon_rotf.gif

#16 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 06:15 PM

(bratiluca @ Jul 20 2007, 06:30 PM)

Laura
Sa ai parte numai de reusite in noua bucatarie; sa stapanesti sanatoasa aragazul si...ce-ai gatit tu arata foarte fain.




Brati, draguta ce de obicei rolleyes.gif
Iti multumesc frumos, mii de pupici!!! biggrin.gif

#17 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 20 July 2007 - 06:17 PM

(sava laura @ Jul 20 2007, 07:14 PM)

Aliza, o sa-ti placa sigur smile.gif ...si poti sa folosesti ce fel de paste vrei, care-ti plac mai mult tongue.gif
Si eu ii compatimesc pe toti care se afla in constructii... deci, implicit si pe mine icon_rotf.gif



OK Laura o sa te anunt cand le fac smile.gif

#18 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 06:25 PM

(MAYA @ Jul 20 2007, 06:31 PM)

Frumos,frumos..si papica si bucataria.Din ce am vazut ,îmi place.S-o folosesti sanatoasa urmatorii 1000 de ani!!
Si sa faci mereu numai bunatati biggrin.gif
pupic.gif

Edit..eu fac numai înghetata de acum biggrin.gif
Prea cald pentru gateala ...




Doamne ce am mai tras cu bucataria asta, Miha laugh.gif ...dar bine ca e gata!!!
Iti multumesc din toata inima pentru urari pupic.gif ...sa scada un pic temperatura in termometre si ma apuc si eu de gatit, ca voi ati facut numai bunatati in ultimul timp rolleyes.gif

Hm, ti-am vazut minunatia de facut inghe, te invidiez la greu laugh.gif laugh.gif
S-o stapanesti si tu sanatoasa 1000 de ani smile.gif si sa vedem operele "inghetate" de arta tongue.gif

Editat de sava laura, 20 July 2007 - 06:28 PM.


#19 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 July 2007 - 06:40 PM

laura, bucataria ta se asorteaza cel mai bine cu un aparat de aer conditionat biggrin.gif . asa, stai acasa la racoare, prestezi alte retete delicioase, iar noi profitam din plin de postarile tale laugh.gif
sa stapinesti sanatoasa bucataria si in special aragazul. buuuuuuunaaaa carnita!!!!

#20 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 20 July 2007 - 06:56 PM

(jenny_kap @ Jul 20 2007, 07:40 PM)

laura, bucataria ta se asorteaza cel mai bine cu un aparat de aer conditionat biggrin.gif . asa, stai acasa la racoare, prestezi alte retete delicioase, iar noi profitam din plin de postarile tale laugh.gif
sa stapinesti sanatoasa bucataria si in special aragazul. buuuuuuunaaaa carnita!!!!




Da, jenny, sa stii ca ne-am gandit serios la asta biggrin.gif ... si mai mult ca sigur ca o sa ne luam un racitor tongue.gif...sa pot gandi "la rece" ... sa nu gresesc cumva gramajele la retete laugh.gif laugh.gif
Esti o super-draguta si-ti multumesc mult de tot pentru cuvintele frumoase si urari! pupic.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi