Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau
Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau mancarurile traditionale ale taranilor si au intrat in haute cuisine. Pentru a face aceasta reteta incepem cu baconul pe care il taiem fasii. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu. In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante. Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie, eu am pus-o pe toata deodata.Se scoate si se pastreaza la cald. Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu. Se adauga bulionul. Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul. Se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute. Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa si untul cu faina. Se coace 60 de minute, fara capac. Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile si am adaugat fasiile de costita si se mai coace la cuptor 30 de minute. Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs si se servesc cu carne si verdeata sau smantana, fiecare cum doreste.
Se serveste cu paste, verdeata sau smantana.
Reteta Boeuf bourguignon cu taitei a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUn desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor...
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii