Sari la conținut

Poză

Gnocchi alla romana


33 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 12 August 2007 - 11:45 PM

Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 250 gr de gris (aici eu zic sa puneti 200 si sa vedeti cum se comporta, mie mi-a iesit prea tare, cred ca trebuia sa ma opresc la 200 pentru ca probabil am fiert prea tare laptele)
- 2 galbenusuri
- unt cit o nuca
- sare, parmigiano

Se pune laptele la fiert cu untul
011.JPG
cind fierbe se arunca grisul si se amesteca bine
012.JPG
se fierbe citeva minute, se ia de pe foc si se pun galbenusurile si brinza
013.JPG
se pune un strat intr-o forma unsa cu unt sau ulei, eu l-am facut prea gros, era mai frumos daca il faceam mai subtire, si cum amestecul era prea tare nu a iesit nici uniform stratul sad.gif
014.JPG
se lasa sa se raceasca, eu le-am facut simbata dupa-amiaza si le-am mincat duminica la prinz, si se taie cu un pahar forme rotunde care se pun intr-o forma unsa cu unt, peste fiecare disc se pune un pic de unt
026.JPG
iar deasupra se presara abundent parmigiano
027.JPG
se pun apoi la cuptor cit sa se topeasca untul si brinza
028.JPG
voil�, copiilor place mereu in mod deosebit smile.gif
031.JPG
si de aproape
032.JPG

#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2007 - 09:13 AM

Adriana, asa ceva am intr-o revista italiana numai ca stratul din care se taie e facut cu orez. O sa caut, nu stiu daca ii zicea a la romana dar gnocchi sigur ii zicea, a la nu mai stiu ce.

E posibil sau e o adaptare a alora?
Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2007 - 11:35 AM

mmmm trebuie sa fie bun; am sa incerc si eu in varianta autohtona, adica cu altfel de cascaval deasupra...
Adriana pupic.gif chiar ma gandeam ca n-ai mai venit ceva timp cu o reteta

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 August 2007 - 12:00 PM

(BD @ Aug 13 2007, 09:13 AM)

Adriana, asa ceva am intr-o revista italiana numai ca stratul din care se taie e facut cu orez. O sa caut, nu stiu daca ii zicea a la romana dar gnocchi sigur ii zicea, a la nu mai stiu ce.

E posibil sau e o adaptare a alora?

Tulai Doamni, in viata mea italiana n-am auzit ca gnocchi alla romana sau nu sa fie facuti cu orez blink.gif
dar daca ei vor sa faca un strat de orez, sa-l taie rondele si sa puna parmigiano deasupra treaba lor

(oanaC @ Aug 13 2007, 11:35 AM)

mmmm trebuie sa fie bun; am sa incerc si eu in varianta autohtona, adica cu altfel de cascaval deasupra...
Adriana pupic.gif chiar ma gandeam ca n-ai mai venit ceva timp cu o reteta

Perfect Oana, asa sa faci, si e o papica buna pe care poate sa o manince si Iulia fara nici un fel de probleme pupic.gif
Am multe retete si mai multe poze dar nu reusesc sa postez, mie imi place sa postez frumos clar si ordonat si ma iau cu cititu si administratu si nu mai reusesc sa postez smile.gif
Ce-ar dori sufletelu tau frumos sa vada postat?

#5 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 August 2007 - 01:08 PM

Orice ai facut tu bun in ultima vreme ... te inteleg perfect insa cu postatul, am avut si eu o experienta trumatica zilele trecute, mi-a luat juma' de zi sa pun ceva smile.gif

#6 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 13 August 2007 - 01:41 PM

Adriana, arata suuuuuuuper!
Prestez cu siguranta saptamana asta! smile.gif
Multumesc pentru reteta! floare.gif

#7 sunt_36182

sunt_36182

    Captain Cook

  • Membri
  • 260 posturi

Postat 13 August 2007 - 02:14 PM


hm, dar gnocchi nu erau ceva mini-papanasi fierti, pe baza de aluat cu cartofi?

nu ca astia nu arata bine, si par usor de facut, da' intreb si eu,sa nu ma confuzez in denumiri

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 August 2007 - 02:42 PM

aia sunt
gnocchi di patate

astia sunt gnocchi alla romana

#9 ralesu

ralesu

    buna... dar REA!

  • Membri
  • 982 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montréal, Canada

Postat 13 August 2007 - 07:10 PM

cred ca e bunutz bunutz.
o sa-l incerc si eu pentru gandacica mea mica.
mersi!
sunt cu okii pe voi!

#10 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 14 August 2007 - 06:15 AM

Adriana, am facut ieri urgent gnocchi alla romana ca mi-ai facut o poftaaaa....smile.gif

A iesit putin cam moale - concluzie - data viitoare o sa pun inca putin gris.

In orice caz, gustul este s u p e r b!!! floare.gif

linga tocanita de ficatei de pui

[attachmentid=117926]

Miniaturi atașate

  • DSC00302.JPG


#11 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 14 August 2007 - 09:32 AM

Adriana ,tare imi place acesta reteta.
Dar in loc de parmezan eu o sa pun sigut cascaval,deoarece picilor mei nu le place.
Eu zic ca merge un Emmentakler la fel de bine.
O sa vin cu rezultate indata ce o sa pregatesc su eu reteta.
Mersi mult si sa va fie de bine!!!! floare.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 August 2007 - 11:38 AM

Corinel, dar cit gris ai pus?
Si nu s-a intarit nici dupa ce l-ai intins si s-a racit?

Laura, evident ca poti pune ce brinza place copiilor. smile.gif

#13 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 14 August 2007 - 02:32 PM

Am facut la jumate de cantitate: 500 ml lapte, 100 gr. gris si am mai adaugat 1 lingura de gris. Se poate ca n-am asteptat destul ca ne era tare foame si am racit grisul la congelator cam 1/2 de ora (dar era racit complect). S-a intarit pe jumatate, n-am reusit sa-l tai cu forma. N-are importanta, numai ca sa intelegi ce succes a avut, azi trebuie sa fac din nou rolleyes.gif , ca s-a terminat ce am facut ieri. Mersi Adriana

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 14 August 2007 - 03:13 PM

smile.gif Splendid, probabil n-are aceeasi putere de absorbtie grisul asta peste tot.


#15 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 15 August 2007 - 10:45 AM

i-am facut si eu azi.a mancat si fluturasul si ne-au placut la amandoi.am pus 130g gris la 500lapte si au iesit perfecti,am putut reci sa-i tai chiar forme.
[attachmentid=118150]

[attachmentid=118151]
adriana floare.gif

Imagini atașate

  • IMG_2215.JPG
  • IMG_2231.jpg

Editat de s_tana, 15 August 2007 - 11:00 AM.


#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 August 2007 - 02:30 PM

Mihaela, bravissima, sunt perfecte si foarte frumoase, asa tre sa iasa.

#17 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 16 August 2007 - 05:23 AM

De asta mi-au iesit, cu 150 gr de gris la 1/2 l. de lapte. icon_cheers.gif

[attachmentid=118377]

Miniaturi atașate

  • DSC00303.JPG


#18 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 16 August 2007 - 05:34 AM

Oau! Acuma am vazut reteta si se va executa. O pun la dosarel.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 August 2007 - 01:44 PM

Corinel, acum sunt perfecti, bravissima.
Brati da-i bataie ca o sa-i placa sigur si lu Bratilucu smile.gif

#20 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 August 2007 - 03:16 PM

Hop si eu smile.gif Bune, tare bune si usor de facut
[attachmentid=118520]

Imagini atașate

  • 16.08.2007_090.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi