Sari la conținut

Poză

Picioci


51 răspunsuri la acest topic

#21 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2008 - 04:38 PM

CITAT(simonaro29 @ Feb 5 2008, 06:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Numa' ca io fulgi dinaia n-am . Cu ce pot sa-i inlocuiesc?


Cu cartof fiert cum ii place lui happy, cartof cu sos de cartof smile.gif
Sau poti sa pui alt sos (cu maioneza, iaurt, genul asta).
Ale mele


şi când plâng eu râd

#22 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 05 February 2008 - 04:39 PM

QUOTE(BD @ Feb 5 2008, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu cartof fiert cum ii place lui happy, cartof cu sos de cartof smile.gif
Sau poti sa pui alt sos (cu maioneza, iaurt, genul asta).



Aha , multzam! wink.gif

EDIT:

acum am pricepu , Bd , scuze...am crezut ca ai presarat fulgi pe cartofii aia taiatzi. Sorry. Nu m-am uitat cu atentzie.

Editat de simonaro29, 05 February 2008 - 04:41 PM.



Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#23 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 05 February 2008 - 04:50 PM

Deci da! Ie buni si astia, si complicat de tot! biggrin.gif

#24 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2008 - 04:58 PM

nu simo, din ei am facut sosul smile.gif

si da happy, ie complicatz de numa. da stii ce buni "iese"? nu m-am oprit pana nu am terminat toata tava. e adevarat ca am avut bafta de cartofi foarte gustosi, din aia dulcegi, stii tu.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#25 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2008 - 06:58 PM

in timp ce ei se cuptoream am atacat niste fulgi rataciti care impreuna cu ulei si usturoi au dat o skordalia la minut.

Ma uitam cu pofta la ultima poza si arata ca si cand ar fi taiate felii din ceva
placintos mare si nu gaseam mai sus tava plina din care proveneau,ce mai
provoaca senzatii in avalansa laugh.gif


IPB Image

#26 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 05 February 2008 - 07:38 PM

QUOTE(BD @ Feb 5 2008, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu simo, din ei am facut sosul smile.gif

si da happy, ie complicatz de numa. da stii ce buni "iese"? nu m-am oprit pana nu am terminat toata tava. e adevarat ca am avut bafta de cartofi foarte gustosi, din aia dulcegi, stii tu.

Stiu, stiu, uofff!

#27 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2008 - 01:47 PM

Alti picioci cu branzeturi, respectiv cu branza maturata (cascaval gen) si burduf + afumata.


Ne trebuie branzeturile de rigoare, cartofi, oua, smantana, condimente dupa plac.


Fierbem nitel cartofii (nu de tot) si ii taiem felii (eu i-am taiat felii si i-am fiert, inventie nene).


Apoi punem straturi:


Tava 1: cartofi, burduf, cartof, maglavais*, cas afumat
Tava doi: cartofi, cascaval cu verdeata, cartofi, cascaval fara verdeata, cartofi, maglavais*, boia

Diapozitiv5.JPG


* maglavais = oua + smantana.

Se dau tavile la cuptor pana iese scobitoarea curata (daca a intrat, daca nu, nu)


Diapozitiv6.JPG


Ai cu branza


Diapozitiv7.JPG


Ai cu cascaval



Diapozitiv8.JPG


Tarta cu cascaval e mai buna rece, taiata cubulete, aia cu branza mai calduta. Ambele (sau oricare alte variante) merg atat ca garnitura (mancai ceva asemanator la Sibiu) la o friptura cat si ca fel de sine statator (cu o salata ceva) sau aperitiv rece, taiat cubulete. Parerea mea.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#28 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 16 July 2008 - 04:02 PM

Stai sa-mi iau picsu' ca sa notez si cartofii astia. tongue.gif

#29 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2008 - 04:05 PM

fata daca nu te asteptai la portitza satz dau o guritza mai ceva ca lu ghitza zic hait ca la api nu i-o place branzele daca nu aparu biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#30 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 16 July 2008 - 04:42 PM

Fusai fata cu noaptea-n cap la munci pana acu' putin timp, ca asa face omu' cand ie in concediu, munceste mai mult decat cand ie la munca.

#31 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2008 - 01:04 PM

Draga epi m-am intors cu noi picioci. Tot simpli si vioi, ca pentru noi biggrin.gif


Cartofi cu parmezan


Ne trebuie unt, nitel ulei de masline, fireste cartofi, ceapa, smantana, parmezan (da, merge si cu cascaval)



Diapozitiv1.JPG


Prajim intai cartofii cubuliti in unt + ulei


Diapozitiv2.JPG


Cand s-au inmuiat adaugam si ceapa, sare si piper


Diapozitiv3.JPG


Cand s-au rumenit toate punem smantana si parmezan.


Diapozitiv4.JPG


Si lasam sa se topeasca si sa se formeze sosul.


Diapozitiv5.JPG


Voila, cu resturi de "sunca" si murati:



Diapozitiv6.JPG


detaliu:



Diapozitiv7.JPG


mici observatii:
- neaparat trebuie tigaie antiaderenta, parmezanul topit se lipeste
- dupa ce ati pus cascavalul insistati cu amestecatul
- nu cumva sa gustati din tigaie ca e belea mare cu branza aceia incinsa
- cel mai bun e caldut, cand se raceste parmezanul tinde sa isi reuneasca structura cascavaloasa si o sa fie un parmezan cu cartoafe si ceapa (care nu e rau deloc, da zic asa).


ma scuzati ca am dat in voi cu asa o treaba simpla dar mie imi placu mult.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#32 Happy.

Happy.

    Supercalifragilistic!!!

  • Membri
  • 8845 posturi

Postat 15 September 2008 - 01:16 PM

Pai, da, fata, era si cazu' sa mai actualizezi topicu'! Imi place cum s-au "sosat" cartofii-n branza.

#33 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2008 - 01:28 PM

Te vazui fata, stii ca la tine ma gandeam, mancam si ma gandeam, unde o fi epi, unde o fi epi. Trebuie sa mai actualizam ca zice lumea ca nu se poate face nimic din amaratul cartof, mancarea saracului biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#34 DeliaD

DeliaD

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In Targul Iesilor

Postat 15 September 2008 - 01:53 PM

Maine fac si eu nebunia asta,ca am "maruntisuri" din astea prin camara,niste branza de capra,o merge? ohmy.gif
cascaval nu ajung a cumpara,
ne videm maine.

#35 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2008 - 02:43 PM

Merge, de ce sa nu mearga, se incadreaza la categoria "ce mai avem prin frigider" smile.gif
Numai sa nu ii mai pui multa sare daca este branza de capra sarata.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#36 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 15 September 2008 - 02:49 PM

dubla

Editat de BD, 15 September 2008 - 02:52 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#37 Laura.lala

Laura.lala

    Master of disaster

  • Membri
  • 2514 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Portugalia/Portocalia

Postat 17 September 2008 - 08:17 PM

Azi am facut barabule. Ma primesti cu ele intre piciocii tai?
Am fiert cartofii taiati bucati, i-am scurs. Intr-o tigaie am pârgalit in unt ceapa taiata solzi si bucati de kaiser. Am aruncat cartofii oleaca de chimen si oole fierte si taiate in prealabil. Le-am lasat pe toate sa se rumeneasca. La sfarsit am presarat piper si patrunjel verde.

Io le zic cartofi taranesti rantalitzi si-mi plac tare mult. Eu i-am mancat cu sos de smantana si miauneza (cum zici si tu), barbatu' cu salata de rosii.

Initial ma pornisem pe "bulz" dar m-am lenevit pe parcurs si-a ramas reteta de picioci rantaliti. rolleyes.gif

In tigaie

Imagem_004.jpg

Imagem_005.jpg



GVIS - Dr. Galea Romeo Florin, Cluj-Napoca, 09.01.2002


#38 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 18 September 2008 - 12:19 PM

cartofe, cartofi, barabule, bulughene, pere, picioci (cica au peste 68 de denumiri in limba romana), oricare ar fi is bine veniti. Uite ca la chimen nu ma gandii, cred ca merge de minune smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#39 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2008 - 12:31 PM

Amusi vin si piciocii mei tongue.gif executati dupa prima ta varianta cu diferenta ca eu am mai bagat nsite bucatele de salam ce bantuia prin frigider.
Is gata imapachetati astepta numai bagati la cuptor pt cand vine poporu' acasa.

#40 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 September 2008 - 03:38 PM

trebuie sa aterizez la traume, nu aici! tongue.gif
mie mi-a iesit moale, nu cu crusta, ca la tine!
poate pt ca eu am uns staniolul cu nitzica unt ca sa nu se prinda, in mintea mea... si nu l-am facut la tigaie ci in cuptor.
la gust a fost bun bun.. doar ca moale smile.gif
p.JPG




Răspunde la acest topic



  


3 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi