Sari la conținut

Poză

Lasagne cu mozzarella


14 răspunsuri la acest topic

#1 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 05:10 PM

Ingrediente:
3 foi de lasagne
500 ml passata de rosii
300 g de mozzarella
2 catei de usturoi
2 lingurite busuioc uscat
2 linguri ulei de masline
sare si piper
80 g parmigiano razuit pentru deasupra
[attachmentid=121260]
Parmigiano pe care l-am folosit, super bun tongue.gif
[attachmentid=121261]
Pentru bechamel
25 g de unt
25 g de faina
500 ml de lapte
sare, piper
[attachmentid=121262]
Mai intai preparam sosul bechamel. Nu mai zic cum se face, cred ca stie toata lumea.
Eu l-am lasat putin mai subtire, pentru ca foile de lasagne nu le-am mai fiert.
Se lasa sa se raceasca.
[attachmentid=121263]
Intr-o cratita incingem uleiul de masline si prajim usturoiul. Cand sunt rumeni ii aruncam afara. smile.gif
[attachmentid=121264]
Afaugam passata de rosii, saram si piperam.
Lasam sa fiarba la foc mic pana scade. La sfarsit adaugam si busuiocul.
[attachmentid=121265]
Cat sosul de rosii e pe foc, taiem mozzarella felii subtiri.
[attachmentid=121266]

Miniaturi atașate

  • lasagne3.jpg

Imagini atașate

  • lasagne1.jpg
  • lasagne2.jpg
  • lasagne4.jpg
  • lasagne5.jpg
  • lasagne6.jpg
  • lasagne7.jpg


#2 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 05:21 PM

Sosul de rosii se lasa la racit.
[attachmentid=121268]
Ungem o tava, asezam o foaie de lasagne
[attachmentid=121269]
Ungem cu sos de rosii
[attachmentid=121270]
Asezam feliute de mozzarella
[attachmentid=121271]
Si peste turnam sos bechamel
Peste ultima foaie de sus, turnam sos bechamel
[attachmentid=121272]
Presaram pe deasupra cu parmigiano din belsug.
[attachmentid=121273]
O dam pentru 35 de minute la cuptor, la 200 grade C.
[attachmentid=121274]
Soasa din cuptor, miroase asa de bine rolleyes.gif
[attachmentid=121275]
Am mancat eu cu Alin portie dubla cat era calda.
Aici o portie rece, asa se vede mai bine straturile.
Merita sa o incercati, ca altfel nu stiti ce pierdeti. biggrin.gif

[attachmentid=121276]

Imagini atașate

  • lasagne8.jpg
  • lasagne9.jpg
  • lasagne10.jpg
  • lasagne11.jpg
  • lasagne12.jpg
  • lasagne13.jpg
  • lasagne14.jpg
  • lasagne16.jpg
  • lasagne17.jpg


#3 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 04 September 2007 - 05:28 PM

de unde ai tu mozzarella asha mare?

eu cumpar bucatzele mai mici , bulgari de mozzarella in saramura , si e mult mai umeda decat ce ai tu...............


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#4 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 08:52 PM

Eu am pus mozzarella dinj aia pentru pizza.
Poti pune si din aia in zer, eu nu am gasit din aia si am pus asa. smile.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 04 September 2007 - 09:02 PM

asta e cascaval..sau? Mozzarella e moale,si se desface în suvite..si e în zer.

#6 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 09:04 PM

Maya cum am mai zis, e mozzarella pentru pizza, care e bruta si uscata, nu e in zer.
Si asta se rupea fasii fasii.

#7 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 04 September 2007 - 09:18 PM

Nici nu stiam ca se pot face atatea feluri de lasagne... rolleyes.gif eu stiam doar reteta clasica, dar la cum arata lasagna ta, cred ca e mega delicioasa biggrin.gif

Aliza, ai avut foi de lasagne mari cat tava? ca eu nu am gasit pana acum decat foi micute, dreptunghiulare.
Zambeste, maine va fi mai rau!

#8 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 09:23 PM

Crisa si cate retete de lasagne mai stiu. Dar toate la timpul lor rolleyes.gif
Foile mele sunt mai mari, cam duble, ca cele de care zici tu. Pe acestea mi le-a adus mama. Daca le mai si fierbeam putin se faceau si mai mari. biggrin.gif
La noi inca nu se gasesc foi de lasagne cu termen de valabilitate mic. sad.gif Poate cine stie peste cativa ani

#9 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 04 September 2007 - 10:18 PM

trebuie incercate , saptamana viitoare , noi martzi avem zi de paste......smile.gif

numai ca eu o sa pun mozzarella asha cu o stiu eu , chestie dinasta cum ai pus tu , zau ca nu am vazut niciodata , nici nu stiam ca se poate usca.......sa speram ca iese buna si asha

intrebare:
nu se prea intinde , mozzarella in paste?

Editez:

m-am uitat mai bine , inca de vreo 2 ori , aia nu e mozzarella ca nu e rorunda , Aliza , tu parca , parca nu vrei sa ne dai retzeta completa......Hmmmmmm smile.gif

ca sa nu ne iasa si noua asha de buna.......

Editat de simonaro29, 04 September 2007 - 10:20 PM.



Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#10 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 04 September 2007 - 10:30 PM

(simonaro29 @ Sep 4 2007, 04:18 PM)

trebuie incercate , saptamana viitoare , noi martzi avem zi de paste......smile.gif

numai ca eu o sa pun mozzarella asha cu o stiu eu , chestie dinasta cum ai pus tu , zau ca nu am vazut niciodata , nici nu stiam ca se poate usca.......sa speram ca iese buna si asha

intrebare:
nu se prea intinde , mozzarella in paste?

Editez:

m-am uitat mai bine , inca de vreo 2 ori , aia nu e mozzarella ca nu e rorunda , Aliza , tu parca , parca nu vrei sa ne dai retzeta completa......Hmmmmmm smile.gif

ca sa nu ne iasa si noua asha de buna.......



Simona... aliza ne-a dat reteta corecta, doar ca ea a folosit asa numita mozzarella romaneasca - e un fel de cas facut de Napolact si probabil alte companii. E departe de gustul adevarat al mozzarellei proaspete si mai aproape de un cas mai moale si foarte mild. De ce il numesc mozzarella cine stie???

Si eu am fost socata prima data cand am mers in tara si am vrut sa iau mozzarella... mi-au dat cas din asta si apoi am inteles.

Editat de Chipotle, 04 September 2007 - 10:31 PM.


#11 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 10:35 PM

(simonaro29 @ Sep 4 2007, 11:18 PM)

trebuie incercate , saptamana viitoare , noi martzi avem zi de paste......smile.gif

numai ca eu o sa pun mozzarella asha cu o stiu eu , chestie dinasta cum ai pus tu , zau ca nu am vazut niciodata , nici nu stiam ca se poate usca.......sa speram ca iese buna si asha

intrebare:
nu se prea intinde , mozzarella in paste?

Editez:

m-am uitat mai bine , inca de vreo 2 ori , aia nu e mozzarella ca nu e rorunda , Aliza , tu parca , parca nu vrei sa ne dai retzeta completa......Hmmmmmm smile.gif

ca sa nu ne iasa si noua asha de buna.......



Simonaro eu am dat reteta corect.
Se intinde intre foi, dar nu poti manca lasagne fierbinte smile.gif
Calduta sau rece e foarte buna.
Astept sa-mi zici cum ti-a iesit si daca ti-a placut. smile.gif

#12 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 10:37 PM

(Chipotle @ Sep 4 2007, 11:30 PM)

Simona... aliza ne-a dat reteta corecta, doar ca ea a folosit asa numita mozzarella romaneasca - e un fel de cas facut de Napolact si probabil alte companii. E departe de gustul adevarat al mozzarellei proaspete si mai aproape de un cas mai moale si foarte mild. De ce il numesc mozzarella cine stie???

Si eu am fost socata prima data cand am mers in tara si am vrut sa iau mozzarella... mi-au dat cas din asta si apoi am inteles.



Chipotle mozzarella asta era romaneasca, ca din aia originala aduce putina si nu se vinde.
A fost si asta buna la gust si s-a intins aproape ca originala biggrin.gif

#13 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 04 September 2007 - 10:40 PM

(aliza @ Sep 4 2007, 04:37 PM)

Chipotle mozzarella asta era romaneasca, ca din aia originala aduce putina si nu se vinde.
A fost si asta buna la gust si s-a intins aproape ca originala biggrin.gif



De buna e buna, nu zic ca nu. Ii explicam numai Simonei care e diferenta. Si de altfel voi incerca si eu reteta ta ca pare destul de usoara, mai ales fiind fara carne

#14 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 04 September 2007 - 10:46 PM

smile.gif Eu am preparat-o destul de repede. Cea clasica, cu ragu, e mai complicata putin si dureaza mult.
Daca vrei si carnita, poti pune peste mozzarella feliute de prosciuto crudo sau cotto.

#15 giulinice

giulinice

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Imola

Postat 04 September 2007 - 11:43 PM

(aliza @ Sep 4 2007, 08:46 PM)

smile.gif Eu am preparat-o destul de repede. Cea clasica, cu ragu, e mai complicata putin si dureaza mult.
Daca vrei si carnita, poti pune peste mozzarella feliute de prosciuto crudo sau cotto.

biggrin.gif




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi