Sari la conținut

Poză

dovlecei orientali -reteta iraniana.


40 răspunsuri la acest topic

#1 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2007 - 08:15 PM

dovleceii taiati felii subtiri
dovlecei_iranieni.jpg se prajesc in ulei ( masline)
apoi se scurg pe hartie menaj,se sareaza se aseaza pe un platou
dovlecei_iranieni1.jpg
se prajeste apoi ceapa taiata solzisori si putin usturoi in ulei masline, se aseaza peste dovlecei
dovlecei_iranieni_2.jpg
se acopera totul cu iaurt natur, si se presara cu paprika si menta uscata ( din pungutede ceai de menta)
dovlecei_iranieni_3.jpg

se lasa cateva ore la frigider, se servesc reci. deliciosi. noua ne plac foarte mult.
Fan n_puiu for ever



#2 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 30 September 2007 - 08:26 PM

Merci, Stella, voi incerca negresit cum dovleceii sunt pasiunea mea mai nou.
Elena Malec
art stepping stones

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 30 September 2007 - 08:37 PM

Stella,si eu sînt interesata de reteta..dar nu am combinat niciodata zucchini cu menta.
Nu pot sa-mi dau seama cum da nota de menta prin zucchinashi.Acu te mai stresez cu o parere..cum crezi ca ar fi cu menta proaspata?

#4 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 September 2007 - 08:40 PM

daca mergea culi faceam azi!! am avut dovlecei, eu cred ca merge bine si cu uscata si cu proaspata, maine , imi iau si-mi fac.dar cum rabd eu , orele alea???
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#5 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2007 - 08:43 PM

(MAYA @ Sep 30 2007, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stella,si eu sînt interesata de reteta..dar nu am combinat niciodata zucchini cu menta.
Nu pot sa-mi dau seama cum da nota de menta prin zucchinashi.Acu te mai stresez cu o parere..cum crezi ca ar fi cu menta proaspata?


e bun. am facut si asa. ca prezentare e mai putin *mozaicata*, dar mie imi place
menta in multe mancaruri.

Fan n_puiu for ever



#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 30 September 2007 - 08:46 PM

QUOTE(stella @ Sep 30 2007, 08:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e bun. am facut si asa. ca prezentare e mai putin *mozaicata*, dar mie imi place
menta in multe mancaruri.

si eu ador menta,si mai am în gradina,de aia întrebam.Menta uscata ,eu înca nu am folosit.
Mie îmi place sigur.Sotul,nu cred ca zice nu..dar Denise,sigur pleaca sa manînce prin vecini biggrin.gif

#7 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2007 - 10:31 PM

QUOTE(MAYA @ Sep 30 2007, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu ador menta,si mai am în gradina,de aia întrebam.Menta uscata ,eu înca nu am folosit.
Mie îmi place sigur.Sotul,nu cred ca zice nu..dar Denise,sigur pleaca sa manînce prin vecini biggrin.gif


Pai Denisei, ii faci dovlecei pané. sau omleta cu dovlecei.
sau dovlecei umplutzi, dovlecei sa ai, ca retete sunt garla. biggrin.gif

Fan n_puiu for ever



#8 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 30 September 2007 - 10:34 PM

QUOTE(stella @ Sep 30 2007, 10:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai Denisei, ii faci dovlecei pané. sau omleta cu dovlecei.
sau dovlecei umplutzi, dovlecei sa ai, ca retete sunt garla. biggrin.gif

ooo,daa!Doar ca Denise nu prea e mare dovlecei fan,iar în combinatia asta nu cre'ca îi plac,dar asta nu e o problema biggrin.gif

#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 September 2007 - 10:36 PM

biggrin.gif nici fiimea nu mananca, asa ca ii fac paste cu pesto, bolognese, sau sos rosii.
am mereu o rezerva in congelator. wink.gif
Fan n_puiu for ever



#10 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 01 October 2007 - 04:05 AM

immmm interesanta reteta ! wink.gif

off : ce mi place avatarul tau!
Fan n_puiu!

#11 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 01 October 2007 - 07:49 AM

QUOTE(Nasha @ Oct 1 2007, 04:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
off : ce mi place avatarul tau!


biggrin.gif poza facuta de copil, con amore smile.gif

Fan n_puiu for ever



#12 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 01 October 2007 - 09:42 AM

QUOTE(MAYA @ Sep 30 2007, 08:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Stella,si eu sînt interesata de reteta..dar nu am combinat niciodata zucchini cu menta.
Nu pot sa-mi dau seama cum da nota de menta prin zucchinashi.Acu te mai stresez cu o parere..cum crezi ca ar fi cu menta proaspata?


cu menta proaspata merge la fel de bine....menta in combinatie cu iaurtul este deosebit de gustos.



#13 adriana_44864

adriana_44864

    Bucataras

  • Membri
  • 125 posturi
  • Gender:Female
  • Location:odata Brasov acum Italia

Postat 01 October 2007 - 10:18 AM

Menta (pentru cei care n-o agreaza) poate fi foarte bine substituita cu frunze de busuioc proaspat! Dar in sud Italia dovlecei fripti si asezati pe platou (ca in prima poza a Stellei) se mananca condimentati cu menta proaspata si putin otet. S
Reteta se numeste zucchine alla scapece!

http://www.gennarino.org/scapece.htm









#14 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2007 - 10:23 AM

Stella am facut dovleceii astia, cred ca ai mai pus reteta pe culinar smile.gif
Mi-a placut tare mult; eu am folosit menta dintr-un pliculet de ceai, altfel n-am gasit
24_25.06.07_016.jpg


#15 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2007 - 04:36 PM

stella is dementiali! si i-am gustat calduti, acu se racesc.

prajit:

Diapozitiv1.JPG

in oloi de masline, ca te injur acu smile.gif

scurs in sita, nu pe hartie

Diapozitiv2.JPG

prajit ceapa si ai

Diapozitiv3.JPG

alternat trebile asa cum ai zis mai sus

Diapozitiv4.JPG

pus iaurt, din pacate am avut din cel foooarte gras, greu de intins

Diapozitiv5.JPG


presarat menta si boia

Diapozitiv6.JPG

si mai de aproape

Diapozitiv7.JPG

geniala combinatia, jur pe roshu!
Ale mele


şi când plâng eu râd

#16 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 05 October 2007 - 09:53 PM

Stella
Subscriu la spusele lui BD:super reteta! Multumesc mult de tot pentru ea.

Imagini atașate

  • 101_0325__Small_.JPG

Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#17 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 October 2007 - 09:23 AM

QUOTE(adry59 @ Oct 1 2007, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Menta (pentru cei care n-o agreaza) poate fi foarte bine substituita cu frunze de busuioc proaspat! Dar in sud Italia dovlecei fripti si asezati pe platou (ca in prima poza a Stellei) se mananca condimentati cu menta proaspata si putin otet. S
Reteta se numeste zucchine alla scapece!

http://www.gennarino.org/scapece.htm


in sudul italiei orice leguma (vinete, dovlecei) se *condimenteaza* cu menta proaspata.
si toate manierele in care ei fac legumele sunt delicioase. de fapt inca mai au legume care au gust
si fructe la fel, asa ca sa profitam de aceste bunatati cat putem.

Fan n_puiu for ever



#18 PARADIS

PARADIS

    ~PARADIS~

  • Membri
  • 1667 posturi
  • Gender:Female
  • Location:paradis :)

Postat 06 October 2007 - 09:30 AM


FELICITARI STELLA!arata delicioasa
place papa asta,dar fara menta ca n-o agreez in mancare.

mersi frumos .


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU



#19 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 06 October 2007 - 09:45 AM

mmm,dovlecei cu iaurt,delicios.Mie mi-au mai ramas ochii la ceapa aia calita/caramelizata,superba ai facut-o eusa_drool.gif .Destanui si mie secretu`?sau intr-o zi cand ai timp si mai faci ceapa asa tragi si-n poze pt una asa ca mine careia nu-i reuseste biggrin.gif
��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#20 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 October 2007 - 10:11 AM

QUOTE(Otti @ Oct 6 2007, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mmm,dovlecei cu iaurt,delicios.Mie mi-au mai ramas ochii la ceapa aia calita/caramelizata,superba ai facut-o eusa_drool.gif .Destanui si mie secretu`?sau intr-o zi cand ai timp si mai faci ceapa asa tragi si-n poze pt una asa ca mine careia nu-i reuseste biggrin.gif



Draga mea otti. o tai solzisori marunti, si o pun in ulei incins, si invart mereu.
daca o vrei f. crocanta, da ceapa prin faina, scutura apoi bine de excesul de faina si
prajita in ulei incins. asta-i tot. si desigur pe foc mare. si stat langa tigaie, sa nu se arda. wink.gif
Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi