Sari la conținut

Poză

Lasagne cu carnat proaspat


17 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2007 - 12:49 PM

Am tot rascolit ca sa lipesc lasagna mea la altele dar nu rasare asa ca bag una reteta separata.

avem nevoie de foi pt lasagna, carnatz proaspat dupa preferintza, suc de rosii, unt, faina, lapte si parmezan

Diapozitiv14.JPG

astea is foile

Diapozitiv15.JPG

prajim carnea extrasa din carnatz

Diapozitiv16.JPG

adaugam suc de rosii si mai lasam nitel

Diapozitiv17.JPG

pregatim clasicul sos alb (unt, faina, lapte)

Diapozitiv18.JPG

adaugam in el parmezan

Diapozitiv19.JPG

montam lasagna, foi, umplutura si tot asa

Diapozitiv20.JPG

pe ultimul strat punem niste suc picant, daca avem, daca nu, nu

Diapozitiv21.JPG

aranjam sosul alb si radem parmezan

Diapozitiv22.JPG

dupa cum vedeti e suficienta zeama sa traga pastele

Diapozitiv23.JPG

asa e coapta

Diapozitiv24.JPG

mai de aproape

Diapozitiv25.JPG

si sectiuni mult prea fierbinti, rece s-a taiat mai bine

Diapozitiv26.JPG

Diapozitiv27.JPG

avantajul este ca deja carnea carnatzului e condimentata, treaba s-a consumat rapid asa ca asta e un dezavantaj biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2007 - 01:13 PM

Dom'le, jos palaria! biggrin.gif
Mi-ai facut pofta, deci e buna...Deci se face curand! Deci merci!

Asta ca s-o parafrazez pe Poca... tongue.gif

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2007 - 01:21 PM

hai ca le gasii si sectiunile la rece smile.gif

Diapozitiv5.JPG

Diapozitiv6.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 October 2007 - 02:43 PM

Lipesc si una clasica:

ceapa si usturoi la calit

Diapozitiv8.JPG

carnea de vita

Diapozitiv9.JPG

sos de rosii (deja condimentat si picant, home made)

Diapozitiv10.JPG

montajul (foile crude, carne, sos alb)

Diapozitiv11.JPG

si finalul in miez de noapte smile.gif

Diapozitiv12.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#5 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 05 October 2007 - 05:42 PM

BD p-aia cu carnat asa incerca-o si eu sa vad daca-mi place smile.gif
Cum ai facut-o u pe ultima asa o fac si eu, dar fara ceapa si sosul de rosii il fac separat si pe urma adaug peste carne si fierb in continuare ragu-ul. smile.gif

Editat de aliza, 05 October 2007 - 05:42 PM.


#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2008 - 06:35 PM

Iarasi m-am holbat unde sa lipesc o reteta neconventionala (oarecum) si ca sa vezi, aveam deja lasagne io acilea.
Neconventionala a iesit ca voiam sa scap de niste lactate (fagarase, iaurt, smantana) si luasem o carne superba de vitel. Tocata (cica pt biftec tartar dar e luata ieri asa ca ciuciu biftec).

Aveam in minte una bucata cutie de foi de lasagne asa ca zic gata, ii dau bice. Desfac cutia, canci, doua foi mici si deloc late. ok cautam macaroane sa suplinim. In afara de paste gnocchi si mezze pene plus spaghete mici si ceva ineluse nimica. Si pocc, dadui peste corzetti.

Asa ca am facut lasagne cu corzetti dupa cum urmeaza (nu bagati in zeama reteta, m-a amuzat pe mine mult, mai ales finala mica, aia mare inca nu e gata).

Ingrediente: paste, carne, ceapa, resturi de diverse branze (din malta, elvetia, italia, germania - mozzarella e made in germany), fagaras, smantana si iaurt.


Diapozitiv1.JPG

Am facut intai inlocuitorul de besamel: lactatele de mai sus (fagaras, smantana, iaurt) + ou, sare, piper.

Diapozitiv2.JPG

cu carnea am procedat in consecinta (calita cu ceapa, adaos de cimbru, sare, piper si la final suc de rosii)

Diapozitiv3.JPG

si in vasul dat cu nitel oloi am pus intai corzetti, apoi "sos alb"

Diapozitiv4.JPG

carnea, frimiturile alea sunt bucati din branza aia elvetiana de se extrage cu tirbusonu, am mai pus si din celelalte.

Diapozitiv5.JPG

si tot asa straturi de paste, sos, carne, branze iar la final, bomboana pe coliva, cele doua foi de lasagne laugh.gif

Diapozitiv6.JPG

am incheiat cu sos, mozzarella tedesca si niste oregano plus iutzica

Diapozitiv7.JPG

si am dat la cuptor.


Diapozitiv8.JPG

cand o sa am curaj o sa revin cu sectiunea laugh.gif

asa s-a terminat azi serialul "mihaela si azorica in bucatarieeee". va mai servim doua minute de stan si bran zilele urmatoare biggrin.gif


editez rapid, am zis ou, e ou in poza numai ca e din ala cu galbenus dublu, cica asa fac mai nou gainile. de fapt e un imensou asa ca puneti doua oua normale sau mici. sarumana si scuzati de intrerupere.

Editat de BD, 17 January 2008 - 06:39 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2008 - 06:54 PM

Gata am incercat si doua sectiuni caldute.

Diapozitiv10.JPG

Diapozitiv11.JPG

Considerente personale:

crusta e foarte crocanta (poate prea)
carnea de vitel aia buna de biftec e cam seaca, nezemoasa, lasagna iese cam fada
sosul alb cu diverse si ou ii da gust bun si o leaga
corzetti sunt perfecti, se fac maaari de tot
pastele multe trag tot sosul
puteti sa o prezentati si soacrei pe post de lasagna biggrin.gif


gata, am incheiat smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 17 January 2008 - 07:10 PM

BD, tu mai dormi, asa, cate un pic macar? Sau gatesti tot timpul.
Si noua ne place lasagne dar fac destul de rar, din lipsa de timp si cateoadata din lipsa de chef. rolleyes.gif
Daca ar vedea sotul meu, sigur ar insista sa fac din nou. De obicei merg pe retete clasice si imi place sa fie mai cremoasa, deci sa nu fie seaca.
Felicitari pentru turul de forta si pentru improvizatii! Esti tare! 120.gif

#9 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2008 - 07:56 PM

sarumana dadi de complimente. e nitel seaca dar e f gustoasa. reteta clasica mie mi se pare foarte simpla, desi nitel costisitoare.

unde gatesc mai tot timpul? ca ce fac e de domeniul minutelor smile.gif

editexz: scumpa din cauza foilor de cumparat de lasagne si a carnii de calitate.

Editat de BD, 17 January 2008 - 07:58 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#10 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 17 January 2008 - 09:35 PM

io nu prestez haleala ( stiu, sa-mi fie rusine), dar am intrat sa-ti zic : mama , BD icon_eek.gif ! cre'ca-n fiecare zi aproape ai bagat cate-o retzeta noua. Ai inceput 2008 in fortza, deci brava. Tuata admiratzia pt timp , pt talentu' de a improviza, gati, fotografia. Gata, acu' ma retrag la placinta mea.

#11 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 17 January 2008 - 11:11 PM

poculetz gura mica, joc de peroneu, crezi ca eu nu bagai de seama checuletele tale? biggrin.gif

multzam fain de aprecieri, nici io nu prestez dulce, suntem chit, bara bara, pas de voie. da' pot sa iti aduc doritori biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#12 Elisha

Elisha

    bucatar incepator

  • Membri
  • 2318 posturi

Postat 05 March 2011 - 01:19 PM

Vrui doar sa zic ca azi prestez lasagna cu carnati ca taaare bine face cu okiu. Daca imi iese bini o sa revin cu multumirile de rigoare. smile.gif
Am aparatul meu -foto- , sunt pionier :D:

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 March 2011 - 03:28 PM

iese precis dar tu nu te lua fix dupa cum am facut eu, ca bag sama la vremea aia ca am mai si reciclat una alta. fa ca la aia clasica dar cu carnea ed carnat si ca sa nu muncesti la besamel baga amestecul ala :)



(ps: am vazut titlul si nu am vazut ca eu am pus asta si voiam sa zic: am facut si eu, am facut si eu =))=)) )


apropos, au fost vremuri cand se faceau si sarmale din crenvusti, salam sau carnati, ce gaseam la supraalimentatie cand eram sportivi si carnea era rara avis. si nu erau rele.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 Elisha

Elisha

    bucatar incepator

  • Membri
  • 2318 posturi

Postat 06 March 2011 - 03:39 PM

BD...am lansat-o in bucatarie...a iesit mega beton...facui chiar si bechamel D.gif...pusei si cascaval deasupra, ce mai....gustoasa dom'le. MNah o singura reclamatie am: de ce nu mi-ai spus ca vasul tau e mai mare decat al meu? smile.gif

P.S Multam pentru reteta smile.gif
Am aparatul meu -foto- , sunt pionier :D:

#15 Elisha

Elisha

    bucatar incepator

  • Membri
  • 2318 posturi

Postat 06 March 2011 - 04:00 PM

Revenit-am cu o poza (nu ff reusita)
lasagna.JPG


Am aparatul meu -foto- , sunt pionier :D:

#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2011 - 06:11 PM

pai am mai multe vase, le adaptez si eu. mie mi se pare reusita poza ta, se vede ca arata bine. ma bucur ca v-a placut. si e cu atat mai buna cu cat sunt carnatii mai condimentati dupa placul degustatorului.


multam :)
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Elisha

Elisha

    bucatar incepator

  • Membri
  • 2318 posturi

Postat 06 March 2011 - 06:26 PM

CITAT(BD @ Mar 6 2011, 06:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai am mai multe vase, le adaptez si eu. mie mi se pare reusita poza ta, se vede ca arata bine. ma bucur ca v-a placut. si e cu atat mai buna cu cat sunt carnatii mai condimentati dupa placul degustatorului.
multam :)


Eu am nimerit carnati condimentati foarte foarte bine...si clarr ei au dat gustul si in combinatie cu bechamelul si cascavalul em_new_08.gif em_new_08.gif em_new_22.gif
Am aparatul meu -foto- , sunt pionier :D:

#18 Emmalyne

Emmalyne

    Big Chef

  • Membri
  • 652 posturi

Postat 06 March 2011 - 06:49 PM

Foarte aratoasa lasagna ta BD. Si eu fac cu carnati proaspeti, normal se foloseste ragu' , dar eu nu-l cumpar ci il fac, cum ? toc 2-3 cepe mai marunt, le calesc putin pana se sticlesc apoi pun carnati (scosi di pielita si amestecati un pic) ii calesc un pic 2-3 minute si apoi pun sucul de rosii , si las sa fiarba chiar vreo 2 ore.Spre sfarsit, chiar inainte sa inchid focul arunc in sos si 1-2 catei de usturoi tocati marunt. Si uite asa avem ragu' facut in casa, e foarte bun, eu folosesc carnati mai picanti, asa ne place.
Foi folosesc tot barilla, sunt cele mai usor de folosit, am gasit odata si de cecco dar s-au facut mai greu... , besciamelul il cumpar. Ce mai pun in plus este mozzarella taiata feliute pe care le asez printre foi si patrunjel tocat marunt. Mult parmezan ca-i bun, contine calciu.

Oricum, mi-ai facut pofta si saptamana asta care vine ma pun si eu pe treaba.

" Atunci cand auziti pareri straine care nu sunt conforme cu ale voastre , cautati sa vedeti daca nu cumva acele pareri sunt drepte . Iar atunci cand auziti pareri straine care sunt conforme cu ale voastre , luati aminte ca nu cumva aceste idei sa nu fie intelepte " .

Visit My Website



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi