Sari la conținut

Poză

Dovlecel scazut


34 răspunsuri la acest topic

#1 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 28 November 2007 - 06:48 PM

Am curatat un dovlecel mare, l-am dat pe razatoarea mare, am amestecat o jumate de lingura de sare, am lasat sa stea cateva minute





am calit o ceapa




am adaugat dovelecelul si l-am dunstuit cateva minute, pana s-a inmuiat bine





am adaugat 1 linguritza de boia dulce de ardei, 1 lingura de faina




am amestecat bine si am stins cu 150 ml frisca lichida (merge si cu smantana, of course)




am piperat, adaugat patrunjel verde, gustat de sare si am lasat sa dea un clocot sa se desfaca faina.





se poate servi ca si garnitura la fripturile de carne sau, ca si mine, garnitura la o felie de paine biggrin.gif

Pofta buna va doresc! biggrin.gif

#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 November 2007 - 06:50 PM

hmm, eu am numai dovlecel cubulete, crezi ca merge? ca e posibil sa nu mai iasa consistenta aceeasi. zic si eu.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 28 November 2007 - 07:00 PM

QUOTE(BD @ Nov 28 2007, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
hmm, eu am numai dovlecel cubulete, crezi ca merge? ca e posibil sa nu mai iasa consistenta aceeasi. zic si eu.


nu stiu ce sa zic ca io pana acuma numai asa l-am facut, razuit, si ma gandesc ca daca e altfel atunci are o consistenta diferita...

#4 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 November 2007 - 08:09 PM

ma duc la colt si daca gasesc dovlecel il fac. cu paine.
multumiri!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#5 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 28 November 2007 - 08:12 PM

QUOTE(little coffee @ Nov 28 2007, 10:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ma duc la colt si daca gasesc dovlecel il fac. cu paine.
multumiri!!


icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif


icon_rotf.gif

sorry da mi-o fugit mintiea mellow.gif

#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 28 November 2007 - 08:24 PM

Am scris in goana, nu ti-a fugit tie, mie mi-a fugit mintea. O sa mananc cu paine.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 maryloo_vi

maryloo_vi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi
  • Location:portsmouth,nh

Postat 29 November 2007 - 02:00 AM

Eu fac mancarica asta cu dovlecel ras si bucati impreuna, plus o ramurica de cimbru pe care o scot la sfarsit. Dreg cu smantana. Yummy!

#8 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 29 November 2007 - 04:27 PM

QUOTE(maryloo_vi @ Nov 29 2007, 04:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu fac mancarica asta cu dovlecel ras si bucati impreuna, plus o ramurica de cimbru pe care o scot la sfarsit. Dreg cu smantana. Yummy!



cu cimbru nu am incercat dar urmeaza biggrin.gif

#9 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 19 August 2008 - 06:08 AM

Am facut azi dovlecel scazut si am mancat cu paste (penne). Mi-a placut foarte mult! Din pacate aparatul e in vacanta cu sotul, asa ca poze data viitoare (care o sa fie in curand).

PS: Carmiris, imi plac mult retetele tale: simple si delicioase, rapide si economicoase!
Lacra

#10 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 20 August 2008 - 02:35 PM

Hai mai Carmiris, este prea pacat sa uitam de reteta asta( nu-i bai, eu am salvat-o!): LECKER!

ds.jpg

Merci mult de reteta. floare.gif

Peter
Salutari din Bavaria


#11 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 20 August 2008 - 03:05 PM

Eu am sarit peste reteta asta,dar bine ca ai dus-o sus ,Peter,ca am dovlecel din gradina proprie si nu mai stiu cum sa-l prepar(am mai avut cateva ture).Fac maine pe langa ceva.

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2008 - 03:16 PM

reproduc fix aceeasi pasi ai dovleceilor carmirisieni (daca as avea o carciuma ca la stambul cu multe antreuri ar fi pe lista).


Diapozitiv1.JPG


numai ca boiaua mea a fost mai rosie si patrunjelul a fost inlocuit de marar. bun.



Diapozitiv2.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 20 August 2008 - 03:23 PM

in RO faceam si eu cu marar. Aici se gasste rar marar si cand se gaseste nu vrei sastii a ce miroase si a ce are gust - a nimik! si am incercat si de la piata si din gradina fostei soacre... astia cred ca au alt soi de marar...

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2008 - 03:30 PM

o fi fenicul. mai stii.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 20 August 2008 - 03:31 PM

QUOTE(Carmiris @ Aug 20 2008, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
in RO faceam si eu cu marar. Aici se gasste rar marar si cand se gaseste nu vrei sastii a ce miroase si a ce are gust - a nimik! si am incercat si de la piata si din gradina fostei soacre... astia cred ca au alt soi de marar...


Si eu am pus marar si nu putin....buuuuum di tet. floare.gif
duminica primesc marar din tara....ehe ce scazuta voi face eu atunci...
Oricum, mancarea este lecker! tongue.gif

Peter


Salutari din Bavaria


#16 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2008 - 03:33 PM

CITAT(pitt4 @ Aug 20 2008, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Oricum, mancarea este lecker! tongue.gif

Peter




subscriu si resubscriu occasion14.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#17 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 20 August 2008 - 04:07 PM

Pitt io de-as capata marar din romania as face asa: as curata un dovlecel si l-as taia cubuletze pe care le-as fierbe in apa cu sare, le-as scurge, le-as zdrobi cu furculitza si le-as lasa sa se raceasca. Apoi as sara, pipera, amesteca o lingura de maioneza buna, as unge pe paine si-as presara marar tocat deasupra rolleyes.gif
poate fac si fara marar. inchis ochii si mi-l imaginez headbang.gif

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2008 - 04:20 PM

te bat. ca nu mai am dovlecel. marar am in permanenta congelat. se pastreaza excelent. ca si tarhonul si frunzele de telina.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 20 August 2008 - 04:30 PM

QUOTE(BD @ Aug 20 2008, 06:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
te bat. ca nu mai am dovlecel. marar am in permanenta congelat. se pastreaza excelent. ca si tarhonul si frunzele de telina.


vrei sa ne boxing.gif ?

Editat de Carmiris, 20 August 2008 - 05:21 PM.


#20 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2008 - 05:33 PM

CITAT(Carmiris @ Aug 20 2008, 05:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vrei sa ne boxing.gif ?



azi nu da' posa programezi meci alta data, strangem privitori, facem un ban cinstit biggrin.gif
ca de mult nu a mai fost un scandal ca lumea pe aici, de ce nu laugh.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi