Sari la conținut

Poză

Lasagne (reteta Barilla)


16 răspunsuri la acest topic

#1 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 04 February 2008 - 09:28 PM

Dupa cum am spus si in titlu, reteta am gasit-o pe o cutie de lasagne Barilla.
DSC03828.JPG
Ingrediente (lista e lunga!):
10 foi de lasagne cu ou Barilla
450 g de carne tocata
200 g de rosii mici
100 g de ciuperci
75 g de ardei gras
50 g de unt
50 g de morcovi
50 g de ceapa
50 g de parmezan ras
40 g de telina
25 g de bulion de rosii
25 de g de ulei de masline
20 g de faina
1 foaie de dafin
1,5 l de supa de pui (sau apa + vegeta)
1 catel de usturoi
1 pahar de vin alb sec
sare si piper
Pentru sosul Bechamel :
1 l de lapte
45 g de unt
45 g de faina

Preparare.

Umplutura
Taiati ardeii, ceapa, telina si morcovii in bucati mici. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie pe foc. Adaugati legumele taiate, foaia de dafin si usturoiul netaiat.
DSC03806.JPG
Adaugati carnea tocata si lasati totul pe foc timp de 5 minute.
DSC03807.JPG
Adaugati vinul si lasati tigaia pe foc pana cand acesta se evapora.
Adaugati bulionul, faina, ciupercile si supa.
DSC03808.JPG



#2 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 04 February 2008 - 09:32 PM

Lasati tigaia pe foc mijlociu timp de o ora. La sfarsit adaugati ardeii si rosiile taiate jumatati.
DSC03810.JPG


Sosul Bechamel

Puneti laptele la fiert. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati faina si varsati laptele cald amestecand in continuu. Lasati sosul pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Luati tigaia de pe foc. Adaugati sare si piper.
DSC03811.JPG

Asamblarea
DSC03812.JPG
Ungeti tava cu unt.
Adaugati putin sos Bechamel.
Puneti cateva foi de lasagne.
DSC03813.JPG
Adaugati umplutura de carne.
DSC03814.JPG

#3 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 04 February 2008 - 09:35 PM

Adaugati sos Bechamel.
DSC03815.JPG
Presarati parmezan.
DSC03816.JPG
Si continuati pana la terminarea ingredientelor....
Puneti tava la cuptor si lasati-o la 200°C timp de 20 de minute.
Pofta buna !
DSC03833.JPG
DSC03828.JPG

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 04 February 2008 - 09:53 PM

is uscate foile nu?
offtopic.gif ma duc sa-ti povestesc despre orez smile.gif

#5 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 05 February 2008 - 10:00 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 4 2008, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
is uscate foile nu?


Prima a iesit uscatica, de fapt nu am mai avut compozitie de carne suficienta ca m-am lacomit la straturi. Sa fie cat mai multe smile.gif . Am incercat eu sa torn Bechamel si cascaval dar nu a fost suficient.
In rest gustul este excelent si Olivier le-a mancat pe toaaaate. De fapt am vrut sa fac reteta Mayei cu spanac dar socoteala de acasa .....
Acum, gandindu-ma bine, poate ai pus si tu reteta ta, dar nu am cautat-o.
Sa spun sincer, duminica am gasit topicul cu masina de paine sau cu Eric Kaiser !!!! Nu ma bate !

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 05 February 2008 - 10:50 PM

Nu te bat, intrebam pentru ca eu le fac mereu cu foile proaspete nu uscate, si de aceea vroiam sa fiu sigura ca ai folosit foile uscate fara sa le fierbi inainte.

#7 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 05 February 2008 - 11:01 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Feb 5 2008, 09:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu te bat, intrebam pentru ca eu le fac mereu cu foile proaspete nu uscate, si de aceea vroiam sa fiu sigura ca ai folosit foile uscate fara sa le fierbi inainte.


Nici nu stiam ca exista lasagne care se fierb inainte smile.gif . De fapt, pe cutia mea scrie "timp de coacere 20 de minute". Adica sunt de astea mai rapide !

#8 Diana

Diana

    Captain Cook

  • Membri
  • 240 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Abulafia

Postat 08 February 2008 - 11:43 AM

Si eu fac lasagne cu foi barilla uscate si imi ies moi moi. N le oparesc, nu le inmoi in apa, nimic. Dar sos Bechamel pun din belsug (si-l fac mai diluat), iar in sosul 'rosu' are rosii tot din plin. Ies super faine.




#9 pinky

pinky

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 08 February 2008 - 03:25 PM

si eu am facut reteta asta de pe cutia de paste barilla si iese intradevar foarte buna;
foile se moaie bine daca sunt acoperite de sosul bechamel;
si eu pun tot cate 3 foi de lasagne pe un strat si imi ies 5 straturi de foi cu 4 straturi de umplutura intre

#10 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 08 February 2008 - 08:31 PM

CITAT(pinky @ Feb 8 2008, 02:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu am facut reteta asta de pe cutia de paste barilla si iese intradevar foarte buna;
foile se moaie bine daca sunt acoperite de sosul bechamel;
si eu pun tot cate 3 foi de lasagne pe un strat si imi ies 5 straturi de foi cu 4 straturi de umplutura intre

Imi pare bine ca ti-a placut !
Ai poze ???

#11 BIJU

BIJU

    Academic Chef

  • Membri
  • 1482 posturi
  • Location:dAu La Kuaie
  • Interests:sa stiu sa fac poale in brau pentru nepoti

Postat 09 February 2008 - 11:39 AM

Iole-am facut acu 3 saptamani exact de pe cutie si au iesit super bune. Doar ca mie mi-a mai ramas si sos de carne (fara carne, numai apa) si bechamel. Prezenta artistica nu prea au avut, in sensul ca nu stateau straturile fain unul peste celalat, ci era o masa de paste cu carne. Ideea e ca s-au mancat in 45 de minute. tongue.gif

Miniaturi atașate

  • Picture_008.jpg
  • Picture_029.jpg


#12 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 10 February 2008 - 07:42 AM

CITAT(BIJU @ Feb 9 2008, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Iole-am facut acu 3 saptamani exact de pe cutie si au iesit super bune. Doar ca mie mi-a mai ramas si sos de carne (fara carne, numai apa) si bechamel. Prezenta artistica nu prea au avut, in sensul ca nu stateau straturile fain unul peste celalat, ci era o masa de paste cu carne. Ideea e ca s-au mancat in 45 de minute. tongue.gif


Imi pare bine ca ti-au placut. Si mie mi se pare ca gustul lor e foarte bun laugh.gif

#13 pinky

pinky

    Bucataras

  • Membri
  • 62 posturi
  • Location:Cluj-Napoca

Postat 12 February 2008 - 11:27 AM

QUOTE(irina.d @ Feb 8 2008, 08:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi pare bine ca ti-a placut !
Ai poze ???


din pacate nu am poze
data viitoare trebuie sa fac si eu niste poze

#14 AndoRalu

AndoRalu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 17 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 18 February 2008 - 09:46 PM

am facut si eu lasagne dupa reteta ta...a iesit delicioasa!
Mercic floare.gif icon_love.gif



#15 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 18 February 2008 - 10:50 PM

CITAT(AndoRalu @ Feb 18 2008, 08:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am facut si eu lasagne dupa reteta ta...a iesit delicioasa!
Mercic floare.gif icon_love.gif


Imi pare bine ca ti-a placut !
Poza e frumoasa, bravo !

#16 Azed

Azed

    micro Bucatar

  • Membri
  • 11 posturi

Postat 12 February 2011 - 03:57 PM

Nu stiam reteta pentru ca n-am luat niciodata lasagna Barilla:)) oricum foarte buna lasagna reteta!

Editat de Bianca-21, 12 February 2011 - 04:42 PM.
fara reclame ascunse!


#17 Radu Manughevici

Radu Manughevici

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 21 April 2017 - 07:17 PM

Am facut aceasta rețeta si a ieșit perfect! Toti au fost incantați! Va mulțumesc!



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi