Sari la conținut

Poză

Tort cu fistic, cocos si ananas


43 răspunsuri la acest topic

#1 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:28 AM

Bineinteles ca si acesta e cu blaturi, creme...asa-mi plac mie, mai complicate laugh.gif

Blaturi cu cocos – 2 buc:
100 g pudra de migdale
25 g + 15 g cocos ras
90 g icing sugar (zahar pudra cu 5% amidon)
2 albuse
50 g zahar pudra
Se amesteca intr-un bol pudra de migdale, 25 g cocos si icing sugar cernut.
macaron_coco_1.jpg

Se bat albusele spuma, apoi se adauga zaharul pudra in ploaie si se mixeaza pana compozitia devine teapana si lucioasa.
macaron_coco_2.jpg

Peste albuse se adauga amestecul anterior. Pe o hartie de copt se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 18 cm.
macaron_coco_3.jpg

Se imparte compozitia in doua si se umplu cele doua discuri, netezindu-le cu o spatula. Se presara cu restul de cocos ras. Se coc 10 min. la 200 C.
macaron_coco_4.jpg

Dupa ce se scot din cuptor, sub hartia de copt se toarna in suvoi subtire, putina apa rece, pentru a se desprinde usor blaturile. Se lasa la racit in tava.
macaron_coco_5.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#2 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:39 AM

Blat cu desen/model sau cum vreti sa-i spuneti

Pasta maro:
30 g unt moale, 1 albus (30 g), 30 g icing sugar, 30 g faina, 1 lingurita cacao cernuta (sau ness)
p.cigarette_1.jpg

Se amesteca toate ingredientele pana rezulta o pasta.
p.cigarette_2.jpg

Cu ajutorul unui sablon asezat pe hartie de copt se deseneaza modele (sablonul l-am gasit la un magazine cu articole de zugravit - Simona.B pupic.gif pentru idee...chiar am mai gasit inca o ustensila pentru altfel de model...dar asta la o prajitura viitoare wink.gif ).
Asa arata sablonul...care e de fapt o folie de acetat, stantata cu diverse modele.
sablon_1.jpg

Apoi hartia se aseaza pe o tava si se introduce la congelator 20-30 min. Cantitatea de pasta maro ajunge pentru cel putin doua tavi de blat cu model.
p.cigarette_3.jpg

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#3 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:43 AM

Intre timp se pregateste compozitia alba care se va turna peste desen:
20 g unt, 100 g icing sugar, 100 g pudra de migdale,, 20 g faina, 2 oua + 2 albuse, 20 g zahar
b.model_1.jpg

Pudra de migdale se amesteca icing sugar si faina cernute. Se adauga 2 oua si se amesteca bine.
b.model_2.jpg

Albusele se bat cu cateva picaturi de suc de lamaie, apoi se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana sunt tepene si lucioase.
b.model_3.jpg

Se adauga apoi peste compozitia anterioara, iar la urma se pune si untul topit si racit.
b.model_4.jpg

Compozitia rezultata se adauga imediat peste desenul maro, scos din congelator, apoi tava (31 x 21 cm) se pune in cuptorul preincalzit la 210 C, pentru 8 min.Se scoate si se lasa la racit pe un gratar. Apoi se taie pe lungime in 3 benzi egale. Doua din ele le folosim pentru marginea tortului, iar a treia e buna langa cafeluta de dimineata smile.gif.
b.model_5.jpg

Editat de Daneza13, 17 February 2008 - 04:45 AM.

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#4 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:52 AM

Bavareza de fistic
40 g pasta de fistic (vezi prepararea ei la Tort Exotic)
7 g gelatina
30 g apa
110 g frisca lichida
110 g lapte
2 galbenuse (40 g)
25 g zahar
250 g frisca lichida batuta cu 2-3 linguri zahar pudra

Laptele si frisca lichida se pun la fiert sa dea un clocot. Galbenusele si zaharul se mixeaza pana se albesc, apoi se adauga pasta de fistic si se amesteca bine.
pate_pistache.jpg

m._fistic_1.jpg

Se adauga laptele+frisca, si compozitia se pune in continuare la fiert pana ajunge la 85 C (se ingroasa putin). Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie.
m._fistic_2.jpg

Se adauga in compozitie, iar dupa ce totul s-a racit bine mixeaza usor impreuna cu frisca batuta.
m._fistic_3.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#5 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:53 AM

Jeleu cu ananas
50 g zahar brun
o conserva de ananas 500 g, din care au rezultat 300 g ananas si 200 g sirop
50 g zahar
7 g gelatina
Ananasul cubulete se amesteca cu siropul din conserva si zaharurile si se fierbe 20 min, din momentul in care incepe sa clocoteasca. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva la bain-marie. Cand compotul de ananas e caldut se adauga gelatina dizolvata si se amesteca bine.
ananas.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#6 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 04:56 AM

Montare si decor

Pentru decorul in dungi am topit 50 g ciocolata alba, in care am amestecat apoi putina pudra de ceai verde (matcha)…apoi pe o folie de acetat am turnat ciocolata sub forma de disc cu diametrul de 23 cm.
deco_verde_1.jpg

si-am pieptanat-o cu ceva de genul asta - vezi pieptenele metalic pentru decoratii din stanga
pieptene_co.jpg

(ustensila repectiva, daca n-o gasiti in magazine cu ustensile de bucatareala – o puteti gasi in cele cu ustensile pentru zugravit. Ceva asemanator se foloseste, daca nu ma insel la pieptanat adezivul pentru faianta. Fetele din Canada, un pieptene de genul asta am vazut la Canadian Tire wink.gif )
deco_verde_2.jpg

Editat de Daneza13, 17 February 2008 - 04:58 AM.

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#7 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 05:02 AM

Apoi am pus inelul detasabil (22 cm diametru), peste dungile de ciocolata..si-am inceput montarea tortului de sus in jos…Se toarna putin din ½ cantitate bavareza fistic, si se pune 5 min la congelator sa se intareasca putin, apoi se pun de jur imprejur cele doua benzi de blat cu desen (care aveau cca.7 cm latime), si se toarna restul din jumatatea de bavareza fistic.
montare_1.jpg

Apoi se pune cu fundul in sus un blat de cocos, putin decupat pe margini.Si se toarna jeleul cu ananas (care trebuie sa fie deja putin inchegat, ca sa nu se imbibe in blat) – 5 min la congelator.
montare_2.jpg

Apoi cea de-a doua jumatate din bavareza cu fistic – 5 min. la congelator,
montare_3.jpg

si la urma cel de-al doilea blat cu cocos (atentie ! blaturile cu cocos sunt foarte delicate).
Se acopera cu folie si se da la rece pana se intaresc cremele – cel putin 2 ore.
montare_4.jpg

Editat de Daneza13, 17 February 2008 - 05:04 AM.

A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#8 Daneza13

Daneza13

    Master of disaster

  • Membri
  • 2213 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Montreal

Postat 17 February 2008 - 05:07 AM

Se rastoarna tortul pe platoul pentru servit, deasupra se toarna un glasaj transparent (ca cel pentru tartele cu fructe). Si se decoreaza dupa preferinta.
final_1.jpg

final_2.jpg

final_3.jpg

si feliuta pentru voi smile.gif
feliuta_1.jpg
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare

#9 garofitza

garofitza

    Bucataras

  • Membri
  • 190 posturi
  • Location:Toronto, Canada

Postat 17 February 2008 - 05:11 AM

Wow, m-ai dat gata cu bordura cu model si cu pieptenele. Sper sa ajung sa-l fac cindva. Torturile tale sint de colectie. :-)


#10 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 17 February 2008 - 07:32 AM

... ohmy.gif ohmy.gif arta si precizie , demne de "artileria grea "de pe culi..
ce minuuuuuuuni .....

nici n-am nevoie sa ma mai apuc de citit literatura SF.... rolleyes.gif
Fan n_puiu!

#11 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 17 February 2008 - 09:36 AM

Vai,DANA,mereu ne fascinezi cu operele tale.....Fara cuvinte... floare.gif

#12 crisa78

crisa78

    Master of disaster

  • Membri
  • 1523 posturi

Postat 17 February 2008 - 02:38 PM

arata intr-un mare fel.. mincacios.gif. torturile tale sunt mereu minunate si de fiecare data imi doresc sa le incerc si eu. cu cel exotic am incercat si mi-a iesit o nebunie, chit ca mi-a luat 3 zile sa-l confectionez laugh.gif
Zambeste, maine va fi mai rau!

#13 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 17 February 2008 - 02:56 PM

floare.gif Felicitari ! Toate torturile tale sunt nemaipomenite !
Si "La multi ani" !


#14 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 17 February 2008 - 03:31 PM

felicitarisi la multi ani. azi am mai invatat ceva. torturile tale sunt de nota 10+.decorul cu fistic ma ambie si pe mine.

#15 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 February 2008 - 03:46 PM

Felicitari si occasion18.gif La multi ani! occasion13.gif occasion18.gif
Foaaarte interesant tortuletul, am sa-l incerc si eu ca tare bine arata. Multumesc frumos ptr. o alta reteta minunata. floare.gif
MUDJ@HISTA

#16 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 17 February 2008 - 04:23 PM

Suuuuuuuupeeeeeeeeeer! O adevarata opera de arta. Felicitari!
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 17 February 2008 - 05:06 PM

Ai venit sa ne distrugi!! biggrin.gif

Cîta munca!Esti fantastica,la fel ca torturile tale pupic.gif

#18 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 17 February 2008 - 05:21 PM

Minunate torturi ai pregatit! Am asteptat retetele toata saptamana SI A MERITAT! De la tine avem ce invata in materie de torturi elegante.
O rugaminte as avea, explica-mi mai pe indelete cum ai desenat floricelele cu cacao, cu o pensula?
ANGY

#19 KikenHana

KikenHana

    x

  • Membri
  • 2451 posturi
  • Gender:Female
  • Location:x

Postat 17 February 2008 - 05:22 PM

Esti fantastica...La multi ani! floare.gif

#20 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 February 2008 - 06:26 PM

La multi ani!
Ca de obicei, o adevarata delectare floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi