Petunela, cine baga Spätzle în supa?

( nemtii baga si Maultaschen în supa..mie tot în sos mi le plac

)
Eu le-am vazut numai în sos,sau trase-n unt.Si eu le cumparam pîna nu demult,dar am început sa le fac eu iar.Cele cumparate mi se par prea grase..si cum Denisei îi plac mult cu unt..mi se pareau grase de tot.
Si Cara a pus o reteta faina-
Cara SpätzleOricum,nu e nici o filozofie.E un aluat simplu din oua,apa,faina,sare..si eventual 1-2 linguri ulei.Important e ca aluatul sa ramîna moale.Cel mai usor se face cu scula de la reteta Adrianei,sau mai exista pentru oale din inox asa o placa putin adîncita(în oala)cu gauri..se pune aluatul acolo,si se da cu o lopata prin aluat.Spätzlele pica în apa care fierbe usor,si în 2 minute,avem Spätzle proaspete.
Pentru aruncat în sos,o sa mai cumpar cînd sînt chiar crizata de timp,dar în rest le fac...sa nu va zic ca am început sa fac si pasta,teitei..si acu ma mînca sa fac si pastele Laponei pe padul de sushi