Sari la conținut

Poză

Spätzle


46 răspunsuri la acest topic

#1 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 12:43 PM

Pentru ca ne plac tare mult Spätzle-le si le-am incercat in multe feluri,m-am gandit sa va impartasesc si voua cateva combinatii si o sa va rog,daca aveti si voi altele,sa le postati.Nu o sa dau cantitati exacte la nici o reteta,pentru ca fiecare pune in functie de preferinte.

Spätzle cu ciuperci si sunca

Avem nevoie de :
-Spätzle
-ciuperci feliate
-sunca afumata,taiata cubulete
-ceapa rosie taiata marunt(cine poate)
-smantana lichida(pt frisca)
-ulei de masline
-sare,piper,patrunjel(uscat in cazul meu)

DSC04952.jpg
DSC04958.jpg
DSC04961.jpg
DSC04960.jpg
DSC04951.jpg

Intr-o tigaie cu pereti inalti,punem putin ulei de masline la incalzit,apoi azvarlim ciupercile.Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.

DSC04963.jpg
DSC04964.jpg
DSC04965.jpg



#2 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 12:49 PM

In timp ce ciupercile si Spätzle-le se prajesc,ne ocupam de sos.

Punem la incins putin ulei de masline,adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca.Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.

DSC04966.jpg
DSC04969.jpg
DSC04970.jpg
DSC04972.jpg
DSC04973.jpg

Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spätzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spätzle,amestecati si serviti mai apoi(eu asa am facut de data asta)

DSC04974.jpg
DSC04976.jpg
DSC04978.jpg

Eu am mancat cu dulceata de macese...un deliciu.

DSC04980.jpg



#3 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 12:57 PM

Spätzle cu Räucherlachs

Ingrediente:

-Spätzle
-ciuperci
-lachs afumat
-porumb
-smantana pentru frisca
-sare,piper,verdeata

Punem Lachs-ul(nu stiu cum e pe romaneste,sau o fi tot lachs ? ) la prajit in ulei de masline,foarte putin.Adaugam ciupercile taiate feliute,porumbul si lasam pana se evapora apa de la ciuperci.Atunci adaugam smantana si lasam sa fiarba putin,doua trei clocote.Adaugam si spätzle-le,sare,piper,verdeata si e gata.Eu am avut si un rest de mozzarella si l-am amestecat cu restul in farfurie.E foarte bun servit cu hrean.

DSC04943.jpg
DSC04944.jpg
DSC04945.jpg
DSC04946.jpg
DSC04947.jpg
DSC04948.jpg
DSC04950.jpg

Pana data viitoare,cand vin cu retete cu un sos cu mascarpone,cu ton,cu spanac,va astept si pe voi cu retetele voastre.



#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 21 February 2008 - 01:03 PM

Arata foarte bine si as incerca si eu reteta dar nu stiu ce sunt "spatzle"!! smile.gif Nu stiu ce inseamna nici lachs.Ma poti lumina un picut???Multumesc! smile.gif

#5 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 01:13 PM

CITAT(Laura_A @ Feb 21 2008, 01:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata foarte bine si as incerca si eu reteta dar nu stiu ce sunt "spatzle"!! smile.gif Nu stiu ce inseamna nici lachs.Ma poti lumina un picut???Multumesc! smile.gif



Fir-ar sa fie de Räucherlachs,ce toanta is biggrin.gif ...e somon afumat.Mi-am cautat dictionarul si asa vad ca e tradus.Caut reteta Adrianei de Spätzle,si pun link-ul ca nu stiu cum sa iti explic.Sunt niste chestii din aluat,pe care multi le baga si in supa,dar mie nu-mi plac numai cu sosuri.

Imi cer scuze ca nu am tradus cuvintele,nu e din cauza ca vezi doamne,eu sunt plecata si is cu nasul pe sus,dar sunt unele cuvinte,obiecte,ingrediente,pe care in Romania nu le-am folosit,sau nici nu stiam ca exista,le-am invatat aici si asa le stiu.

http://www.culinar.r...grune-spaetzle/

In primul mesaj,se vad intr-o poza,unde sunt toate ingredientele.

#6 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 21 February 2008 - 01:48 PM

CITAT(petunie @ Feb 21 2008, 02:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fir-ar sa fie de Räucherlachs,ce toanta is biggrin.gif ...e somon afumat.Mi-am cautat dictionarul si asa vad ca e tradus.Caut reteta Adrianei de Spätzle,si pun link-ul ca nu stiu cum sa iti explic.Sunt niste chestii din aluat,pe care multi le baga si in supa,dar mie nu-mi plac numai cu sosuri.

Imi cer scuze ca nu am tradus cuvintele,nu e din cauza ca vezi doamne,eu sunt plecata si is cu nasul pe sus,dar sunt unele cuvinte,obiecte,ingrediente,pe care in Romania nu le-am folosit,sau nici nu stiam ca exista,le-am invatat aici si asa le stiu.

http://www.culinar.r...grune-spaetzle/

In primul mesaj,se vad intr-o poza,unde sunt toate ingredientele.



Iti multumesc mult Petunie pentru explicatii si de fapt eu trebuie sa mi cer scuze pentru ca puteam sa caut pe google in loc sa te deranjez pe tine. smile.gif In nici un caz nu mi-as permite sa cred despre tine ca esti cu nasul pe sus.Se vede clar ca esti o persoana inteligenta si eu zic ca persoanele inteligente nu sunt preocupate de lucruri marunte cum ar fi laudarosenia!!Te pup si iti foarte multumesc pentru reteta!Arata extraordinar de apetisant. floare.gif

#7 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 01:58 PM

CITAT(Laura_A @ Feb 21 2008, 01:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iti multumesc mult Petunie pentru explicatii si de fapt eu trebuie sa mi cer scuze pentru ca puteam sa caut pe google in loc sa te deranjez pe tine. smile.gif In nici un caz nu mi-as permite sa cred despre tine ca esti cu nasul pe sus.Se vede clar ca esti o persoana inteligenta si eu zic ca persoanele inteligente nu sunt preocupate de lucruri marunte cum ar fi laudarosenia!!Te pup si iti foarte multumesc pentru reteta!Arata extraordinar de apetisant. floare.gif


Esti o draguta pupic.gif

Era datoria mea sa explic mai bine ce si cum,din moment ce am deschis subiectul,dar bine ca ne-am lamurit acum laugh.gif

O zi placuta iti doresc,si daca vei face candva vreuna dintre retete sper sa iti/va placa.


#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 21 February 2008 - 02:27 PM

CITAT(petunie @ Feb 21 2008, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Esti o draguta pupic.gif

Era datoria mea sa explic mai bine ce si cum,din moment ce am deschis subiectul,dar bine ca ne-am lamurit acum laugh.gif

O zi placuta iti doresc,si daca vei face candva vreuna dintre retete sper sa iti/va placa.



Si eu iti doresc o zi extraordinara! pupic.gif Sper sa pot face reteta asta ca tare mult imi place.Sunt absolut convinsa ca imi va placea mult de tot. smile.gif

#9 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 February 2008 - 02:32 PM

Ambele retete imi plac si o sa le fac pe rand vielen dank tongue.gif
IPB Image

#10 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 02:35 PM

Laura,Carmen va doresc pofta buna pe cand le veti face! pupic.gif

#11 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 February 2008 - 02:45 PM

Eu le folosesc cel mai mult la reteta clasica. friptura de ceva cu spätzle si sos vanatoresc. (Jägersoße)
Arata tare bine ale tale, musai sa le incerc mai ales pe cele cu ciuperci. Numa ce am venit de la Real, si nu am ciuperci acasa dar le fac eu candva saptamana viitoare. pupic.gif

#12 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 02:49 PM

CITAT(Bianca-21 @ Feb 21 2008, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu le folosesc cel mai mult la reteta clasica. friptura de ceva cu spätzle si sos vanatoresc. (Jägersoße)
Arata tare bine ale tale, musai sa le incerc mai ales pe cele cu ciuperci. Numa ce am venit de la Real, si nu am ciuperci acasa dar le fac eu candva saptamana viitoare. pupic.gif


Eu pe langa friptura fac,dar mai rar.Auzi,tu faci tu sosul vanatoresc,sau il faci de la plic?Daca il prepari tu,imi pui si mie undeva reteta?Te rog, pupic.gif


#13 Nadyra

Nadyra

    Captain Cook

  • Membri
  • 295 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 21 February 2008 - 02:50 PM

e posibil ca spatzele alea sa fie galuste de faina?
Nailstylist

#14 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 February 2008 - 02:52 PM

CITAT(Yadira @ Feb 21 2008, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e posibil ca spatzele alea sa fie galuste de faina?


Posibil,dar nu stiu sigur ca nu stiu cum se fac galustile de faina,stiu numai ca nu-mi plac biggrin.gif


#15 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 February 2008 - 03:01 PM

Eu il fac ganz normal. Adica socrela a zis ca e Jägersoße dar cred ca multa lume face la fel si ii spune sos normal. laugh.gif

Iau sucul din forma unde am facut friptura, calesc ceva ceapa in el, daca e necesar adaug putin ulei, dar de obicei nu mai trebuie, apoi pun champignoane, piper, sare, 2 foi de dafin, faina sau amidon si ceva frisca lichida. Strecor totul si iese un sos tare bun. Uneori fac ciupercile piure cu stabmixer-ul si nu arunc nimic, dar cand vrem mai "fin" il strecor doar.

#16 Bianca_21

Bianca_21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 February 2008 - 03:03 PM

Lasa ca o sa fac odata in imagini. tongue.gif

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 February 2008 - 03:28 PM

Petunela, cine baga Spätzle în supa? ohmy.gif ( nemtii baga si Maultaschen în supa..mie tot în sos mi le plac biggrin.gif )
Eu le-am vazut numai în sos,sau trase-n unt.Si eu le cumparam pîna nu demult,dar am început sa le fac eu iar.Cele cumparate mi se par prea grase..si cum Denisei îi plac mult cu unt..mi se pareau grase de tot.
Si Cara a pus o reteta faina- Cara Spätzle
Oricum,nu e nici o filozofie.E un aluat simplu din oua,apa,faina,sare..si eventual 1-2 linguri ulei.Important e ca aluatul sa ramîna moale.Cel mai usor se face cu scula de la reteta Adrianei,sau mai exista pentru oale din inox asa o placa putin adîncita(în oala)cu gauri..se pune aluatul acolo,si se da cu o lopata prin aluat.Spätzlele pica în apa care fierbe usor,si în 2 minute,avem Spätzle proaspete.
Pentru aruncat în sos,o sa mai cumpar cînd sînt chiar crizata de timp,dar în rest le fac...sa nu va zic ca am început sa fac si pasta,teitei..si acu ma mînca sa fac si pastele Laponei pe padul de sushi laugh.gif

#18 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 21 February 2008 - 03:40 PM

Petu arata super si e o idee nemaipomenita... mai schimbam putin pastele astea. Le-am tot vazut postate ba la Peter, ba la Maya , ba la tine si ma tot intrebam oare cum sunt.
Sa stii ca acuma le incerc si eu, dar cum nu am "smecherii" din alea care sa le faca ... sa vedem ce mai gasesc prin casa care sa se asemene...

Revin cu pozele ca o sa fac pentru cina deseara si pentru vineri.



#19 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 February 2008 - 04:09 PM

QUOTE(Chipotle @ Feb 21 2008, 02:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Petu arata super si e o idee nemaipomenita... mai schimbam putin pastele astea. Le-am tot vazut postate ba la Peter, ba la Maya , ba la tine si ma tot intrebam oare cum sunt.
Sa stii ca acuma le incerc si eu, dar cum nu am "smecherii" din alea care sa le faca ... sa vedem ce mai gasesc prin casa care sa se asemene...

Revin cu pozele ca o sa fac pentru cina deseara si pentru vineri.

Maria,nu ai la o oala de inox o strecuratoare de aia cu gauri?
De obicei oalele de inox au asa o strecuratoare în set..care potriveste pe oala.Nu e pentru Spätzle,dar eu zic ca merge.Pui o parte din aluat(vezi sa fie molcutz) si dai cu lopata de întors în tigaie,peste aluat.Deci strecuratoarea aia sa stea pe o oala cu apa si sare..iar cînd apa fierbe usor de tot,începe cu procedeul asta smile.gif

Sa ai be gaurile ..de 5-7 mm

Aluatul de Spätzle se poate face si cu lapte,în loc de apa..sau cu apa minerala..sau jumi juma tongue.gif

#20 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 21 February 2008 - 04:28 PM

Petunik
Ce-mi faci? Cum de vii cu retete din acestea asa de faine cand eu sunt in chinuri cu pierderile de niste kg? Foarte frumos ti-a iesit si o sa fac si eu...candva, daca merit.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi