Sari la conținut

Poză

Urzici, spanac


20 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 06:08 PM

Cu dedicatie acest subiect vrea sa trateze problema buruienilor. Ca or fi frunze de gulii, urzici, spanac. Ce pica.


Prima reteta e de urzici cu unt si smantana.


Fiert, strecurat si tocat urzici (nu io ca ma urzica):


Diapozitiv37.JPG


executat sos alb (unt, faina, lapte)


Diapozitiv38.JPG


adaugat urzicile


Diapozitiv39.JPG


in timp ce "schierb" curatam niste ai


Diapozitiv40.JPG


adaugat


Diapozitiv41.JPG


adaugat smantana


Diapozitiv42.JPG


cand am stins focul adaugam un cub de unt


Diapozitiv43.JPG


si adaugam mamaliga pentru bunastarea matzului



Diapozitiv44.JPG


portia de fitze (deh urzici)


Diapozitiv45.JPG


strelicii


Diapozitiv46.JPG


si daca va ramane si reciclati puteti bate un ou si adauga omletele pe (si anume) mamaliga



Diapozitiv47.JPG


care este biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 06:17 PM

asa le face si tata. la mine in familie cu buruienile e tata, nu mama, ea nu mananca decat stevie!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 06:27 PM

bine ca ai scris ca uitasem de spaghette. in mancarea de mai sus am amestecat paste fierte si am presarat parmezan si gata (simo). place mult la mine biggrin.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 March 2008 - 06:29 PM

eu, cand am noroc sa gasesc mai multe, le fierb in apa sarata, le scot pe un fund, le tai grosolan,
in tigaie , calesc ceva ceapa, adaug urzicile taiate, le perpelesc acolo cu oloi, si in final adaug un mujdei de usturoi.
se mananca cu mamaliga ovcors.

iar spanacul, spalat si taiat coditele, il plonjez intr-o tigaie incinsa , cu un pic de ulei masline si sare, pun capacul, las la foc mare, apoi il invart cat pot. imi place asa natur langa o bucata de somon gratarit sau cu oua.,
dar cel mai cel, este intr-un gratin plat unic...
un rand de cartofi taiati subtiiiiiiiiri, un rand de spanac precitat mai sus, piper, iar cartofi...un strat de anghinare taiat subtire, saltat in tigaie cu usturoi si ulei masline.
recartofi. optional se poate intercala undeva si ceva branza proaspata de capra.
smantana si parmezan ras pe ultimul strat de cartofi, gratinat la cuptor...e un deliciu.sare si piper,cat trebuie
o salata verde alaturi si gata pranzul.
Fan n_puiu for ever



#5 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 06 March 2008 - 06:40 PM

no , sa traiesti BD.

urzicile cam asa le fac si eu , numai ca le fac cu lapte , nu cu smantana , si le pap cu ou ochi smile.gif

Nu m-am gandit sa le pap cu paste si cu parmezan. Saptamana viitoare ale mele sunt smile.gif

Omleta se presteaza sambata la micul dejun .

Editat de simonaro29, 06 March 2008 - 06:41 PM.



Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#6 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 06:40 PM

si nu vrei sa ma iei de suflet si pe mine!!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#7 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 06:44 PM

stella, care zice ceva de spanac si somon e dusmanul meu pe veci tongue.gif
prostia mare e ca somonul de la supermarket e de cultura, gras si nasol ca dadeam doi lei pt combinatie dar macar sa cheltuiesc jumatate din pib pe un peste normal.


anghinare ciuciu aici (sau daca este costa la fel, zici ca e din aur).



eu mai fac cu sos de rosii, am spanac la congi si o sa pun reteta. nenorocirea e ca nu pot gusta si io umpiiiiiiic sad.gif


simo, cu paste si parmezan sunt superbe. parerea mea.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#8 denis

denis

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 07:06 PM

hmm ce bine arata- eu le pap cu hrean ras . Tare bun!

#9 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 06 March 2008 - 07:13 PM

BD, topicul asta a picat la fix, mai ales ca saptamana aviatoare incepe postul. ce pofta mi-ai facut cu urzicile alea...mie imi plac la nebunie spanacul si urzicile. din pacate aici nu am vazut urzici, dar spanac e si cumpar in fiecare saptamana. chiar azi am facut ca si garnitura la carnati: spanac cu ceapa, ciuperci, ardei gras si un pic de lamaie

Miniaturi atașate

  • IMG_2029.JPG

Editat de floaura, 06 March 2008 - 07:14 PM.


#10 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 06 March 2008 - 07:58 PM

QUOTE(floaura @ Mar 6 2008, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
BD, topicul asta a picat la fix, mai ales ca saptamana aviatoare incepe postul. ce pofta mi-ai facut cu urzicile alea...mie imi plac la nebunie spanacul si urzicile. din pacate aici nu am vazut urzici, dar spanac e si cumpar in fiecare saptamana. chiar azi am facut ca si garnitura la carnati: spanac cu ceapa, ciuperci, ardei gras si un pic de lamaie



Floaura, ce fel de carnati sunt astia ca arata tare bine?

#11 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 06 March 2008 - 08:58 PM

sunt carnati proaspeti...de altfel, singurii pe care ii pot manca ca nu-mi plac carnatii de pe aici.

#12 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 09:01 PM

Spanacul e crud? (adica nu conserva sau congelat)
Arata excelent. Eu ma gandeam daca aveti retete si cu dracii verzi care nu-s pe aici (bietola de exemplu ca asta imi vine in minte). Ca eu adun buruieni de pe unde ma duc si ideile is binevenite.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#13 Munteanu_20159

Munteanu_20159

    Mami de Rege si Printz!

  • Membri
  • 4330 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 March 2008 - 09:04 PM

Mai BD, daca maine nu gasesc urzici in piata, sa stii ca-ti calc pragul, ca nu se mai poate!!! Eeeee...

#14 psyche

psyche

    Big Chef

  • Membri
  • 948 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la poale de munte

Postat 06 March 2008 - 09:14 PM

Mamaaaa ce pofta mi-ati facut! Maine ma duc sa-mi cumpar urzici din piata, ca vazui deja de vreo saptamana da' inca nu m-am indurat sa dau un ron pe 3 frunze (imi trebuie cel putin 5 gramezi sa fac si io 2-3 portii acolo)
Eu fac urzicile cu orez, adica lumea ii zice "pilaf de urzici" desi mi e mi se pare cumva ciudat ca eu prin "pilaf" inteleg orez (mor si cand aud "pilaf de orez"). Ca asa il mai pacalesc pe al meu sa manance... altfel nu pune gura pe urzici, spanac si alte chestii verde inchis... zici ca-i dau cianura (si fiica-sa e la fel cool.gif )
Deci calest 2-3 cepe, adaug cam o cana de orez, mai calesc un pic, adaug apa fierbinte pana se umfa orezul si urzici/spanac/stevie etc. fierte (da' mai mult oparite, nu le fierb mult ca sa-si pastreze calitatile de bombe de fier)
Omleta aia pe mamaliga e bestiala... da' la cat imi plac mie verdeturile astea (urzici si spanac) nu mai stau sa fac floricele... le bag in gura direct wink.gif
Spanacul iar il mananc (da' asta chiar ca numai eu singura, ai mei mu se ating nici sa fie nemancati de-o saptamana tongue.gif) sub forma de salata: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei si frunze de spanac crude. Este si foarte... cum sa zic... fitness rolleyes.gif
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me



#15 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 07 March 2008 - 09:50 AM

Trebuie neaparat sa ajung in piata sa-mi iau urzici, tare fain arata ce ai facut..in sfarsit a venit primavara, imi era dor de verzituri..

#16 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 07 March 2008 - 09:52 AM

Urzici....wow...mmmmm...ce-mi plac.Bunica mea zice ca primavara trebuie sa gatesti urzici de cel putin 9 ori pentru ca:1-iti mai subtiezi sangele(detoxifiere) si 2-iti iarta Dumnezeu din pacate.Sper sa gasesc si eu pe piata ca mi s-a facut o pofta...

#17 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 07 March 2008 - 11:10 AM

Bine mai arata urzicile BD, si stelutele....de cinci stele tongue.gif
Am spanac dar cumpar io si urzici rolleyes.gif
IPB Image

#18 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 08 March 2008 - 05:34 AM

intamplator am dat de o reteta din frunze de sfecla. spre rusinea mea, habar nu aveam ca se folosesc si frunzele la mancat. reteta spune ca se caleste un pic de ceapa cu usturoi si apoi se adauga vin alb dulce. dupa ce se raceste un pic se amesteca cu frunzele si tijele de sfecla oparite si taiate marunt. la sfarsit se adauga ricotta si parmezan. se poate adauga si niste nuca macinata.

#19 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 09 March 2008 - 05:37 PM

placinta cu urzici si branza feta ( aluatul laurei_A )

Miniaturi atașate

  • Bild016.jpg



Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#20 floaura

floaura

    Big Chef

  • Membri
  • 860 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada
  • Interests:lectura, dansul si mai nou, bucatareala

Postat 09 March 2008 - 08:41 PM

am dat o cautare pe internet si am aflat ca frunzele alea de sfecla de care vorbeam se numesc swiss chard (sau bietola).
noroc de tine BD ca am aflat si eu ceva nou.
am gasit o discutie despre frunzele astea si pe culinar. eu am cumparat ieri chard si abia astept sa le fac; reteta cu cartofi si usturoi.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi