Sari la conținut

Poză

ALUAT DE PIZZA


33 răspunsuri la acest topic

#1 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 13 March 2008 - 11:17 PM


De ceva vreme am renuntat la feliile de paine ... laugh.gif
Mai imbatraneste omul si se apuca de framantat biggrin.gif
Si daca tot aveam de ani de zile reteta de aluat in caietul meu, am decis sa o incerc ... de atunci toata lumea vrea pizza de-asta smile.gif E foarte, foarte, foarte mistoooooo rolleyes.gif


300 g faina
200 g lapte
15 g drojdie proaspata
60 ml ulei
putin zahar
sare, cam 1 lgt
! ajunge pentru tava mare de la aragaz

- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii)
- cand a dospit se incorporeaza in faina si se adauga laptele, apoi uleiul
- se framanta bine si se lasa la dospit 30 min.
- cu mainile "unse" tongue.gif cu ulei, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se prepara pizza dupa preferinte










Aici s-ar termina reteta de aluat ... mai pun cateva poze cu ce am facut eu dupa, ca sursa de inspiratie biggrin.gif

am preparat un sos din ketchup dulce si oregano si l-am intins peste aluat



apoi am pus tot ce mi-a trecut prin cap: salam, sunca, muschiulet, kaiser, ciuperci, masline, ardei gras, rosii si cascaval


si am dat la cuptor, sus de tot, la foc mediu. Si dupa cuptor:


asa arata dedesupt ...


in sectiune ...



si o bucata pentru pofticiosi smile.gif







#2 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 14 March 2008 - 07:59 PM

nebunatica mica, facusi aluat de pizza smile.gif
imi place poza in care ridici blatu', se-ndoaie foarte apetisant wink.gif
am notat retzeta, si sper s-o fac cat mai curand

#3 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 14 March 2008 - 08:16 PM

CITAT(adar @ Mar 13 2008, 10:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si am dat la cuptor, sus de tot, la foc mediu.



Ce bine arata si mi-e foameeeeeeeee,uite ce mi-ai facut

Cate minute ai tinut la cuptor?
De ce se pune sus de tot,eu am pe 3 nivele,jos,mijloc si sus,daca pun pe ultimul nivel de sus,mi-e frica ca se arde deasupra si nu se va coace bine pe "talpa" sau...?

Sosul l-ai facut numai din ketchup dulce si oregano ?Ai mai pus sare si piper?

Mie-mi place si cu ou batut deasupra..uuuauuu

#4 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 14 March 2008 - 08:57 PM

Poca, e foarte misto aluatul, noua ne place foarte mult. Si e taaaare simplu de facut ...
Ca facui aluat e una, da' azi facui treccia Laurei ... iti vine sa crezi ???? laugh.gif
Am pus poze foarteeeeeeeee apetisante


Malak, eu pun tava sus de tot, pt ca am un cuptor tembel, care arde. In curand imi vine si cuptorul electric, iar atunci voi pune la mijloc tava. Nu stiu cat timp sa spun ca am lasat-o ... vreo 20-30 min la foc mic ... cand e rumenit aluatul (testul cu furculita din poza de mai sus) iar cascavalul e topit, e gata!
Vezi, nu m-am uitat niciodata la ceas ... cool.gif

edit: doar ketchup si oregano, nimic altceva!

Editat de adar, 14 March 2008 - 08:58 PM.




#5 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 March 2008 - 12:00 AM

adar, daca nu convinge poza aia cu furculita, apai nimic n-ar mai putea convinge. arata asa de bineeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!! wow, wow, wow, respectele mele pentru o pizza perfecta!!!!!! imi notez si eu reteta ta.

#6 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 15 March 2008 - 12:02 PM

Si eu fac pizza cu acelasi aluat, am luat reteta mai demult de pe acest forum, singura diferenta este ca am pus apa in loc de lapte. In rest, aceleasi cantitati. Imi place foarte mult, chiar fac pizza in fiecare saptamana. Daca stiam, o pozam si pe cea de ieri. Mie insa imi place blatul mai subtire si pun in tava de la aragaz aluat doar din 200g. faina, etc.
ANGY

#7 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 15 March 2008 - 01:20 PM

Claudia, eu am reteta de la sotia tatalui meu, si asa era, cu lapte! N-am vazut-o aici pe forum, ca postam acolo ... dar adevarul e ca nici n-am citit toate retetele de pizza. cool.gif Eu o fac cu 300 gr faina, e exact pe gustul nostru, dar gusturile sunt impartite: unii prefera aluatul foarte subtire, stiu oameni care vor pizza aia clasica romaneasca, cu aluatul cat casa si 3 feliute de salam tongue.gif ... incearc-o si cu lapte. Poate cine stie ...

Jenny, saru-mana din inima!!! O sa-ti placa sigur! smile.gif

Editat de adar, 15 March 2008 - 02:56 PM.




#8 Camarasan_39686

Camarasan_39686

    Big Chef

  • Membri
  • 890 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeal

Postat 17 March 2008 - 01:42 PM

Mi-ai dat de lucru ieri! mad.gif
Foarte reusit aluatul! tongue.gif
pizza.jpg
pizza1.jpg
Mersi!
dana


#9 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 17 March 2008 - 04:50 PM

am si eu aluatul la dospit.
edit:
gata pizza.foarte pufoasa a iesit.s-a papat toata,deci semn bun smile.gif

P1110272.JPG

Editat de s_tana, 17 March 2008 - 09:07 PM.


#10 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 18 March 2008 - 12:08 AM

smile.gif ma bucur ca le-a placut celor care l-au papat . Ce bine arata pizza voastra ... rolleyes.gif



#11 claudia angela

claudia angela

    Big Chef

  • Membri
  • 602 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 29 March 2008 - 05:15 PM

Am facut ieri o pizza mica, asa, de pofta .

P3280270.JPG

P3280274.JPG


Pofta a fost mare, iar pizza mica...si buna.
ANGY

#12 DeliaD

DeliaD

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In Targul Iesilor

Postat 02 April 2008 - 10:17 AM

Eu pana acuma am facut pizza cu un aluat foarte simplu care iesea crocant,asa ii placea sotului,dar zau ca am sa incerc si aluatul asta pufos,hmmm...

#13 allle

allle

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 02 April 2008 - 01:36 PM

adar, cat de mare e tava ta in care ai facut pizza?
arata f bine mmmmm

#14 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 02 April 2008 - 02:40 PM

Scuze pt intarziere ... tava mea e cea de aragaz, clasica ... o masor daca e nevoie, dar cred ca sunt toate la fel.



#15 DeliaD

DeliaD

    Bucataras

  • Membri
  • 75 posturi
  • Gender:Female
  • Location:In Targul Iesilor

Postat 03 April 2008 - 10:57 AM

Eu tot in tava de aragaz fac wink.gif

#16 CIRCE

CIRCE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Gender:Female
  • Location:KERKYRA

Postat 14 April 2008 - 07:37 PM

BUNA SEARA,ADAR!
Se poate folosi drojdie uscata la prepararea aluatului?In acest caz ,cat este echivalentul a celor 15 gr drojdie proaspata?
Cat timp se lasa drojdia la dospit in mijlocul fainii cu putin lapte si zahar?Dar framantatul aluatului?
Acestea sunt misterele nedeslusite ,inca,ale unei NOVICE in aluaturi!
Multumesc frumos!


#17 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 15 April 2008 - 12:54 PM

Iar sunt intarziata ... drojdia uscata pe care o folosesc eu, e de 7 grame/plic. In cazul asta, o amesteci cu faina si sarea, adaugi restul ingredientelor si framanti bine. Nu lasi la dospit decat dupa ce ai framantat. Si asa iese buna, doar ca va creste mai greu aluatul. Fetele pe aici folosesc mai mult (zic eu) drojdia de Pakmaya, poate e mai buna, nu stiu. Sa ne spuna specialistele wink.gif
Asadar, daca folosim 15 gr de drojdie proaspata, vom folosi cca. 4 grame drojdie uscata ... dar eu as pune vreo 5-6!
La dospit, cum am spus, va trebui lasat putin mai mult, la loc cald, ferit de curenti. Iti spun cum fac eu: incalzesc putin cuptorul 2-3 min, apoi sting focul si pun vasul cu aluat, acoperit cu folie transparenta, pe o tava rece in cuptor. Zic sa il lasi vreo 45 de min la dospit, vezi si tu, sa fie crescut putin...



#18 CIRCE

CIRCE

    micro Bucatar

  • Membri
  • 3 posturi
  • Gender:Female
  • Location:KERKYRA

Postat 15 April 2008 - 03:48 PM

CITAT(adar @ Apr 15 2008, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iar sunt intarziata ... drojdia uscata pe care o folosesc eu, e de 7 grame/plic. In cazul asta, o amesteci cu faina si sarea, adaugi restul ingredientelor si framanti bine. Nu lasi la dospit decat dupa ce ai framantat. Si asa iese buna, doar ca va creste mai greu aluatul. Fetele pe aici folosesc mai mult (zic eu) drojdia de Pakmaya, poate e mai buna, nu stiu. Sa ne spuna specialistele wink.gif
Asadar, daca folosim 15 gr de drojdie proaspata, vom folosi cca. 4 grame drojdie uscata ... dar eu as pune vreo 5-6!
La dospit, cum am spus, va trebui lasat putin mai mult, la loc cald, ferit de curenti. Iti spun cum fac eu: incalzesc putin cuptorul 2-3 min, apoi sting focul si pun vasul cu aluat, acoperit cu folie transparenta, pe o tava rece in cuptor. Zic sa il lasi vreo 45 de min la dospit, vezi si tu, sa fie crescut putin...

BUNA ZIUA,ADAR!
Iti multumesc pentru raspunsul prompt(deloc intarziat)!
Am citit cu zambetul pe buze,amintindu-mi greselile facute de mine!
Explicatiile au fost satisfacatoare wav.gif !
MULTUMESC! floare.gif


#19 Thhallida

Thhallida

    Bucataras

  • Membri
  • 88 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bacau

Postat 15 April 2008 - 07:22 PM

Buna fetelor! Eu pentru pizza fac un aluat fraged , FARA DROJDIE, astfel :
250 ml. iaurt,
100 ml apa,
100 ml. ulei,
sare,
faina cit cuprinde.
Se amesteca lichidele, sarea si se incorporeaza faina cit sa rezulte un aluat potrivit. Se da la frigider cel putin 1/2 ora apoi se foloseste normal.Este un aluat crocant si gustos.Sotul meu nici nu concepe o altfel de pizza.Poop.

#20 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 16 April 2008 - 08:00 AM

Circe, cu mare drag!!!!

Thhallida, iti multumesc din suflet, abia astept sa fac o pauza si sa trantesc o pizza biggrin.gif
Habar n-ai tu, ca aseara eu am adormit gandindu-ma de unde sa fac rost de o reteta de aluat crocant ... si uite ce-am gasit aici smile.gif Saru-mana!





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi