De ceva vreme am renuntat la feliile de paine ...

Mai imbatraneste omul si se apuca de framantat

Si daca tot aveam de ani de zile reteta de aluat in caietul meu, am decis sa o incerc ... de atunci toata lumea vrea pizza de-asta


300 g faina
200 g lapte
15 g drojdie proaspata
60 ml ulei
putin zahar
sare, cam 1 lgt
! ajunge pentru tava mare de la aragaz
- drojdia se pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii)
- cand a dospit se incorporeaza in faina si se adauga laptele, apoi uleiul
- se framanta bine si se lasa la dospit 30 min.
- cu mainile "unse"









Aici s-ar termina reteta de aluat ... mai pun cateva poze cu ce am facut eu dupa, ca sursa de inspiratie

am preparat un sos din ketchup dulce si oregano si l-am intins peste aluat


apoi am pus tot ce mi-a trecut prin cap: salam, sunca, muschiulet, kaiser, ciuperci, masline, ardei gras, rosii si cascaval

si am dat la cuptor, sus de tot, la foc mediu. Si dupa cuptor:

asa arata dedesupt ...

in sectiune ...

si o bucata pentru pofticiosi

