Sari la conținut

Poză

Tocanita "poloneza"


4 răspunsuri la acest topic

#1 Gospodini

Gospodini

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi
  • Location:Cluj-Napoca City

Postat 14 March 2008 - 09:04 PM

Reteta e din revista Ioana, secretele bucatariei, nu stiu numarul sau alte cele, am decupat doar reteta pt ca deja ma obseda poza atasata ei rolleyes.gif

Am folosit asa:
- 6 cartofi mijlocii
- 3 morcovi
- 3 fire de carnat afumat (sau cabanos e la fel de ok)
- o ceapa
- 1 L supa de legume
- 2 linguri de unt
- 200g smantana
- o cutie (200g) de branza topita cu verdeata
- 1 fir de praz
- patrunjel tocat pt garnisit
- sare, piper, vegeta

ingrediente.JPG

Am purces in: ciopartirea carnaciorilor in felii, taierea cartofilor in cubulete, a morcovilor in rondele, tocarea cepei si taierea prazului rondele.

ingrediente2.JPG

Buuuun! Intr-o cratita maricica, am topit untul, in el am prajit carnaciorii. Apoi am adaugat ceapa tocata si le-am calit impreuna. Cand s-a sticlit ceapa, am pus faina in ploaie, amestecand. Dupa faina e randul supei. Toata treaba se lasa sa dea un clocot.

tocanita1.jpg


Separat, am fiert morcovii si cartofii, cca 20 de min la foc mic. Ideea e sa nu ii fierbem de tot, pt ca se farmiteaza cartofii. Oricumn, mai fierb si in tocanita. Acestea fiind spuse, am adaugat smantana peste carnaciori si ce mai era in cratita, am incorporat-o bine, apoi am pus si cartofii si morcovi. Ca sa se imprieteneasca, le-am lasat sa mai dea un clocot impreuna. Mai apoi vine finalul grandios: se adauga branza topita, se fierbe pana cand se topeste toata si ultimul se pune prazul. Se amesteca bine

tocanita2.jpg

Nebunia de tocanita arata ca in pozele de mai jos. In maxim 15 min de la final, fiti gata sa spalati putina, vba aia, ca se va linge tot din cratita! Pofta mare si viva polska people!

tocanita_final1.JPG

tocanita_final2.JPG


#2 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 09:33 PM

Am salivat la poza finala.
Tocanita nu sunt in stare s-o dozez si totdeauna ramane ceva pe a doua zi,
cum se pastreaza? imi pun intrebarea gandindu-ma la branza topita.
IPB Image

#3 Gospodini

Gospodini

    micro Bucatar

  • Membri
  • 13 posturi
  • Location:Cluj-Napoca City

Postat 14 March 2008 - 09:49 PM

In cazul nostru, s-a pastrat la stomac, ca s-a halit urgent. In alte cazuri, sta 2 zile la frigi fara probleme smile.gif

#4 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2008 - 09:55 PM

Am niste cabanos in frigi asa ca maine se executa.
IPB Image

#5 adar

adar

    Captain Cook

  • Membri
  • 430 posturi
  • Location:Sibiu

Postat 16 March 2008 - 03:47 PM

Branza topita cu verdeata ... adica gen Almette ??? Sau triunghiurile de la Hochland ??? Ca nu pricepui ... si mi-e o poftaaaaaaaaaaa .... smile.gif





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi