Sari la conținut

Poză

Maioneza la Minut


49 răspunsuri la acest topic

#1 sella

sella

    Captain Cook

  • Membri
  • 229 posturi
  • Location:In your dreams
  • Interests:Fata cu ochii verzi!

Postat 21 March 2008 - 10:23 PM

M-am gindit ca nu ar fi rau deoarece nu am vazut pe culinar aceasta procedura de facut maioneza si m-am gindit ca in lipsa de timp la multe dintre noi ne va prinde bine. :lol:

maio5.JPG

Deci avem nevoie de:
2 galbenusuri de ou(dar se poate pune si unul fiert)
2 linguri de mustar
500 ml Ulei

maio1.JPG

Eu folosesc vasul in care fac maineza o masuratoare gradata care o am de la mixer care e inalta si are marimea ininterior-ul ei aproape cit blender-ul.
In cazul in care nu aveti puteti folosi orice dar sa fie asematoare cu ce ceea ce am eu in poza,adica inalta si ingusta interior.
Deci se pune in el:
2 galbenusuri dupa care 2 lingurite de mustar si se baga blender-ul dupa aceai se umple cu ulei circa 500 ml pina sus.
maio2.JPG
Trebuie sa aveti grija ca in momemtul in care porniti blender-ul sa nu va traga mâna in sus si in jos in acelasi timp deaorece are tentinta sa o traga si maoineza se va taia.
Decit trebui decit prin ridicare in sus si continuati asa pina se ajunge sus si sa terminat tot ulei.
maio3.JPG
Vezi obitine o maioneza buna si proaspata facuta in casa si fara sa pierdeti mult timp frecind cu lingura sau un mixer la ea cu cite putin,putin ulei .
Toata operatiunea dureaza chiar mai putin de 1 minut.
maio4.JPG
La final am mai adaugat mustar asta e in fuctie de gustul fiecaruia.
maio6.JPG
maio7.JPG
Singura grija pe care trebuie sa o aveti este sa nu scapati blender-ul de sus in jos, ca se taie .Deoarece veti simti in timp ce face din cauza turatilor sa va traga mâna in jos ,trebuie decit sa-l tineti bine si stabil mina pe el.
In cazul in care se taie se poate repara(mi-sa intimplat si mie) am golit cana si am pus din nou un galbenus fiert ,unul crud si o linguruta de mustar dar nu am mai pus alt ulie nou ci l-am pus pe cel care sa taiat si am rafacut maioneza.
Daca aveti nevoie de o cantiate de mai mult de jumate de litru de ulei trebuie sa faceti de doua ori pe rind cantitatile de mai sus.

Eu am folosit-o la salata de vinete de data aceasta....

maio9.JPG


#2 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 March 2008 - 01:46 AM

CITAT(sella @ Mar 21 2008, 11:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...
Eu am folosit-o la salata de vinete de data aceasta....


Mmm wub.gif, si eu fac maine. smile.gif

Mersi ptr. poze si explicatii Sella floare.gif .

P.S. Am retinut, nu-l las ma traga de mâna in sus si in jos. rolleyes.gif

MUDJ@HISTA

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 March 2008 - 12:28 AM

Eu sunt neagra de invidie tongue.gif
Sora mea asa o face mereu de cind o stiu aici smile.gif un prieten de-al nostru idem, chiar aseara eram la ei la cina si a facut cartofi prajiti pentru copii si se lauda ca nimenea nu face cartofi prajiti ca ai lui sau maionza, nici nevasta-sa, si o face la fel ca tine. Eu am tot incercat in zadar dar degeaba asa ca am dat vina pe mixer ca n-o avea viteza potrivita. Am reusit o singura data, dar cum prin mina mea mixere dintr-astea au trecut 4 de tot atitea marci nu mai stiu cu care dintre ele mi-a iesit, tre sa mai incer o data smile.gif

#4 Daniela 69

Daniela 69

    Captain Cook

  • Membri
  • 401 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2008 - 07:20 AM

Si eu am incercat, si nu imi iese de nici un fel sad.gif . Acum dupa explicatiile astea atat de clare o sa mai incerc sa vad ce iese. Banuiesc ca trebuie dat la viteza cea mai mare !?

#5 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 23 March 2008 - 08:54 AM

eu pun oul intreg, cu albus cu tot. Pun mustar si zeama de lamaie, dau cu batul, adaug ulei in doua sesiuni, cu mixare energica intre ele. Vasul trebe musai sa fie din ala inalt ca altfel se smotoceste toata chestia...

#6 sella

sella

    Captain Cook

  • Membri
  • 229 posturi
  • Location:In your dreams
  • Interests:Fata cu ochii verzi!

Postat 23 March 2008 - 10:07 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Mar 22 2008, 11:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu sunt neagra de invidie tongue.gif
Sora mea asa o face mereu de cind o stiu aici :) un prieten de-al nostru idem, chiar aseara eram la ei la cina si a facut cartofi prajiti pentru copii si se lauda ca nimenea nu face cartofi prajiti ca ai lui sau maionza, nici nevasta-sa, si o face la fel ca tine. Eu am tot incercat in zadar dar degeaba asa ca am dat vina pe mixer ca n-o avea viteza potrivita. Am reusit o singura data, dar cum prin mina mea mixere dintr-astea au trecut 4 de tot atitea marci nu mai stiu cu care dintre ele mi-a iesit, tre sa mai incer o data :)


Adriana Nicoleta uite eu am mixer-ul asta si e decitiva ani buni deci e mai vechi il poti vedea .
Zwischenablage.jpg

DANA BALAN 23553 Uite mixerul meu are numai o singura viteza cind folosesc blender-ul dar incearca asa cum spune si Carmiris ea pune in cana aceia inalta numai jumate de ulei si dupa o mai umple incaodata peste maioneza si mai continua .E foarte important vasul in care faci .

Si eu am facut si un ou intreg si a iesit de fiaecare data dar e mai moale un pic maioneza dar e buna oricum.


#7 Carmen Spantu

Carmen Spantu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:focsani

Postat 23 March 2008 - 10:37 PM

Eu am mixer vertical de la Zepter .Fac foarte multe chestii cu el si maioneza cred ca in cel mult 5 minute e gata , chiar daca fac din 2-3 oua.
Se foloseste un vas inalt si destul de ingust ca diametru [ca un pahar Berzelius] , in care pun oul intreg, 1\4 lingurita de sare , 1 lingura mustar , zeama de lamiie [cam 1 lingura in prima transa], un praf de piper si ulei , pe care il pun tot in 2-3 transe pina se intareste bine maioneza.
Folosesc mixerul de la inceput la viteza maxima.
Dintr-un ou , iese maioneza mai multa decit daca as face-o dintr-un galbenus fiert si unul crud[metoda traditionala]
Carmen Spantu

#8 ioanat

ioanat

    Big Chef

  • Membri
  • 947 posturi
  • Gender:Female
  • Location:D - de la sud la vest

Postat 24 March 2008 - 07:47 PM

icon_cry.gif mie nu mi-a iesit.Am folosit un mixer vertical, ca si sella.
Am folosit cantitatile la jumatate, dar asta nu ar tb sa fie o cauza, sa fie oare faptul ca am folosit ulei de masline?Efectiv nici dupa ce am incercat sa o refac si am mai adaugat un galbenus curd si unul fiert asa cum spunea sella, nu am reusit sa fac nimic, de ce oare? unsure.gif

#9 Beppo

Beppo

    Captain Cook

  • Membri
  • 435 posturi

Postat 24 March 2008 - 07:58 PM

QUOTE(ioanat @ Mar 24 2008, 07:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
icon_cry.gif mie nu mi-a iesit.Am folosit un mixer vertical, ca si sella.
Am folosit cantitatile la jumatate, dar asta nu ar tb sa fie o cauza, sa fie oare faptul ca am folosit ulei de masline?Efectiv nici dupa ce am incercat sa o refac si am mai adaugat un galbenus curd si unul fiert asa cum spunea sella, nu am reusit sa fac nimic, de ce oare? unsure.gif


" De ce oare" ma intreb si eu. De multe ori am incercat sa o fac astfel, dar de fiecare data cand am incercat, a trebuit sa o repar prin metoda clasica. Eu am facut cu ulei de floarea soarelui, deci nu-i vina uleiului de masline. Eu m-am tot gandit ca aparatul meu n-o fi asa istet, am exclus din start ca ar putea fi vina mea. tongue.gif
Am uitat sa adaug ca folosesc paharul de la mixerul respectiv, deci vasul e cel potrivit.

Editat de Beppo, 24 March 2008 - 08:01 PM.


#10 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 25 March 2008 - 05:41 PM

QUOTE(sella @ Mar 24 2008, 12:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si eu am facut si un ou intreg si a iesit de fiaecare data dar e mai moale un pic maioneza dar e buna oricum.


pun mai mult ulei si iese de o consistenta mai ferma, exact cum trebuie biggrin.gif

#11 Simona_Teo

Simona_Teo

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi
  • Gender:Female
  • Location:craiova

Postat 30 March 2008 - 02:32 PM

Multumesc de reteta si de idee. Am facut maioneza cat ii explicam barbatului de unde inovatia si ce si cum.... super a iesit!!! Secretul cred ca este ca diametrul blenderului sa nu fie mult mai mare decat al borcanului. Eu zic sa incercati... aia cu lingura e istorie de acum!:D


#12 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 April 2008 - 09:59 PM

Citind acest topic mi-am adus aminte ca si eu, la un moment dat, faceam astfel maioneza, este adevarat, aveam un mixer vertical de putere mai mica. Dupa ce am trecut la Braun, ceva a mers prost, am ratat maioneza o data, de doua ori, pana m-am lasat pagubasa. Intrucat maine o sa avem o mica petrecere si am vrut sa pregatesc cate ceva de azi, m-am gandit sa incerc din nou, urmand sfaturile mentionate aici. Si am ratat o data, de doua ori...sad.gif

IMG_0180.JPG

Si nu, nu e mancarea copilului, e ce am obtinut.
Dar...smile.gif

Editat de Iepurele_Grabit, 02 April 2008 - 10:08 PM.


#13 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 April 2008 - 10:07 PM

Cum mama m-a facut incapatanata, nu m-am lasat. Si am reusit!! Ce am schimbat (la tura a treia, e adevarat): am tinut mixerul jos in pahar, bine proptit, pana s-a intarit si am urcat incet, dar extrem de incet dupa aceea. Si a iesit. Si mai mult decat atat, am recuperat si dezastrul din farfuria de mai sus. Dovada:

182_1.jpg

Va multumesc, o sa imi salveze si mai mult timp de acum! pupic.gif


PS. Scuzati va rog pata de mustar de pe pahar. Iuteala de mana si nebagarea de seama... smile.gif

#14 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 02 April 2008 - 10:15 PM

eu am blender dar paharul l-am facut praf cu ceva timp in urma. unde asa putea gasii ,caci caut de cand nu il mai am?

#15 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 April 2008 - 10:48 PM

CITAT(cris69 @ Apr 2 2008, 11:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu am blender dar paharul l-am facut praf cu ceva timp in urma. unde asa putea gasii ,caci caut de cand nu il mai am?


Poti sa incerci la reprezentante sau sa vorbesti cu cei care lucreaza in magazine. De exemplu, acum cativa ani, eu am incercat la cei care distribuiau Moulinex - aveam nevoie de niste accesorii suplimentare - si aveau si piese de schimb din plastic.
Uite pentru Braun:

http://www.service.b....., 6000 series

O alta varianta este sa vezi in magazin, sa vorbesti cu baietii de acolo, caci se mai intampla sa aiba tot felul de accidente cu aparatele expuse sau din depozit si atunci, cine stie... (cand am vrut sa imi cumpar primul robot, am deschis vreo trei cutii pana mi-au gasit unul care sa aiba toate piesele intacte). E adevarat ca ai sanse mult mai mari sa gasesti blenderul fara vas sad.gif

#16 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 02 April 2008 - 11:08 PM

mersi. mi-e de folos. de unde stiai ca am braun? ai fost la mine si eu nu stiu tongue.gif

#17 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 03 April 2008 - 06:15 AM

nu stiu...cred ca ceva din formularea intrebarii cool.gif . (asta ca sa nu ma dau de gol ca am capacitati telepatice biggrin.gif )

#18 any_annette

any_annette

    Master of disaster

  • Membri
  • 2641 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Europa

Postat 06 May 2008 - 03:24 PM

Intr-o buna zi mi-era pofta de oua umplute si zic hai sa fac maioneza la minut!
Am facut-o prima data si s-a taiat frumos de toooooot!
Am aruncat tot si zic hai s-o fac din nou ca doar n-o fi chiar asa o mare filozofie. S-a taiat din nou!!! Atat prima cat si a doua oara se facea pana la jumatate, cand ajungea la jumatate se taia.
Si uite-asa am stricat 4 oua si un litru de ulei.
Ulei nu mai aveam decat de ala de masline asa ca nu am mai incercat a treia oara (ca eram in stare, am vazut ca Iepurasul a treia oara a reusit!).
Precizez ca mixerul se incalzise ca credeam ca imi ia foc mana!
Oua umplute nu am mai facut in seara respectiva ca si asa ma enervasem destul!

Editat de any_annette, 06 May 2008 - 03:24 PM.


#19 vrajba

vrajba

    Bucataras

  • Membri
  • 58 posturi
  • Gender:Male
  • Location:ploiesti

Postat 07 May 2008 - 10:35 AM

stiti cumva , aceasta metoda poate fi valabile si pentru icre ???
multumesc !!

#20 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 07 May 2008 - 10:54 AM

Vrajba,eu mi-am facut icre false(alea cu gris si conserva de peste+ulei),acum doua seri,dupa metoda asta si a iesit,deci in mod normal ar trebui sa iasa si la icrele proaspete,eventual incearca cu o cantitate maai mica de icre si ulei,pt inceput



Am aici o poza cu maioneza,cu prima maioneza ,facuta dupa metoda asta.Mi-a iesit tot timpul si mi se pare si la consistenta mai faina decat cand o faceam cu mixerul cu doua brate.Am facut numai dintr-un galbenus si vreo 200 ml ulei,ca nu imi trebuia multa maioneza.

DSC05612.JPG


Multumesc mult pentru idee! Sella floare.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi