Sari la conținut

Poză

Sparanghel alb,cu muschi crocant si sos


54 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 03:38 PM


-Sparanghel-

2 legaturi sparanghel alb

1 chifla alba
1 lingura zahar
un praf sare

Am avut sparanghel alb liliachiu

IMG_1906_Kopie.jpg

Am taiat cam 1-2 cm din capete,si i-am curatat.

IMG_1907_Kopie.jpg

I-am pus la fiert cu un praf de sare,zaharul si o chifla alba.

IMG_1908_Kopie.jpg

Se probeaza cu furculita la fiert.Nu trebuie sa fie moi,sa se îndoaie prea tare.
Dupa ce sînt fierti,se scurg,se îndepartaza chifla,se pensuleaza cu putin ulei,si se pastreaza acoperiti.

IMG_1919_Kopie.jpg



********

-Sos-


500 ml lapte
50 g unt
1 lingura de faina
2 galbenusuri
sare
piper
nucsoara(fac.)

Se amesteca bine laptele rece cu galbenusurile,sare,piper,nucsoara(fac.)

IMG_1911_Kopie.jpg

Se pune untul la încins.

IMG_1912_Kopie.jpg

se adauga faina,si se învîrte.cînd începe sa se umfle

IMG_1913_Kopie.jpg

stingem cu laptele preparat înainte,si amestecam bine.
Eu uitasem piperul,nucsoara nu am pus.

IMG_1915_Kopie.jpg

Dupa ce începe a fierbe,se îngroasa si trage 2-3 clocote scurte,se ia de pe foc,si se pastreaza acoperit.





********


-Carnea-

600 g muschiulet de porc feliat
1 lingura plina faina
1 lingurita plina granulat de usturoi
1 lingurita boia
1 lingurita rasa verdeturi uscate/macinate
sare,piper dupa gust
ulei pentru prajit


Toate ingredientele,în afara carnii,se amesteca si se pun într-o punga încapatoare.


IMG_1916_Kopie.jpg

IMG_1918_Kopie.jpg

Se adauga carnea feliata.

IMG_1921_Kopie.jpg

Tinem închisa gura pungii,si scuturam pîna carnea e tapetata pe toate partile.
(În timp ce facem aceasta operatie,punem ulei de floarea soarelui la încins.)

IMG_1922_Kopie.jpg

Adaugam carnea,si o prajim bine pe ambele parti.
Asa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.

IMG_1924_Kopie.jpg

IMG_1925_Kopie.jpg

Se serveste cald

1_Kopie.jpg

3_Kopie.jpg


Ne-a placut la toti foarte mult.




#2 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 02 April 2008 - 03:46 PM

Maya, si de data asta arata de nota 10+ biggrin.gif
arata super bine,mai ales carnita,si sparanghelu ,numai ca eu nu stiu ce gust are ca nu am mancat niciodata wink.gif
carnita in felu asta voi face si eu cu sos
sa va fie de bine

#3 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 04:23 PM

QUOTE(cosmina_liana @ Apr 2 2008, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya, si de data asta arata de nota 10+ biggrin.gif
arata super bine,mai ales carnita,si sparanghelu ,numai ca eu nu stiu ce gust are ca nu am mancat niciodata wink.gif
carnita in felu asta voi face si eu cu sos
sa va fie de bine

Merci,Cosmina smile.gif

carnita e buna,iar crusta crocanta.Sparanghelul..are gust de ..leguma.Ceva asemanator cu cotor de broccoli icon_rotf.gif

#4 monu

monu

    Captain Cook

  • Membri
  • 252 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest - orasul vitezei

Postat 02 April 2008 - 04:49 PM

Superb totul!
NERVISOR

#5 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 02 April 2008 - 04:54 PM

yummy , yummy , Maya.
o intrebare : tu ai gasit deja sparanghel autohton ? de care ai folosit?


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#6 M_29499

M_29499

    Anti-pitzi

  • Membri
  • 3086 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Mica's world :)

Postat 02 April 2008 - 05:03 PM

Maya de cand ai venit cu reteta asta pentru sparanghel numai asa il fac! Numai ca eu il "trag"dupa un pic prin unt in tigaie (mai ales daca nu fac sos la el) -o sa incerc si reteta ta de sos!
Super totul ca deobicei!

A sosit Samburel - David, 2 noiembrie 2009!!!

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 April 2008 - 05:40 PM

Mai e? Mai am timp sa vin? smile.gif
Gind la gind cu bucurie, eu am facut aseara din cel verde, simplu, fiert la aburi apoi condimentat cu ou, sare si piper si oua fierte taiate marunt deasupra.
Din cel alb bun inca n-am gasit.

#8 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 02 April 2008 - 06:33 PM

Arata lecker! La noi nu este inca.

Peter
Salutari din Bavaria


#9 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 06:49 PM

QUOTE(monu @ Apr 2 2008, 04:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Superb totul!

merci,monu smile.gif

#10 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 06:51 PM

QUOTE(simonaro29 @ Apr 2 2008, 04:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
yummy , yummy , Maya.
o intrebare : tu ai gasit deja sparanghel autohton ? de care ai folosit?

Am luat de la o cashcarabeta din fata de la Kaufland.Nu mai stiu cum le zice,nici sa ma bati..ceva cu A.....
Dar o sa trec mîine pe acolo,si-ti zic exact de unde vin smile.gif

La noi ,acu e plin peste tot de sparanghel de toate culorile biggrin.gif

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 06:53 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Apr 2 2008, 05:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mai e? Mai am timp sa vin? smile.gif
Gind la gind cu bucurie, eu am facut aseara din cel verde, simplu, fiert la aburi apoi condimentat cu ou, sare si piper si oua fierte taiate marunt deasupra.
Din cel alb bun inca n-am gasit.

mai am vreo 5 sparangheli,si ceva sos..carne..nema!
Dar mai fac,ca..cum spuneam,acum e boomu de sparanghel la noi smile.gif

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 06:54 PM

QUOTE(pitt4 @ Apr 2 2008, 06:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata lecker! La noi nu este inca.

Peter

Danke,Peter..dar cum..de ce nu e??
La noi e plin si-n magazine,si-n cascarabete de alea de lemn,si la Globus,si la Kaufland,si vînd taranii sparanghel la greu smile.gif

#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 06:57 PM

QUOTE(Uma @ Apr 2 2008, 05:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya de cand ai venit cu reteta asta pentru sparanghel numai asa il fac! Numai ca eu il "trag"dupa un pic prin unt in tigaie (mai ales daca nu fac sos la el) -o sa incerc si reteta ta de sos!
Super totul ca deobicei!

Si eu fac si tras prin unt,sau prin ulei de masline si 1-2 catei de usturoi zdrobit..mmmm,mai ales ala verde.
Dar asta alb,îmi place cel mai mult cu sos.Si penca nu-mi place nici Bernaise,nici Hollandaise,iar Bechamelul e prea fad pentru astia albi..fac o combinatie dintre bechamel si..bernaise,parca e cu galbenusuri biggrin.gif

Felix,ar fi halit un castron de sos biggrin.gif

#14 pitt4

pitt4

    Pescar cu diploma !!

  • Membri
  • 3927 posturi
  • Gender:Male
  • Location:XXX
  • Interests:pescuitul, pc, gatitul, filme...acu si foto

Postat 02 April 2008 - 07:06 PM

QUOTE(MAYA @ Apr 2 2008, 06:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Danke,Peter..dar cum..de ce nu e??
La noi e plin si-n magazine,si-n cascarabete de alea de lemn,si la Globus,si la Kaufland,si vînd taranii sparanghel la greu smile.gif


Eu astept cu rabdare Sparanghelul de Schrobenhausen. wink.gif

Peter

Salutari din Bavaria


#15 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 02 April 2008 - 07:10 PM

Excelent ! Si pe aici e sezonul lor !
Si eu fac cu sos hollandaise sau cu sos vinaigrette sau supa crema sau risotto dar niciodata nu le-am facut asa !

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 07:13 PM

QUOTE(pitt4 @ Apr 2 2008, 07:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu astept cu rabdare Sparanghelul de Schrobenhausen. wink.gif

Peter

pei tu esti mai cu mot.Eu iau de care o fi,daca arata bine smile.gif

#17 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 02 April 2008 - 07:13 PM

QUOTE(irina.d @ Apr 2 2008, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Excelent ! Si pe aici e sezonul lor !
Si eu fac cu sos hollandaise sau cu sos vinaigrette sau supa crema sau risotto dar niciodata nu le-am facut asa !

Eu asa fierti îi bag alaturi de ciuperci si în salata de oua,mai ales cînd ramîn oua de la Paste biggrin.gif

#18 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 02 April 2008 - 10:10 PM

Maya, excelenta reteta si mai ales prezentarea ei! S-ar putea sa ma faca sa imi schimb sentimentele fata de sparanghel...Ne mai gandim smile.gif

#19 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 02 April 2008 - 10:20 PM

CITAT(MAYA @ Apr 2 2008, 06:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am luat de la o cashcarabeta din fata de la Kaufland.Nu mai stiu cum le zice,nici sa ma bati..ceva cu A.....
Dar o sa trec mîine pe acolo,si-ti zic exact de unde vin smile.gif

La noi ,acu e plin peste tot de sparanghel de toate culorile biggrin.gif



Cand ai luat?Azi dimineata am vazut cashcarabeta in fata la Kaufland,dar era inchisa mad.gif Saptamana asta am timp sa-mi fac,ca nu e omu`acasa sa comenteze ca lui nu-i place.Maine trec iar pe acolo,poate am noroc de dimineata smile.gif Carne asa am facut si eu o data,ca vroiam snitele,dar nu am mai avut oua si am facut fara.E super gustoasa,mai buna decat snitelele si decat carnea prajita simplu.


#20 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 02 April 2008 - 10:32 PM

Ce bine arata rolleyes.gif tongue.gif



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi