Sari la conținut

Poză

Îngheţata mea


45 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 03:32 PM

Mi-am luat accesoriul pentru Kenwood cu care se face inghetata.
Am avut o masina de inghetata Philips da n-a iesit niciodata mai mult de un sorbetto din ea.
Astea sunt primele mele incercari de inghetata, gustul e incomparabil cu cea cumparata.
E nevoie doar de un pic de organizare anticipata dar rezultatul e foarte bun.
Asta e accesoriul pozat din Internet

marele avantaj este ca am bol de rezerva, din plastic nu inox ca cel original dar e foarte bun mai ales la toate prajiturile la care am de batut spuma mai intii albusurile si apoi galbenusurile smile.gif
Sunt de indeplinit 2 conditii pentru ca inghetata sa iasa bine, amestecul sa fie lasat citeva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata, iar a doua este ca o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza. Conditia esentiala este ca bolul care are lichidul refrigerant in ea sa stea permanent in congelator.

Prima inghetata a fost de capsuni facuta din:
- 400 de grame de capsuni facute piure
- 200 ml de smintina lichida dulce, nu acra
- 25 de grame de glucoza
- 50 de grame de zahar.
Am facut mai intii piureul de capsuni in mixer, am adaugat smintina, glucoza (am uitat zaharul rolleyes.gif ) si am pus la frigider, apoi l-am pus in masina la inghetat
006.JPG
et voilà
009.JPG

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 03:45 PM

A doua incercare a fost cea de vanilie
Am folosit:
- 500 ml de lapte
- 125 ml smintina dulce, nu acra
- 3 galbenusuri
- 100 gr de zahar
- 50 gr de glucoza

Am amestecat laptele cu smintina si le-am incalzit.
In robot am batut spuma zaharul cu galbenusurile si cind erau albe am adaugat incetisor amestecul de lapte
014.JPG
apoi am pus pe foc mic si am amestecaaaaat pina ce in italiana se zice ca "la crema vela il cucchiaio" adica pe lingura se lipeste un strat fin de crema. Asta e si reteta cremei care in italiana se numeste englezeasca si care se deosebeste de cea de vanilie prin faptul ca nu are faina ci doar oua, lapte/smintina si zahar.
015.JPG
Am pus apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului
018.JPG
Am pus-o apoi la frigider si apoi iar in masina care ingheata, pentru modelul meu e suficient jumatate de ora, viteza minima a Kenwood-ului
030.JPG
Poza finala din pacate n-am pentru ca am facut-o vineri dupa-amiaza la gustarica copiilor care erau in numar de 4 si s-a topit imediat tongue.gif pina sa am eu timp sa fur o portie ca s-o pozez.

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 04:01 PM

A treia incercare a fost de cafea , poze n-am ca am facut-o rapid vineri seara inainte de a pleca la cina la prieteni, dar era foarte buna smile.gif
- 300 ml de lapte
- 150 ml de smintina dulce nu acra
- 100 gr de zahar
- 50 gr de glucoza
- o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri, din pacate am aruncat sticluta si nu stiu cite grame are sad.gif
Am amestecat totul intr-un castron, am pus citeva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata si gata.

#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 04:12 PM

A patra incercare de ciocolata
- 150 gr de ciocolata, eu am folosit cu lapte pentru ca dintr-asta aveam in casa
- 70 gr zahar
- 30 gr glocoza
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
Am incalzit laptele, am aruncat in el cind era cald ciocolata bucatele si am amestecat bine (cred ca data viitoare maresc cantitatea de ciocolata, o sa pun cel putin 250 de gr daca nu 300)
Intre timp in robot am batut spuma zaharul cu galbenusurile si cind erau gata am adaugat amestecul de lapte
010.JPG
Am pus pe foc mic si am amestecat pina s-a umflat
011.JPG
am adaugat glucoza
012.JPG
et voilà
052.JPG

#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 04:47 PM

Pina acum dintre toate incercarile facute cea mai tare e cea de capsuni, restul au o consistenta mai moale cremoasa abia facute dar puse la congelator se intaresc bine.
Si acu pauza ca de 4 zile numai inghetata mincam laugh.gif nu mai am nici un ou si am o multime de albusuri tongue.gif
Si sub razele soarelui de azi smile.gif resturile de la cea de ciocolata si capsuni puse impreuna cu cafeluta adiacenta
056.JPG

#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 April 2008 - 04:57 PM

Buneeee înghe!! Arata lecker! smile.gif

#7 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 06 April 2008 - 05:10 PM

mmmmmmm Adriana wub.gif
aia cu capsuni/vanilie e preferata mea
niciodata nu refuz asa ceva
si mai e cea de visine(imi plac astea acrisoare) biggrin.gif
si ce bine arata la sfarsit in cupe cu chestii socoteli.....va-ti racorit azi nu gluma headbang.gif

#8 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 06 April 2008 - 05:13 PM

Adriana....fa si una de caramel(zahar ars)Nu stiu cum se face , dar e super buna .
am mancat in sudul frantzei si e wow. rolleyes.gif
Fan n_puiu for ever



#9 Myra

Myra

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi

Postat 06 April 2008 - 05:27 PM

Faine inghetatele dar drept e ca cea de capsuni ma baga in boala.Felicitari si pentru achizitie si pentru cum ai folosit-o! floare.gif

#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 05:34 PM

QUOTE(MAYA @ Apr 6 2008, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buneeee înghe!! Arata lecker! :)

De care vrei? :)

QUOTE(cosmina_liana @ Apr 6 2008, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si mai e cea de visine(imi plac astea acrisoare) :D
va-ti racorit azi nu gluma

stii ce idee buna mi-ai dat? am visine in congelator aduse de maicamea acu 2 ani cre ca, as putea sa le transform direct in inghetata ca tot nu le decongelez cu gindul ca sunt pline de suc si imi ingreuneaza prajitura pe care as face-o
De joi numa intr-o racoreala o tin tongue.gif

QUOTE(stella @ Apr 6 2008, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana....fa si una de caramel(zahar ars)Nu stiu cum se face , dar e super buna .
am mancat in sudul frantzei si e wow. rolleyes.gif

Aha, foarte interesant, deci sa fac ceva gen celei de vanilie si laptele cald sa il arunci intr-un zahar ars?

QUOTE(Myra @ Apr 6 2008, 05:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Faine inghetatele dar drept e ca cea de capsuni ma baga in boala.Felicitari si pentru achizitie si pentru cum ai folosit-o! floare.gif

Multumesc frumos, am tinjit intotdeauna dupa o masina buna dar costa citeva sute de euro si deci nu pot
Acum am profitat de faptul ca a trebuit sa-mi comand alte cirlige pentru ca mi s-a rupt unul si as fi vrut si al doilea bol asa ca m-am lansat si mi-am comandat-o :) numai bine mi-a ajuns acum ca incepe vara.

#11 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 06 April 2008 - 05:45 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Apr 6 2008, 05:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
stii ce idee buna mi-ai dat? am visine in congelator aduse de maicamea acu 2 ani cre ca, as putea sa le transform direct in inghetata ca tot nu le decongelez cu gindul ca sunt pline de suc si imi ingreuneaza prajitura pe care as face-o
De joi numa intr-o racoreala o tin tongue.gif



mie mi-a venit o idee si mai buna cool.gif
am luat si eu o punga de visine pt prajituri si tot asa sunt bagate la congelator,nu facem in felu urmator?vin eu cu visinile mele ,tu faci inghetata si o halim impreuna??? biggrin.gif laughing4.gif 3some.gif

#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 05:49 PM

CITAT(cosmina_liana @ Apr 6 2008, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vin eu cu visinile mele ,tu faci inghetata si o halim impreuna??? biggrin.gif laughing4.gif 3some.gif

perfect, urca-te rapid in avion sa nu aiba timp sa se decongeleze laugh.gif

#13 michas

michas

    Bucataras

  • Membri
  • 183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timi

Postat 06 April 2008 - 05:51 PM

Adriana, inghetatata de vanilie, de capsuni........mmmmmmmmmm wub.gif

Eu as incerca o vanilie cu ciocolata rasa, caramel cu alune, inghetata de papaya - preferata mea.
Te invidiez pentru aparat!
Ma gandesc ca pe langa faptul ca raceste si aereaza inghetata. Nu?

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 05:57 PM

CITAT(michas @ Apr 6 2008, 05:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana, inghetatata de vanilie, de capsuni........mmmmmmmmmm wub.gif

Eu as incerca o vanilie cu ciocolata rasa, caramel cu alune, inghetata de papaya - preferata mea.
Te invidiez pentru aparat!
Ma gandesc ca pe langa faptul ca raceste si aereaza inghetata. Nu?

Pai da detalii ca am toata vara inainte sa incerc.
In bolul alb din prima poza se pune cutia refrigeranta, cea care se vede in prima poza a celei cu capsuni, are o paleta apoi care se invirte mereu, eu il las o jumatate de ora la viteza minimi, practic cred ca amestecul incepe sa inghete acolo unde e in contact cu cutia refrigeranta si paleta care se tot invirte o amesteca, cred ca asta e principiul de baza.
Masina de care ziceam eu are motor independent si mentine cutia in care se invirte inghetata, inghetata permanent, de aceea inghetata iese bine.
Dar si asta a mea ramine inghetata si dupa o jumatate de ora, eu o spal rapid di o repun inapoi in congelator, in felul asta vineri am reusit sa fac de 2 ori, una la 16.30 si alta la 19.30.

#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 06 April 2008 - 06:03 PM

QUOTE(stella @ Apr 6 2008, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana....fa si una de caramel(zahar ars)Nu stiu cum se face , dar e super buna .
am mancat in sudul frantzei si e wow. rolleyes.gif


Uite aici,Stella ..congelata în doza:

http://www.culinar.r...a...st&p=351751


Dar am facut-o si la masina de înghetata.Foarte buna si de acolo.Fulgii de cioco,i-am adaugat mai la urma.Bineînteles ca am facut si fara bucatele de cioco.Acusica se încalzeste si la noi,si air trebuie sa fac înghetata smile.gif

#16 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 06 April 2008 - 06:07 PM

Ce minunatii ai papat Adriana ohmy.gif ,eu nu pot sa fac caci nu am aparatul de inghe,sa-l
folosesti sanatoasa smile.gif
Apropo eu salivez la cea de vanilie.
IPB Image

#17 polyanna

polyanna

    Bucataras

  • Membri
  • 128 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 07:13 PM

waw!!!!!!!!!!
adevaru e ca.....
poza finala de la reteta cu capsuni ma da gata
deja salivez........
polyanna

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 06 April 2008 - 09:03 PM

CITAT(MAYA @ Apr 6 2008, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite aici,Stella ..congelata în doza:

http://www.culinar.r...a...st&p=351751
Dar am facut-o si la masina de înghetata.Foarte buna si de acolo.Fulgii de cioco,i-am adaugat mai la urma.Bineînteles ca am facut si fara bucatele de cioco.Acusica se încalzeste si la noi,si air trebuie sa fac înghetata smile.gif

Merci sorella ma pun sa studiez si topicul tau.

#19 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 07 April 2008 - 10:57 AM

Wow,ce misto!Salivez langa monitor,nu alta. floare.gif

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 April 2008 - 09:49 PM

Azi am facut alta, vroiam sa fac ceva cu iaurt si am gasit o reteta a unei prietene care e o garantie si care din pacate acum e departe de mine.

1 albus de ou
250 ml de smintina lichida
250 ml de lapte
250 gr de iaurt
2 linguri de zahar praf
1 lingura de glucoza.


Am batut spuma un albus de ou in Ken, am facut viteza mica si am adaugat 250 ml de smintina lichida, 250 ml de lapte, 250 gr de iaurt, am pus 2 linguri de zahar praf si una de glucoza.
Am transferat tot in aparat si am pornit, dupa jumatate de ora era asa:
gelioggel.jpg
portia lui Marco pentru ca noi am mincat-o peste salata de fructe
geliog.jpg
Vreau sa zic ca a devenit number one inghetata asta, nu e dulce deci imi place si gustul de iaurt e sublim, am facut-o la 18.15 si am pus-o in congelator, am mincat-o la 20.30 si era inca moale si pufoasa, excelenta, abia astept sa mai fac una :)



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi