Sari la conținut

Poză

Cozonaci BABANI nu gluma!


577 răspunsuri la acest topic

#561 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 22 February 2012 - 08:11 PM

Soori saru' mana em_new_59.gif Norocul incepatorului...

Am mai citit undeva de apa pusa in cuptor, parca pe Lissa's cake, parca...
Multumesc de indrumari!
Maine sau poimaine ii 'refac'. Am comanda de la tata, cica sa lasam sec cum trebuie si saptamana asta, de lapte, oua, branza si peste.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#562 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 23 February 2012 - 06:51 PM

CITAT(apetito @ Jan 5 2012, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu sunt Gaby si nici nu ma refer la cozonacii ei babani, dar m-a invatat o doamna pe site aici ca daca fac aluat cu drojdie, economisesc ceva timp si gaz/energie electrica daca bag tava cu aluat in cuptor si dau drumul la caldura, creste coca in timp ce se incalzeste cuptorul. si functioneaza treaba!


si setata temperatura la cea de coacere sau cum?
te uiti la ceas cand temp cuptorului e cea necesara ptr copt ca sa stii cand e gata?


CITAT(fel70 @ Feb 21 2012, 03:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
La copt, dupa numai 10 min...


Dupa 10 min erau deja rumeniti, ca sa se evite arsul se poate pune peste ei o folie de aluminiu (nu strans).


CITAT(apetito @ Feb 22 2012, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu mai am o sugestie, cand puneti cozonacul la crescut in cuptor: puneti-i un vas cu apa calda undeva, intr-un colt al cuptorului. si ajuta si coca sa creasca, si nici n-o lasa sa faca pojghita uscata. eu ii pun carpa uda pe lighean, din acelasi motiv. si-l pun pe calorifer sau foarte aproape de el.



daca citesc si de cuptor si de calorifer ma zapacesc.Hai sa pricep intai cu apa in cuptor: calda sau clocotita?Scoti apa cand coci cozonacii?
amanunte ca la gradinita, te rog.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#563 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 23 February 2012 - 07:32 PM

Tura nr 2, la numai 2 zile, sunt facuti cu dedicatie, pentru tata!

Strugurel sa stii ca la astia am pus dupa cateva minute, o folie de aluminiu peste ei, asa cat a fost ea de lata, doar deasupra lor, dar am dat-o jos cu vreo 5 min inainte sa-i scot, pentru ca mi-a fost frica sa nu cumva sa nu se coaca....

S-au copt, dar de 'fata' lor tot nu sunt foarte incantata!
I-am uns doar cu galbenus de ou si am presarat zahar peste ei. Mi s-a parut ca a ramas cam 'gros' stratul ala de galbenus... Se si vede diferenta... Voi ati dat vre-una cu albus batut spuma?

Data 'aviatoare' stiu ce trebuie sa le fac...
Repet, pana ies cum vreau eu ... em_new_05.gif

Nah.. dovezile nr 2.

230220126310.jpg

230220126316.jpg

230220126319.jpg

230220126321.jpg

230220126331.jpg

230220126334.jpg







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#564 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 23 February 2012 - 08:30 PM

CITAT(fel70 @ Feb 23 2012, 07:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Strugurel sa stii ca la astia am pus dupa cateva minute, o folie de aluminiu peste ei, asa cat a fost ea de lata, doar deasupra lor, dar am dat-o jos cu vreo 5 min inainte sa-i scot, pentru ca mi-a fost frica sa nu cumva sa nu se coaca....

S-au copt, dar de 'fata' lor tot nu sunt foarte incantata!
I-am uns doar cu galbenus de ou si am presarat zahar peste ei. Mi s-a parut ca a ramas cam 'gros' stratul ala de galbenus... Se si vede diferenta... Voi ati dat vre-una cu albus batut spuma?


poti lasa linistita folia peste ei, ca se coc.De aceea s-au rumenit si acestia putin prea mult, ca ai luat folia.

stratul de galbenus ramane prea gros daca nu pui putin lapte (sau chiar apa) in galbenus.
albus batut spuma, nici intr-un caz! Daca vrei neaparat sa schimbi, fie ungi cu ou intreg, fie albus, dar nu frecate sau batute spuma, doar amestecate cu putin lichid.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#565 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 23 February 2012 - 08:56 PM

QUOTE(Strugurel @ Feb 23 2012, 08:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
poti lasa linistita folia peste ei, ca se coc.De aceea s-au rumenit si acestia putin prea mult, ca ai luat folia.

stratul de galbenus ramane prea gros daca nu pui putin lapte (sau chiar apa) in galbenus.
albus batut spuma, nici intr-un caz! Daca vrei neaparat sa schimbi, fie ungi cu ou intreg, fie albus, dar nu frecate sau batute spuma, doar amestecate cu putin lichid.


Saru'mana! em_new_15.gif
Multumesc pentru promptitudine, am sa tin cont de sfaturi, 'fara doar si poate'.
S-ar putea sa-i repet, cat de curand.... Tot pt family.

Am sa-i tin doar 5 min, dupa care ii voi acoperi cu folie, fara sa ii mai descopar, pana la final.
em_new_59.gif em_new_59.gif


Edit: corecturi

Editat de fel70, 23 February 2012 - 08:57 PM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#566 elenasuvergel

elenasuvergel

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 24 February 2012 - 08:56 AM

Am facut si eu cozonacul,nici nu-mi vine sa cred ce bun si frumos a iesit,de bucurie l-am pozat aseara din toate unghiurile,o sa pun si poze...foarte MULTUMESC pentru retata minunata!


#567 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 24 February 2012 - 10:21 AM

Strugurica sorry c-am fost asa ambigua...dar hai sa explic in mai multe cuvinte: eu am cuptor electric, nu stiu daca e mare diferenta cu unul pe gaz la aspectul asta, deci cand pun coptura in el dau si drumul la caldura, si-n primele minute, cat se incinge cuptorul, se aclimatizeaza si coca. eu pentru aluaturi nu dau caldura mai mult de 160-170°C, si stau numai pe langa cuptorel, sa iau pulsul evenimentelor
cred ca in cazul felutzei oul batut si zaharul au creat "look-ul" ala bronzat

cu apa pusa separat in cuptor, se face cand coci paine, un vas cu apa fierbinte...si-l lasi acolo toata vremea cat coci painea, umezeste atmosfera tongue.gif

sper ca m-am facut un pic mai bine inteleasa.

oricum...felicitari tuturor curajoaselor!! cozonacii sunt "big deal" pentru orice bucatareasa!!!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#568 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 24 February 2012 - 02:35 PM

Ape, si eu am cuptorul electric.
De paine si pus vas cu apa in cuptor cand se coace stiam, dar credeam ca zici si ptr cozonaci.
Tot nu m-am lamurit cu pusul la crescut al cozonacilor in cuptor, pui vas cu apa sau nu?Din ce ai zis acum se intelege ca se pune apa doar la paine.
Cred ca tu explici bine, dar nu pricep eu.



Fel70, tot galbenusul e sfant, daca-i subtiat o sa fie ok.Am patit-o si eu cu stratul de ou, d-aia stiu, ce credeai? (la pateuri mi s-a intamplat mie.Alea au fost 2 in 1, si pateuri si omleta.Tu ai fost cam zgarcita cu stratul de galbenus.Ei...exagerez putin generozitatea mea la spoitul pateurilor cu galbenus, dar cert este ca atunci am intampinat eu problema galbenusul.)
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#569 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 24 February 2012 - 07:12 PM

Strugu la toate aluaturile cu drojdie fac manevra cu cuptorul rece. prima tura deci se mai dezvolta un pic in cuptor.
la aluaturi nu pun vasul cu apa, auzii insa de asta cu apa si dadui mai departe...c-am mai auzit gospodine care se plang ca e prea uscacios cozonacul
mie pontul asta cu cuptorul rece taaare bine mi-a prins em_new_36.gif cheekkiss.gif

si eu copturile pe care nu le am in exercitiu le dau temperatura un pic mai joasa, sa vad cum se comporta cuptorul meu la reteta, poti sa cresti apoi temperatura. asa sunt eu, mai precauta...




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#570 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 24 February 2012 - 08:30 PM

CITAT(apetito @ Feb 24 2012, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
c-am mai auzit gospodine care se plang ca e prea uscacios cozonacul
...



Uscacios e doar atunci cand nu se pune unt -parerea mea.


Cuptorul tau se comporta super, las' ca am vazut eu.Precautie (spui tu), maiestrie (zic eu).Nu-mi aduc aminte sa-ti fi vazut cozonacii, dar -judecand cornurile- pot sa imi imaginez.
Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#571 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 25 February 2012 - 01:07 AM

mah...mama se "certa" la fiecare ocazie cu ei, cozonacii...ea folosea ulei si unt in cantitati egale, dar...din ce-mi aduc aminte, nu avea rabdare sa inmoaie mainile si framante...dar si facea, saraca...ture de cate 2 kg de faina & co, si...cate 3 sau 4 ture pe sarbatoare, ooooffff...si apoi ii lua la disecat si mormait.

cozonac eu nu fac ff des, pe motiv de dieta...plus ca hollanderii mei nu-s invatati, deci nu cer. le fac destul pe langa
dar am reteta Gabitzei notata si o voi executa candva, cu siguranta!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#572 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 25 February 2012 - 10:18 PM

Nah... din seria nebunia, sau mai bine zis 'furia cozonacului' acum la seria 3 si sper, ultima pana la Pasti!

Hai sa va arat un cozo, ce se apropie de ceea ce imi doresc, dar nu am poze de sexiune, deoarece acesta va merge cado, tot! Dar din dar se face raiul, spune un proverb romanesc.

Asadar, Strugu sa primesti un pup dulce, pt indicatia cu 'poleiul' pus dupa vreo 10 min si luat atunci cand am inchis cuptorul si de data asta am dat pe deasupra cu ou intreg, amestecat doar cu cateva picaturi de apa si Soori la fel un pup la fel de dulce, am lasat cuptorul la 165-170, a copt incet, cam la vreo 100-110 min, ultimele 5 min l-am dat la 180.
Voi experimenta si coptul cu cuptorul rece, chiar rece, rece nu va fi, pt ca eu tin cozo la dospit in el. Oricum, am dat cuptorul la 200 grade si a stat asa doar cat am dat repede cozonacii cu ou, dupa care, am redus la 165.

Azi, a trebuit sa pun drojdia rapid peste faina, ca deja se 'infoiase' dupa numai 5 min, a iesit o coca mai spre moale si elastica, 'suspectez' toate ingredientele care au fost inspre cald, cald.
Am uitat sa va zic... am avut faina, de fiecare data, din aceea ungureasca Listz!
Daca dati peste ea, nu o ocoliti! Este bestiala.

Am obtinut coaja aceea, de culoare maro-deschis, s-ar putea sa nu se vada chiar bine din poze, ca am terminat dupa ora 18 coptul, asa ca sedinta foto a fost la lumina de becuri. Nu au adaos nik peste.
Unul singur, s-a crapat puuutin.
Sper sa fie la fel de pufosi, dar dupa cum 'ii simt' cred ca sunt!

Daca experimentati cozo cu cuptorul rece, aduceti dovezi!

Si acum....

250220126385.jpg

250220126387.jpg

250220126388.jpg

250220126390.jpg

250220126394.jpg

250220126395.jpg

250220126399.jpg

250220126400.jpg

Aici la utima poza se vede cum s-a crapat!

O sa mai urmeze si alte serii, cred ca ma 'indragostesc' de aluatul cu drojdie!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#573 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 25 February 2012 - 11:47 PM

eeeeei...pai asa da!!!
bravos sooooori!!
cine e fericitul primitor de pufoshi?





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#574 A_44066

A_44066

    *********

  • Membri
  • 1954 posturi

Postat 26 February 2012 - 06:33 PM

CITAT(apetito @ Feb 25 2012, 11:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cine e fericitul primitor de pufoshi?


as vrea eu.
a "udat" cum trebuie cuptorul, tare frumosi si bine crescuti cozonacii.



Question: What would it be like to feel no envy, jealousy, regret, guilt, shame, blame, or hatred?

#575 Tangled

Tangled

    micro Bucatar

  • Membri
  • 7 posturi

Postat 09 March 2012 - 05:58 PM

Edit:
Tangled daca mai citesti, referitor la nedumerirea ta....
Gabi se referea la o optiune pe care o are cuptorul electric, pentru coacerea 'traditional', adica, copt sus/jos, incalzesti la 50 grade, pentru 5 min si apoi stingi. Pui ligheanul cu coca de cozonac (al meu a fost si acoperit cu un prosop), pe gratar in cuptorul incalzit si lasi, mai intai o ora si jumatate si apoi, in tavi inca 40 min. Eu nu l-am mai reincalzit, a fost suficient incalzit de prima data.
Dupa cele 40 min, pornesti cuptorul, coacere traditionala, la 180 grade si pui de aceasta data tavile la copt.
Spor!
[/quote]
Fel70 multumesc de explicatie,am inteles...
Recapituland
I)1h30' la crescut in lighean,
II) 40' in tavi
III)si inca 40' cu cuporul pornit
In total 2h50'
Eu totusi cred ca in a-2a faza o sa pornesc si cuportul...Ca n-as avea rabdare sa stau asa mult la cozonaci,daca te gandesti ca cele 2h50' le pierzi numai asptand sa creasca...



#576 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 09 March 2012 - 11:18 PM

QUOTE(Tangled @ Mar 9 2012, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Fel70 multumesc de explicatie,am inteles...
Recapituland
I)1h30' la crescut in lighean,
II) 40' in tavi
III)si inca 40' cu cuporul pornit
In total 2h50'
Eu totusi cred ca in a-2a faza o sa pornesc si cuportul...Ca n-as avea rabdare sa stau asa mult la cozonaci,daca te gandesti ca cele 2h50' le pierzi numai asptand sa creasca...


Ai inteles aproape bine .... tongue.gif
I) 1h si 30 min la crescut in lighean la cuptorul preincalzit la 50 gr.
II) 40 min la crescut in cuptorul preincalzit, in tavi
III) o ora mai mult sau mai putin, la copt, trebuie sa treaca testul cu scobitoarea.
Daca treci peste pasul II, sa vii sa ne impartasesti si noua impresii si mai ales sa ne pui poze!
Spor!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#577 Bubulyna Rozz

Bubulyna Rozz

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 16 April 2019 - 09:34 AM

am revenit cu poza cozonacilor



Imi puteti spune reteta dvs de cozonac??? Multuuuu

#578 CamiRadu

CamiRadu

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 24 May 2019 - 08:38 PM

observ ca reteta e f. veche, dar nu inteleg unde e restul ei; vad prima pagina, dar, mesajul de la finele paginii, se pare ca ar mai fi 2 pagini. cum le vizualizez? multumesc anticipat.





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi