Sari la conținut

Poză

Drob


49 răspunsuri la acest topic

#1 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 10:24 AM

Eu in fiecare an fac altfel drobul, ba cu pui, organe de vita, porc, anul asta fac doua variante noi pentru mine, drob de ciuperci si clasic, asa cum se face la mama la tara.


Drob de ciuperci

ne trebuie un kil de ciuperci (au am pus champignin si salbatice, trambita piticului si galbiori), oua, smantana, ou fiert, ceapa verde si usturoi verde, marar si patrunjel, condimente, cascaval.

Diapozitiv1.JPG


am calit ceapa verde cu usturoiul si sare


Diapozitiv2.JPG

ciupercile sotate si racite le-am dat prin masina

Diapozitiv3.JPG


am amestecat totul, condimentat

Diapozitiv4.JPG

batut ouale cu smantana


Diapozitiv5.JPG

pregatit tavile cu ulei si pesmet

Diapozitiv6.JPG

reuniunea finala

Diapozitiv7.JPG

in tavi

Diapozitiv8.JPG

si la cuptor (pana la urma mi-au iesit doua tavite mici si una mica de tot si extraplata

Diapozitiv9.JPG

si gata

Diapozitiv10.JPG

sectiune nu am decat o ruptura calda din cea extraplata, oricum trebuie sa se raceasca bine ca sa poata fi taiata cum trebuie felia.


Diapozitiv11.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#2 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 10:27 AM

Drob ca la balteni


Avem nevoie de maruntaiele de la un miel fierte si racite (rinichi, plamani, ficat, inima), ceapa si usturoi verde calite, marar si patrunjel, oua crude si fierte


Diapozitiv12.JPG

cel mai haios mi s-a parut rinichiutul biggrin.gif

Diapozitiv13.JPG

se macina carnea, se amesteca direct cu oua, condimente, verdeturi


Diapozitiv14.JPG

se pune in tava la cuptor (cu sau fara ou fiert prin drob)


Diapozitiv15.JPG


sectiune mai tarziu ca e la cuptor.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 11:09 AM

gata

Diapozitiv1.JPG

sectiune fierbinte


Diapozitiv2.JPG
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 11:21 AM

Aoooooleuuuu cat mai e pana la Paste!!!
Abia astept sa mananc si eu!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#5 MIMI76

MIMI76

    o mamica fericita

  • Membri
  • 2232 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati
  • Interests:Pe langa multe altele,PLANTELE

Postat 08 April 2008 - 12:09 PM

CITAT(BD @ Apr 8 2008, 12:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sectiune fierbinte
Diapozitiv2.JPG

Maaaaaaaaammmmmmmmmmaaaaaaa.....!

#6 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 08 April 2008 - 12:40 PM

Danule, de la drobu' cu organe mi-am cam luat gîndul (măruntaiele le papă mîtza & cutzu-cutzu - nu găsesc decît ficat de vită la supermarket aici, doar să le caut prin Suedia). În schimb pe cel de ciumperci l-am luat în colimator. Habar n-aveam că piticu' are trîmbiţă. Ştii cumva cum îi zice în latinează ? biggrin.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#7 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 08 April 2008 - 12:54 PM

Dano, am in fata niste urzici cu mamaliga si deja simt gust de drob blink.gif ..nemaipomenit arata si pofta e mare! am luat si eu acum o saptamana tavite ca ale tale de unica folosinta de aluminiu 1 leu 3 bucati! e un magazin super pe militari , o form a de briosa e 1 ban ( 1000 lei vechi).
tu il congelezi pana la Paste sau e avanpremiera?
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#8 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 01:58 PM

wow, dano, de cind n-am mai mincat drob... nici nu mai stiu... ai mei folosesc organele ca sa faca o ciorbita pe care o numesc "bureti". buna si aia, dar din cauza ei, ciuciu drob.
anomiss, ce magazin e ala? ca am revenit in zona si l-as vizita.

#9 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 02:04 PM

asa imi trebuie, daca nu sunt atenta la ce scrie! tvite din alea aveau si la Auchan tot asa de scumpe.

Editat de little coffee, 08 April 2008 - 02:10 PM.

"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#10 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 02:10 PM

QUOTE(little coffee @ Apr 8 2008, 03:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
e un magazin cu alimente ecologice si produse fara aditivi: paine, lactate, produse din sioia, vin ecologic, conserve de legume, condimente, suplimente nutritive, din astea.
si are sedii; pe Mosilor , pe Coltei si vis-a vis de clubul Dinamo pe Floreasca!


coffee, anomiss zicea ceva de un magazin in militari, unde a vazut forme de aluminiu de unica folosinta. de ala intrebam eu.

#11 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 02:11 PM

pai am zis ca nu eram atenta. dar au sigur si in alta parti, ca eu am vazut in Auchan.
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#12 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 08 April 2008 - 02:13 PM

QUOTE(jenny_kap @ Apr 8 2008, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
wow, dano, de cind n-am mai mincat drob... nici nu mai stiu... ai mei folosesc organele ca sa faca o ciorbita pe care o numesc "bureti". buna si aia, dar din cauza ei, ciuciu drob.
anomiss, ce magazin e ala? ca am revenit in zona si l-as vizita.

Cladirea se numeste Gema, e langa Plus pe iuliu maniu si intri in cladire si la parter e un magazin de solduri si alte prostioare! acolo gasesti tavi de toate formele si marimile
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!

#13 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 08 April 2008 - 04:13 PM

BD-ule mi-ai facut o pofta si reamintit ca mai am la congelator inca un drob - mai altfel... asa ca cina e asigurata biggrin.gif. Dar tare imi face cu ochiu reteta ta cu ciumperci (scris gresit intentionat tongue.gif ) asa ca trebuie sa o incerc.

Dana nici eu nu gasesc organe asa ca l-am facut cu ficat de vita si carne tocata la care am adaugat evident muuulta ceapa verde, patrunjel etc. Iata si productia de Pasti

IMG_3851__Small_.JPG

IMG_3898_1__Small_.JPG

Ahh... sa nu uit, pentru ca nu am avut prapore (sau cum s-o fi chemand pielita aia grasa de miel) am pus unt deasupra si niste pesmet ca sa fie mai crocant wink.gif

#14 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 04:26 PM

CITAT(Dan@ @ Apr 8 2008, 01:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Habar n-aveam că piticu' are trîmbiţă. Ştii cumva cum îi zice în latinează ? biggrin.gif



stiu ca in franceza e trompettes du mort si in engleza black chanterelle, atata am habar. am mai pus retete cu ele de mult, sunt extrem de aromate.

CITAT(anomiss @ Apr 8 2008, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
am luat si eu acum o saptamana tavite ca ale tale de unica folosinta de aluminiu 1 leu 3 bucati! e un magazin super pe militari , o form a de briosa e 1 ban ( 1000 lei vechi).
tu il congelezi pana la Paste sau e avanpremiera?


eu am luat 3 tavi in jur de 2 lei cum zice cofi. din auchan. am congelat, tare sunt curioasa.

CITAT(jenny_kap @ Apr 8 2008, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ai mei folosesc organele ca sa faca o ciorbita pe care o numesc "bureti". buna si aia, dar din cauza ei, ciuciu drob.


pai poti sa faci alta varianta de drob, daca buretii fura organele smile.gif
cu pipote si inimi si ficatei de pui mai faceam.


Chipotle, zi-mi si mie te rog, cand decongelezi drobul folosesti vreo jmecherie sau il lasi pur si simplu la temperatura camerei? Ca la mine e prima data si nu vreau sa dau zbarca. Sarumana smile.gif
Ale mele


şi când plâng eu râd

#15 Myra

Myra

    Captain Cook

  • Membri
  • 312 posturi

Postat 08 April 2008 - 05:52 PM

Ce bine arata dropul tau,BD!Abia astept sa vina Pastele.Pana atunci insa intru si "servesc"cate ceva de pe aici wink.gif
Se poate? floare.gif


#16 Chipotle

Chipotle

    Big Chef

  • Membri
  • 963 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA

Postat 08 April 2008 - 05:56 PM

QUOTE(BD @ Apr 8 2008, 10:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Chipotle, zi-mi si mie te rog, cand decongelezi drobul folosesti vreo jmecherie sau il lasi pur si simplu la temperatura camerei? Ca la mine e prima data si nu vreau sa dau zbarca. Sarumana smile.gif


Eu de obicei orice congelez gata facut las peste noapte la frigider si pe urma scot la temperatura camerei. Adevarul e ca e prima data cand am congelat drobul gata facut ca de obicei congelez maglaivasul asa in tava si cand imi trebuie il bag la cuptor. Dar te anunt cum este decongelat maine ...dupa ce am testat tongue.gif

#17 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 06:10 PM

QUOTE(BD @ Apr 8 2008, 05:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai poti sa faci alta varianta de drob, daca buretii fura organele smile.gif
cu pipote si inimi si ficatei de pui mai faceam.


pai sa stii ca am sa incerc. am mereu pipote si ficatei, asa ca anul asta voi avea drob. iuhuuuuuuuuuuu

#18 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 06:13 PM

CITAT(jenny_kap @ Apr 8 2008, 07:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
pai sa stii ca am sa incerc. am mereu pipote si ficatei, asa ca anul asta voi avea drob. iuhuuuuuuuuuuu



pai sa stii ca eu in genere asa faceam, e prima oara cand fac clasic. si poti sa calesti ficatii si sa fierbi numai pipotele (asa facui io si parca si adriana are un drob in genul ala). e supersimplu de facut. pacat ca nu am gasit si prapur.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#19 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 06:15 PM

CITAT(Myra @ Apr 8 2008, 06:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce bine arata dropul tau,BD!Abia astept sa vina Pastele.Pana atunci insa intru si "servesc"cate ceva de pe aici wink.gif
Se poate? floare.gif



sigur, poftiti, aduceti berea si vinul biggrin.gif

CITAT(Chipotle @ Apr 8 2008, 06:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu de obicei orice congelez gata facut las peste noapte la frigider si pe urma scot la temperatura camerei. Adevarul e ca e prima data cand am congelat drobul gata facut ca de obicei congelez maglaivasul asa in tava si cand imi trebuie il bag la cuptor. Dar te anunt cum este decongelat maine ...dupa ce am testat tongue.gif



Chipotle sa stii ca astept, daca e vreun kix ma fac de pomina indiferent in ce companie imi petrec pastele. Il dau la pisici si fac altul nou biggrin.gif (daca pisicile servesc ardei iute, fireste).

Serios abia astept sa imi spui.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#20 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 April 2008 - 06:16 PM

Lasa ca tata ia si de-ala ca fara el tuseste!
Daca n-are drob de Paste, nu-i place nimic!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi