Sari la conținut

Poză

Arroz de Pato


18 răspunsuri la acest topic

#1 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 12:30 AM

Am pus la fiert o rata (exceptand copanele ca sa nu fie prea mult pentru 4 persoane) cu o portocala, foi de dafin, sare, piper si un carnat normal, afumat, de casa




am fiert-o pana s-a desprins carnea de pe oase




am pastrat si zeama




jumate de carnatz am taiat-o felii




si jumate am taiat-o cubulete si am amestecat-o cu carnea de rata desfacuta fashii/firisoare




2 cepe taiate rondele le-am calit in ulei de masline cu 3 catei de usturoi si niste foi de dafin





si am adaugat grasime de pe apa in care-a fiert rata




#2 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 12:44 AM

si am adaugat firisoarele de carne de rata cu cuburi de carnat




separat am pus apa in care a fiert rata si am adaugat un strop de safran si orezul l-am turnat doar in mijloc pana cand s-a vazut un "varf"





dupa ce orezul a fiert am pus intr-o tava jumate din el, asezat in strat





am pus in strat carnea





si am acoperit cu orezul ramas



#3 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 12:46 AM

deasupra am pus feliile de carnat




si am acoperit-o cu folie, am baga.o la frigider pentru ca asta e pranzul de maine.
Maine o sa bagam povestea la cuptor, o s afacem poze, o sa mancam si o sa va povestim cum a fost biggrin.gif

#4 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 15 April 2008 - 12:55 AM

CITAT(Carmiris @ Apr 15 2008, 12:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si am acoperit-o cu folie, am baga.o la frigider pentru ca asta e pranzul de maine.
Maine o sa bagam povestea la cuptor, o s afacem poze, o sa mancam si o sa va povestim cum a fost biggrin.gif


Eu sunt sigura ca e bun-bun. smile.gif


#5 gemeni

gemeni

    Bucataras

  • Membri
  • 77 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Nagoya

Postat 15 April 2008 - 01:28 AM

mie imi ploua in gura dar daca nu am rata oare ii schimba gustul niste pulpite?


#6 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 April 2008 - 08:36 AM

Si eu astept marea finala!
Ma încînta reteta.trebuie s-o încerc!

#7 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 15 April 2008 - 08:39 AM

Fain! Nu are ce sa nu fie bun, in plus cred ca e foarte aromata mancarea, de la portocala si dafin. Considera-ma in stand-by pana maine la pranz laugh.gif

#8 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 11:14 AM

In unele case portugheze, orezul se face negru. Ori se zdrobesc ficatii ratei in el, ori se prajeste ceapa pana se arde si se stinge cu apa, ori se face un caramel. Noua ne place varianta asta mai mult ca are contrast frumos.
Si sa va mai spun ca este aici o romanca - mie mi tare draga - ce lucreaza ca femeie in casa la niste portughezi si ea la face mancarea asta dar orezul il face ca pilaf laugh.gif
Noaaa pana le place la portughezi e totul ok biggrin.gif

#9 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 11:18 AM

QUOTE(gemeni @ Apr 15 2008, 03:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
mie imi ploua in gura dar daca nu am rata oare ii schimba gustul niste pulpite?


eu sunt convinsa ca e foarte bun si cu puiuc. Daca vrei sa te apuci deja... pe deasupra vine galbenus de ou si bagat la cuptor
dar daca mai stai o sa vezi exact ce si cum peste cateva ceasuri biggrin.gif

#10 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 April 2008 - 11:29 AM

QUOTE(Carmiris @ Apr 15 2008, 10:18 AM) <{POST_SNAPBACK}>
eu sunt convinsa ca e foarte bun si cu puiuc. Daca vrei sa te apuci deja... pe deasupra vine galbenus de ou si bagat la cuptor
dar daca mai stai o sa vezi exact ce si cum peste cateva ceasuri biggrin.gif


Voiam sa intreb daca bati un ou ceva deasupra inainte de cuptor,dar pana am citit toate posturile
am vazut ca ai raspuns deja laugh.gif .Da tot astept sa vad cum se intinde oul tongue.gif
Am ratusca in congelator,pot folosi orice carnat?
IPB Image

#11 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 12:10 PM

QUOTE(Carmen L @ Apr 15 2008, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Voiam sa intreb daca bati un ou ceva deasupra inainte de cuptor,dar pana am citit toate posturile
am vazut ca ai raspuns deja laugh.gif .Da tot astept sa vad cum se intinde oul tongue.gif
Am ratusca in congelator,pot folosi orice carnat?



da, orice carnat. asta ce l-am pus noi a fost unul mediu-picant si slab afumat

#12 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 01:12 PM

cumnatul doarme c-a fost azi noapte cu Diana la urgenta c-a avut febra dar m-am uitat eu pe net la niste retete de arroz de pato si am constatat ca se poate baga asa la cuptor, ceea ce am si facut. Daca el a vrut sa-i mai faca ceva pe deasupra o sa-mi spuna dupa ce se trezeste rolleyes.gif

#13 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 15 April 2008 - 01:15 PM

CITAT(Carmiris @ Apr 15 2008, 01:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cumnatul doarme c-a fost azi noapte cu Diana la urgenta c-a avut febra dar m-am uitat eu pe net la niste retete de arroz de pato si am constatat ca se poate baga asa la cuptor, ceea ce am si facut. Daca el a vrut sa-i mai faca ceva pe deasupra o sa-mi spuna dupa ce se trezeste rolleyes.gif


Saracuta de ea,cum ii merge?pupic.gif
Scuze de off topic!


#14 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 01:59 PM

QUOTE(petunie @ Apr 15 2008, 03:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Saracuta de ea,cum ii merge? pupic.gif
Scuze de off topic!



acuma doarme bine ca e obosita. Ii ies dintisorii si poate ca de la aia o facut febra? oricum o avut 40 cu 4 si normal ca ne-am speriat. Doctorii nu i-o facut nimic, o dezbracat-o-n pielea goala si o tinut-o asa o juma de cea, o zis sa-i dea niste medicamente impotriva febrei si o trimis-o acasa sad.gif

#15 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 02:03 PM

aici finalul










gustul este foarte bun, macarea satioasa. Recomand cu caldura un pahar de vin bun sau o bere rece langa biggrin.gif
Io am baut suc de portocale dar e bine si asa biggrin.gif

#16 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 15 April 2008 - 09:36 PM

deci pe deasupra trebuia pus galbenus de ou, intins cu pensula dar nu e musai, iesea doar ceva mai colorata on top wink.gif

#17 sarah_nc

sarah_nc

    Master of disaster

  • Membri
  • 1925 posturi
  • Gender:Female
  • Location:carolina de nord

Postat 16 April 2008 - 07:07 AM

Carmiris arata superb,salivez la poze de foame smile.gif

#18 gemeni

gemeni

    Bucataras

  • Membri
  • 77 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Nagoya

Postat 21 April 2008 - 02:31 PM

003.JPG
am facut cu pulpite si a fost foarte bun.am mai pus si un strat subtire se spanac calit in prealabil cu ceapa.
sarumina pentru reteta. floare.gif


#19 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 21 April 2008 - 09:23 PM

QUOTE(gemeni @ Apr 21 2008, 04:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
003.JPG
am facut cu pulpite si a fost foarte bun.am mai pus si un strat subtire se spanac calit in prealabil cu ceapa.
sarumina pentru reteta. floare.gif



ce bine arata smile.gif Ma bucur mult ca v-a placut. In ce ma priveste reteta ramane sigur in repertoirul propriu rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi