Sari la conținut

Poză

Crema de somon cu brînza


51 răspunsuri la acest topic

#1 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2008 - 02:29 PM

180 g somon putin afumat
200 g brînza cremoasa
1-2 lingurite zeama de lamîie
1 lingura marar tocat fin
castravete




Se pune brînza cu somonul,mararul si zeama de lamîie într-un vas înalt.





Se face un pieru cu mixerul bat.





Se serveste pe felii de castraveti,sau pe crackers(biscuitei crocanti),sau pe feliute de legume diferite.








#2 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 18 April 2008 - 02:31 PM

MAYA, Superb! Idee notata! floare.gif

#3 Edith

Edith

    Big Chef

  • Membri
  • 690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 18 April 2008 - 02:36 PM

suuper ideea! Eu moor dupa somon afumat. Am mai facut cu feliuta de somon peste castravecior ca aperitiv (nu mai stiu pe unde am vazut ideea..)
Arata suuuper ale tale! floare.gif

#4 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2008 - 03:07 PM

QUOTE(seima @ Apr 18 2008, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
MAYA, Superb! Idee notata! floare.gif


E bunut rau!
Initial vroiam sa pun doar 150 g somon,dar în final am mai adaugt înca 30 g si nici sare nu a mai trebuit.
A avut consistenta perfecta,si gustul ..mmmmmmmm! smile.gif

#5 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2008 - 03:09 PM

QUOTE(Edith @ Apr 18 2008, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
suuper ideea! Eu moor dupa somon afumat. Am mai facut cu feliuta de somon peste castravecior ca aperitiv (nu mai stiu pe unde am vazut ideea..)
Arata suuuper ale tale! floare.gif

si eu lesinez,dupa somon biggrin.gif
pai si eu am furat ideea de decor pe castraveti,de prin forum smile.gif
Merci,Edith smile.gif

#6 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 18 April 2008 - 10:14 PM

CITAT(MAYA @ Apr 18 2008, 03:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si eu lesinez,dupa somon biggrin.gif
pai si eu am furat ideea de decor pe castraveti,de prin forum smile.gif
Merci,Edith smile.gif


Mvaiiiiiiii,pai si e ce nu ai specificat sursa langa titlu?!?! rolleyes.gif

Mi-ai dat o idee faina,ca si mie imi place somonul.Ton am mancat cu branza,dar la somon nu m-am gandit
Multumesc de idee!


#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 18 April 2008 - 10:23 PM

QUOTE(petunie @ Apr 18 2008, 10:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mvaiiiiiiii,pai si e ce nu ai specificat sursa langa titlu?!?! rolleyes.gif

Mi-ai dat o idee faina,ca si mie imi place somonul.Ton am mancat cu branza,dar la somon nu m-am gandit
Multumesc de idee!

am specificat-de prin forum,de aici..dar e doar o inspiratie,ca fetele care au facut asta,au decorat mai frumos ca mine..si au taiat castravetii mai cu modele.
Asa,si am explicat si ce ieashte crackers! also!! .. tongue.gif
Iar, reteta/gramaje,combinatie de ingrediente,ordine,titlul retetei,toate sînt inventate de mine ,orice coincidenta este pura întîmplare!

Copyright by Maya!!! icon_rotf.gif

#8 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 18 April 2008 - 10:49 PM

da'n lipsa de somon rolleyes.gif merge cu niste fileuri de scrumbie afumata? branza cred ca tb sa fie una mai neutra, nu? urda?
cred c-am sa-ncerc c-o cantitate mai mica.

Editat de moatza, 18 April 2008 - 10:49 PM.


#9 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 19 April 2008 - 12:23 AM

Maya, super, ca de obicei. Si in timp pt Florii floare.gif Eu am mancat la revelion ceva foarte bun, de genul: smantana amestecata cu ceapa maruntita fin, sare si piper, unsa felia cu chestia asta si deasupra somonul feliute. Dar cu quark si marar
e si mai si. Il incerc duminica. Merci de idee.

#10 flor

flor

    Captain Cook

  • Membri
  • 383 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Constanta

Postat 19 April 2008 - 04:31 PM

Super este reteta asta Maya! Eu o fac la toate mesele festive si este printre preferatele mele, insa eu o fac fara castravete si pun si putin piper! Am sa o incerc si in varianta ta!

#11 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 April 2008 - 05:52 PM

QUOTE(moatza @ Apr 18 2008, 10:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da'n lipsa de somon rolleyes.gif merge cu niste fileuri de scrumbie afumata? branza cred ca tb sa fie una mai neutra, nu? urda?
cred c-am sa-ncerc c-o cantitate mai mica.

eu nu am facut doar cu somon,deci nu stiu cum da scrumbia în brînza ..
Brînza care am folosit-o e ca si Philadelphia..deci e o crema de brînza.

#12 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 April 2008 - 05:54 PM

QUOTE(Guguluff @ Apr 19 2008, 12:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya, super, ca de obicei. Si in timp pt Florii floare.gif Eu am mancat la revelion ceva foarte bun, de genul: smantana amestecata cu ceapa maruntita fin, sare si piper, unsa felia cu chestia asta si deasupra somonul feliute. Dar cu quark si marar
e si mai si. Il incerc duminica. Merci de idee.

da,idee buna.Cu creme fraîche,ca smîntîna originala,groasa,aici nu gasesc .

merci,de idee! smile.gif

#13 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 April 2008 - 05:55 PM

se gaseste si aici exact branza aia din poza ta (exquisa) import, pret bun. maine fac si eu.

Editat de BD, 20 April 2008 - 05:56 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#14 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 20 April 2008 - 06:22 PM

QUOTE(MAYA @ Apr 20 2008, 05:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
da,idee buna.Cu creme fraîche,ca smîntîna originala,groasa,aici nu gasesc .

merci,de idee! smile.gif


Maya, spun toooot, nu trageeeee ! tongue.gif
Pornind de la reţeta pe care ai copy ... (right !? laugh.gif), am folosit ce-aveam prin frigi: cottage cheese, creme fraîche, somon afumat, creveţi decorticaţi, şi-a ieşit ceva indescriptibil de mmmbuuuun la gust ! biggrin.gif

Merci pt. idee ! pupic.gif


excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#15 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 April 2008 - 07:48 PM

QUOTE(Dan@ @ Apr 20 2008, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Maya, spun toooot, nu trageeeee ! tongue.gif
Pornind de la reţeta pe care ai copy ... (right !? laugh.gif ), am folosit ce-aveam prin frigi: cottage cheese, creme fraîche, somon afumat, creveţi decorticaţi, şi-a ieşit ceva indescriptibil de mmmbuuuun la gust ! biggrin.gif

Merci pt. idee ! pupic.gif



Dan@,nus' daca sa îndraznesc a spune ceva,sau sa tac..sau sa mai scriu ceva,sa fie postul mai lung! Aici se apreciaza longitudinea posturilor!
Deci,da,am copyright!Îmi apartine în totalitate ..si s-a notat,voi face si eu în Cherrytomaten!! biggrin.gif

#16 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 20 April 2008 - 07:51 PM

QUOTE(BD @ Apr 20 2008, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
se gaseste si aici exact branza aia din poza ta (exquisa) import, pret bun. maine fac si eu.

Desi am auzit la mai multi ca Philadelphia ar fi mai buna(daca nu ma însel este si ceva mai scumpa),mie Exquisa,îmi place mai mult.
Phila,are o tenta mai acruta,iar Exquisa ceva mai saratica,de aia mi-o si place.

#17 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 April 2008 - 02:38 PM

S-a marcat. E buna (am mai facut cred combinatia dar nu cu Exquisa). Am avut un somon afumat cam grasun si de aia tot ziceam ca ii dau la cap, abia azi am fost sa iau crema de branza. In poza este o alternativa (pretul e oarecum acelasi) de branzica din aia spre dulceag, nu acrisor. De la La Dorna. Foarte buna.


Diapozitiv1.JPG



Nu am gadilat mult finalul, scuze de neornare adecvata. De bun e ... delicios smile.gif



Diapozitiv2.JPG



ps: LMA
Ale mele


şi când plâng eu râd

#18 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 23 April 2008 - 01:23 AM

QUOTE(BD @ Apr 22 2008, 02:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
S-a marcat. E buna (am mai facut cred combinatia dar nu cu Exquisa). Am avut un somon afumat cam grasun si de aia tot ziceam ca ii dau la cap, abia azi am fost sa iau crema de branza. In poza este o alternativa (pretul e oarecum acelasi) de branzica din aia spre dulceag, nu acrisor. De la La Dorna. Foarte buna.




Nu am gadilat mult finalul, scuze de neornare adecvata. De bun e ... delicios smile.gif






ps: LMA


Ma bucur ca ti-a placut smile.gif
ps: thx biggrin.gif

#19 Seima

Seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 23 April 2008 - 09:56 AM

MAYA, am facut si eu crema. Nu m-am asteptat ca sotiorul meu sa fie asa incantat si sa se tina de bol pana la capat! Foarte bun! Multumesc, a devenit reteta casei smile.gif

#20 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 27 April 2008 - 09:19 PM

Am facut, excelent, se retine si se executa si maine, la o masa cu prietenii floare.gif . Dovada, aici pe masa din noaptea de Paste alaturi de alte aperitive:

masa_seara_paste.JPG



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi