Sari la conținut

Poză

Rulouri cu parmezan si rozmarin


80 răspunsuri la acest topic

#1 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 04:14 PM

Sunt super pufoase si merg perfect servite ca aperitiv.Eu le servesc diseara musafirilor (daca mai raman).Se fac simplu si aluatul creste nemaipomenit de bine.

DSCF7338.JPG



#2 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 04:19 PM

Ingrediente:
500 gr faina
200 gr apa calduta
25 gr drojdie proaspata
75 gr unt
25 gr untura de buna calitate
10 gr sare
50 gr zahar
75 gr parmezan
1 ou pentru uns
1 lingura mare cu rozmarin tocat

PIC_2008_0422_047_.JPG

Editat de Laura_A, 30 April 2008 - 10:52 PM.


#3 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 04:28 PM

Eu aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus apa,untul,untura,zaharul si apoi faina si drojdia sfaramata:
PIC_2008_0422_050_.JPG

Dupa 2 ore aluatul crescuse mult si mi s-a lipit de geamul masinii:
DSCF7280.JPG

In cazul in care il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine.Faceti o groapa in faina,adaugati drojdia dizolvata in putina apa calduta si putin zahar (din cantitatile retetei)si apoi adaugati grasimea,zaharul ramas,rozmarinul si lasati sa creasca in jur de 2 ore intr-un loc caldut.

#4 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 04:39 PM

Intindem aluatul intr-o foaie cat mai subtire (eu l-am intins mai gros din lipsa de timp):
DSCF7286.JPG

Pudram cu parmezanul ras si apasam usor ca sa intre cat de cat parmezanul in aluat:
DSCF7290.JPG

Rulam si taiem din el bucatele destul de groase(mai groase ca ale mele un pic).Asezam rulourile in picioare in tava:
DSCF7294.JPG

DSCF7306.JPG

Le lasam 15 minute la crescut in cuptorul usor cald.




#5 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 04:51 PM

Preincalzim cuptorul la 180 grade.Ungem rulourile cu un ou batut si dupa ce se incinge cuptorul le bagam:
DSCF7322.JPG

Dupa 20 minute sunt gata:
DSCF7325.JPG

DSCF7328.JPG


Si o sectiune.Parmezanul intra in aluat si ii da un gust demential:
DSCF7347.JPG

DSCF7350.JPG


Sunt dementiale.Data viitoare pun mai mult rozmarin si salvie.

Imagini atașate

  • DSCF7336.JPG


#6 ameoba_culinara

ameoba_culinara

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 22 April 2008 - 05:24 PM

deci da:D direct in bucatarie ma duc:)

#7 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 22 April 2008 - 05:34 PM

Iaiii ce bine arata mincacios.gif
M-ai omorat cu retetele tale tongue.gif

#8 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 06:06 PM

CITAT(ameoba_culinara @ Apr 22 2008, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
deci da:D direct in bucatarie ma duc:)


Hai ca m-ai facut sa rad!! laugh.gif Te pup!! pupic.gif
Sunt groaznic de bune.Am mancat 3 pana acum unsure.gif si asta inseamna ca maine beau doar ceai!! smile.gif




#9 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 06:08 PM

CITAT(aliza @ Apr 22 2008, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Iaiii ce bine arata mincacios.gif
M-ai omorat cu retetele tale tongue.gif


Lasa ca ai si tu niste retete ca daca le-as face pe toate nu as mai intra pe usa!!Eu la 23 de ani faceam cartofi prajiti!!!! icon_rotf.gif Nu eram in stare sa fac minunile pe care le faci tu!!Te pup!! pupic.gif

#10 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 22 April 2008 - 06:19 PM

Laura am devenit umbra ta rolleyes.gif
Arata demential rulourile headbang.gif si intrucit de buruiene tip rozmarin si salvie nu duc lipsa, ca am in gradina, le confectionez cit de curind.
Multumesc mult, inca o reteta salvata. floare.gif



#11 klarisse

klarisse

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi
  • Gender:Female

Postat 22 April 2008 - 06:23 PM

Arata supeeer supeeer la superlativ, abia astept sa le incerc dupa post. Laura sa stii ca-ti urmaresc mereu retele si ti le smulg imediat ce le-ai postat smile.gif

#12 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 06:36 PM

CITAT(danelutza @ Apr 22 2008, 06:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura am devenit umbra ta rolleyes.gif
Arata demential rulourile headbang.gif si intrucit de buruiene tip rozmarin si salvie nu duc lipsa, ca am in gradina, le confectionez cit de curind.
Multumesc mult, inca o reteta salvata. floare.gif


Te pup Danelutza si ma bucur tare ca iti plac!!Cand le incerci sa-mi spui daca ti-au placut!! floare.gif

#13 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 22 April 2008 - 06:40 PM

CITAT(klarisse @ Apr 22 2008, 06:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata supeeer supeeer la superlativ, abia astept sa le incerc dupa post. Laura sa stii ca-ti urmaresc mereu retele si ti le smulg imediat ce le-ai postat smile.gif


Klarisse da-mi voie sa-ti spun ca esti absolut superba!! smile.gif
Iti multumesc mult ca iti plac retetele si ma bucur mult ca le "smulgi" imediat dupa ce le postez.Asa fac si eu cu tot ce-mi face cu ochiul.Salvez si prestez!! pupic.gif

#14 elena_antony

elena_antony

    Senzuala

  • Membri
  • 2018 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Lebanon

Postat 22 April 2008 - 06:44 PM

Laura meriti pe deplin toate laudele, sunt absolut superbe!! floare.gif
Nu pot decat sa zic, ca salivez si mor de ciuda ca nu am parmezan acum si nu am nici rozmarin bawling.gif , si le invidiez pe cele care au sad.gif .Si spre disperarea unora, eu mi-am notat si reteta asta minunata postata de tine, si o sa le fac sigur!

Multumesc ca iti faci timp sa postezi retete aceastea minunate si ca le impartasesti cu noi ! icon_love.gif floare.gif

P.S:ghici ce am acum la dospit?biggrin.gif cornettiiiiiiiiiiiiiii, fiica mea m-a innebunit azi sa-i fac cornetti cu nutella biggrin.gif



#15 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 23 April 2008 - 11:09 AM

CITAT(elena_antony @ Apr 22 2008, 06:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Laura meriti pe deplin toate laudele, sunt absolut superbe!! floare.gif
Nu pot decat sa zic, ca salivez si mor de ciuda ca nu am parmezan acum si nu am nici rozmarin bawling.gif , si le invidiez pe cele care au sad.gif .Si spre disperarea unora, eu mi-am notat si reteta asta minunata postata de tine, si o sa le fac sigur!

Multumesc ca iti faci timp sa postezi retete aceastea minunate si ca le impartasesti cu noi ! icon_love.gif floare.gif

P.S:ghici ce am acum la dospit?biggrin.gif cornettiiiiiiiiiiiiiii, fiica mea m-a innebunit azi sa-i fac cornetti cu nutella biggrin.gif


Ma bucur tare mult ca-ti plac!!S-au dus aseara intr-o clipa si au fost servite cu parmezan si prosciutto crudo si masline!!Buneeee!!
Cum ti-au iesit cornetti???Ma bucur mult ca-i plac fiicei tale!!Pupic!! pupic.gif

#16 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 April 2008 - 11:42 AM

Interesante si astea, sunt mai simple decit cele pe care le-am facut eu cu speck, si de cele care au circulat si aici cu o reteta de-a lui Afrodite cu ingredientele pizzei, cre ca le pun pe lista pentru ziua lui Marco smile.gif

#17 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 23 April 2008 - 11:55 AM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Apr 23 2008, 11:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Interesante si astea, sunt mai simple decit cele pe care le-am facut eu cu speck, si de cele care au circulat si aici cu o reteta de-a lui Afrodite cu ingredientele pizzei, cre ca le pun pe lista pentru ziua lui Marco smile.gif


Multumesc mult Adriana ca iti plac!Eu data viitoare pun mult mai multe ierburi,acum nu am avut decat rozmarin dar cred ca sunt nemaipomenite cu rozmarin,timo,salvie si un pic de iarba de ceapa???(erba cipollina)??Si in mod sigur cred ca se pot pune 100 gr parmezan.Eu nu am pus sare deloc in aluat pentru ca mi-a fost frica sa nu iasa prea sarate!!Te pup si inca o data multumesc!! pupic.gif

Te rog mult Adriana cand ai timp imi poti spune unde le gasesc pe ale tale?Cele cu speck?Multumesc anticipat!! floare.gif

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 April 2008 - 12:11 PM

CITAT(Laura_A @ Apr 23 2008, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Te rog mult Adriana cand ai timp imi poti spune unde le gasesc pe ale tale?Cele cu speck?Multumesc anticipat!! floare.gif

Sunt aici dar nu e reteta de la A la Z numai ideea smile.gif se poate folosi orice fel de aluat va place si va iese, inauntru pusesem cred speck si masline.
http://www.culinar.r...i-Marco-10-ani/

#19 Laura_A

Laura_A

    Academic Chef

  • Membri
  • 1310 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 23 April 2008 - 02:19 PM

CITAT(Adriana Nicoleta @ Apr 23 2008, 12:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sunt aici dar nu e reteta de la A la Z numai ideea smile.gif se poate folosi orice fel de aluat va place si va iese, inauntru pusesem cred speck si masline.
http://www.culinar.r...i-Marco-10-ani/


Doamne Dumnezeule Adriana!!Pai mi-ai dat un link de la o mina de aur!!Cate idei si ce prezentare extraordinara!!Trebuie neaparat sa printez absolut tot!!Multumesc din suflet si acum ma duc sa studiez bine de tot subiectul dupa care ma duc pe sarurile tale ca aseara nu am mai avut timp sa citesc cu atentie!! pupic.gif

#20 ameoba_culinara

ameoba_culinara

    Bucataras

  • Membri
  • 114 posturi

Postat 23 April 2008 - 03:25 PM

Au iesit exceptionale! Pana azi dimineata n-am mai avut ce poza :-) Da' cica sa le mai fac sambata o tura smile.gif)
Ce as recomanda eu sa taiati feliutele minim de 1,5 cm latime ca sa stea bine in tava "pe picioarele lor" mai ales ca la baza s-ar putea sa curga oul cu care sunt unse. Eu am pus pe langa parmezan si o felie de sunculita bucatelita bine. ÃŽmmmm:-)))



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi